suntravel@sun-travel.hr   |   +385 40 493 082   |   pon.- pet. 08 - 19 sati // subota 08 - 13 sati
  |   Opći uvjeti   |   Izjava o privatnosti   |   Plaćanje

KINESKA BAJKA

10 dana
Cijena od:
10.050,00 Kn
Kina
Putovanje zrakoplovom u Kinu Polasci: 29.09., 26.10.* 2018; 16.03., 27.04. 29.06. 2019. 10 dana zrakoplovom iz obližnje zračne luke Zagreb/Ljubljana/Venecija

Program putovanja

Kina je treća najveća država u svijetu i zemlja čija je znamenitost vidljiva čak i u svemiru. Posjetite znameniti Kineski zid i upoznajte azijsku velesilu hirovitih careva, bogate kulture, slatkih pandi, hijerarhije, borilačkih vještina i vrijednih ljudi. Neka vas tradicionalne rikše odvedu do Zabranjenog grada, najvećeg trga u svijetu i do najljepših jezera, a zatim se prepustite tradicionalnom tai chiu i zapišite najljepše putopise na tečaju kaligrafije.

1.DAN OBLIŽNJA ZRAČNA LUKA/ZAGREB – EUROPSKA/AZIJSKA ZRAČNA LUKA – PEKING   let
Sastanak putnika u zračnoj luci (Zagreb; Ljubljana, Venecija uz mogućnost organiziranog transfera do zračne luke) i prijava na let preko europske/azijske zračne luke u Peking.

2. DAN PEKING  večera, noćenje
Dolazak u Peking, drugi po veličini kineski grad, poznat kao carski grad i glavni grad Republike Kine. Prijevoz do središta i razgled najvećeg gradskog simbola, trga Tiananmen s kompleksom veličanstvenih palača. Razgled carske palače odnosno „Zabranjenog grada“ s 9999 soba. Slobodno vrijeme za ručak. Razgled Olimpijskog kompleksa iz 2008 godine. Kasno poslijepodne, odlazak u hotel i večera u lokalnom restoranu. Noćenje.

3. DAN PEKING – VELIKI KINESKI ZID – PEKING  doručak, ručak, večera, noćenje
Nakon doručka, odlazak na cjelodnevni izlet do 80 km udaljenog Badalinga, koji se nalazi između provincije Gansu i zaljeva Bohai. Badaling je najpopularniji dio Velikog kineskog zida na čiju su gradnju utjecale brojne kineske dinastije. Rasprostire se na 6000 km, a izgrađen je radi obrane. Ručak. Odlazak do Ljetne palače i njezinih raskošnih parkova, jezera i hramova, koja je nekoć bila rezidencija mnogih kineskih careva. Odlazak do centra slatkovodnih bisernica i upoznavanje s dugogodišnjom tradicijom izrade nakita od bisera. Večera u lokalnom restoranu. Po želji, odlazak na tradicionalnu kung fu predstavu ili popularnu operu. Noćenje.

4. DAN PEKING – XIAN  doručak, večera, noćenje u vlaku
Doručak. Odlazak u razgled jedinstvenog Nebeskog hrama, okruženog zelenim površinama i obrednim mjestima (Okrugli oltar, Molitvena dvorana). Nastavak do hrama Lama, jedan od najljepših budističkih kineskih hramova. U poslijepodnevnim satima ćemo posjetiti centar tradicionalne kineske medicine i trgovinu čajeva. Večera u lokalnom restoranu. Ukrcaj na vlak prema Xian-u (smještaj u četverokrevetnim kabinama). Noćenje.

5. DAN XIAN  doručak, večera, noćenje
Po dolasku u Xian, slijedi transfer do hotela i doručak. Odlazak u razgled grada koji je nekoć bio prijestolnica u vrijeme dinastije Ming. Razgled budističkog svetišta »Pagoda Divlje guske« iz 652 godine, u kojem je sačuvano 650 zanimljivih budističkih spisa iz Indije i gradskih zidina. Ručak. Odlazak do arapske četvrti i doživljaj islamske i arapske arhitekture. U večernjim satima predlažemo odličnu kinesku masažu. Večera, noćenje.

6. DAN XIAN – GLINENA ARMADA – SHANGHAI   doručak, večera, noćenje u vlaku
Doručak. Vožnja do jednog od naveličanstvenijih svjetskih arheoloških nalazišta u okolici Xian-a u kojem su pronađeni ratnici od terakote (ukupno 6000) u prirodnoj veličini, s namjenom da čuvaju svog cara i nakon njegove smrti. Povratak u Xian i ručak. Slijedi prijevoz do željezničke stanice i ukrcaj na vlak za Shanghai (smještaj u četverokrevetnim kabinama). Noćenje.

7. DAN SHANGHAI  doručak, večera, noćenje
Dolazak u Shangai u jutarnjim satima. Shanghai je važna kineska luka, smještena na sjevernoj obali rijeke Huang Pu Jiang. Vožnja do hotela i doručak. Odlazak u razgled grada, moderne četvrti i stare gradske jezgre u kojoj je očuvan prekrasni vrt Yu, iz vremena vladavine dinastije Ming. Zaustavljanje u znamenitoj kineskoj čajani Hu Xin Ting, razgled poslovnog centra „Bund“. U poslijepodnevnim satima predlažemo odlazak na krstarenje rijekom Huang-po tijekom kojeg ćete uživati u lijepim panoramama. Večera i noćenje.

8. DAN SHANGHAI – SUZHOU – SHANGHAI  doručak, večera, noćenje
Doručak. Vožnja do grada Suzhou kojeg nazivaju „Kineska Venecija“. Sozhou je grad lijepih kineskih vrtova, mostova i hramova. Posebnu pozornost ćemo namijeniti razgledu procesa izrade dragocjene kineske svile koju ćete moći i kupiti. Povratak u Shanghai. Večera i noćenje.

9. DAN SHANGHAI - ILI PO ŽELJI HANGZHOU  doručak, večera, noćenje
Doručak. Slobodan dan za kupovinu ili individualne aktivnosti. Predlažemo izlet u Hangzhou (doplata), grad kojeg je Marco Polo u 13 st. opisao kao jednog od najljepših gradova u svijetu. Idiličnu sliku daje mu Zapadno jezero kojeg okružuju brojni vrtovi, hramovi i paviljoni. Razgled budističkog hrama Lingyin. U poslijepodnevnim satima slijedi krstarenje Zapadnim jezerom i obilazak Pagode šest harmonija koja je izgrađena kako bi simbolično štitila od poplava rijeke Qiantang. Povratak u Shanghai u kasnim poslijepodnevnim satima. Večera i noćenje.

10. DAN SHANGHAI – EUROPSKA/AZIJSKA ZRAČNA LUKA – OBLIŽNJA ZRAČNA LUKA/ZAGREB  doručak, let
Doručak. Slobodno vrijeme do transfera u zračnu luku. Prijava na let do jedne od europskih/azijskih zračnih luka, nakon čega slijedi nastavak leta do dolazne zračne luke (Zagreb; Ljubljana, Venecija - uz mogućnost organiziranog transfera do Zagreba).

Redovna cijena: 11.590 kn

 

Posebna cijena za polazak 26.10. (vrijedi do 31.08. odnosno do popune kapaciteta): 10.050 kn


Doplata za manji broj putnika (do 24 putnika): 2.080 kn*
Obavezna doplata zrakoplovne pristojbe: 2.960 kn *

* Prilikom rezervacije se plaća osnovna cijena aranžmana, doplata za najmanji broj putnika i takse. Konačnu cijenu aranžmana objavljujemo u završnoj obavijesti prije putovanja, sukladno broju putnika.
 
Cijena uključuje: prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi, prijevoz s vlakom na relaciji Peking – Xian – Shanghai i noćenje u četverokrevetnim kabinama, smještaj u hotelima 3/4*, obroke prema programu (6 polupansiona, 1 noćenje s doručkom, 1 ručak (ručak ili večere u lokalnim restoranima), prijevoze i razglede prema programu s uključenim ulaznicama, pratitelja putovanja na hrvatskom/slovenskom jeziku, troškove organizacije putovanja.

Cijena ne uključuje: pristojbe zračnih luka 2.960 kn (obavezna doplata prilikom prijave; podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte, a prema uvjetima aviokompanije koji vrijede za grupe), doplatu za jednokrevetnu sobu 2.770 kn, vizu 280 kn(uključeno agencijsko posredovanje), fakultativne izlete (po želji, na licu mjesta): predstava kung fu 45 EUR, Opera u Pekingu 45 EUR, akrobatska predstava u Shanghaiu 45 EUR, krstarenje po rijeci Huang pu 40 EUR, cjelodnevni izlet u Hangzhou 115 EUR, dodatne usluge i obroke, sve što nije navedeno pod „cijena uključuje“, napojnice za vodiče/vozače (obavezna doplata na licu mjesta) 50 EUR, osiguranje od otkaza putovanja u slučaju bolesti i putno zdravstveno osiguranje (preporučamo), povratni prijevoz do polazne/dolazne zračne luke.

Popusti: dijete do 12 god. na dodatnom krevetu u pratnji dvije odrasle osobe – 1.080 kn.

MOGUĆNOST PRODUŽETKA PROGRAMA – 3 DODATNA DANA U POKRAJINI GUILLIN

Informativna doplata: 2.990 kn  min. 8 putnika

10.DAN SHANGHAI - GUILLIN – BAJKOVITI KINESKI KRŠ  doručak, večera, noćenje
Nakon doručka, slijedi prijevoz u zračnu luku i let na jug Kine. Iako je ova zemlja najpoznatija zbog velikog gospodarskog rasta, saznati ćemo da Kina ima vrlo bogatu povijest i prekrasnu, raznoliku prirodu na koju su Kinezi jako ponosni. Još odavno, ovu su pokrajinu često posjećivali carevi i plemstvo zbog spektakularne prirode. Svaki prestižni kineski vrt je bio sačinjen od vapnenca ove najljepše kineske pokrajine. Dodatnu bajkovitu sliku daje joj rijeka Li, s koje se pružaju prekrasni pogledi na kineski krš i bujno tropsko zelenilo. Večera, noćenje.

11.DAN RIJEKA LI I BAJKOVITI KRŠ  doručak, ručak, noćenje
Nakon doručka ćemo otići u razgled ove prekrasne pokrajine. Dan ćemo provesti uz i na rijeci Li s koje ćemo imati priliku promatrati fantastičnu kinesku pokrajinu. Vožnja do sela Yangdi i ukrcaj na brod. Ploviti ćemo rijekom Li (18 km) i uživati u prirodi, sve do sela Xingping. Biti će prilike za fotografiranje. Vožnja s autobusom do mjesta Yangshuo, šetnja zapadnom ulicom i ručak. Noćenje.

12. DAN GUILLIN – PEKING – EUROPSKA/AZIJSKA ZRAČNA LUKA – OBLIŽNJA ZRAČNA LUKA/ZAGREB  doručak, let
Slobodno vrijeme do polaska transfera u zračnu luku. Prijava na let u Peking od kuda slijedi nastavak do jedne od europskih/azijskih zračnih luka. Po dolasku, slijedi nastavak leta do dolazne zračne luke (Zagreb odnosno Ljubljana, Venecija - uz mogućnost organiziranog transfera do Zagreba).

 
Program putovanja
Broj osoba:

Galerija slika

Lokacija

© Sun-Travel.hr - All rights reserved.