suntravel@sun-travel.hr   |   +385 40 493 082   |   pon.- pet. 08 - 19 sati // subota 08 - 13 sati
  |   Opći uvjeti   |   Izjava o privatnosti   |   Plaćanje

ISTANBUL - ZA MLADE

6 dana
Cijena od:
990,00 Kn
Turska
Autobusom iz Čakovca, Varaždina, Zagreba ...17.03., 14.04., 04.08.2021.

Program putovanja

PUTOVANJE ZA MLADE I ONE KOJI SE TAKO OSJEĆAJU

PROGRAM PUTOVANJA

Vrijednost više: Hostel u centru Istanbula! 

Moguć polazak iz Čakovca i Varaždina uz prethodnu najavu.

1.dan ZAGREB

Polazak autobusom iz Zagreba s Autobusnog kolodvora u 12:00h. Slijedi vožnja autobusom kroz Hrvatsku i Srbiju prema bugarskoj granici uz kraća zaustavljanja na putu radi odmora.

2.dan ISTANBUL

Noćna vožnja kroz Bugarsku. Nastavak vožnje prema turskoj granici. Prelazak bugarsko – turske granice kod grada Edirne te nastavak vožnje prema Istanbulu. Dolazak u Istanbul u popodnevnim satima. Po dolasku dolazak u hostel i smještaj. Slijedi odlazak javnim gradskim prijevozom na ugodnu šetnju i prvo upoznavanje s turskom prijestolnicom – Trg Taksim i Ulica oslobođenja –  Istiklal Caddesi u kojoj se nalaze mnogobrojne trgovine, klubovi i restorani. Orijentacijski razgled centra Istanbula te slobodno vrijeme za večeru ili za one koji žele, mogu ostati na provodu u nekom od velikog broja pubova i barova uz tradicionalnu nargilu. Sastanak sa vodičem u dogovoreno vrijeme. Povratak u hostel, za one koji ne žele odmah zaružiti. Mi ostali ostajemo istraživati noćni život Istanbula. Noćenje.

 

3.dan ISTANBUL – SULTANAHMET

Doručak. Odlazimo u razgled grada autobusom te se nalazimo sa lokalnim vodičem. Predlažemo fakultativni izlet Sultanahmet uz paket ulaznica za najpoznatije istanbulske lokacije (Ulaznica za Plavu džamiju, Aya Sofiu, Topkapi muzej sa lokalnim vodičem, vođenjem na hrvatskom jeziku te audio slušalicama, uz DOPLATU). Prvo polazimo prema Aja Sofiji remek-djelu bizantske arhitekture, nekad najveće crkve u Bizantskom carstvu, koja je naknadno pretvorena u džamiju te je danas jedno od najvećih graditeljskih dostignuća tog vremena. Ulazimo u objekt sa lokalnim vodičem. Slijedi obilazak hipodroma koji je nekoć bio sportski i društveni centar Konstantinopola, a vidjeti ćemo i poznate Obeliske na hipodromu te slavnu njemačku fontanu. U sklopu izleta obilazimo i baziliku Cisterna (Potrebna posebna doplata za ulaznicu ) koja je poznata i pod nazivom Utinula palača, te je danas lokacija snimanja mnogobrojnih Hollywoodskih filmova. Slijedi razgled džamije Sultana Ahmeta (Plava džamija) iz 17. stoljeća, monumentalnog zdanja i posljednje velike kraljevske džamije, koju je sa 6 minareta izgradio Mehmet Aga da bi nadmašio poznatu Aja Sofiju. Nakon završetka razgleda slobodno vrijeme za ručak. Nakon ručka sastanak sa vodičem u dogovoreno vrijeme na dogovorenom mjestu, te odlazak prema Topkapi palači u kojoj je u 16. stoljeću bio smješten harem, državna administracija i vojna uprava, s ukupno 3000 stanovnika. Sultani su je napustili 1855. godine u korist nove Dolmabache palače. Obilazak harema (Potrebna posebna doplata za ulaznicu) koji je nekad bio dom za više od 300 sultanovih konkubina, a to je ono što ćemo prvo vidjeti kao i sultanove odaje. Razgled sa vodičem koji će trajati oko dva i pol sata, a nakon toga slobodno vrijeme za slikanje. S terase palače Topkapi pruža se prekrasan pogled na Mramorno more i Bospor. Poslijepodne slobodno vrijeme za vlastite sadržaje. Preporučamo posjet i kupovinu na Kapali čaršiji – Grand Bazaru, jednom od najvećih natkrivenih bazara na svijetu s više od 4000 dućana sa zlatom, tkaninama, keramikom i suvenirima, i naravno uz nezaobilazno cjenkanje. Navečer je moguć fakultativni odlazak na tursku večer s uključenom večerom i tradicionalnim folklornim programom s trbušnim plesačicama ( Uz doplatu ). Povratak u hostel, ili naravno nastavak tuluma u nekom od istanbulskih klubova. Noćenje.

 

4.dan ISTANBUL – DOLMABAHCE – BOSPOR – NOĆNI ISTANBUL

Doručak. Ujutro odlazimo u poznatu Dolmabahce palaču (doplata). Dvorac je ekstravagantna palača sagrađena u rokoko stilu. Sultan Abdul Aziz želio je imati svoju verziju Versaillesa te je ovu palaču izgradio od zajmova stranih banaka jer ovoliko materijalno bogatstvo nikako nije mogao osigurati sam. Slijedi razgled palače uz vođenje na hrvatskom jeziku. Kraće slobodno vrijeme za slikanje uz obalu sa pogledom na Aziju. Preko puta palače nalazi se i novi moderni stadion Bešiktaša. Nakon razgleda palače odlazak na fakultativno krstarenje brodom po Bosporu (doplata), rajskom mjestu, tjesnacu koji razdvaja Europu i Aziju čije obale rese drvene vile, raskošne palače, utvrde te ribarska sela. Pristajemo u centru grada na doku Eminon, te uz pratnju vodiča idemo u posjet Misir Čaršiji – egipatskoj tržnici na kojoj ima mnoštvo začina, mirisa i boja. Na Egipatskoj tržnici moći ćete kupiti neki od mnogobrojnih mirisnih začina i čajeva te doživjeti istinski duh starog Istanbula. Slobodno vrijeme za vlastite sadržaje te slobodno poslijepodne. Povratak u hostel. Navečer mogući fakultativni izlet Noćni Istanbul. Vožnja najpoznatijim istanbulskim lokacijama uz prekrasnu noćnu panoramu ovog megalopolisa. Vidjeti ćemo Teodozijeve zidine, zidine starog Istanbula, vožnja Kenedijevim Bulevarom kroz povijesni centar Sultanahmet pokraj Topkapi palače, prolazak pokraj Eminona gdje ćemo vidjeti i Novu Džamiju, a uloviti ćemo i pogled na Sulejmaniju, Džamiju koja dominira vizurom Istanbula, a koju je izgradio Sulejman Veličanstveni. Prolazimo preko modernog mosta Attaturk, vozimo se pokraj Dolmabahce Palače i Bešiktaševog stadiona do mosta Mučenika 15. jula te idemo ukoliko nam vremenske prilike dopuste na azijski dio. Tamo ćemo vidjeti i novoizgrađenu Džamiju Çamlıca, za koju kažu da može primiti najviše vjernika u cijelom Istanbulu. Idemo na Çamlıca Tepesi, najviši vrh Istanbula i Bospora koji se nalazi na 267 metara, odakle se pruža pogled na Mramorno more i Bospor. Ukoliko zbog velikog broja vjernika neće biti moguće otići na navedeni vidikovac, otići ćemo na vidikovac Pierre Loti, odakle se također pruža pogled na prekrasnu vizuru Istanbula. Noćni pogled na Istanbul. Povratak u hostel. Pozdrav Istanbulu uz posljednji tulum na Bosporu. Noćenje.

 

5.dan ISTANBUL

Doručak. Odjava iz hostela. Imati ćemo slobodan dan za uživanje u Istanbulu, kupnju suvenira te uživanje u čarima koje ova metropola nudi. Oko 18:00 sati sastanak grupe u centru i polazak prema Zagrebu.

6.dan ZAGREB 

Noćna vožnja kroz Bugarsku, Srbiju i Hrvatsku uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Dolazak u Zagreb u poslijepodnevnim satima.

 

***Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih opcionalno tj. fakultativno je podložan promjenama prema procjeni pratitelja a ovise o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata o trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama.

HOSTEL ORIENT

(za veću rezoluciju kliknite na animaciju)

Hostel Orient je udaljen samo 200 m od Plave džamije, Aje Sofije i palače Topkapi te posjeduje kafić i bar na krovu s panoramskim pogledom na grad i more. Svojim gostima nudi sobe s besplatnim pristupom internetu te su opremljene klimatizacijskim uređajem, TV-om ravnog ekrana te mini hladnjakom. Spavaonice imaju zajedničku kupaonicu koje sadrže sušilo za kosu. U sklopu hostela se nudi švedski (buffet) stol za doručak. Gosti mogu igrati backgammon, scrabble i druge kartaške/društvene igre, uživati u nargili ili gledati TV u zajedničkim salonu. Tramvajska postaja Sultanahmet nalazi se na 10 minuta hoda, a omogućuje jednostavan pristup mnogim lokacijama u gradu kao što trg Taksim.

ISTANBUL

Istanbul (turski: Istanbul), na hrvatskom se još naziva Carigrad i Konstantinopol, grad smješten na Bosporskom tjesnacu, nekadašnja je prijestolnica triju velikih carstava – rimskog, bizantskog i otomanskog. Nakon osnivanja moderne Republike Turske, Ankara je proglašena turskim glavnim gradom. Istanbul je najveći grad u Turskoj i njeno kulturno i gospodarsko središte.   Grad je izabran za europski glavni grad kulture za 2010., zajedno s Pečuhom u Mađarskoj i Essenom u Njemačkoj. Zemljopisni položaj: nalazi se na južnom Bosporu, prostire se na dva kontinenta – zapadni je dio u Europi, dok je istočni u Aziji. Rukavac “Zlatni rog” dijeli europski dio na dva dijela. Između Mramornog mora i Zlatnog roga nalazi se poluotok s najstarijim dijelom Istanbula. Grad ima ukupnu površinu od 1539 km2 dok se šire područje grada tj. provincija Istanbul prostire na 5220 km2. Gradska klima je umjerena kontinentalna; ljeta su u gradu vruća i vlažna, zime kišovite te ponekad snježne.

 

Program putovanja
Broj osoba:

Cijene putovanja

Datum polaska: 04.08.2021
Datum povratka: 09.08.2021
Grad polaska: Zagreb
Mjesto polaska: ČAKOVEC, Varaždin
6 dana
990,00 Kn

 

TERMINI POLAZAKA

HOSTEL ORIENT

2021. – GARANTIRANI POLASCI

FM 990 kn, RC 1.190 kn

17.03. – 22.03.

14.04. – 19.04.

04.08. – 09.08.

FM CIJENA vrijedi za prvih 40 uplaćenih putnika


 • Smještaj: Hostel Orient u Centru Istanbula (6, 8, 10 ili 12-krevetnih soba – RASPORED ĆE BITI SLOŽEN NAKNADNO)
 • Putovanje je preporučeno svima, međutim obavezno uzeti u obzir dugu direktnu vožnju do Istanbula te smještaj u hostelu!
 • Smještaj u 1/2 sobama na ovom putovanju nije moguć!
 • Za putovanja u Tursku od 02.03.2020. Republika Hrvatska ušla je u vizni režim u kojemu turistička viza za ulazak u Republiku Tursku nije potrebna. Hrvatski državljani koji putuju u Tursku u svrhu turizma ne trebaju vizu za boravak do 90 dana u razdoblju od 180 dana.
 • Putovnica hrvatskih državljana mora biti valjana još najmanje 6 mjeseci od datuma ulaska u Tursku.
 • Moguć polazak iz Čakovca i Varaždina uz prethodnu najavu. O točnom vremenu i mjestu polaska biti će obaviješteni unutar 24 sata do polaska.
 • Minimalan broj putnika: 70
 • Rok prijave: Do 7 dana prije puta ili do popunjenja kapaciteta
 • Organizator zadržava pravo na promjenu redoslijeda programa
 • ***Raspored obilaska je podložan promjenama prema procjeni pratitelja te radnim vremenima pojedinih znamenitosti.
 • Fakultativni izleti će se održati ukoliko se skupi dovoljan broj zainteresiranih

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • Putovanje u Istanbul
 • Prijevoz turističkim autobusom
 • Smještaj s doručkom u 6, 8, 10 ili 12-krevetnim sobama hostela u Istanbulu
 • Licenciranog turističkog pratitelja
 • Sve razglede prema programu u Istanbulu
 • Jamčevno osiguranje, troškove organizacije i realizaciju putovanja

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • Ulaznice za pojedine objekte
 • Vlastite troškove
 • Dodatno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja koje možete ugovoriti

FAKULTATIVNI IZLETI (plaćanje na licu mjesta)

VOŽNJA BRODOM PO BOSPORU

25 €

(minimalno 20 prijavljenih putnika; traje cca 1,5h)

TURSKA VEČERA UZ FOLKLORNI PROGRAM

40 €

SULTANAHMET PAKET ULAZNICA

(ulaznica za Plavu džamiju, Aya Sofiu, Topkapi muzej sa lokalnim vodičem, vođenje na hrvatskom uz uključene slušalice )

45 €

HAREM U TOPKAPI PALAČI sa vodičem

10 €

DOLMABAHCE PALAČA uz vođenja

20 €

NOĆNI ISTANBUL uz vođenje na hrvatskom jeziku

10 €

ULAZNICA ZA BAZILIKA CISTERNU

( vođenje na hrvatskom jeziku )

6 €

 

NADOPLATA za odabir posebnog sjedala u autobusu (neobavezno)

1. red – sjedalo 3, 4

100 kn

2. red – sjedalo 5, 6, 7, 8

100 kn

sjedala iza 2. vrata

100 kn

ostala raspoloživa sjedala

50 kn

 

VAŽNA NAPOMENA

 • Raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja, agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata,
 • Završno pismo vam dostavljamo mailom 48 sati prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.),
 • Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta,
 • Fakultativni program će se održati isključivo ukoliko se ispune trenutno zahtijevani uvjeti pružatelja usluge na terenu,
 • Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa,
 • Agencija putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

KORISNE INFORMACIJE

 • Za putovanje u Republiku Tursku potrebna je važeća putovnica koja treba važiti najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju.
 • Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.
 • Grand Bazaar ne radi nedjeljom stoga posjet nemojte tempirati za taj dan

*  Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. . Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http:/www.mvp.hr  

Molimo da se o PCR testovima i mogućnostima ulaska u Tursku, informirate na MVP, klikom na link.

 

Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji u zemlji koju posjećujete. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Organizator zadržava pravo promjene hotela u istoj ili višoj kategorizaciji.

ŠA09

Galerija slika

© Sun-Travel.hr - All rights reserved.