suntravel@sun-travel.hr   |   +385 40 493 082   |   pon.- pet. 08 - 19 sati // subota 08 - 13 sati
  |   Opći uvjeti   |   Izjava o privatnosti   |   Plaćanje

USKRS U DIJONU I BURGUNDIJI

4 dana
Cijena od:
4.380,00 Kn
Francuska
PUTOVANJE ZA HEDONISTE I ONE KOJI SE TAKVIMA OSJEĆAJU Zrakoplovom iz Zagreba, 19.04.2019. - zrakoplovne pristojbe uključene u cijenu

Program putovanja

USKRS U DIJONU I BURGUNDIJI

PUTOVANJE ZA HEDONISTE I ONE KOJI SE TAKVIMA OSJEĆAJU

 

Burgundija, „srce Francuske“, bogata je francuska regija, blagoslovljena iznimnom arhitekturom, sjajnom gastronomijom, svjetski poznatim vinogradima i prekrasnim, bujnim krajolicima. Od vremena kad su moćni burgundski vojvode upravljali ogromnim i bogatim kraljevstvom pa do danas, Burgundija je sinonim za ukus, okus i hedonizam.

 

4 dana posebnim zrakoplovom iz Zagreba

Datum putovanja: 19.-22.4.2019.

 

VRIJEDNOST VIŠE: UKLJUČENA ULAZNICA U OPATIJU CLUNY!

 

1. dan: ZAGREB – DIJON – CHALON SUR SAÔNE – OPATIJA CLUNY – MÂCON - DIJON

Sastanak putnika u zračnoj luci u Zagrebu dva sata prije polaska zrakoplova kod šaltera informacija. Let posebnim zrakoplovom iz Zagreba za Dijon u ranim jutarnjim satima. Po slijetanju ukrcaj u autobus i odlazak u prvo istraživanje Burgundije: prva postaja gradić je Chalon-sur-Saône, rodni grad izumitelja fotografije Nicéphorea Nicea i nekoć glavna distribucijska točka lokalnih vinograda otkud su poznata burgundska vina odašiljana po rijeci Saône na svoj daljni put po zemlji i kontinentu. Razgled povijesne jezgre gradića s lokalnim vodičem. Nastavak puta vodi nas u Cluny, slavnu benediktinsku opatiju (ulaznica uključena). Poslije Clunyja posjetit ćemo Mâcon, gradić na granici Burgundije s regijom Auvergne-Rhone-Alpes. Povratak u Dijon, glavni grad regije i pješački razgled grada s lokalnim vodičem. Grad u općoj kulturi poznat po senfu, jedan je od najljepših gradova Francuske. Nekoć su moćni burgundski vojvode vladali iz Dijona dobrim dijelom zapadne Europe, pa se Dijon u 14. i 15. st. može smatrati jednim od najvažnijih gradova Europe tog vremena, a zahvaljujući očuvanosti svoje povijesne jezgre Dijon se nalazi i na popisu zaštićene baštine UNESCO-a. Smještaj u izabrani hotel u poslijepodnevnim satima, slobodna večer. Noćenje.

2. dan: DIJON: fakultativni izlet ROUTE DES GRANDS CRUS  I BEAUNE

Doručak. Slobodan dan za osobne programe. Preporučujemo svakako odlazak na fakultativni izlet ROUTE DES GRANDS CRUS i BEAUNE (doplata prilikom rezervacije aranžmana). Route des Grands Crus jedna je od najpoznatijih francuskih vinskih cesta koja se zbog svoje slikovitosti i upečatljivosti upisala i na UNESCO-v popis. Cesta vodi kroz najprestižnije burgundske vinograde i kraj 38 vinogradarskih sela između Dijona i Beuanea. Jedan od najvećih vinograda regije, Clos de Vougeot, smješten je u srcu te ceste i simbol je povijesti Burgundije. Posjet poznatom dvorcu na imanju (ulaznica uključena u cijenu). Nakon posjeta Vougeout zaustavit ćemo se na ruti u Nuits Saint George, malom mjestu u sredinit rute s najboljim vinogradima Burgundije. Nuits Saint George je poznat i kao „Ville d'Espace“ (Svemirski grad) jer je prilikom slijetanja na Mjesec misije Apollo XV jedan od kratera nazvan imenom mjesta. Posjetit ćemo Domaine Armelle et Bernard Rion gdje ćemo nakon posjeta imanju, odnosno vinskom podrumu, degustirati 5 različitih vina. Na kraju ceste dolazimo do grada Beaune koji ćemo posjetiti uz lokalnog vodiča. Jedan od najpoznatijih gradova regije, Beaune je jedan i od najslikovitijih, a posebnu pozornost privlači njegova vijećnica čiji se raznobojni crjepovi na krovu uočavaju i prije ulaska u grad (ulaznica uključena u cijenu). Slobodno vrijeme za osobne programe i povratak u Dijon. Noćenje-

3. dan: DIJON: fakultativni izlet LYON

SRETAN USKRS!

Doručak. Slobodan dan za osobne programe. Danas preporučujemo izlet u regiju Auvergne-Rhone-Alpes i njezin glavni grad Lyon, treći grad po veličini u Francuskoj i nesunmnjivo gastronomsku prijestolnicu Francuske (doplata prilikom rezervacije aranžmana). Na strateškoj točki na ušću rijeka Saone i Rhone, Lyon je počeo privlačiti doseljenike još od 43.g.pr.Krista kad je tu osnovana rimska kolonija Lugdunum. Posljednjih 500 godina Lyon je trgovački, industrijski, bankarski i gastronomski grad s nekim od najzanimljivijih muzeja Francuske (slavni Muzej tekstila npr.). Razgled starog grada (na listi UNESCO-a) s lokalnim vodičem i slobodno vrijeme za šetnju i uživanje u proljetnom ozračju grada. Povratak u Dijon u poslijepodnevnim satima. Slobodna večer. Noćenje.

4. dan: DIJON: fakultativni izlet L'AUXOIS – ZAGREB

Doručak. Slobodan dan za osobne programe i aktivnosti. Preporučujemo za kraj putovanja divnom Burgundijoom izlet u dio regije poznat pod nazivom L'Auxois (doplata prilikom rezervacije aranžmana). Posjet poznatom bivšem cistercitskom samostanu iz 1119. godine, Fontenay (ulaznica uključena). Putem po regiji zaustavit ćemo se u Chablisu, prekrasnom vinogradarskom gradiću čije je ime sinonim za bijela vina (degustacija svjetski poznatog vina uključena u cijenu). U nastavku dana zaustavit ćemo se u Vezelayu, jednom od najslikovitijih mjestašca Burgundije, poznatom i kao mjesto hodočašća zbog navodnih relikvija Marije Magdalene u bazilici. Iz Vezelaya je krenula i 2. križarska vojna. Prije povratka u Dijon stat ćemo u ljupkom Semur-en-Auxois, mjestu koje još uvijek priziva ozračje utvrđenog srednjovjekovnog utvrđenog gradića. Povratak u Dijon i transfer u zračnu luku. Let posebnim zrakoplovom u večernjim satima.

 

 

 

Program putovanja
Broj osoba:

Galerija slika

Lokacija

© Sun-Travel.hr - All rights reserved.