suntravel@sun-travel.hr   |   +385 40 493 082   |   pon.- pet. 08 - 19 sati // subota 08 - 13 sati
  |   Opći uvjeti   |   Izjava o privatnosti   |   Plaćanje

KINA - NOVA 2020

11 dana
Cijena od:
6.990,00 Kn
Kina
11 dana avionom 26.12.2019.-05.01.2020.

Program putovanja

Putovanje Kina 11 dana avionom 26.12.2019.-05.01.2020.
GARANTIRANI POLAZAK

1. dan, 26.12., ZAGREB – DOHA
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb 2 sata prije leta i podjela putnih dokumenata. Prijava na let za Dohu na liniji QR 218 (Qatar Airways) s polaskom u 16.05 sati. Dolazak u Dohu u 23.35 sati i nastavak leta za Peking na liniji QR 892 s polaskom u 01.55 sati. Noćni let. Obroci tijekom leta.

2. dan, 27.12., PEKING
Dolazak u Peking je predviđen u 14.45 sati. Odlazak u restoran na večeru te do ulice Wangfujing gdje možete isprobati lokalne specijalitete kao što su škorpioni, dudov svilac i sl. Odlazak do hotela i smještaj. Noćenje.

3. dan, 28.12., PEKING – VELIKI KINESKI ZID – PEKING
Nakon doručka, odlazak na cjelodnevni izlet sjeverno od grada do jednog od svjetskih čuda – velikog Kineskog zida dugog oko 8.000 kilometara, građenog tijekom punih 20 stoljeća (1987. godine zid je uvršten na listu svjetske baštine UNESCO-a). Slijedi razgled grobnica dinastije Ming te šetnja duž Svetog puta s divovskim mramornim likovima životinja i ljudi koji čuvaju grobno područje careva navedene dinastije. Vožnja prema Olimpijskom selu te kraće zaustavljanje radi fotografiranja kod Olimpijskog stadiona, poznatog i kao "Ptičje gnijezdo" i „Vodene kocke“. Večera u lokalnom restoranu - danas ćemo probati najpoznatije kinesko nacionalno jelo - Pekinšku patku. Povratak u hotel, noćenje.

4. dan, 29.12., PEKING – XIAN vlakom
Nakon doručka, odlazak do najvećeg trga na svijetu - Tiananmen, koji zauzima oko 40 hektara površine, a potom i razgled Zabranjenog grada, nekadašnje carske palače dinastija Ming i Qing okružene visokim purpurnim zidinama koji se prostire na više od 720.000 m2. Slijedi odlazak do hrama Nebeskog mira, mjesta na kojem su kineski carevi štovali boga neba i prinosili žrtve. Večera u lokalnom restoranu te odlazak prema željezničkom kolodvoru i ukrcaj na vlak za Xian, staru prijestolnicu Kine i početnu postaju Puta svile. Noćna vožnja u spavaćim kolima turističke kategorije. Svaka kabina sadrži 4 ležaja. Trajanje vožnje oko 12 sati.

5. dan, 30.12., XIAN
Po dolasku, odlazak u hotel na doručak. Slijedi odlazak na izlet do mauzoleja Qin Shi Huang Di, prvog cara koji je objedinio Kinu i graditelja do danas najvećeg poznatog grobničkog kompleksa na svijetu. Ovdje je pronađeno 6.000 unikatnih glinenih statua ratnika i konja. Povratak u Xian. U poslijepodnevnim satima posjet pagodi Velike divlje guske okruženom budističkim svetištem i suvremenom replikom grada iz vremena dinastije Tang. Odlazak do obližnjeg dinamičnog gradskog bazara gdje se na nevjerojatan način sudara staro i novo. Večera – danas ćemo probati poznate kineske dumplinge (knedlice od tijesta punjene s puno varijacija). Nakon večere predlažemo odlazak na Tang Dynasty Show (uz doplatu). Povratak u hotel i noćenje.

6. dan, 31.12., XIAN – HANGZHOU zrakoplovom
Doručak i odjava iz hotela. Posjet gradskim zidinama koje slove za jedne od najbolje očuvanih u Kini, te odlazak na razgled neobične gradske džamije. Slijedi transfer do zračne luke te prijava na let za Hangzhou, grad je koji poznat po svojoj bogatoj povijesti i pitoresknom krajoliku. Ovaj grad je jedno od najpopularnijih turističkih odredišta u Kini, a nosi nadimak „Raj na zemlji“. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

SRETNA NOVA GODINA!

7. dan, 01.01., HANGZHOU - SUZHOU
Doručak. Razgled grada: pagoda Šest harmonija, posjet hramu Lingyin i vožnja čamcem po Zapadnom jezeru. Na kraju ćemo posjetiti i plantažu zelenog čaja te ga degustirati. Vožnja prema povijesnom gradu Suzhou poznatom po kanalima, mostovima, proizvodnji svile, a posebice po najvećoj koncentraciji vrtova u Kini od kojih su mnogi zaštićeni na listi UNESCO-a. Smještaj u hotel, večera, noćenje.

8. dan, 02.01., SUZHOU – SHANGHAI
Doručak. Dan ćemo započeti posjetom jednom od najpoznatijih vrtova, a potom otići na vožnju brodom po 1.500 godina starom Carskom kanalu. Slijedi posjet Muzeju svile i tvornici gdje ćete se upoznati sa tradicionalnim načinom proizvodnje svile (mogućnost kupnje proizvoda od svile). Posjetit ćemo i najpoznatiju ulicu u Suzhou staru preko tisuću godina. Vožnja prema Shanghaiu. Po dolasku, odlazak na krstarenje rijekom Huangpu sa prekrasnim pogledom na kolonijalnu četvrt Bund i futuristički Pudong sa nekim od najviših nebodera na svijetu. Večera. Smještaj u hotel i noćenje.

9. dan, 03.01., SHANGHAI
Nakon doručka, odlazak na razgled Shanghaia: razgled Hrama Bude do Žada - najznačajnijeg gradskog svetišta. Nastavak do Vrtova sreće mandarina Yu (vrt je remek djelo kineske parkovne arhitekture). Slobodno vrijeme za osobne programe (mogućnost kupovine ili posjete nekom od gradskih muzeja). Večera. Predlažemo odlazak na svjetski poznati akrobatski show (uz doplatu). Noćenje.

10. dan, 04.01., SHANGHAI – DOHA
Doručak. Preporučamo odlazak i uspon na jedan od najviših nebodera na svijetu (uz doplatu). Zatim odlazimo do divne Francuske četvrti koja obiluje restoranima i kafićima. Kasni ručak ili večera. Organizirani transfer u zračnu luku. Fakultativno (uz doplatu) predlažemo vožnju do zračne luke maglev vlakom (trajanje vožnje: 8 minuta a vlak u vrijeme kada grupa ide do zračne luke doseže brzinu od 300km/h. Inače mu je najveća brzina 430 km/h). Prijava na let za Dohu na liniji QR 871 s polaskom u 23.15 sati. Noćni let. Obroci za vrijeme leta.

11. dan, 05.01., DOHA – ZAGREB
Po dolasku u Dohu u 05.20 sati, nastavak putovanja za Zagreb na liniji QR 217 s polaskom u 07.40 sati. Dolazak u Zagreb predviđen je u 11.55 sati po lokalnom vremenu.

Napomena: redoslijed obilazaka je podložan promjenama prema procjeni voditelja putovanja.

 

Program putovanja
Broj osoba:

Cijene putovanja

Datum polaska: 26.12.2019
Datum povratka: 05.01.2020
Grad polaska: Zagreb
Mjesto polaska:
11 dana
6.990,00 Kn

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 
FIRST MINUTE  6.990 kn (do 14.10. ili do popunjenja određenog broja mjesta) / Redovna cijena 7.490 kn
Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 3.090 kn

Minimalni broj putnika: 20

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti
Za državljane Republike Hrvatske potrebna je viza za Kinu – jedan ulaz! Agencija nije u mogućnosti posredovati u ishođenju vize!

Veleposlanstvo je u Zagrebu i putnici osobno trebaju aplicirati za vizu (predati svu dokumentaciju i dati otisak prstiju), dok podizanje putovnica može napraviti i agencija uz dostavu „Pick up“ formulara koji ćete dobiti u Veleposlanstvu. Cijena usluge podizanja gotove putovnice je 100 kn po osobi.
U upotrebi je elektronički obrazac za podnošenje zahtjeva za vizu, a termin podnošenja zahtjeva dogovara se osobno putem interneta. Prije samog dolaska u Veleposlanstvo, nužno je da svaki putnik osobno ispuni elektronički obrazac te dogovori vrijeme predaje dokumenata za izradu vize. Cijena vize iznosi 180 kn ukoliko se ishodi redovnim putem.
1. Podnositelj zahtjeva za vizu treba popuniti obrazac za vizu. Web adresa za podnošenje zahtjeva: https://cova.cs.mfa.gov.cn
2. Nakon podnesenog zahtjeva potrebno je dogovoriti vrijeme predaje dokumenata, također, putem interneta: https://avas.cs.mfa.gov.cn/qzyyCoCommonController.do?yyindex&index=false&locale=en_US
3. Za izradu vize potrebna 1 fotografija (3,5 x 4,5 cm), ispunjeni obrazac, avio karta, potvrda o hotelima, kopija prve stranice putovnice, original putovnica. Putovnica mora imati najmanje 2 prazne susjedne stranice i biti važeća najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju. Kopiju putovnice potrebno je dostaviti agenciji prilikom rezervacije putovanja.
4. Ovisno o popunjenosti grupe, cca 30 dana prije polaska, putnik će dobiti svu dokumentaciju potrebnu za izradu vize.

Za više informacija kontaktirajte našu putničku agenciju!

Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice.  Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

Napomena: Neispravni putni dokumenti ili neodobravanje vize, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja Organizatora.

Red letenja na Qatar Airwaysu-u, 26.12.-05.01.2020.
QR 218 26 DEC Zagreb – Doha 16:05 23:35
QR 892 27 DEC Doha – Peking 01:55 14:45
QR 87104 JAN Shanghai – Doha 23:15 05:20*
QR 217 05 JAN Doha – Zagreb 07:40 11:55

Napomena: Avio kompanija zadržava pravo promjene vremena leta.

 

Cijena uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom na redovnoj liniji u ekonomskoj klasi prema programu
 • transfere autobusom prema programu
 • smještaj u dvokrevetnim sobama u hotelima 4* (doručak u hotelima, večere u lokalnim restoranima s uključenim 1 pićem po osobi prema programu – jedna večera sa pekinškom patkom u Pekingu, jedna večera dumplings u Xianu)
 • prijevoz noćnim vlakom u spavaćim kolima s četiri ležaja Peking-Xian
 • unutarnji let Xian - Hangzhou
 • sve razglede i ulaznice za lokalitete prema programu
 • krstarenje rijekom Huangpu u Shanghaiu
 • pratnju lokalnog vodiča na engleskom jeziku
 • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • organizaciju i pripremu putovanja

Cijena ne uključuje:

 

 • obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe 3.090 kn - iznos je promjenjiv do dana izdavanja zrakoplovnih karata
 • doplata za jednokrevetnu sobu 1.490 kn (obavezno ako osoba putuje sama)
 • vizu za Kinu - Za državljane Republike Hrvatske potrebna je viza za Kinu. Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.
 • obroke drugačije od navedenih
 • napojnice lokalnim davateljima usluga (35 EUR po osobi – plaćanje na licu mjesta)
 • osobne troškove
 • putno osiguranje

 

FAKULTATIVNE DOPLATE (prijava i uplata isključivo u agenciji prilikom uplate aranžmana):
- Akrobatski show u Shanghaiu: 180 kn
- doplata za korištenje četverokrevetne kabine u vlaku kao dvokrevetne: 550 kn po osobi

OSTALE FAKULTATIVNE DOPLATE:
- Ljetna palača: 35 eur
- Tang Dinasty Show: 35 eur
- posjet jednom od najviših nebodera na svijetu: cca 25 eur

Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti i uputstva za turističke aranžmane organizatora putovanja.

Galerija slika

Lokacija

© Sun-Travel.hr - All rights reserved.