suntravel@sun-travel.hr   |   +385 40 493 082   |   pon.- pet. 08 - 19 sati // subota 08 - 13 sati
  |   Opći uvjeti   |   Izjava o privatnosti   |   Plaćanje

BEČ - NOĆ MUZEJA

3 dana
Cijena od:
890,00 Kn
Austrija
Autobusom iz Zagreba, 01.11.2019.

Program putovanja

 3 dana autobusom

Uz animaciju „Putovanje kroz Beč“

Bogat program, baš za one koji žele više!

Hoteli u gradu. Možete pješke do centra.

 

05.10. – 07.10.2019. NOĆ MUZEJA U BEČU

01.11. – 03.11.2019.

GARANTIRANI POLASCI

 

Predviđeni hoteli:
05.10. hotel Azimut 4*, centralno lociran hotel 
01.11. hotel
 Mozart 3*, odlična centralna lokacija

                                                    

1. dan    ZAGREB-BEČ  - dan za razgled 

Polazak autobusom iz Zagreba s Autobusnog kolodvora (peroni 502-506) u  06.00 sati. Slijedi ugodna vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju i Austriju do Beča. Oko 11.00 sati ulazimo u velegrad s 2,2 milijuna stanovnika koji žive u zoni gradskog metroa. Ulazimo u poznati bečki prsten koji okružuje unutarnji dio grada. Proći ćemo pored Urania opservatorija, Muzeja i Akademije primijenjenih umjetnosti, velikog gradskog parka, palače Württemberg (sada Hotel Imperial), zgrade Opere, obližnjeg Karlova trga i crkve, Akademije i Muzeja likovnih umjetnosti, Prirodoslovnog muzeja, dvorca Hofburg, Trga Marije Terezije, parkova Burggarten, Volksgarten i Rathauspark, Parlamenta, Burgtheatra, zgrade univerziteta i neo-gotičke crkve Votivkirche. Izlazimo kod Hofburga te završavamo kod katedrale Svetog Stjepana iz 15. stoljeća koja predstavlja najvažniji spomenik Beča. Slobodno vrijeme. Možete posjetiti Mariahilfer Strasse, poznatu po odličnim trgovinama, ali i po imenu koja ulica nosi. Naime, muški su tako uzdisali „Marijo, pomozi“ kada bi žene krenule u kupovinu. Odlazak u hotel. Smještaj. Noćenje.

Napomena: na terminu 05.10., Noć muzeja u Beču, odlazak u hotel oko 17.00 sati. Smještaj. Odlazak u grad, gradskim prijevozom. Poslije po želji povratak gradskim prijevozom u hotel.  Noćenje. Informacije o noći muzeja i ulaznicama https://langenacht.orf.at/.

 

2. dan     BEČ -  znanstvena fantastika  

Doručak. Odlazimo pješice u centar. Predlažemo fakultativno Time travel ili putovanje kroz vrijeme grada Beča. Ulazimo u podrume starog samostana sv. Mihaela, gdje nas dočekuje hologram fratra koji se po legendi izgubio davno i sad luta hodnicima. Naravno, i njihov vodič. Uz njih nam pričaju i o povijesti Beča, voštane figure Franza Josepha i Sissi… Idemo u 5D kino gdje putujemo i borimo se, osnivamo Beč, pa zajedno s majstorima hodamo po skelama buduće katedrale. Po nogama nas šibaju repovi štakora koji su donijeli kugu u Beč, pucamo s bedema u tursku vojsku i mir. Stop. Gradi se novi Beč, Mozart i Strauss grade novu povijest. A onda opet potres, sirene, rat... I na posljetku moderna Austrija. Cijela projekcija traje 50 minuta. Za projekciju se potrebno najaviti u agenciju zbog rezervacije termina. Ako vam se ne putuje kroz vrijeme, predlažemo posjet Prirodoslovnom muzeju - jednom od najpoznatijih na svijetu, čija je zbirka skupljana kroz 250 godina i broji više od 30.000 izložaka ili možete posjetiti "Haus des Meeres" (Kuću mora) i "zaplivati“ s morskim psima. Na preko 5.000 m2 izloženo je 10.000 morskih i inih životinja. Ili, ako ste više za zabavu, predlažemo vam odlazak do zabavnog parka Prater, gdje se nađe zabava i ukusna hrana za svačiji ukus. Simbol parka je Riesenrad – gigantski kotač s kojeg se pruža fantastičan pogled na Beč. Slobodno poslijepodne. Povratak u hotel. Noćenje.

 

3. dan BEČ – SCHONBRUNN - „špilja“ Seegrotte Hinterbruhl – ZGB   

Doručak. Prvo ćemo posjetiti Schonbrunn, jedan od najljepših baroknih palača Europe. To je bila ljetna rezidencija carice Sisi. Nastavljamo prema Hinterbruhlu, 40 km od Beča i ulazimo u Seegrotte. Zvuči opasno, ali nije. Ulazimo u jedan rudnik u kojem je nekad davno 2.000 radnika služilo svoju kaznu radeći na avionima, ali i na kopanju gipsa. Tu se se  snimala „Tri mušketira“, a vi imate sada priliku vidjeti sjajnu špilju s izrazito čistim jezerom koje se svaki dan ispumpava i to oko 60.000 litara vode da bi baš sada mogli ploviti brodićem kroz jezero. Polazak prema Zagrebu. Dolazak se očekuje u večernjim satima.

 

 

 

Program putovanja
Broj osoba:

Galerija slika

Lokacija

© Sun-Travel.hr - All rights reserved.