suntravel@sun-travel.hr   |   +385 40 493 082   |   pon.- pet. 08 - 19 sati // subota 08 - 13 sati
  |   Opći uvjeti   |   Izjava o privatnosti   |   Plaćanje

PERLE EGEJA

5 dana
Cijena od:
3.790,00 Kn
Turska
Turska zrakoplovom i autobusom, 16-20.10.2019.

Program putovanja

Perle Egeja, zrakoplovom i autobusom

5 dana/ 4 noćenja

GALIPOLJE – ÇANAKKALE/DARDANELI – TROJA – ASSOS – PERGAM – EFEZ – IZMIR

*Vrijednost više: uključen polupansion, ulaznice prema programu, izrada turske vize gratis, poklon za svakog putnika

1. dan              ZAGREB – ISTANBUL – GALIPOLJE

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman 2 sata prije leta. Polijetanje zrakoplova za Istanbul na letu Turkish Airlinesa, TK 1054 u 09.10h. Dolazak u Istanbul u 12.25h po lokalnom vremenu. Nakon obavljenih pograničnih formalnosti, ukrcaj na autobus i polazak prema Galipolju. Vožnja sjevernom obalom Mramornog mora, drevnom pokrajinom Trakijom do Galipolja, poluotoka na kojem se vodila jedna od najkrvavijih bitki Prvog svjetskog rata. U poslijepodnevnim satima prijava i smještaj u hotel. Večera. Noćenje. 

2. dan              GALIPOLJE – ÇANAKKALE/DARDANELI – TROYA – ASSOS – AYVALIK

Nakon doručka odlazak do Galipoljskog nacionalnog parka (pod zaštitom Unesco-a) ukupne površine od 33.000 ha, poznato spomen-obilježje na poginule turske i strane vojnike tijekom strahovite bitke 1915. godine. Tu se nalazi groblje Chunuk Bair (osamljeni bor), ratni muzej Kabatepe, uvala Anzak koja je dobila ime po iskrcaju ANZAC trupa (Australian and New Zealand Army Corps), potonuli brodovi, kanali, kule i mnogi drugi ostaci iz tog doba. Slijedi odlazak do brodske luke, ukrcaj na trajekt te prelazak morskog tjesnaca Dardanela koji spaja Mramorno i Egejsko more. Putovanje nastavljamo prema Troji (Unesco), legendarnom gradu i poprištu Trojanskog rata, dijelom opjevanog u Homerovoj Ilijadi. Po dolasku u ovu prijestolnicu drevne pokrajine Troade obilazak arheoloških ostataka: Atenin hram, Bouleuterium (gradska vijećnica), kamena rampa i druge znamenitosti iz različitih povijesnih razdoblja. Odlazimo potom do Assosa, starog grčkog grada, u kojem je živio poznati filozof Aristotel i otvorio Filozofsku akademiju. Posjet Akropoli i hramu božice Atene s prekrasnim pogledom (za vedra se vremena može vidjeti i grčki otok Lezbos); gradskim zidinama, osmanskoj džamiji, kazalištu i antičkoj luci. Nastavak putovanja prema Ayvaliku, u osmansko doba važnom trgovačkom središtu. Po dolasku u večernjim satima, prijava i smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

3. dan              AYVALIK – PERGAM – IZMIR  

Doručak. Vožnja do Pergama (današnji Bergam), antičkog grada koji je u helenističko doba bio središte slavne Pergamske države. Grad je dobio naziv po pergamentu, pisaćem materijalu dobivenom preradom kože ovaca ili koza. Obilazak lokaliteta: Asklepion, čuveno svetište i lječilište, posvećeno bogu medicine i Apolonovom sinu; aleja s kolonadama; ostaci Zeusovog oltara, najljepšeg ikad sagrađenog (njemački su arheolozi u potpunosti prenijeli Zeusov hram u Berlin i danas je jedna od glavnih atrakcija u Pergamon muzeju; Trajanov hram, kazalište; crvena bazilika, originalno izgrađena kao hram egipatskog boga Osirisa, no u razdoblju ranog kršćanstva pretvorena u baziliku. Slijedi polazak put Izmira, poznate turističke destinacije na obali Egejskog mora, "bisera na zapadu Turske", moderne metropola s bogatom povijesnom i kulturnom baštinom. Grčki "otac povijest" Herodot nekoć ga je opisao kao "grad pod najljepšim nebom i s najboljom klimom na Zemlji".. Po dolasku, prijava i smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

4. dan              IZMIR – EFEZ – IZMIR

Nakon doručka, odlazak na cjelodnevno razgledavanje Efeza, antičke metropole i jednog od najbolje očuvanih arheoloških lokaliteta na svijetu. Obilazak: Celsusova knjižnica; Hadrijanov hram; Agora; grčko-rimski amfiteatar; bazilika sv. Ivana; ostaci hrama posvećenog grčkoj boginji Artemidi, jedno od sedam svjetskih čuda Staroga vijeka. Slijedi vožnja do kuće sv. Marije u kojoj je navodno provela u tajnosti zadnje godine života. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

5. dan             IZMIR – ISTANBUL – ZAGREB

Doručak i slobodno vrijeme za šetnju gradom i osobne programe do prijevoza prema zračnoj luci. Prijava za let Turkish Airlinesa za Istanbul, TK 2325 u 15.05h. Dolazak u 16.25h te nastavak leta za Zagreb na liniji TK 1055 u 18.10h. Očekivani dolazak u 19.20h po lokalnom vremenu. Završetak programa.

U

Program putovanja
Broj osoba:

Galerija slika

Lokacija

© Sun-Travel.hr - All rights reserved.