suntravel@sun-travel.hr   |   +385 40 493 082   |   pon.- pet. 08 - 19 sati // subota 08 - 13 sati
  |   Opći uvjeti   |   Izjava o privatnosti   |   Plaćanje

LOFOTI, VESTERALI I NORDKAP

10 dana
Cijena od:
14.690,00 Kn
Norveška
VELIČANSTVENI SJEVER NORVEŠKE - VELIKO PUTOVANJE NA KRAJNJI SJEVER EUROPE! 10 dana u Norveškoj, zrakoplovom i autobusom (zrakoplovne pristojbe uključene u cijenu) Datum putovanja: 20.-29.8.2019.

Program putovanja

LOFOTI, VESTERALI I NORDKAP –

VELIČANSTVENI SJEVER NORVEŠKE

 

VELIKO PUTOVANJE NA KRAJNJI SJEVER EUROPE!

10 dana u Norveškoj, zrakoplovom i autobusom

 

Datum putovanja: 20.-29.8.2019.

 

 

VRIJEDNOST VIŠE:

TRI DANA NA VESTERALIMA I LOFOTIMA - DVA LETA U NORVEŠKOJ,

NAJBRŽE DO NORDKAPA i MINI-ODMOR NA NORVEŠKIM OTOCIMA!

UKLJUČENE ULAZNICE ZA NORDKAP CENTAR, MUZEJ U ALTI, POLARNI MUZEJ

I ARKTIČKU KATEDRALU U TROMSU I MUZEJ BAKALARA NA LOFOTIMA!

 

 

 

1. dan: ZAGREB – OSLO; cca. 60 km

Sastanak putnika s voditeljem putovanja u zračnoj luci Franjo Tuđman kod šaltera informacija dva sata prije polaska zrakoplova. Podjela putne dokumentacije i let zrakoplovom u Oslo. Dolazak u večernjim satima, smještaj u hotel. Moguć odlazak do grada s voditeljem putovanja javnim gradskim prijevozom. Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan: OSLO - ALTA - HONNINGSVÅG - NORDKAP – HONNINGSVÅG; 278 km

Doručak. Poslije doručka transfer na aerodrom i let na sjever Norveške, u Altu, na liniji SK4546 u kasnim jutarnjim satima. Po slijetanju nastavak putovanja prema Nordkapu kroz pokrajinu Finnmark te dalje prema krajnjem sjeveru kroz tunel Nordkap, najduži podvodni tunel u Europi, 200 m ispod morske površine. Smještaj u hotel u Honningsvågu za kratko osvježenje. Večernja vožnja do stijene Nordkap visoke 307 m. Posjet Nordkap centru (ulaznica uključena) s izložbom povijesti istraživanja i putovanja na krajnji sjever Europe s pogledom na otvoreno ledeno more nezaboravan je i neponovljiv doživljaj. Noćenje.

3. dan: HONNINGSVÅG - ALTA: fakultativno posjet farmi haskija; 209 km

Doručak. Odlazak iz hotela i vožnja impresivnim krajolikom, uz prekrasne obale fjordova do gradića Alta, turističkog središta kroz koji prolazi istoimena rijeka, bogata lososom i pravi raj za ribiče. Putem do Alte pruža nam se mogućnost stati na lokalnoj farmi haskija i upoznati se s tim jedinstvenim psima (fakultativno, doplata prilikom rezervacije aranžmana). Alta, mjesto koje se nalazi u istoimenom fjordu, središte je kulture Sami naroda. Tamo su djeca u igri otkrila uklesane crteže u stijenama, stare između 2000 do 6200 godina, koji prikazuju život tadašnjih lovaca i ribara. Posjet muzeju (ulaznica uključena) s najstarijim slikama sjevera koje su danas upisane na listu zaštićene svjetske baštine organizacije UNESCO. Smještaj u hotel. Noćenje.

4. dan: ALTA – TROMSO; 382 km

Doručak. Putovanje prema Tromsu. Plovidba trajektom na relacijama Olderdalen-Lyngseidet i Svensby–Breivikeidet. Smješten 350 km sjeverno od Arktičkog kruga, Tromso je najveći grad u polarnom dijelu Skandinavije i popularno zimsko odredište za promatranje Aurore Borealis. U gradu je poznat Polarni muzej (ulaznica uključena), kao i prekrasna Arktička katedrala sagrađena 1965.g., simbol grada. Posjet šarmantnom gradskom središtu iz kojeg su nekoć kretale polarne ekspedicije, kojim dominiraju tradicionalne norveške drvene kuće. U Tromsu se nalazi i najpoznatija, i kažu najbolja, sjeverna pivovara na svijetu gdje se proizvodi pivo Mack. Smještaj u hotel. Noćenje.

5. dan: TROMSO - VESTERALI/ANDENES: fakultativno safari na kitove; 258 km

Doručak. Odjava iz hotela. Danas krećemo na put prema poznatom norveškom otočju, Vesteralima. Iz Bretnsholmena kratkom vožnjom trajektom putujemo u Botnhamm iz kojega vozimo uz Gryllefjord gdje će nas sljedeći trajekt prevesti do Andenesa. Kitovi ubojice i perajasta pliskavica vrlo su čest prizor u Vestfjordu, ali nezaboravan su doživljaj safariji na kitove koji se nude u Andenesu. Od lipnja do rujna u vodama ispred Andenesa, nekoć polazišta kitolovaca, mnogi putnici namjernici polaze na ovaj fantastičan safari (doplata u poslovnici prilikom rezervacije aranžmana). Safari uključuje i ulaznicu u Centar za kitove. Smještaj u hotel u Andenesu. Noćenje.

6. dan: VESTERALI - LOFOTSKO OTOČJE/SVOLVAER; 211 km

Doručak. Danas putujemo kroz Vesterale prema drugom otočju, Lofotskom. Lofoti i Vesterali, sjeverni nastavak Lofota, od 19. su stoljeća omiljeno odredište mnogih putnika koji dolaze u Norvešku. Veličanstveni spoj brda, mora i slikovitih kulisa, po njima prosuta ribarska naselja i za te sjeverne širine vrlo blago podneblje čine ta dva arhipelaga nečim posebnim čak i za fantastične norveške krajolike. Danas ćemo u vožnji od sjevera prema jugu otočja kroz fjordove, tunele i ceste, preko mostova, uživati u krajolicima fascinantno lijepih otoka. Obje skupine otoka, pomalo poput nazubljene stijene, strše oko 250 km u Norveško more, sa snijegom pokrivenim vrhuncima i divnim, zelenim dolinama. Smještaj u hotel na Lofotima, noćenje. 

7. dan: LOFOTSKO OTOČJE: EGGUM - UTTAKLEIV - BALLSTAD – HAUKLAND; 185,5 km

Doručak. Dan na Lofotima, za odmor i uživanje. Otočje spokoja i mira poznato je po svojim tipičnim drvenim, crvenim kućama koje na „štakama“ strše iznad vode, zovu ih rorbuer. U zaljevima i fjordovima ponekad možete naići na nevjerojatne bijele pješčane plaže, kakve se na dalekom sjeveru teško mogu zamisliti. Plažu Uttakleiv novinari britanskog „Timesa“ nazvali su najromatničnijom plažom u Europi! Izuzetan je ptičji svijet na otočju - uz brojne morske ptice i ptice selice, Lofoti su dom i morskih orlova. Iako se i Lofoti i Vesterali nalaze blizu sjeverne obratnice, temperature zraka zbog utjecaja Golfske struje čak i zimi rijetko padaju ispod nule, a stalno topla struja čini Vestfjord omiljenim mjestom za mriještenje bakalara i haringa, a s Lofota je poznat sušeni bakalar. Noćenje.

8. dan: LOFOTSKO OTOČJE: Å – BODØ; 138 km

Doručak. Poslije doručka odjava iz hotela i putovanje prema mjestu Reine, odnosno selu Å koje se nalazi na samom jugu otočja. Ribarsko mjesto Reine ubraja se među najljepša lofotska sela, odnosno norveška, a u selu Å nalazi se poznati lofotski Muzej bakalara (ulaznica uključena). Selo se naziva i Å in Lofoten (na Lofotima) kako ga se ne bi mijenjalo s drugim norveškim selima s kojima dijeli ime. U poslijepodnevnim satima odlazak na trajekt koji će nas iz mjesta Moskenes prevesti prema kopnu i gradu Bodu. Smještaj u hotel u Bodu i noćenje.

9. dan: BODØ - izlet SALTSRAUMEN I KJERRINGOY – OSLO; cca. 150 km

Doručak. Poslije doručka odlazak u razgled Boda. S nešto više od 50 000 stanovnika, Bodø je drugi najveći grad sjeverne Norveške, smješten odmah iznad Arktičkog kruga. Proštetat ćemo njegovim kompaktnim središtem prije no što odemo posjetiti Saltsraumen – najveći morski vrtlog na svijetu, smješten 30 km istočno od grada. Okreće se brzinom od 6 m u sekundi, a stvaraju ga struje koje teku u suprotnim smjerovima! Poslije posjeta Saltsraumenu nastavit ćemo prema Festvågu gdje ćemo se ukrcati na trajekt prema Kjerringøyu, idiličnom selu poznatom iz mnogih norveških serija i filmova. Ovo slikovito selo najbolje je očuvan primjer života u sjevernoj Norveškoj u 19. st. Povratak u Bodo, transfer na aerodrom. Let za Oslo na liniji SK4123 u ranim večernjim satima. Dolazak u Oslo, transfer u hotel. Smještaj i noćenje.

10. dan: OSLO – ZAGREB; cca. 70 km

Doručak. Odjava iz hotela i odlazak u panoramski i pješački obilazak norveške prijestolnice: park Frogner s 227 monumentalnih skulptura Gustava Vigelanda – opera - utvrda Akershus – gradska vijećnica - kraljevska palača – Aker Brygge. Transfer prema zračnoj luci Gardermoen. Let za Zagreb na liniji  OU489 u 18:45 sati. Slijetanje u Zagreb predviđeno je u 21:15 sati.

 

Program putovanja
Broj osoba:

Galerija slika

Lokacija

© Sun-Travel.hr - All rights reserved.