suntravel@sun-travel.hr   |   +385 40 493 082   |   pon.- pet. 08 - 19 sati // subota 08 - 13 sati
  |   Opći uvjeti   |   Izjava o privatnosti   |   Plaćanje

JUŽNA AFRIKA, SVAZILAND, VIKTORIJINI SLAPOVI i SAFARI U BOCVANI

14 dana
Cijena od:
27.890,00 Kn
Južnoafrička Republika
JEDNO PUTOVANJE – ČETIRI DRŽAVE (JUŽNA AFRIKA – SVAZILAND – ZIMBABVE – BOCVANA)...10.11. – 23.11.2019.

Program putovanja

JUŽNA AFRIKA, SVAZILAND, VIKTORIJINI SLAPOVI i SAFARI U BOCVANI

10.11. – 23.11.2019.

Cape Town – Cape Point – Stellenbosch – Swaziland – NP Kruger – Johannesburg – Viktorijini slapovi – NP Chobe

JEDNO PUTOVANJE – ČETIRI DRŽAVE (JUŽNA AFRIKA – SVAZILAND – ZIMBABVE – BOCVANA)

 

PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan: ZAGREB – DOHA – CAPE TOWN 

Sastanak putnika 2 sata prije polijetanje zrakoplova u Zračnoj luci Zagreb. Prijava na let za Dohu u 8.40 sati na liniji QR216 (Qatar Airways). Dolazak u Dohu u 16.10 sati po lokalnom vremenu. Odlazak u grad na večeru, a poslije večere transfer u zračnu luku Doha i nastavak leta za Cape Town u 1.45 sati na liniji QR1369 (Qatar Airways). Noćni let s obrocima za vrijeme leta.

 

2.dan: CAPE TOWN

Dolazak u Cape Town predviđen je u 11.05 sati po lokalnom vremenu. Nakon obavljenih carinskih formalnosti, prijevoz do hotela. Smještaj i kraći odmor nakon kojeg krećemo na poludnevni panoramski razgled grada koji se nalazi na krajnjem jugu Afrike i za mnoge je jedan od najljepših svjetskih gradova. U srcu grada nalazi se najstarija građevina Cape Towna – Castle of good hope, zgrada Parlamenta, Company Gardens, malajska četvrt Bo Kaap poznata po svojim šarenim kućama. Ukoliko vremenske prilike dozvole, uspon uspinjačom na Table Mountain (1085 m), veličanstvenu planinu jedinstvenog oblika koja se impozantno uzdiže nad gradom. Table Mountain je simbol Cape Towna, a proglašena je jednim od sedam svjetskih čuda prirode. Za lijepog vremena sa planine se pruža prekrasan pogled na Cape Town i okolicu. U večernjim satima povratak u hotel. Večera i noćenje.

 

3.dan: CAPE TOWN – CAPE POINT – CAPE TOWN

Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet do Cape Point-a. Vožnja obalnom cestom Chapman's Peak duž Atlanskog oceana tijekom koje možete uživati u prekrasnom pejzažu. Uživat ćemo, po mnogima, u jednoj od najljepših panoramskih vožnji u svijetu. Nastavak putovanja do prirodnog rezervata Cape Point koji udomljuje brojne fascinantne životinje, uključujući babune, antilope i preko 150 vrsta ptica, među kojima i nojeve, najveće ptice na svijetu. Posjet Rtu Dobre nade te vožnja do Cape Pointa. Slobodno vrijeme za šetnju i uspon do svjetionika s kojeg se pruža nezaboravan pogled. Fakultativno odlazak na ručak (uz nadoplatu). Nastavak putovanja do plaže Boulders poznate po koloniji pingvina koji su se ovdje nastanili. Posjetit ćemo i botanički vrt Kirstenbosch, na istočnim obroncima Table Mountaina, koji je već godinama na listi najboljih botaničkih vrtova u svijetu. Povratak u Cape Town. Večera i noćenje u hotelu.

4. dan: CAPE TOWN – STELLENBOSCH – FRANSCHHOEK – PAARL – CAPE TOWN

Nakon doručka vožnja kroz vinorodni kraj. Posjet mjestima: Stellenbosch kojeg su osnovali Holanđani u 17.st (arsenal, crkva Rajnske misije, Dorp Street, ulica predivnih holandskih i viktorijanskih kuća). Degustacija vina i sira u jednom od poznatih podruma ; Franschoek što znači "francuski kutak" (mjesto kojeg su osnovali prognani francuski hugenoti krajem 17.st) - bit ćete oduševljeni gradskim šarmom i mirnim okružjem. Ovdje ćete imati priliku kušati regionalne delicije, sireve i najbolja vina. Po dolasku u Stellenbosch kratko vrijeme za šetnju drugim najstarijim gradom Južne Afrike. Stellenbosch krasi zanimljiva nizozemska arhitektura i prekrasne aleje hrastova. Posjet jednoj od lokalnih vinarija na degustaciju poznatih južnoafričkih vina. Povratak u Cape Town. Večera i noćenje u hotelu.

 

5.dan: CAPE TOWN – JOHANNESBURG – SWAZILAND

Nakon doručka odjava iz hotela i transfer do zračne luke Cape Town. Prijava na let za Johannesburg u 12 sati na liniji SA332 (South African Airways). Dolazak u Johannesburg predviđen je u 13.55 sati. Po dolasku nastavljamo put prema Kraljevini Svazi (Swaziland), prekrasnoj zemlji smještenoj između Južnoafričke Republike i Mozambika koja je nekoć bila britanski protektorat, a od 1968. je neovisna kraljevina. Dolazak do prijestolnice Swazilanda – grada Mbabane koji obiluje živopisnim tržnicama s brojnim autentičnim proizvodima i rukotvorinama očekujemo u večernjim satima. Smještaj u hotel u okolici glavnog grada, večera i noćenje.

 

6. dan: SWAZILAND

Doručak. Dan ćemo provesti u jednoj od posljednjih monarhija na svijetu. Vožnja kroz dolinu Ezulwini, u glavni grad Svazilanda – Mbabaneja. Slijedi panoramski razgled. Nastavak kroz dolinu Malkerns i kraće zaustavljanje u radionici svijeća, glavnih izvoznih proizvoda ove države. Obilazak Lobambe, političkog centra države, nakon čega slijedi nastavak vožnje prema prirodnom rezervatu Mantenga u kojem ćemo imati priliku uživati u prikazu tradicionalnog plesa. Dan ćemo privesti kraju razgledom Lavlje špilje (Lion Cavern) odnosno jednog od najstarijih rudnika na svijetu. Povratak u hotel, večera i noćenje.

 

7. dan: SWAZILAND – NACIONALNI PARK KRUGER

Doručak te odjava iz hotela. Vožnja na sjever prema Nacionalnom parku Kruger, jednom od najpoznatijih u Africi. Prostire se na više od 20.000 km2 i stanište je brojnim afričkim životinjama. Malo se rezervata može pohvaliti s takvom raznolikošću životinjskog svijeta poput ovog parka. U Krugeru živi i „pet velikih (Big Five)“ – lav, afrički slon, bivol, leopard i nosorog koje ćemo možda uspjeti sve vidjeti. Po dolasku smještaj u lodge. Večera i noćenje.

 

8. dan: NACIONALNI PARK KRUGER

Nakon ranog doručka krećemo na cjelodnevni safari u otvorenim vozilima po Nacionalnom parku Kruger. Tijekom safarija ručak. U poslijepodnevnim satima povratak u lodge u Hazyviewu. Ostatak dana slobodno vrijeme za odmor. Večera i noćenje.

 

9. dan: NP KRUGER - BLYDE RIVER KANJON – PRETORIA – JOHANNESBURG

Doručak. Odlazak iz NP Kruger i vožnja slikovitom pokrajinom Drakensberg prema Johannesburgu. Usputno zaustavljanje kod kanjona rijeke Blyde, jednog od najvećih kanjona u svijetu. Nastavak kroz pokrajinu Transvaal do Pretorie, administrativnog središta Južnoafričke Republike i grada s prekrasnom arhitekturom raznih stilova. Kraće zaustavljanje ukoliko vremenski bude moguće, a zatim nastavak vožnje do Johhanesburga. Po dolasku smještaj u hotel u okolici grada. Večera i noćenje.

 

10. dan: JOHANNESBURG – SOWETO – JOHANNESBURG

Doručak. Odlazak u cjelodnevni razgled Johannesburga, najvećeg grada Južnoafričke republike i ekonomskog središta države. Razgled najznačajnijih znamenitosti: Houghton - Hillbrow - Tower - toranj Brixton - Afrički muzej - četvrt Soweto s muzejem Mandela. Soweto (South Western Townships) slikovito predgrađe Johannesburga, ali i najveća crnačka rezidencijalna četvrt Južnoafričke Republike u kojoj se nalazi i poznat muzej Mandela. Povratak u hotel. Večera i noćenje.

 

11. dan: JOHANNESBURG – VIKTORIJINI SLAPOVI (ZIMBABVE)

Nakon doručka, odjava iz hotela i transfer do zračne luke Johannesburg. Prijava na let za grad Victoria Falls u Zimbabveu u 10.50 sati na liniji SA040 (South African Airways) Po dolasku u Victoria Falls, otići ćemo do slapova rijeke Zambezi na području Zimbabvea. Lokalni vodič će vas odvesti na nezaboravan doživljaj kroz kišne šume kako biste vidjeli jedno od sedam prirodnih čuda svijeta. Slapove je otkrio čuveni engleski istraživač dr. David Livingstone 1855. godine te ih je nazvao po kraljici Viktoriji iako ih lokalno stanovništvo naziva „Dim koji grmi“. Nalaze se na Zambeziju, graničnoj rijeci između Zambije i Zimbabvea i smatra ih se jednom od najvećih prirodnih ljepota na planeti. Po završetku razgleda povratak u hotel. U predvečerje odlazak na krstarenje s večerom na rijeci Zambezi uz nezaboravan afrički zalazak sunca. Povratak u hotel. Noćenje.

 

12. dan: VIKTORIJINI SLAPOVI – NACINALNI PARK CHOBE (BOCVANA)

Doručak, odlazak do Nacionalnog parka Chobe, koji je uz deltu Okavango najpoznatiji prirodni rezervat u Bocvani. To je raznoliko područje, od granice na rijeci Chobe do, sada isušenog, kanala Savute te safari rezervata Oremi i delte Okavango. Park je najpoznatiji po velikoj koncentraciji slonova koji obitavaju unutar parka, pretpostavlja se da je otprilike 120 tisuća jedinki uz veliki broj bivola, antilopa i grabežljivaca poput lavova, hijena, šakala, divljih pasa, itd. Uz sve ove životinje područje je također iznimno bogato ptičjim vrstama. Tijekom safarija ručak u nacionalnom parku, poslijepodne povratak u hotel u Victoria Falls. Večera i noćenje.

 

13. dan: VIKTORIJINI SLAPOVI – JOHANNESBURG – DOHA

Nakon doručka odjava iz hotela i organizirani transfer do zračne luke. Prijava na let za Johannesburg u 13.25 sati na liniji SA041 (South African Airways). Dolazak u Johannesburg predviđen je u 15.05 sati. Nastavak leta za Dohu u 19.30 sati na liniji QR1360 (Qatar Airways). Noćni let s obrocima za vrijeme leta.

 

14. dan: DOHA – ZAGREB

Dolazak u Dohu predviđen je u 5.25 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Zagreb u 7.40 sati na liniji QR217 (Qatar Airways). Dolazak u Zagreb u 11.55 sati po hrvatskom vremenu.

 

Program putovanja
Broj osoba:

Cijene putovanja

Datum polaska: 10.11.2019
Datum povratka: 25.11.2019
Grad polaska: Zagreb
Mjesto polaska:
14 dana
27.890,00 Kn
 

First Minute cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 27.890 kn*

*FM popust 1.000 kn za uplate do 60 dana prije polaska ili do popunjenja kapaciteta po first minute cijeni.

Redovna cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 28.890 kn

 

Obavezna doplata za pristojbe zračnih luka: 3.980 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu: 3.740 kn

 

 

Cijena uključuje:

- prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Cape Town; Johannesburg – Zagreb

- unutarnji letovi u Južnoj Africi Cape Town – Johannesburg; Johannesburg – Victoria Falls i Victoria Falls – Johannesburg

- smještaj u hotelima i lodgevima 4* na osnovu 11 noćenja s uslugom polupansiona (doručak i večera)

- ručkove tijekom putovanja kako je navedeno u programu putovanja

- safari u NP Kruger (Južna Afrika) i NP Chobe (Bocvana)

- lokalne vodiče na engleskom jeziku

- pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku

- ulaznice i razglede prema programu

- transfere i prijevoze prema programu

- večera u restoranu u Dohi (Katar)

- jamčevinu i troškove organizacije putovanja

 

 

Cijena ne uključuje:

- pristojbe zračnih luka 3.980 kn

- vizu za Južnoafričku Republiku

- vizu za Zimbabve

- napojnice za lokalne vodiče i vozače 50 EUR (plaćanje pratitelju putovanja na licu mjesta)

- troškove osobne prirode

- putna osiguranja

 

VIZA ZA JAR: viza se ishodi u Budimpešti. Agencija posreduje u dobivanju vize. Trošak vize 270 kn + posredovanje agencije 690 kn.

 

POTREBNA DOKUMENTACIJA (za boravak do 90 dana)

1. Obrazac za vizu ispunjen velikim tiskanim slovima, na engleskom jeziku, vlastoručno potpisan.

2. Putovnica koja mora biti važeća još najmanje 30 dana od dana predviđenog izlaska iz Južnoafričke Republike. Putovnica treba sadržavati još najmanje 3 potpuno prazne stranice u nizu za potrebe vize i ulaznih/izlaznih pečata.

3. Dvije fotografije za dokumente u boji, ne starije od 6 mjeseci, sa svijetlom pozadinom, veličine za putovnicu (3,5 x 4,5 cm).

4. Dokaz o financijskim sredstvima. Potvrdu u obliku tromjesečnog izvoda stanja tekućeg računa sa svim transakcijama u tom periodu, potpisana i ovjerena od banke. Za osobe u radnom odnosu 3 zadnje isplatne liste. Svi dokumenti moraju biti na engleskom jeziku (osim bankovnih transakcija).

5. Polica putnog zdravstvenog osiguranja ugovorena baš za ovo putovanje.

6. Za osobe starije od 60 godina potrebno je priložiti medicinsku potvrdu obiteljskog liječnika o sposobnosti za putovanje (obrazac šalje južnoafrička ambasada)

 

VIZA ZA ZIMBABVE: viza se izdaje i plaća po dolasku (45 USD za dva ulaska u zemlju); putovnica mora vrijediti još barem 6 mjeseci nakon datuma namjeravanog izlaska iz Republike Zimbabve te je potrebno ispuniti obrazac za vizu i priložiti dvije fotografije veličine kao za putovnicu)

 

NAPOMENA:

- Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.

- Kategorizacija hotela u Južnoj Africi i Zimbabveu odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji u zemlji u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.

- Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr

- Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja prema Općim uvjetima organizatora putovanja.

 

MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 15

 

KORISNE INFORMACIJE - JUŽNOAFRIČKA REPUBLIKA

 

Službeno ime: Republika Južna Afrika

Geografski položaj: jug afričkog kontinenta, na obalama Atlantskog i Indijskog oceana

Površina: 1.233.404 km2

Broj stanovnika: oko 50.600.000

Glavni grad: ima tri: Pretoria, Cape Town i Bloemfontein

Jezik: 11 službenih jezika: najzastupljeniji su isizulu, isixhosa, afrikaans, engleski, setswana i sesotho. Engleski

se najviše koristi u službenoj komunikaciji.

Religija: kršćani 79%; ostale veće religiozne skupine su hindusi, muslimani, židovi i budisti

Vremenska razlika: +1 sat

Novčana jedinica: rand (ZAR), 1 EUR = oko 15 ZAR

Kupovina: tipični suveniri: obojana nojeva jaja, nakit od raznobojnih perlica, lampe od izrezbarenih nojevih jaja, drvene zdjele, figurice, maske.

Odjeća: slojevita odjeća, ovisno o dobu godine te udobna obuća

Hrana: južnoafrička kuhinja mješavina je autohtone kuhinje i brojnih etničkih utjecaja (britanskih, nizozemskih, njemačkih, indijskih i dr.). Kuhinja se temelji na kukuruzu, piletini, češnjaku, muškatnom oraščiću, curryju, luku, chiliju, rajčici, limeti, bademima i đumbiru, s dodatkom mnogobrojnih začina. Veliki naglasak je na mesnim specijalitetima (braai – jedno od najpopularnijih jela, slično našem roštilju). Tekuća voda je sigurna za piće, ali preporučamo da pijete flaširanu vodu. Južnoafrička Republika poznata je po proizvodnji vrhunskih vina.

Napon struje: 220V/230V; 50 Hz (potreban je adapter)

Cijepljenje: potrebno je cijepljenje protiv žute groznice, ukoliko se dolazi iz zaraženog područja

Viza: potrebna, mogućnost posredovanja

Mobilne mreže: T-Mobile, VIPnet i Tele2 partneri

Pozivni broj zemlje: +27

Korisna web stranica: www.southafrica.net

Klima: godišnja doba su obrnuta nego kod nas. Istočni i sjeveroistočni dio zemlje imaju suptropsku klimu s vrućim i vlažnim ljetima (od studenog do ožujka) i hladnijim, suhim zimama (od lipnja do rujna). Zapadni dio zemlje ima mediteransku klimu s vrućim i suhim ljetima te blagim kišnim zimama.

 

 

Za navedeni aranžman vrijede “Opći uvjeti i uputstva za turističke aranžmane” turističke agencije Prilikom prijave potpisujete ugovor o putovanju čiji su sastavni dio Opći uvjeti i uputstva za turističke aranžmane. Vašim potpisom iskazujete suglasnost s Općim uvjetima. Prilikom prijave plaćate akontaciju 30% iznosa aranžmana čime je vaša rezervacija potvrđena. Ostatak iznosa uplaćujete najkasnije 21 dan prije polaska na put ukoliko se niste odlučili za obročno plaćanje. | Prema zakonskim propisima pridržavamo pravo otkaza putovanja u slučaju da se ne prijavi dovoljan broj putnika potreban za realizaciju programa, pravo izmjene cijene ukoliko dođe do promjene tečaja za više od 1,5 % u odnosu na tečaj na dan izrade programa te ukoliko bi došlo do promjene cijene prijevoznika ili hotelijera. | Kod charter letova, red letenja podložan je promijeni u vrlo kratkom vremenu pred polazak na put. Putnici će dobiti obavijest o točnom redu letenja u putničkoj agenciji najkasnije 3 dana prije puta. Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda programa putovanja, ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplovom, radnim vremenima, lokalitetima koji se posjećuju i vremenskim uvjetima. Radno vrijeme pojedinih znamenitosti je različito tako da se vremenski tijek razgledavanja može mijenjati. Preporučamo uplatu putnog osiguranja. Informacije na prodajnim mjestima. | Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr

ŠA01PA2

 

Galerija slika

Lokacija

© Sun-Travel.hr - All rights reserved.