suntravel@sun-travel.hr   |   +385 40 493 082   |   pon.- pet. 08 - 19 sati // subota 08 - 13 sati
  |   Opći uvjeti   |   Izjava o privatnosti   |   Plaćanje

MAGIČNI RAJASTAN

13 dana
Cijena od:
12.290,00 Kn
Indija
DELHI – AGRA – FATEHPUR SIKRI – PUSHKAR – UDAIPUR – JODHPUR – JAIPUR - DELHI*** 13 DANA/ 12 NOĆENJA***GRUPNI POLAZAK 10.-22.1.2019.

Program putovanja

 

1. dan ZAGREB – ISTANBUL

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman dva sata prije polaska zrakoplova. Nakon podjele putne dokumentacije, slijedi prijava na let za Istanbul na liniji TK1054 (Turkish Airlines). Polijetanje zrakoplova u 9:10 sati. Dolazak u Istanbul u 13:15 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta za New Delhi 20:55 sati na liniji TK716.

 

2. dan ISTANBUL - DELHI

Noćni let s obrocima za vrijeme leta. Dolazak u Delhi predviđen je u 05:15 sati. Po dolasku obavljanje viznih i carinskih formalnosti. Transfer do hotela, smještaj i noćenje. Odlazak u razgled Delhija, magičnog, tajanstvenog i kaotičnog grada od 25 mil. stanovnika. Vožnja pored Crvene utvrde na obali rijeke Yamuna koja je djelo vladara Shaha Jahana. Zatim slijedi odlazak do Raj Ghata, memorijala ocu nacije, Mahatmi Gandhiju te do najveće džamije u Indiji – Jama Masjid. Vožnja rikšama i šetnja kroz bazar Chandani Chowk, najprometniju trgovačku središnjicu grada. Nastavak razgleda grada, posjet Mauzoleju cara Humayun, prekrasnoj građevini od crvenog pješčenjaka i bijelog mramora koji je preteča Mughal stila. Odlazak u hotel i noćenje.

 

3. dan DELHI

Doručak. Posjet kompleksu Qutub Minar u sklopu kojeg se nalazi 72 m visok toranj pobjede iz 12. st. te poznati željezni stup sačuvan još iz 4. st. Posjet hramu Lotus, fascinantnom hramu u obliku istoimenog cvijeta, koji nalazi se u New Delhiju. Jedan je od najistaknutijih atrakcija i najvažnijih vjerskih lokaliteta u gradu. Vožnja pored India Gate-a, spomenika žrtvama 1. svjetskog rata, zatim predsjedničke rezidencije, zgrade Parlamenta i Sekretarijata – građevina koje su zanimljiv spoj viktorijanske arhitekture i arhitekture 20. stoljeća. Na kraju dana odlazak do hrama Bangla Sahib, jednog od najvažnijih hodočasničkih lokacija u Delhiju. Večera i noćenje.

 

4. dan DELHI – AGRA

Nakon doručka polazak prema Agri, najposjećenijem gradu u Indiji poznatom po veličanstvenim građevinama mogulske ere. Posjet monumentalnom Taj Mahalu, remek djelu i spomeniku ljubavi kojeg je dao sagraditi kralj Shah Jehan u čast svojoj ljubljenoj kraljici. Gradnja je započela u 17. stoljeću i trebalo je 18 godina da se dovrši uz danonoćni rad od preko 20.000 radnika. 1983. godine je Taj Mahal uvršten na UNESCO-ov spomenik Svjetske baštine opisan kao dragulj islamske umjetnosti u Indiji i jedan od univerzalno priznatih remek-djela svjetskog nasljeđa. Zatim slijedi odlazak prema utvrdi u Agri koju je sagradio kralj Akbar i koja danas dominira središtem Agre, a ujedno predstavlja i grad u gradu. U poslijepodnevnim satima posjet radionici rukotvorina, umjetnost umetanja poludragog kamenja u mramorne predmete. Večera i noćenje.

 

5. dan AGRA - FATEHPUR SIKRI – PUSHKAR

Doručak i odlazak prema gradu Fatehpur Sikri. Po dolasku u crveni grad Fatehpur Sikri, negdašnjoj mogulskoj prijestolnici gdje ćemo posjetiti najveću atrakciju, mramornu grobnicu šeika Salim Chistija i džamiju koja je izgrađenu po uzoru na džamiju u Meki. Nastavak vožnje prema Pushkaru. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

 

6. dan PUSHKAR - UDAIPUR

Nakon doručka slijedi razgled hrama Brahmi, jedinog hrama koji je u Indiji posvećen tom bogu, stvoritelju svemira. Legenda kaže kako je Brahma vodio borbu s demonom Vajrom i ubio ga lotusovim cvijetom. Oko latica lotusa koje su pale na tri mjesta na zemlju, oko Pushkara, nastala su tri jezera. Hram je jedno od svetišta koje za vrijeme svog života hindusi obavezno moraju posjetiti. Odlazak do jezera koje je okruženo s 500 hramova, 52 palače i 52 klisure. Vožnja prema Udaipuru. Večera i noćenje.

 

7. dan UDAIPUR

Nakon doručka odlazak u razgled Udaipura. Posjet najvećoj Rajastanskoj palači okruženoj prekrasnim balkonima, kupolama i ukrašenom fasadom. Glavni dio palače je gradski muzej u kojem se nalaze sobe sa zrcalima, pločicama i crtežima. Zatim slijedi razgled fascinantne kolekcije starinskih automobila i odlazak u fascinantni haveli iz 18.st. Posjet muzeju kristala, hramu Jagdish i vrtu Saheliyon ki Bari u kojem se možete diviti bazenu s lotusima, slonovima i fontanama. Pred kraj dana odlazak na vožnju brodom po jezeru Pichola okruženog planinama. Večera i noćenje.

 

8. dan UDAIPUR – HRAMOVI RANAKPUR - JODHPUR

Nakon doručka, odlazak prema Jodhpuru. Po putu stajanje i posjet Ranakpuru, jednom od indijskih najvećih i navažnijih kompleksa hramova smještenog na Aravalli brdu. Glavni hram Chaumukha Mandir, koji ima četiri lica, posvećen je Adinathu i izgrađen u 15.st. od bijelog mramora. Obilazak tržnice i glavnog obilježja grada, staru zgradu sa satom. Večera i noćenje.

 

9. dan JODHPUR - JAIPUR

Doručak. Odlazak prema Jodhpuru, tzv. plavom gradu. Po dolasku, obilazak veličanstvene utvrde Mehrangarh, poznato arhitektonsko djelo te razgled starog grada koji će vas očarati svojim plavetnilom. Zatim slijedi obilazak spomenika Maharađi Jaswant Singh II. izgrađenog od bijelog mramora koji se nalazi pokraj jezera. Vožnja prema Jaipuru. Večera i noćenje. 

 

10. dan JAIPUR

Nakon doručka slijedi razgled grada. Odlazak do tvrđave Amber do koje se dolazi slonovima (ovisno o raspoloživosti). Amber je izvana klasična radžastanska palača čija se ljepota skriva unutar njenih zidova s naslikanim minijaturama, dekoracijama od bjelokosti i zrcalima. Obilazak izvana Hawa Mahal ili kako je još nazivaju „Palača vjetrova“ zbog fascinantne fasade koja se sastoji od 953 prozora. Sagradio ju je Maharadža Sawai Pratop Singh 1799. g. damama u kraljevskom dvoru da neopažene gledaju svakodnevni život na javnim ulicama. Nastavak razgleda maharadžine gradske palače, bivše kraljevske rezidencije koja je danas dijelom pretvorena u muzej. Razgled završava posjetom najvećoj kameno - mramornoj zvjezdarnici na svijetu, Jantar Mantar. Večera i noćenje.

 

11. dan JAIPUR - MANDAWA

Doručak i odlazak prema Mandawi. Dolazak u hotel i smještaj. U poslijepodnevnim satima razgled raskošnih tradicionalnih rezidencija Mandawe, koje su danas simboli vladajućih obitelji, iz bogate arhitektonske povijesti Rajasthana. Slobodno vrijeme za uživanje u ugodnom turističkom gradiću prepunom tradicionalnih restorana i trgovina. U večernjim satima mogućnost odlaska na jahanje devama. Večera i noćenje u hotelu.

 

12. dan MANDAWA – DELHI

Nakon doručka, odlazak prema Delhiju. Dolazak u hotel i smještaj. Slobodan dan za odmor i uživanje u svemu što haveli nude. Navečer uživajte u jahanju deva. Večera i noćenje u hotelu.

 

13. dan DELHI – ISTANBUL – ZAGREB  

Doručak. Odjava iz hotela i transfer do zračne luke New Delhi. Prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Istanbulu u 6:55 sati na liniji TK717. Dolazak u Istanbul u 11:25 sati po lokalnom vremenu, nastavak leta prema Zagrebu na liniji TK1055 u 19:00 sati. Dolazak u Zagreb predviđen je u 19:05 sati.

 

Program putovanja
Broj osoba:

Galerija slika

Lokacija

© Sun-Travel.hr - All rights reserved.