suntravel@sun-travel.hr   |   +385 40 493 082   |   pon.- pet. 08 - 19 sati // subota 08 - 13 sati
  |   Opći uvjeti   |   Izjava o privatnosti   |   Plaćanje

SALZBURG i AUSTRIJSKA JEZERA

2 dana
Cijena od:
590,00 Kn
Austrija
autobusom iz Zagreba, moguć polazak iz Čakovca i Varaždina - uz nadoplatu ● 2 dana/1 noćenje ● hotel 3* u Salzburgu ... kratko, ali slatko... razgled St.Gilgena, St.Wolfganga i Hallstatta 20.04.-21.04., 06.10.-07.10.

Program putovanja

 

 

1. dan                   Zagreb – SALZBURG

Polazak iz Zagreba u 6:00 sati s autobusnog kolodvora. Ugodna vožnja prema Salzburgu uz povremene odmore tijekom puta. Salzburg je smješten na obalama rijeke Salzach i okružen alpskim planinama. Dobio je ime po okolnim rudnicima soli, pa bi prijevod imena bio „grad od soli“. Danas je pravi turistički grad barokne arhitekture, u kojem broj posjetitelja uvelike premašuje broj stanovnika i posebno poznat kao rodni grad skladatelj Wolfgang Amadeus Mozart. Zbog njegove očuvanosti, UNESCO je 1997. godine salzburški Stari grad uvrstio na listu zaštićene svjetske baštine. Salzburg je relativno mali i najbolje se može upoznati pješice: na jednoj strani rijeke nalazi se Mozartov trg sa spomenikom – biskupska rezidencija – Salzburška katedrala (Salzburger Dom) na istoimenom trgu s baroknom fontanom – benediktinski samostan Sv. Petra – Festivalska dvorana – Sveučilišna crkva i Mozartova rodna kuća, koja je danas jedan od najposjećenijih muzeja na svijetu (stalni postav se prostire na tri etaže). S druge strane rijeke Salzach nalazi se barokni dvorac Mirabell iz 17. stoljeća okružen s prekrasnim parkom Mirabellgarten koji je jedan od najljepših europskih baroknih vrtova. Slobodno vrijeme za uživanje u kupovinu suvenira, kušanju originalnih Mozart kuglica (jednog od najprodavanijih austrijskih suvenira) u čokoladarnici Fürst koja je izumila taj predivan slatkiš od marcipana, pistacija i čokolade u 19. stoljeću... Predlažemo da odete i do 900 godina stare utvrde Hohensalzburg visoko iznad starog grada Salzburga, najvećeg u potpunosti održavanog zamka u Europi i zaštitnog znaka Salzburga. Vidi se iz svakog dijela grada. Do utvrde je moguće doći uspinjačom, koja vozi svakih 10 minuta, ili pješice, za što treba oko 20 minuta (uz doplatu/razgled uz audio slušalice). Pogled na srce grada i na okolne vrhunce je predivan. Odlazak u hotel i smještaj u sobe. Noćenje.

2. dan                   SALZBURG – jezero WOLFGANGSEE (St.Gilgen, St.Wolfgang) i jezero HALLSTAETTER SEE (Hallstatt) – Zagreb

Doručak. Odjava iz hotela i ugodna vožnja do prekrasne regije Salzkammergut, čije ime u prijevodu znači “posjed ureda soli” zbog značajnih nalazišta soli te je kroz stoljeća bilo uglavnom industrijsko područje. No u 19. stoljeću, zahvaljujući prirodnim ljepotama tog planinskog kraja, postupno se preoblikuje u turističku regiju – ponajviše zbog svojih čarobnih jezera koja kriju odraz planinskih vrhova i koja su do danas najznačajnije njezino obilježje i bogatstvo. Posjet jezeru Wolfgangsee i mjestu St.Gilgen, poznatog po Mozartu, još ga nazivaju i “Mozart village”, ali on zapravo nikad nije živio ovdje. Za nadimak ovog mjesta zadužena je Mozartova obitelj, naime tu je rođena njegova majka i tu je radio njegov djed. Kraći razgled mjesta. Odlazak prema mjestu St.Wolfgang koji je tijekom cijele godine iznimno posjećen. Prošetat ćemo do centra poznatog po crkvi s Pacherovim renesansnim oltarom i vidikovcem s pogledom na jezero. Slobodno vrijeme za kavu ili kupovinu suvenira. Nastavljamo autobusom kroz idilične krajolike do jezera Hallstaetter See i jednog od najljepših austrijskih mjesta, Hallstatta, na obali jezera s ribarskim kućama, poznatog po arheološkom nalazištu keltske kulture koje je u cijeloj Europi poznato pod imenom „Hallstattska kultura“. Razgled romantičnog gradića uz župnu crkvu, preko glavnog trga te uskim uličicama do ribarskih kuća. Mjesto zaista zaslužuje da u njemu provedemo najviše vremena. Povratak prema Zagrebu. Dolazak u kasnim večernjim satima.

 

 

Program putovanja
Broj osoba:

Galerija slika

© Sun-Travel.hr - All rights reserved.