suntravel@sun-travel.hr   |   +385 40 493 082   |   pon.- pet. 08 - 19 sati // subota 08 - 13 sati
  |   Opći uvjeti   |   Izjava o privatnosti   |   Plaćanje

SANKT PETERBURG

4 dana
Cijena od:
3.090,00 Kn
Rusija
4 DANA ZRAKOPLOVOM iz Zagreba... Uključen izlet i ulaznica u Puškinovo Carsko selo 03.10.-06.10.2019. Garantirani polasci

Program putovanja

SANKT PETERBURG DELUXE

4 DANA ZRAKOPLOVOM

Uključen izlet i ulaznica u Puškinovo Carsko selo

 

03.10.-06.10.2019. 

Garantirani polasci

 

Uz Zagreb, moguć polazak priključnim letom iz Splita, Dubrovnika, Pule i Zadra.

 

Predviđeni hotel: centralno locirani hotel Azimut 4*

Ovaj hotel, smješten neposredno uz obalu rijeke Fontanke, najviša je zgrada u povijesnoj jezgri Sankt Peterburga. U sklopu objekta gostima su na raspolaganju bar s panoramskim pogledom na okolicu, restorani i besplatni WiFi. Sve svijetle sobe hotela AZIMUT imaju radni stol, TV i vlastitu kupaonicu s kadom. U baru na 18. katu moguće je uživati u pogledu na grad, a u baru u predvorju poslužuju se lagani obroci i pića. Hotel se nalazi na 10 minuta hoda od postaje podzemne željeznice Baltiyskaya, koja omogućava jednostavan pristup centru Sankt Peterburga.

 

1. dan, ZAGREB – SANKT PETERBURG

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb 120 minuta prije polaska. Prijava na direktan let Croatia Airlines OU530 za St.Petersburg s polaskom u 14.20 sati. Po dolasku u zračnu luku Pulkovo u 18.00, slijedi transfer do grada, smještaj u hotel. Odlazak u večernju šetnju Nevskim prospektom do Dumske ulice s mnogobrojnim barovima, klubovima i diskotekama. Noćenje.

 

2. dan, SANKT PETERBURG

Doručak. Odlazak javnim prijevozom na razgled grada u pratnji lokalnog vodiča: Nevski prospekt, Kazanska saborna crkva, Palača Stroganov, Zimski dvorac, Admiralitet, Isakijevska saborna crkva, spomenik Petru I Velikom, Petropavlovska utvrda, Petropavlovska saborna crkva s najvišim zvonikom na svijetu i zlatnom spiralom visokom 123 m., grobovi Romanovih od vremena Petra I Velikog. Poslijepodne, predlažemo odlazak na 1-satnu vožnju brodom po Nevi, Fontanki i kanalima na kojima je grad sagrađen (doplata). Iskrcaj uz Marsovo polje, šetnja po Ljetnom vrtu, Mihajlovski zamak. U večernjim satima mogućnost odlaska na baletnu predstavu u Mariinsky ili Mikhailovsky teatar, ovisno o programu u terminu putovanja. Povratak u hotel. Noćenje.

 

3. dan, SANKT PETERBURG – ERMITAŽ - (fak.izlet PETERHOF) SANKT PETERBURG

Doručak. Odlazak na razgled u pratnji lokalnog vodiča: vožnja podzemnom željeznicom do Državnog muzeja Ermitaž, razgled jedne od najznamenitijih svjetskih zbirki umjetnina u kompleksu Zimskog Dvorca, nekadašnjeg doma carske obitelji od 1732. do 1917. g.,kada su ga zauzeli boljševici. Kolekcija sadrži djela Leonarda, Rembrandta, Rafaela, Renoira, Moneta, Canove ..Dvorski trg, Aleksandrov stup, zdanje Generalštaba. Poslijepodne slobodno vrijeme. Povratak u hotel podzemnom željeznicom, ili prijava na fakultativni izlet „Peterhof“. Na izlet odlazimo hidrogliserom od Ermitaža, preko Finskog zaljeva, do Peterhofa, ljetnog dvorca Petra I Velikog. Razgled dvorca i prekrasnih vrtova sa skulpturama i vodoskocima, odakle se pruža pogled na cijeli zaljev. Nakon razgleda povratak hidrogliserom. Povratak u hotel. Noćenje.

 

4. dan, SANKT PETERBURG- PUŠKINOVO CARSKO SELO – ZAGREB

Doručak. Odjava iz hotela, polazak na izlet autobusom do Puškinovog Carskog sela, posjet dvorcu Katarine II, s poznatom Jantarnom sobom, šetnja prekrasnim dvorskim parkom. Transfer do Zračne luke, prijava na let OU 531 za Zagreb u 18.50 sati, s dolaskom u 20.40 sati.a

 

 

Program putovanja
Broj osoba:

Cijene putovanja

Datum polaska: 03.10.2019
Datum povratka: 06.10.2019
Grad polaska: Zagreb
Mjesto polaska:
4 dana
3.090,00 Kn

Cijena aranžmana po osobi 03.10. FM 2.890 kn / RC 3.090 kn

Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe i naknade 1.090 kn po osobi

Rok za prijavu: 7 dana prije puta ili dok ima mjesta

Minimalan broj putnika: 15  / Maksimalan broj putnika: 30

 

Cijena uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb – Sankt Petersburg – Zagreb
 • transfer posebnim autobusom zračna luka – hotel – zračna luka uz panoramski razgled grada u dolasku,
 • uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm),
 • 3 noćenja s doručkom u hotelu 3*/4* u Sankt Peterburgu,
 • poludnevni razgled grada sa lokalnim vodičem,
 • izlet Puškinovo Carsko selo, (prijevoz, ulaznica, lokalni vodič i slušalice)
 • voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku,
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja.

 

Cijena ne uključuje:

 • obveznu doplatu za zrakoplovne pristojbe i naknade 1.090 kn po osobi (plaća se agenciji prilikom rezervacije aranžmana),
 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja,
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.),
 • doplatu za jednokrevetnu sobu 15.07. 1.290 kn /15.08. i 19.09. 900 kn,/ 03.10 590 kn, obavezna doplata ako osoba spava sama u sobi,
 • doplatu za turističku vizu za Rusiju 575 kn po osobi (uklj. viza i troškovi pribavljanja) (Za  državljane RH viza za Rusiju je obavezna kao i putno zdrastveno osiguranje. Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice.  Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.)
 • doplata za izradu turističke vize za Rusiju po hitnom postupku ( uklj. viza i troškovi pribavljanja) 825 kn po osobi (Za  državljane RH viza za Rusiju je obavezna kao i putno zdrastveno osiguranje. Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani)
 • usluga ispunjavanja elektroničkog obrasca za izdavanje ruske vize ili korekcija podataka pri agenciji organizatoru putovanja – 50 kuna po obrascu
 • ulaznice: Petropavlovska utvrda i crkva,Isakijevska saborna crkva, 25,00 EUR po osobi (cijena uključuje cijenu ulaznice, rezervaciju i slušalice)
 • ulaznica, lokalni vodič i rezervacija za Ermitaž 350,00 kn po osobi (plaćanje u poslovnici), min 15 putnika
 • doplatu za vožnju brodom po Nevi, cca 25 EUR po osobi (min.15 putnika)
 • doplata za izlet hidrogliserom u Peterhof, ulaznica i lokalni vodič 490,00 kn po osobi, djeca od 4-11 g. 300 kn  plaćanje u poslovnici, (min 15 putnika)
 • ulaznica za balet (na upit)
 • ulaznice za muzeje i lokalitete koji nisu navedeni u stavci uključeno u cijenu aranžmana
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, obavezno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

 

 

Popusti i doplate:

 • 10% popusta za jedno dijete do 11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe (u trokrevetnoj sobi)
 • trokrevetne sobe (na upit) za odrasle osobe po redovnoj cijeni.
 • mogućnost doplate za polaske iz Splita, Zadra, Dubrovnika ili Pule, po osobi 380 kn + zrakoplovne pristojbe (raspoloživost i potvrda letova na upit te individualna prijava na let u zračnoj luci do sastanka s pratiteljem putovanja u Zagrebu)

 

 

 

Važne napomene:

*Viza:

Za izdavanje obične jednokratne ili dvokratne turističke vize potrebno je priložiti:

1.    Potvrda o prihvatu turista od ruske organizacije koja obavlja turoperatorsku djelatnost, čiji su podaci uneseni u Jedinstveni federalni registar turoperatera koju ćete dobiti od organizatora mjesec dana prije polaska

2.    Putovnica koja ima najmanje dvije čiste stranice za vize i koja vrijedi 6 mjeseci po završetku valjanosti vize;

3.    Obrazac za vizu, koji treba ispuniti na stranici visa.kdmid.ru, ispisati te osobno potpisati;

(Prilikom odabira mjesta gdje se predaju dokumenti treba navesti vizni centar u kojem planirate predati dokumente)

4.    Fotografija u boji 3,5х4,5 cm sa svijetlom pozadinom, s jasnim prikazom osobe s lica (en face), bez naočala s tamnim staklima i bez pokrivala za glavu (izuzetak su slučajevi kada osoba zbog nacionalne ili vjerske pripadnosti ima pokrivalo za glavu na fotografiji u putovnici);

5.    Polica zdravstvenog osiguranja koja vrijedi na teritoriju Ruske Federacije i pokriva rok trajanja vize, izuzevši slučajeve uzajamnog osiguranja.

 

Prilikom rezervacije potrebno je dati sljedeće podatke: ime i prezime, datum rođenja,broj putovnice, državljanstvo te sken prve stranice putovnice.

 

Dodatna usluga ispunjavanja elektroničkog obrasca zahtjeva za izdavanje vize

Organizator nudi dodatnu uslugu  ispunjavanja elektroničkog obrasca zahtjeva za izdavanje vize prilikom predavanja dokumenata ili ispravljanja nepravilno unesenih podataka u ime predavatelja zahtjeva (ovlaštenog predstavnika) te u prisutstvu istoga.

Obrazac zahtjeva za izdavanje vize ispunjava se na temelju dokumenata i informacija dobivenih od predavatelja zahtjeva te ju predavatelj zahtjeva osobno potpisuje.

Naknada za uslugu zaračunava se dodatno na pristojbu za uslugu i iznosi 50 kuna po zahtjevu za izdavanje vize. Ovu uslugu možete zatražiti prilikom predavanja dokumenata za izdavanje vize.

 

Prijevoznik: Croatia Airlines

  OU 530 1420 1800  

  OU 531 1850 2040  

 

 

VAŽNE INFORMACIJE

 • vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Croatia Airlines objavljenom u 2019. godini i podložna su promjeni,
 • zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte,
 • uključen 1 komad prtljage koja se prijavljuje po osobi (kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm),
 • Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.
 • završno pismo vam dostavljamo e-mailom 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom vremenu polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja i sl.), 
 • fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta,
 • osiguranje nije uključeno u cijenu aranžmana. Obavezna je uplata police putnog zdravstvenog osiguranja uz pokriće 30.000 EUR.
 • organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa,
 • odgovorni organizator ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja,
 • agencija zadržava pravo promjene redoslijeda programa,
 • program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću.

 

RUSIJA
Službeno ime: Ruska Federacija
Geografski položaj: Površinom najveća zemlja svijeta prostire se na dva kontinenta i dijeli se na zapadni europski dio te istočni azijski dio, a dijeli ih gorje Ural.
Površina: 17.075.200 km2
Broj stanovnika: oko 150.000.000
Glavni grad: Moskva
Jezik: ruski
Religija: ateisti 60%, najveći dio vjernika pripada pravoslavnoj vjeroispovjesti
Vremenska razlika: +2 sata (Moskva i Sankt Peterburg)
Novčana jedinica: ruska rublja (RUB), 100 RUB = oko 11 kn
Odjeća i obuća: slojevita odjeća, ovisno o dobu godine kada se putuje. U proljeće i jesen su mogući pljuskovi te je dobro imati vjetrovku ili kabanicu. Što se tiče obuće, predlažemo udobne, lagane cipele ravnih potpetica ili tenisice. 
Hrana i piće: poznata predjela ruske kuhinje: soleniye ogurscy – pikantni usoljeni krastavci; kvashennaya kapusta – marinirani kupus; seledka pod shuboy – haringa u ovčjoj košuljici (komadići haringe pomješani sa kuhanim krumpirima, mrkvom i majonezom); ykra – crni ili crveni kavijar. Juhe: najpoznatija ruska juha borsch – hladna juha od paradajza i govedine. Glavno jelo: vinegret – male loptice mljevenog mesa umotane u tjesto; beef stroganov – goveđi gulaš. Kotleta po kievsky – piletina na kijevski, komadi piletine s putrom. Deserti: bliny – palačinke punjene raznim slatkim nadjevima; oladi – slične palačinkama samo tanje; pirozhky – tijesto s jabukama s tradicionalnim domaćim medom. Tvorog – svježi sir s medom ili pekmezom. Od pića preporučamo: kvas – najpopularnije slatko piće na bazi kruha; medovuha – slatko alkoholno piće na bazi meda; prostokvasha – napitak od ukiseljenog mlijeka; samogon – domaća vodka oštrog mirisa; vodka – najpoznatije rusko alkoholno piće.

 

Kupovina: radno vrijeme trgovina je od ponedjeljka do petka od 09:00 do 19:00 sati. Najpopularniji proizvodi su svakako Matryoshka – babuška, drvena lutka na otvaranje u kojoj se nalaze manje, iste takve lutkice u živahnim bojama; vodka – najpoznatije rusko alkoholno piće; balalajke; kavijar (kupujte samo u provjerenim trgovinama i svakako sačuvajte račun).
Napon struje: 220V (nije potreban adapter)
Cijepljenje: nije potrebno
Viza: potrebna, mogućnost posredovanja
Mobilne mreže: T-Mobile, VIPnet i Tele2 partneri
Pozivni broj zemlje: +7
Korisna web stranica: www.visitrussia.org.uk 
Klima: zbog velike površine klimatske promjene se razlikuju u pojedinim dijelovima Rusije. U europskom dijelu prevladava vlažna kontinentalna klima, sjeverni dijelovi i Sibir imaju subarktičku klimu, a područje uz Arktik polarnu. Mali pojas uz Crno more ima vlažnu suptropsku klimu, a predjeli uz Volgu i Kaspijsko jezero poluaridnu klimu. U većem dijelu zemlje snijeg je najčešća oborina u zimskim mjesecima.

 

 

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:

Za  državljane RH viza za Rusiju je obavezna kao i putno zdrastveno osiguranje. Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice.  Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani. U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta najbliže predstavništvo Republike Hrvatske nalazi se u Moskvi. Adresa: Ostoženka 23 (ulaz za stranke nalazi se sa stražnje strane zgrade, iz 3. Začatjevkog pereuloka) Metro – Park Kultury, Kropotkinska, Telefon: +7 495 785 39 49, Fax: +7 495 785 39 41,Email: crocons.moscow@mvep.hr

Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. A zatim 72 sata prije putovanja završno pismo. Minimalan broj putnika za putovanje je 15, a maksimalan broj putnika je 30. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 7 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. 

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvep.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

 

 

 

Galerija slika

Lokacija

© Sun-Travel.hr - All rights reserved.