suntravel@sun-travel.hr   |   +385 40 493 082   |   pon.- pet. 08 - 19 sati // subota 08 - 13 sati
  |   Opći uvjeti   |   Izjava o privatnosti   |   Plaćanje

VENECIJA I RIMSKI BISER AQUILEIA

2 dana
Cijena od:
490,00 Kn
Italija
GARANTIRANI polasci autobusom iz Čakovca, Varaždina, Zagreba... 18.05.-19.05., 22.06.-23.06., 13.07.-14.07., 17.08.-18.08.,21.09.-22.09., 19.10.-20.10.

Program putovanja

VENECIJA i rimski biser AQUILEIA 2 dana

 

Venecija je posebna zbog više razloga, na prvom mjestu zbog toga što je izgrađena na vodi, točnije na 118 otoka, omeđena s više od 170 kanala koji su spojeni s oko 350 mostova. Grad izgleda kao da je davno stavljen pod stakleno zvono, potpuno očuvan, poput spomenika... a na bezbrojnim znamenitostima može zahvaliti svojoj bogatoj povijesti. Uz Veneciju na ovom kratkom, ali slatkom putovanju obići ćemo i pravu riznicu rane povijesti naše europske civilizacije arheološki gradić Aquileia, te prošetati „talijanskom Opatijom“ gradićem Grado.

 

 

Program putovanja:

1. dan                   Zagreb – VENECIJA – hotel

Polazak iz Zagreba u 5:00 sati s autobusnog kolodvora. Ugodna vožnja prema Italiji uz povremene odmore tijekom puta. Dolazak u pristanište Punta Sabbioni, ukrcaj na brodić (vaporetto) i plovidba do Venecije. Ako prvi put idete u Veneciju, vjerojatno će vas zbuniti položaj grada. Naime, ono što se smatra Venecijom, dakle stari dio grada sa svim znamenitostima, zapravo je otok od kopna udaljen oko 4 km. Ulazak brodićem u Veneciju je poseban doživljaj jer s mora izgleda nevjerojatno, a sam ulazak u lagunu je najbolje vrijeme za prve fotografije. Na mjestu spajanja Canal Grande i zaljeva sv. Marka nalazi se veličanstvena crkva Santa Maria della Salute koja „pozdravlja“ putnike i blista na venecijanskom suncu. Iskrcaj s brodića i odlazak u šetnju gradom: Most uzdaha, koji je napravljen kako bi povezao stari i novi zatvor, no postoje dvije priče o tome kako je dobio svoje ime – Trg svetog Marka, središta Venecije na kojem se nalaze čak tri znamenitosti: Bazilika Sv. Marka (izgledom podsjetnik na vezu između Venecije i Bizanta), Knežev dvor (nekada političko i pravosudno središte Venecije) i Toranj svetog Marka – Canal Grande, 4 km dug vodeni put koji vijuga kroz Veneciju, ujedno i najpoznatija 'ulica' te presijeca stari dio grada na dva dijela – most Rialto, najposjećeniji i najfotografiraniji most u Veneciji... i još puno toga. Venecija izgleda kao labirint, no snalaženje je vrlo jednostavno budući su svugdje po zgradama natpisi u kojem se smjeru krećete. Slobodno vrijeme za šetnju šarmatnim uličicama, tajnim prolazima, uživanje u nekom od restorana/kafića uz kanal Grande ili nezaboravnu vožnju gondolom. Povratak brodićem iz Venecije do pristaništa Punta Sabbioni. Vožnja autobusom do hotela. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

2. dan                   hotel – AQUILEIA – GRADOZagreb

Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak do grada Aquileia, prave riznice rane povijesti naše europske civilizacije s brojnim starorimskim spomenicima koji su uvršteni na popis UNESCO-ve baštine. Šetnju ćemo započeti po arheološkom parku, zatim  kroz drvored čempresa doći do arheološkog nalazišta rimskog foruma, riječne luke, rimskog groblja... Mnoštvo znamenitosti još leži neotkriveno ispod grada i smatra se da negdje u unutrašnjosti leži najveći rimski grad kojeg tek treba iskopati. Na kraju dolazimo do Bazilike iz 9. stoljeća s krstionicom, veličanstvenim podnim mozaicima s prikazima biblijskih priča i kriptama – zvonika iz 11. stoljeća građen od kamena rimskog amfiteatra i Arheološkog muzeja (ulaznice uz doplatu – plaćanje voditelju putovanja na licu mjesta). Slobodno vrijeme. Nastavljamo putovanje do par kilometara udaljenog Grada, najotmjenijeg ljetovališta sjevernog Jadrana; poznatog kao L'Isola del Sole (Sunčani otok). Slijedi razgled stare gradske jezgre: bazilika sv. Eufemije – zvonik – Lapidarium – bazilika Santa Mara Delle Grazie – arheološke iskopine na Piazza della Vittoria – Gradska vijećnica... Slobodno vrijeme za kavu ili ručak. Nastavak putovanja prema Hrvatskoj. Dolazak u kasnim večernjim satima.

 

Program putovanja
Broj osoba:

Galerija slika

Lokacija

© Sun-Travel.hr - All rights reserved.