suntravel@sun-travel.hr   |   +385 40 493 082   |   pon.- pet. 08 - 19 sati // subota 08 - 13 sati
  |   Opći uvjeti   |   Izjava o privatnosti   |   Plaćanje

KRSTARENJE SJEVERNA I JUŽNA DALMACIJA - RUTA KL 4

8 dana
Cijena od:
0,00 Kn
Hrvatska
SEZONA 2021.....AKCIJA - 20%

Program putovanja

Krstarenje sjevernom i srednjom Dalmacijom

Split – Rogoznica – Slapovi Krke (Skradin) – Šibenik – Vodice – Kornati – Sali – Zadar – Zlarin – Trogir – Split

Ruta KL4 – Nature & Culture – Sezona 2021.

Dovoljno je samo nekoliko ljetnih majica, kupaći kostim i dobro raspoloženje da biste proveli sedam nezaboravnih dana krstareći duž jadranskih otoka.  Opustite se i dozvolite da kapetan i posada (posebno kuhar) brinu o vama. Vama preostaje samo kupanje, sunčanje, lješkarenje ili istraživanje kristalno plavih dubina Jadrana. Svake večeri možete kušati specijalitete u  restoranima nove luke ili se upustiti u otkrivanje starih crkava i povijesnih zanimljivosti otoka…

Subota: Split – Rogoznica (R) 

Polazak iz splitske luke u 13:00 sati. Ručak tijekom plovidbe, nakon kojeg slijedi zaustavljanje za kupanje u mirnoj uvali po izboru kapetana. Noćenje u Rogoznici, malom slikovitom gradu iz kojeg potječe čuveno vino Babić.

Nedjelja: Rogoznica – Slapovi Krke (Skradin) – Šibenik – Vodice (D, R) 

Tijekom doručka, nastavljamo plovidbu prema prema slapovima rijeke Krke (doplata na licu mjesta za ulaznicu cca 15-27€ po osobi). Slobodno vrijeme za razgledavanje i uživanje u prirodi NP Krka i male luke Skradin i iznimno bogate flore i faune. Za vrijeme ručka uživamo u predivnom pogledu na kanjon rijeke Krke dok plovimo prema Šibeniku. Slobodno poslijepodne uz fakultativni razgled ovog povijesnog grada. Šibenik je poznat po starom dvorcu izdignutom nad gradskom jezgrom, baroknim crkvama (Sv. Lovre), Foscolo palačom. Noćenje u Vodicama, popularnom ljetovalištu koje obiluje restoranima i kafićima. Uživajte u šetnji prekrasnom obalom.

Ponedjeljak: Vodice – Kornati – Sali (D, R)

Danas ćemo posjetiti Nacionalni Park Kornati (ulaznica uključena u cijenu) koji se sastoji od 100 otočića i grebena koji se u nekim dijelovima strmoglavljuju duboko u more, čak i do 100 metara duboko. Prizor koji će vam zasigurno oduzeti dah. Otoci su bogati ribom te kulturno-povijesnom ostavštinom. Ruševine stare ilirske utvrde, rimske vile, stara kršćanska crkva sv. Marije i srednjovjekovne utvrde i naselja dodatno uvećavaju vrijednost otočja. Noćenje u mjestu Sali na Dugom Otoku.

Utorak: Sali – Zadar (D, R)

Jutro je rezervirano za kupanje. U popodnevnim satima polazimo prema Zadru. Dolazak u Zadar u večernjim satima kada se odmah možete pridružiti organiziranom razgledu grada s vodičem na engleskom jeziku (uključeno u cijenu kod Preimum i Premium Superior krstarenja). Stoljećima je grad bio dalmatinska metropola, a danas je centar regije. Grad je poznat po bogatom povijesnom naslijeđu svjetskog značenja, vidljivog na svakom koraku: rimski forum iz 1 stoljeća, crkva Sv. Donata iz 9 stoljeća – najpoznatija srednjovjekovna bazilika i simbol grada Zadra, moćne gradske zidine sa reprezentativnom lukom i gradskim vratima iz 16. stoljeća, brojne palače, ville i drugo povijesno naslijeđe. U gradu Zadru nalaze se brojni restorani smješteni u samom centru, a od posebne su važnosti „Morske orgulje“ i svjetlosna instalacija „Pozdrav suncu“. Noćenje u Zadru.

Srijeda: Zadar – Zlarin (D, R, Kapetanska večera)

Danas mijenjamo smjer i plovimo natrag duž obale srednje Dalmacije. Stanka za kupanje u jednoj od prekrasnih uvala te nastavak plovidbe prema Zlarinu. Ovaj gradić bez automobila, koji zimi broji tek stotinjak stanovnika, ljeti otvara svoja vrata posjetiteljima čija se brojka kreće oko 3.000. Uzgoj koralja, koji svoje početke bilježi još u 15. stoljeću polako se počeo vraćati i sve je popularnija atrakcija među posjetiteljima. Danas uživamo u kapetanovoj večeri (uključeno u cijenu kod Preimum i Premium Superior krstarenja). Noćenje u mjestu na malom otoku Zlarinu u Šibenskom arhipelagu.

Četvrtak: Zlarin – Trogir (D, R)

Nakon doručka isplovljavamo i zaustavljamo se za kupanje u jednoj mirnoj uvali. Nakon ručka, nastavljamo plovidbu prema starom čuvenom gradiću Trogiru kojeg mnogi nazivaju “malom Venecijom” s mnogim majstorskim primjercima gradske arhitekture. Možete se priključiti fakultativnom razgledu grada uz vodiča na engleskom jeziku (uključeno u cijenu Premium Superior krstarenja). Stari dio grada je pod zaštitom UNESCO-a, a sam centar pruža lijep izbor restorana i kafića. Noćenje u Trogiru.

Petak: Trogir – Split (B, D)

Danas se vraćamo na Splitsku rivijeru. Kako nam je Split blizu, koristimo gotovo cijeli dan za kupanje. Zaustavljamo se u jednoj od uvala na otoku Čiovu (povezan mostom s Trogirom). U poslijepodnevnim satima, nastavljamo krstarenje prema posljednjoj luci, uživajući u prekrasnom pogledu na Splitsku rivijeru. Priključite se fakultativnom razgledu Splita s vodičem na engleskom jeziku (uključeno u cijenu Premium Superior krstarenja). Split je jedan od gradova pod zaštitom UNESCO-a i njegova povijesna bogatstva i ljepota ne pripadaju samo ljudima koji žive u blizini njegovih zidina već se nude svim ljudima svijeta, svima onima koji žele uhvatiti komadić tisućljetne ljepote. Iskoristite posljednju večer za opuštanje i šetnju ovim povijesnim gradom i  njegovom obalom. Noćenje u Splitu.

Subota: Split (D)

Nakon doručka, preostaje još samo oproštaj od posade i novih prijatelja. Nadamo se da ćemo vas uskoro opet vidjeti na palubi broda!

LEGENDA: D – doručak, R – ručak

Prijava: od 11:00-12:00h / Odjava: do 9:00h


Cijena po osobi na bazi 7 polupansiona:

Tip kabine / Datum polaska 24.7.  21.8.

Premium

Gornja/glavna paluba

7.200 6.940

Premium

Donja paluba

6.675 6.490

Premium Superior

Gornja/glavna paluba

8.290 7.990

Premium Superior

Donja paluba

7.690 7.465

Napomene: cijene su informativnog karaktera i podložne su promjenama. Za dobivanje točne cijene potrebno je kontaktirati agenciju. 

FIRST MINUTE -20% ZA UPLATE DO 30.05.2021. (primjenjuje se na cijene u tablici).

Cijena uključuje:

– krstarenje brodom prema odabranoj ruti / 

– smještaj u dvokrevetnoj kabini na osnovi 7 polupansiona po osobi (doručak i ručak u tri slijeda)

Cijena ne uključuje:

– obavezna doplata na licu mjesta: boravišna pristojba i lučke takse 300 kn po osobi i tjednu

– mogućnost čuvanog parkirališta – cca 75 – 115 kn dnevno (Split, na upit)

 

Popusti:

– djeca mlađa od 10 g. -50%

– odrasli na trećem ležaju u trokrevetnoj kabini -30% (limitirana raspoloživost)

 

Doplate:

– jednokrevetna kabina: +50% na cijenu smještaja u dvokrevetnoj kabini

– obnova bračnih zavjeta ili drugi poseban događaj: od 1.125 kn (po paru) – uključuje ceremoniju obnove zavjeta koju obavlja kapetan, potvrdu, šampanjac, poklon

– ulaznice u Nacionalne parkove: cijene variraju od 75-205 kn ovisno o sezoni i parku koji se posjećuje (plaćanje na licu mjesta)

 

Opisi kategorija brodova:

PREMIUM – brodovi čeličnih trupva sa modernim tradicionalnim izgledom. Nude smještaj u klimatiziranim, prostranim kabinama s bračnim ili dva odvojena kreveta, sušilom za kosu i sefom. Brodovi su od 29 do duljine 35 m, a kabine su veličine 8 do 14 m2. Uključene usluge: buffet doručak, ručak od tri slijeda, kapetanska večera, pratitelj putovanja (osim KL1), jednodnevni izlet, svakodnevno pospremanje kabine, sredinom tjedna svježi set ručnika i posteljine, usluga nošenja prtljage, degustacija maslinovog ulja i vina na brodu, popodnevni čaj i kava, neograničena voda, besplatan Wi-Fi

PREMIUM SUPERIOR – brodovi nedavno izgrađeni kao mini deluxe brodovi, koji imaju sličnu udobnost, ali su malo manji – duljine 38 do 41 m. Klimatizirane kabine imaju veličinu od 8 do 14 m2 s bračnim ili dva odvojena kreveta, sušilom za kosu i sefom. Uključene usluge: buffet doručak, ručak od tri slijeda, kapetanska večera, pratitelj na brodu, svakodnevno pospremanje kabine, sredinom tjedna svježi set ručnika i posteljine, usluga nošenja prtljage, degustacija maslinovog ulja i vina na brodu, popodnevni čaj i kava, neograničena voda, besplatan Wi-Fi

 

Važne napomene:

– kabine gornja/glavna paluba mogu se nalaziti na glavnoj ili gornjoj palubi ovisno o konfiguraciji broda – kabine se dodjeljuju sukladno raspoloživosti! Kabine na donjoj palubi nalaze se u trupu broda, ispod glavne palube

– kapetan zadržava pravo promjene rute u slučaju loših vremenskih uvjeta. Polasci su garantirani za minimum 10 prijavljenih osoba. Organizator zadržava pravo otkazivanja polazaka u slučaju da ima manje od 10 prijavljenih osoba i zadržava pravo promjene imena broda ako za to postoji razlog. Gosti se trebaju pridržavati pravila ponašanja na brodu (izložena u pismenom obliku na svakom brodu), posebno po pitanju zabrane unošenja pića na brod. U slučaju neprimjerenog ponašanja organizator/kapetan zadržava pravo zamoliti gosta da napusti brod.

– zbog specifičnih uvjeta i zahtjeva za privez u nekim hrvatskim lukama, brodovi se privezuju bočno jedan na drugi, tako da naši klijenti, da bi došli do obale, moraju prelaziti s broda na brod preko razmaka između brodova. U takvim slučajevima klijenti moraju osobito paziti na prelaske s broda na brod i to na vlastitu odgovornost. Posada će rado pomoći onima koji pomoć trebaju i traže. Krstarenje se ne preporuča osobama u invalidskim kolicima ili osobama ograničene mobilnosti.

– organizator i kapetan broda zadržavaju pravo izmjene i/ili promjene rute zbog vremenskih uvjeta, kao i uvjeta u posjećenim lukama. Redoslijed posjeta može se razlikovati od objavljenog u slučaju da su luke prepune, s namjerom pružanja boljeg iskustva gostu.

– preporučamo uplatu osiguranja od otkaza rezervacije

 

Uvjeti otkazivanja:

– od dana potvrde rezervacije do 30 dana prije polaska 1.500 kn po osobi – nepovratna akontacija

– 29-22 dana – akontacija + 25% preostalog iznosa

– 21-15 dana – akontacija + 50% preostalog iznosa

– 14-0 dana – 100% iznosa

Doplata za izmjenu imena – 150 kn po osobi

Doplata za izmjenu termina – 150 kn po osobi – vrijedi samo ako se promjena izvrši do 30 dana prije rezerviranog odlaska, u protivnom se primjenjuju redoviti uvjeti otkaza

Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti i uputstva za turističke aranžmane organizatora putovanja.

ŠA15

Program putovanja
Broj osoba:

Galerija slika

© Sun-Travel.hr - All rights reserved.