suntravel@sun-travel.hr   |   +385 40 493 082   |   pon.- pet. 08 - 19 sati // subota 08 - 13 sati
  |   Opći uvjeti   |   Izjava o privatnosti   |   Plaćanje

JORDAN

6 dana
Cijena od:
5.990,00 Kn
Jordan
Grupni polazak:25.4. – 30.4.2019. Posebnim zrakoplovom iz Ljubljane

Program putovanja

JORDAN

6 DANA

Grupni polazak:

25.4. – 30.4.2019.

Posebnim zrakoplovom iz Ljubljane

 

 

PROGRAM PUTOVANJA:

 

1. dan, četvrtak 25.4.2019: ZAGREB/LJUBLJANA – AMAN

Sastanak putnika u zračnoj luci Ljubljana dva sata prije predviđenog polijetanja izravnog charter zrakoplova za Aman (mogućnost organiziranog transfera iz Zagreba). Prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Amanu. Po dolasku u Aman obavljanje pograničnih i viznih formalnosti. Organizirani transfer do hotela u Ammanu. Prijava i smještaj u hotel. Večera u hotelu i noćenje.

 

2. dan, petak 26.4.2019: AMAN – JERASH – AMAN

Nakon doručka slijedi organizirani razgled jordanske prijestolnice Amana, fascinantnog grada kontrasta - jedinstvene mješavine modernog i tradicionalnog, idealno smještenog između pustinje i plodne doline. Aman je moderan grad s brojnim antičkim ostacima. Na vrhu brijega Jabal al-Qala’a, nalazi se citadela sa stupovima rimskog Heraklovog hrama i kompleks palače Umayyad iz 8. st. poznate po svojoj velikoj kupoli. Izgrađen unutar samog brda nalazi se i antički kameni amfiteatar iz 2. st. u kojem se povremeno održavaju zabavna događanja. Posjet džamiji kralja Abdulaha i starom dijelu grada. Potom odlazimo prema Jerashu, najbolje očuvanom rimskom gradu gdje još i danas možete proći kroz trijumfalnu arkadu posvećenu caru Hadrijanu te prošetati 600 metara dugom ulicom s kolonadama. Zlatno doba grada bilo je u vrijeme starog Rima. Jerash je izvrstan primjer veličanstvenog, povijesnog rimskog urbanizma. Utemeljen na području Bliskog Istoka, sa svojim popločenim ulicama, hramovima na brežuljcima, elegantnim teatrima, prostranim javnim trgovima, toplicama, fontanama i gradskim zidinama okruženim tornjevima i gradskim vratima. Po završetku razgleda slijedi povratak u Aman. Večera u hotelu. Noćenje.

 

3. dan, subota 27.4.2019: AMAN – MADABA – PLANINA NEBO – KERAK – AQABA

Doručak. Odlazak do biblijske Madabe s njezinim poznatim bizantskim i umayyadskim mozaicima te grčkom pravoslavnom crkvom sv. Jurja, gdje možete vidjeti najstariju sačuvanu originalnu mapu Svete Zemlje (560 n.e.). Slijedi odlazak na planinu Nebo, najsvetije mjesto u Jordanu, odakle je Mojsije gledao „obećanu zemlju“, a vjeruje se i da mu je ovdje posljednje počivalište. Za lijepa vremena, s planine se pruža prekrasan pogled na dolinu rijeke Jordan, Mrtvo more i Jeruzalem. Slijedi vožnja do Keraka, utvrđenog grada, kojim dominira djelomično obnovljena križarska utvrda. Nakon razgledavanja utvrde i podzemnih hodnika, nastavak vožnje do Aqabe, najjužnijeg jordanskog grada smještenog na obali Crvenog mora. Smještaj u hotel. Večera i noćenje.

 

4. dan, nedjelja 28.4.2019: AQABA – WADI RUM – PETRA  

Nakon doručka slobodno vrijeme za šetnju ili kupanje na obali Crvenog mora. Odjava iz hotela, a potom krećemo prema opjevanom pustinjskom krajoliku Wadi Rum, ekraniziranom u filmovima o Lawrenceu od Arabije kojeg omeđuju impresivni smeđi i crveni planinski lanci. Slijedi uzbudljivi pustinjski jeep safari, a po završetku safarija napuštamo Wadi Rum te odlazimo prema Petri. Prijava i smještaj u hotel. Večera i noćenje.

 

5. dan, ponedjeljak 29.4.2019: PETRA – MRTVO MORE

Nakon doručka i odjave iz hotela, krećemo u obilazak fascinantne Petre, mističnog grada isklesanog u visokom crvenom stijenju kojeg su prije više od dvije tisuće godina sagradili Nabatejci, gospodari Jordana iz predrimskog doba. Oni su uspjeli sagraditi impresivno kameno carstvo hramova, grobnica i ostalih građevina. Pješice ćete proći do Riznice, najpoznatijeg dijela Petre, kroz kanjon okružen bajkovitim liticama. Prilika za jahanje na konjima. Po završetku cjelodnevnog razgleda Petre, nastavljamo putovanje prema obali Mrtvog mora. Po dolasku prijava i smještaj u hotel. Večera i noćenje.

 

6. dan, utorak 30.4.2019: MRTVO MORE – AMAN – LJUBLJANA/ZAGREB

Nakon doručka slobodno vrijeme do polaska prema Amanu. Dolazak u zračnu luku Aman te prijava na izravan charter let prema Ljubljani. Po dolasku u Ljubljanu organizirani transfer prema Zagrebu (uz doplatu).

 

 

Program putovanja
Broj osoba:

Galerija slika

Lokacija

© Sun-Travel.hr - All rights reserved.