suntravel@sun-travel.hr   |   +385 40 493 082   |   pon.- pet. 08 - 19 sati // subota 08 - 13 sati
  |   Opći uvjeti   |   Izjava o privatnosti   |   Plaćanje

DANSKA I NORVEŠKA - Život na sjeveru

5 dana
Cijena od:
6.290,00 Kn
Danska

Program putovanja

 

Kopenhagen-Oslo-Bergen-Flam-Sognefjord-Geilo

 

Vrijednost više: hoteli 4*, plovidba Sjevernim morem od Kopenhagena do Osla, odličan red letenja, poklon za svakog putnika

 

1. dan: ZAGREB – KOPENHAGEN  - OSLO ( plovidba brodom )

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci dva sata prije prije leta. Polijetanje zrakoplova za Kopenhagen na liniji Croatia Airlines OU480 u 08.35 sati. Očekivano slijetanje u 10.30 sati, obavljanje pograničnih formalnosti. Po dolasku u dansku prijestolnicu, odlazak na panoramski razgled grada: palača Amalienborg (rezidencija danskih kraljeva), gradska vijećnica, dvorac Kristianborg (današnje sjedište parlamenta), kraljevsko kazalište, Morska sirena (simbol grada). Grad star preko 850 godina koji je prepun crkvama, muzejima, kulturnim spomenicima svakako će vas oduševiti. Slijedi šetnja prema gradskoj jezgri koju ćemo završiti u Nyhavn-u najpitoresknijoj danskoj luci prepoznatljivoj na svim razglednicama grada, uvijek punoj ljudi, kafića, restorana. U rano poslijepodne transfer do luke gdje se ukrcava na brod. Smještaj u kabine. Isplovljavanje broda u 16:45 sati. Vožnja brodom od Kopenhagena do Osla svakako će vam ostati u lijepom sjećanju, za vrijeme krstarenje možete se relaksirati u  sauni, ili bazenu, uživati u večeri u jednom od restorana koji se nalaze na brodu (doplata). Nakon večere moguće je zaplesati uz band ili pogledati dobar film u kinu. Noćenje na brodu

2. dan: OSLO -  HARDANGERFJORD- HARDANGERVIDDA – BERGEN

Doručak na brodu. Očekivano uplovljavanje broda na terminal u Oslo u 10.00 sati. Odjava s broda te polazak prema Hardangerfjordu, poznatom po blagoj klimi, pitomim mjestašcima i nasadima voća. Nastavak vožnje kroz prelijepe nordijske pejzaže po fascinantnoj visoravni Hardangervidda i istoimenom nacionalnom parku, mjestu izuzetnih prirodnih ljepota i brojnih jezera. Zaustaviti ćemo se kod čuvenog slapa Voringfoss koji se spušta čak 182 metara u dubinu, kao i kod Hardangersvidda centra za posjetitelje, pored Ovre Eidfjorda gdje ćete imati kraće slobodno vrijeme za obilazak (preporučujemo - plaća se ulaznica na licu mjesta). Put nas dalje vodi na drugu stranu Hardangerfjorda gdje ćemo obići i veliki slap Steinsdalsfossen pored Norheimsunda. Nastavak putovanja do Bergena. Po dolasku u večernjim satima, smještaj u hotel i večera ( doplata kod prijave). Noćenje.

3. dan: BERGEN

Nakon doručka odlazak na razgled Bergena "vrata fjordova" jednog od najljepših skandinavskih gradova i drugog po veličini u Norveškoj. Razgled očuvane drvene kuće iz doba Hanse, luke Bryggen dok je Bergen bio glavno središte trgovine ribom s Lofota, slikovita riblja tržnica će vam dočarati sve bogatstvo ribljih specijaliteta (preporučujemo probati losos na jedan od brojnih načina), utvrda Bergenhus, crkva sv. Marije. Bergen je stoljećima bio središte trgovine s dalekim sjeverom i njegova povijesna jezgra je pod zaštitom UNESCO-a. Slobodno poslijepodne. Predlažemo  odlazak gradskom uspinjačom Floibanen na brdo iznad Bergena odakle se pruža veličanstveni panoramski pogled na grad (doplata na licu mjesta, mogućnost povratka pješice). Povratak do hotela, večera (doplata) i noćenje u hotelu.

4. dan: BERGEN – FLAM - GEILO

Rani doručak (postoji mogućnost doručka za van). Odjava iz hotela i polazak prema Sognefjordu, najvećem i najpoznatijem fjordu u Norveškoj. Obilazak započinjemo dolaskom do mjesta Voss gdje ćemo se ukrcati na vlak (doplata) koji će nas voditi preko sela Myrdal do Flama i to jednom od najatraktivnijih i najstrmijih pruga na svijetu okruženoj netaknutom prirodom uz prekrasni slap Kjosfossen. Po dolasku u Flam, malog i pitoresknog sela koje ima samo oko 350 stanovnika, ali i više od 450 tisuća posjetitelja godišnje, ukrcaj na brod i odlazak na krstarenje (doplata) po pitoresknom fjordu Aurlandsfjord preko Naroyfjorda do mjesta Gudvangen. Putnici koji nisu uplatili vožnju vlakom i brodom,  autobusom mogu otići do mjestašca Flam gdje će pričekati ostatak grupe. Nakon kraćeg slobodnog vremena nastavak vožnje čudesnim panoramskim cestama do Geila, najvećeg skijaškog centra u Norveškoj. Po dolasku u večernjim satima smještaj u hotel, večera u hotelu (doplata). Noćenje.

5. dan: GEILO - OSLO - ZAGREB

Doručak i odjava iz hotela. Polazak prema norveškoj prijestolnici Oslu, grad Vikinga, s temeljima iz 11 st. Prvo ćemo se zaustaviti na čuvenoj skijaškoj skakaonici Holmenkollen, otvorenoj davne 1892 godine, s koje se pruža veličanstven pogled na grad. Spuštanje do grada uz Vigeland park, remek djelu velikog norveškog kipara Gustava Vigelanda s 227 monumentalnih skulptura na temu života i smrti i ljudske sudbine koje malo koga ostavljaju ravnodušnim. Razgled grada: gradska vijećnica, jedinstven arhitektonski spomenik iz 50-tih godina prošlog stoljeća i četvrt Kvadraturen - "stari Oslo" danskog kralja Christiana IV s nekoliko očuvanih zgrada iz 17. stoljeća i posebnim geometrijskim planom gradskih palača. Nastavljamo šetnju uz tvrđavu Akershus do jednog od novijh simbola Osla - zgrade Norveške Opere i baleta u četvrti Bjorvika s brojnim primjerima moderne arhitekture. Nakon pauze za ručak u vlastitom aranžmanu razgled nastavljamo glavnom ulicom Karla Johanna uz parlament i zgradu kazališta, sve do kraljevske palače i prekrasnog Slottsparka koji ju okružuje. Oko 16 sati transfer do zračne luke Oslo. Prijava na let za Zagreb na liniji Croatia Airlines OU 489 u 18.45 sati. Dolazak u Zagreb predviđen je u 21.15 sati.

 

Program putovanja
Broj osoba:

Galerija slika

© Sun-Travel.hr - All rights reserved.