suntravel@sun-travel.hr   |   +385 40 493 082   |   pon.- pet. 09 - 12h // 15 - 19h // subota 08 - 13h
  |   Opći uvjeti   |   Izjava o privatnosti   |   Plaćanje

ISTANBUL - GRAD NA DVA KONTINENTA

4 dana
Cijena od:
3.740,00 Kn
Turska
18.-21.4.2019. .. zrakoplovom iz Zagreba (pristojbe uključene u cijenu).. 4 DANA/ 3 NOĆENJA

Program putovanja

ISTANBUL Grad na dva kontinenta 
 
 
18.-21.4.2019. 
 
4 DANA/ 3 NOĆENJA 
 
VRIJEDNOST VIŠE: BESPLATNA IZRADA VIZE 
 
 
1. dan ZAGREB – ISTANBUL  Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb dva sata prije polaska zrakoplova. Nakon preuzimanja putne dokumentacije prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Istanbulu na liniji TK 1054 (Turkish Airlines) u 09:10 sati. Dolazak u Istanbul predviđen je u 12:25 sati po lokalnom vremenu. Nakon obavljanja graničnih i carinskih formalnosti, transfer do hotela 4* te smještaj u hotel. U poslijepodnevnim satima odlazak s voditeljem putovanja javnim prijevozom prema centru grada. Šetnja po Trgu Taksim te Istikal ulicom, pješačkom zonom s mnoštvom kafića, restorana i trgovina. Noćenje u hotelu. 
 
2. dan ISTANBUL Doručak. Odlazak na cjelodnevni razgled Istanbula autobusom u pratnji lokalnog vodiča i voditelja putovanja. Razgled Plave džamije, monumentalnog zdanja i posljednje velike kraljevske džamije, koju je sa šest minareta izgradio Mehmet Aga da bi nadmašio poznatu Aja Sofiju. Posjet Hipodromu i Aja Sofiji (ulaznica nije uključena u cijenu), najpoznatijoj građevini Istanbula sagrađenoj u doba cara Justinijana koja je prvotno bila najveća crkva u Bizantskom carstvu, a naknadno pretvorena u džamiju te je danas jedno od najvećih graditeljskih dostignuća, zatim posjet Topkapi palači – bivšoj Sultanovoj palači (ulaznica nije uključena u cijenu). Poslijepodne odlazak na Grand Bazaar (Kapali Čaršiju), najveću tržnicu u Turskoj, poznatu po zlatu, tkanini, keramici, slasticama i suvenirima. Povratak u hotel. Noćenje. Fakultativno – mogućnost odlaska na večeru sa show programom (uključen povratni transfer). 
 
3. dan ISTANBUL Doručak. Slobodno vrijeme za shopping, šetnju gradom ili odlazak na fakultativni izlet na azijsku stranu Istanbula. Odlazak autobusom preko svjetski poznatog mosta koji povezuje Europu i Aziju. Panoramska vožnja i pauza za slikanje te povratak na europsku stranu Istanbula i posjet veličanstvenoj Dolmabahče palači. Zatim slijedi odlazak do mjesta Eyup gdje se uspinjačom vozimo do vidikovca Piere Loti. Pauza za kavu i uživanje u prekrasnom pogledu na Istanbul te povratak u hotel. U večernjim satima, mogućnost fakultativnog odlaska u kulturni centar koji se nalazi u starom djelu Istanbula na autohtoni ples Derviša. Noćenje. 
 
4. dan ISTANBUL – ZAGREB  Doručak. Predlažemo fakultativni izlet koji možete uplatiti na prodajnom mjestu prilikom rezervacije putovanja - krstarenje Bosporom, morskim tjesnacem koji razdvaja Europu i Aziju. Plovidba tijekom koje možete uživati u pogledu na carske palače, tvrđave, romantična mjestašca bosporskog prolaza i brojne lokacije na kojima su snimane poznate turske serije. Nakon plovidbe, slijedi ručak koji je uključen u cijenu izleta. Prijava na let za Zagreb i polijetanje zrakoplova u 18:10 sati na liniji TK 1055 (Turkish Airlines). Dolazak u Zagreb u 19:20 sati.  
 
 
 
Program putovanja
Broj osoba:

Cijene putovanja

Datum polaska: 18.04.2019
Datum povratka: 21.04.2019
Grad polaska: Zagreb
Mjesto polaska:
4 dana
3.740,00 Kn
Cijena paket–aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi 3.740 kn 
 
Doplata za jednokrevetnu sobu    870 kn 
 
Zrakoplovne pristojbe (1.090 kn) uključene su u cijenu paket-aranžmana. 
 
  
MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 15  
 
Cijena paket-aranžmana uključuje: prijevoz zrakoplovom Zagreb – Istanbul – Zagreb, zrakoplovne pristojbe, 3 noćenja s doručkom u hotelu 4*, sve transfere i usluge prema programu, uslugu voditelja putovanja, uslugu izrade vize, te troškove organizacije i prodaje putovanja. 
 
Cijena paket-aranžmana ne uključuje: fakultativne sadržaje, ulaznice, napojnice za lokalnog vodiča i vozača, zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, vizu za Tursku. 
 
Fakultativni sadržaji: 
 
 Doplata za večeru uz show u Restoranu Sultana's 1001 noć   390 kn  Cijena uključuje transfer, show program, večeru i piće (2 čaše vina ili 2 piva ili 2 soka). 
 
 Doplata za krstarenje Bosporom       420 kn  Cijena uključuje transfer do pristaništa, lokalnog vodiča, vožnju brodom i ručak.  
 
 Doplata za ples Derviša       155 kn Cijena uključuje show u kulturnom centru Hodjapasha.  
 
 Doplata za izlet na azijsku stranu Istanbula i Dolmabahče palaču 350 kn U cijenu je uključen transfer, lokalni vodič, ulaznica za Dolmabahče palaču i uspinjaču. 
 
Minimalan broj prijavljenih putnika za izlete: 15 putnika Rezervacije za sve fakultativne sadržaje potrebno je napraviti prilikom prijave putovanja. 
 
Informativna cijena ulaznica – plaćanje na licu mjesta: Aja Sofija 11 EUR Topkapi palača 11 EUR + harem 6 EUR 
 
VIZA: Potrebna za državljane Republike Hrvatske. 
 
Putnici za elektronsku vizu mogu aplicirati putem internetske stranice www.evisa.gov.tr  Cijena online vize je 20,70 USD - Multiple Entry Visa koja vrijedi 180 dana, a unutar tog perioda dozvoljen je boravak u Republici Turskoj najviše 90 dana. Putovnica treba važiti najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju. Atlas radi besplatno uslugu apliciranja u ime i za račun putnika, ukoliko na vrijeme dostavite ispunjen formular na prodajno mjesto, do 10 dana prije polaska. Viza će putnicima biti uručena u Zračnoj luci na dan polaska.
Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti i uputstva za turističke aranžmane organizatora putovanja. ŠA01AT2 
 
 

Galerija slika

Lokacija

© Sun-Travel.hr - All rights reserved.