suntravel@sun-travel.hr   |   +385 40 493 082   |   pon.- pet. 08 - 19 sati // subota 08 - 13 sati
  |   Opći uvjeti   |   Izjava o privatnosti   |   Plaćanje

ZEMLJE BALTIKA

12 dana
Cijena od:
887,92 EUR
(6.690,00 Kn)
Litva
EUROPA AUTOBUSOM 2023

Program putovanja

Vrijednost više: u cijenu aranžmana uključeni lokalni vodiči u Krakovu, Varšavi, Vilniusu, Rigi, Tallinu i Klaipedi te ulaznice za dvorac Trakai, sveučilište u Vilniusu, NP Gauja i NP Neringa, katedrale u Rigi i Tallinnu!

Uz Zagreb moguć polazak i iz Varaždina i Čakovca uz prethodnu najavu.

1. dan: ZAGREB – BRNO – KRAKOV
Polazak autobusa s Autobusnog kolodvora Zagreb, peroni 502-506 u 5:00 sati, iz Varaždina moguć polazak u 6:00 sati, iz Čakovca u 6:30 sati (mjesto ukrcaja bit će navedeno u završnoj obavijesti prije putovanja). Vožnja kroz Slovačku i Češku uz kraća zaustavljanja putem. Zaustavljanje u Brnu, posjet užem središtu grada, drugog po veličini u Češkoj. Šetnja užim gradskim središtem uključuje slavnu crkvu sv. Jakuba, katedralu sv. Petra i Pavla s Denisovim voćnjacima i fantastičnim pogledom na utvrdu Špilberk – nekoć je tu bio najveći zatvor za vrijeme Habsburgovaca čiji je najslavniji zatvorenik bio i nama poznat barun Trenk, vrlo zanimljivu gradsku vijećnicu, „povrtni trg“, Trg slobode, itd. Preporučamo popiti dobar cappuccino i pojesti odličan kolač medovník u kavani Pellini ili otići na poznato i kvalitetno pivo u slavnoj pivnici Pegas! Nastavak putovanja prema Krakovu. Po dolasku u Krakov smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan: KRAKOV – VARŠAVA
Doručak. Odjava iz hotela. Razgled Krakova, nekadašnje prijestolnice Poljske – bio je glavni grad Poljske od 11.-16. stoljeća, sa službenim gradskim vodičem: glavni trg s crkvom Naše drage gospe - gradska vijećnica - katedrala i utvrda Wavel, sjedište poljskih kraljeva u 14. st. - gradske zidine. Povijesna jezgra grada je inače 1978.g. pod zaštitom UNESCO-a kao prvo mjesto uopće u svijetu koje je uvršteno na listu zaštićene svjetske baštine. Kraće slobodno vrijeme u središtu grada za ručak ili kupovinu. Nastavak putovanja središnjom Poljskom. Dolazak u Varšavu. Smještaj u hotel. Noćenje.

3. dan: VARŠAVA
Doručak. Poslije doručka razgled glavnog grada Poljske uz službenog gradskog vodiča: obnovljeni stari grad - spomenik kralju Žigmundu - gotička utvrda - ostaci gradskih zidina - katedrala sv. Ivana Krstitelja - spomenik herojima geta. Slobodno poslijepodne za osobne programe, kupovinu, posjetu muzejima i sl. Predlažemo da posjetite jedan od najprepoznatljivijih simbola grada: Palaču kulture i znanosti, socrealističku građevinu koja je nastala kao izraz „prijateljstva“ SSSR-a prema Poljskoj, nastala u ranim 50-im godinama prošlog stoljeća. Sa svojih 231 metrom visine to je najviša građevina u Poljskoj i danas, a na 30. katu se nalazi vidikovac s kojeg se pruža spektakularan pogled na glavni grad! Individualni povratak u hotel. Noćenje.

4. dan: VARŠAVA - VILNIUS
Doručak. Poslije doručka i odjave iz hotela nastavak putovanja prema Litvi preko istoka Poljske i grada Byalistoka uz kraća zaustavljanja putem. Po dolasku u Vilnius, glavni grad Litve, smještaj u hotel. Odlazak s voditeljem putovanja u večernju šetnju središtem grada kojeg nazivaju i „baroknom ljepoticom Baltika“. Predlažemo da se prošećete kroz stari grad gdje ćete vrlo dobro osjetiti spajanje raznih kultura koje su kroz stoljeća u Vilniusu prisutne: litavske, ruske, poljske i hebrejske. Povratak u hotel javnim gradskim prijevozom, individualno. Noćenje.

5. dan: VILNIUS - DVORAC TRAKAI - VILNIUS - RIGA
Doručak. Odjava iz soba. Prijepodne posjet viteškom dvorcu Trakai u okolici Vilniusa, nekoć središtu litavske kneževine. Zaštitni znak grada mnogi su njegovi obrambeni tornjevi, a gradić nazivaju i „Baltičkim Rimom“ , odnosno „slikovnicom od kamena“. Razgledavanje dvorca iz 14. stoljeća sagrađenog na otoku na jezeru Gavle (uključena ulaznica) uz pratnju službenog vodiča. U nastavku razgled Vilniusa: crkva sv. Petra i Pavla - trg katedrale - crkva sv. Ane - gradski toranj - ruska pravoslavna crkva sv. Duha - trg s gradskom vijećnicom - sveučilište iz 16. stoljeća (uključena ulaznica). Slobodno vrijeme za ručak u gradskom središtu. Nastavak puta do Latvije i glavnog grada Rige. Smještaj u hotel. Noćenje.

6. dan: RIGA
Doručak. Razgled Rige, glavnog grada Latvije i europskog grada kulture 2014. godine: srednjovjekovni grad iz doba Hanse - dvorac-crkva sv. Petra - katedrala (uključena ulaznica) - stare obrtničke radionice - bulevari i parkovi - narodno kazalište. Rigu inače nazivaju „Biserom Baltika“, najveći je grad baltičkih zemalja i kulturna prijestolnica regije. Grad na ušću rijeke Zapadne Dvine ubraja se među najljepše na Baltiku, a njegov je stari grad proglašen UNESCO-vom svjetskom kulturnom baštinom. Riga se ističe i svojom arhitekturom budući da se u gradu mogu vidjeti ne samo gotičke građevine, već i jedinstveni art nouveau primjeri kao i odlično sačuvana drvena arhitektura, unutar njegovih zidina nalaze se građevine iz svih europskih stilskih razdoblja! Poslije razgleda slobodno vrijeme u gradskom središtu za ručak, osobne programe, kupovinu i slično. Individualni povratak u hotel javnim gradskim prijevozom. Noćenje.

7. dan: RIGA - SIGULDA - TALLINN
Doručak. Odlazak iz Rige prema Nacionalnom parku Guaja i području Sigulde. Posjet ruševinama dvorca Turaida (uključena ulaznica za nacionalni park). Nastavak vožnje prema Estoniji. Dolazak u Tallinn. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za uživanje u prelijepom Tallinnu. Predlažemo da prošećete njegovim spektakularnim starim gradom, u cijelosti okruženom zidinama i uronite u duh srednjeg vijeka. Za kraj dana počastite se Vana Tallinnom, tamnosmeđim likerom na bazi ruma kojeg Estonci vole dodati u kavu! Noćenje.

8. dan: TALLINN
Doručak. Razgled Tallinna, najljepšeg primjera gotičke arhitekture u baltičkim zemljama, uz službenog gradskog vodiča: dvorac Toompea - katedrala iz 13. st. (uključena ulaznica) - ruska pravoslavna katedrala Aleksandar Nevski - gradska vijećnica - stari grad, živući muzej srednjega vijeka - palače iz doba Hanse. Slobodno poslijepodne u slikovitom Tallinnu, jednom od najljepših gradova sjevera Europe, za kupovinu, šetnju starim gradom, posjet nekoj od tipičnih starinskih kavana ili osobne programe. Predlažemo posjet Kadriorg parku odnosno palači, baroknom zdanju koje je Petar Veliki dao graditi za Katarinu I, rusku caricu u 18.st. (u prijevodu Kadriorg znači „Katarinina dolina“). U njoj je smješteno nekoliko muzeja među kojima se ističe Muzej umjetnosti Estonije, a šetnja parkom kroz cvjetne nasade nakon posjeta palači zaokružit će vaš dan. Noćenje.

9. dan: TALLINN - BRDO KRIŽEVA - KLAIPEDA
Doručak. Odjava iz hotela i odlazak prema Latviji i Litvi uz kraća zaustavljanja putem. Posjet Brdu križeva u Litvi, nezaboravnom mjestu s tisućama križeva na dva mala brežuljka gdje je papa Ivan Pavao II. služio misu 1993. godine. Točan broj križeva koji su tu postavljani još od 1831.g. se ne zna, ali računa se da ih ima više od 100 tisuća! Mjesto je od posebnog značaja za Litavce koji su tu tijekom sovjetske okupacije Litve od 1944.-1990.g. putujući ostavljali svoje križeve kao izraz ne samo identiteta, već pasivnog otpora prema ruskoj dominaciji. Nastavak puta do Klaipede, velike luke na obali Baltika, važnog industrijskog središta u zemlji. Smještaj u hotel. Noćenje.

10. dan: KLAIPEDA - NACIONALNI PARK NERINGA - KAUNAS
Doručak. Posjet Kurskoj laguni i pješčanom „jeziku“ Neringe, najljepšem dijelu baltičke obale (uključena ulaznica za nacionalni park). Posjet „litavskoj Sahari“, ljetovalištu Nida, parku drvenih mitoloških skulptura i jednim od najvećih pješčanih dina Europe, visokih i do sedamdeset metara. Šetnja nacionalnim parkom i starim gradom u Nidi. Nida je inače bila poznato okupljalište brojnih umjetnika, a glasoviti nobelovac Thomas Mann se nakon posjeta Nidi toliko oduševio mjestašcem da je odlučio tu napraviti kuću u kojoj će provoditi ljeta. Poslijepodne ukrcaj na trajekt i povratak u Klaipedu. Putovanje do Kaunasa. Smještaj u hotel. Noćenje.

11. dan: KAUNAS - LODZ
Doručak. Odlazak iz Kaunasa. Vožnja sjevernom Poljskom preko Bialystoka prema Lodzu uz kraća zaustavljanja putem. Dolazak u večernjim satima. Smještaj u hotel. Odlazak s voditeljem putovanja u središte grada. Lodz je grad u središnjoj Poljskoj i treći je najveći grad u zemlji s više od 700 000 stanovnika. Ime grada u prijevodu znači „Brod“, a poznat je pod nazivom „poljski Manchester“ zbog značaja tekstilne industrije nekoć. Slavni poljski režiser Roman Polanski i svjetski poznati pijanist Arthur Rubinstein rođeni su u Lodzu! Noćenje.

12. dan: LODZ - ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela i vožnja prema Hrvatskoj. Putem nazad prolazak kroz regiju Moravske u Češkoj Republici- Dolazak u Zagreb u večernjim satima (u slučaju prijavljenih putnika iz Varaždina ili Čakovca povratak tom rutom).

Rok za prijavu: 7 dana prije puta ili dok ima mjesta
Minimalan broj putnika: 40 / Maksimalan broj putnika: 48

Za sve polaske (osim Zagreba) potrebna prethodna pismena najava.
Točno vrijeme polaska iz Varaždina i Čakovca bit će definirano 7 dana prije polaska.

 

Program putovanja
Broj osoba:

Galerija slika

© Sun-Travel.hr - All rights reserved.
/index.php?ispis=detalji_putovanja&putovanje=105&l=hr