suntravel@sun-travel.hr   |   +385 40 493 082   |   pon.- pet. 08 - 19 sati // subota 08 - 13 sati
  |   Opći uvjeti   |   Izjava o privatnosti   |   Plaćanje

ARMENIJA I GRUZIJA

9 dana
Cijena od:
8.595,00 Kn
Gruzija
Zrakoplovom iz Zagreba, 01-09.05.2020.

Program putovanja

ARMENIJA I GRUZIJA 
 
9 DANA/ 8 NOĆENJA 
 
GRUPNI POLAZAK 1.- 9.5.2020. 
 
 
PROGRAM PUTOVANJA 
 
1. DAN / ZAGREB – VARŠAVA  Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb 2 sata prije polijetanja zrakoplova kod šaltera središnjih informacija. Podjela putne dokumentacije od strane voditelja putovanja te prijava na let za Varšavu na liniji LO614 (LOT) i polijetanje zrakoplova u 18:00 sati. Dolazak u Varšavu predviđen je u 19:35 sati. Nastavak leta za Erevan na liniji LO727 u 22:20 sati. Noćni let s obrocima za vrijeme leta. 
 
2. DAN / EREVAN – ETŠMIADZIN – ZVARTNOTS – EREVAN  Predviđeni dolazak u zračnu luku Erevan je u 03:55 sati po lokalnom vremenu. Po dolasku, sastanak s predstavnikom lokalnog agenta. Obavljanje pograničnih i viznih formalnosti. Organizirani transfer do hotela u Erevanu. Prijava i smještaj u hotel. Noćenje/odmor. Nakon doručka predlažemo odlazak na fakultativni izlet u organizirani razgled Erevana, glavnog grada Armenije i jednog od najstarijih glavnih gradova na svijetu, osnovanog 782. godine prije Krista. Među ostalim, posjetit ćete Memorijalni park i Muzej žrtava genocida. Slijedi vožnja do obližnjeg Etšmiadzina u kojem ćete posjetiti katedralu i riznicu. Katedralu je sagradio Grgur Prosvjetitelj između 301. - 303. godine. Ručak u lokalnom domaćinstvu gdje ćete imati priliku probati lokalne armenske specijalitete i prisustvovati u proizvodnji vina. Zatim, nastavljamo prema srednjovjekovnim ruševinama iz 7. st. u Zvartnotsu. Inače, i Etšmiadzini i Zvartnots su uvršteni na UNESCO-ov popis svjetske baštine. Povratak u Erevan. Noćenje u hotelu. 
 
3. DAN / EREVAN – KHOR VIRAP – ARENI SELO – NORAVANK – EREVAN Nakon doručka preporučujemo fakultativni izlet prema Khor Virapu (oko 45 km), armenskoj apostolskoj samostanskoj crkvi i važnom mjestu hodočašća. Važnost ovog mjesta povezana je s Grgurom Prosvjetiteljem koji je uveo kršćanstvo u Armeniju i kojeg je armenski kralj Tiridates III ovdje držao zatvorenog 13 godina. S vremenom je Grgur postao kraljev vjerski mentor. Crkva Khor Virap nalazi se na araratskoj visoravni te se prostire  čudesan pogled na svetu planinu Ararat – simbol besmrtnosti Armenije. Zatim slijedi izlet do samostana Noravank, smješten među predivnim strmim stijenama na putu prema tipičnoj lokalnoj vinariji, gdje ćete kušati vina najpoznatije vinske regije - Areni. Ručak u restoranu koji se nalazi unutar spilje nedaleko Noravanka. S glavne ceste se vidi i ulaz u spilju gdje je prva pronađena vinarija stara 6.000 godina. Arheolozi su otkrili najstarija postrojenja za proizvodnju vina, a u istoj toj spilji pronašli su kožnu cipelu staru 5.500 godina, savršeno očuvanu. Povratak u Erevan. Noćenje. 
 
4. DAN / EREVAN – MATENADARAN – GARNI – GEGHARD – EREVAN  Nakon doručka preporučujemo fakultativni izlet: obilazak Instituta Matenadaran - muzeja srednjovjekovnih rukopisa. Velik broj starih rukopisa nestao je u mnogobrojnim invazijama raznih osvajača, ali se još uvijek u institutu nalazi 17.000 zapisa o najrazličitijim temama, od povijesti, filozofije, medicine i matematike do književnosti. Slijedi vožnja do pitoresknog mjesta Garni, udaljenog 30-ak kilometara od Erevana. Ručak u lokalnom domaćinstvu gdje ćete imati priliku vidjeti kako se radi armenijski nacionalni kruh - lavash i peče roštilj u podzemnoj pećnici zvanoj tonir . Posjet hramu Garni iz 1. stoljeća koji će vas podsjetiti na Partenon, a kojeg je dao sagraditi kralj Trdat III i posvetio ga Bogu Sunca. Šetnja do vidikovca s kojeg se vidi kanjon rijeke Azat s mnoštvom bazaltnih stupova koji nalikuju na "kamenu simfoniju", prizor koji će vas podsjetititi na orgulje. Nastavak puta prema samostanu Geghard, jedinstvenom samostanskom kompleksu armenske apostolske crkve, pod zaštitom UNESCO-a. Dijelom je isklesan iz stijena planine koja ga okružuje. Njegovo prvo ime je bilo Ayrivank (špiljski samostan), a danas je poznat pod imenom Geghard (samostan koplje). Povratak u Erevan. Noćenje. 
 
 
5. DAN / EREVAN – JEZERO SEVAN – DILIJAN – TBILISI  Doručak u hotelu. Vožnja do jezera Sevan koje je najveće slatkovodno jezero u Armeniji, najveće jezero u Kavkaskoj regiji, te s nadmorskom visinom od 1900 metara jedno od najviših jezera na svijetu. Zajedno s jezerima Van i Urmija predstavlja jedno od tri velika jezera starovjekovne Armenije. Razgled samostana Sevanavank, smještenog na poluotoku i izgrađenog u 8./9. st. kada je to bio otok. Odande se proteže spektakularan pogled na jezero Sevan. Odlazak prema Dilijanu, jednom od najomiljenijih mjesta turistima koji posjete ovu zemlju. Ručak u lokalnom restoranu. Posjet samostan – kompleksu Sanahin koji je uvršten na UNESCO-ovu listu svjetske baštine. Nastavak puta prema granici s Gruzijom. Obavljanje carinskih i pograničnih formalnosti te vožnja do glavnog grada Gruzije, Tbilisija. Prijava i smještaj u hotel. Noćenje. 
 
6. DAN / TBILISI – MTSKHETA – TBILISI  Nakon doručka preporučujemo odlazak na fakultativni izlet: odlazak u razgled Tbilisija. U arhitekturi Tbilisija se miješaju bizantski, ruski, europski i bliskoistočni utjecaji. Vidjet ćete stari dio grada koji obiluje građevinama u tradicionalnom gruzijskom stilu. Obilazak crkve Metekhi, šetnja prema katedrali Sioni i sinagogi te povijesno značajnoj tvrđavi Narikala, jednoj od najstarijih u gradu s koje se pruža prekrasan pogled. Ručak. Nastavljamo prema nekadašnjoj gruzijskoj prijestolnici i sjedištu gruzijske pravoslavne crkve – gradu Mtskheta u kojem su Gruzijci prihvatili kršćanstvo početkom 4. st. Grad i njegovi spomenici su uvršteni na UNESCO-ov popis svjetske baštine. Razgled samostana Jvari ( "Crkva sv. Raspeća") koje je najvažnije svetište u Gruziji, izgrađeno na mjestu gdje je Sveta Nina podigla križ koji je zamijenio poganske skulpture, zatim razgled katedrale Svetitskhoveli ("katedrala živih stupova") druge najveće crkve u zemlji. Najstariji ostaci su iz 4. st., ali je većina današnjeg zdanja sagrađena u 9. st. prilikom velike obnove. Ono po čemu je još zanimljiva je jedan širi stup u njenom središtu, za kojeg kažu da sadrži Kristovu halju. Po legendi, jedan Židov iz Mtskhete je bio prisutan na raspeću, pa se nekako domogao te halje i donio ju natrag u svoj rodni grad. Povratak u Tbilisi. Noćenje. 
 
7. DAN / TBILISI – SIGHNAGHI – GURJAANI – GREMI - KVARELI Doručak i odjava iz hotela. Vožnja prema regiji Kakheti poznatoj po proizvodnji vina gdje ćete ih imati prilike i kušati, kao i lokalnu hranu te uživati u fascinantnim pogledima na planinu Kavkaz i dolinu Kakheti. Slijedi obilazak utvrđenog grada Sighnaghi iz 18. stoljeća koji nazivaju i gradom ljubavi. Grad je očuvao svoj izvorni izgled, a danas nudi posjetiteljima zadivljujući pogled na okolne planine. Slijedi degustacija vina u vinskom podrumu lokalnog farmera i ručak. Nastavak putovanja i obilazak kompleksa Gremi iz 16. st. Vožnja prema Kvareliju. Prijava i smještaj u hotel. Noćenje. 
 
8. DAN / KVARELI – ALAVERDI – TSINANDALI - TBILISI  Nakon doručka odlazak prema vinogradu u berbu grožđa (ukoliko će biti sezona branja grožđa), s lokalnim stanovništvom gdje ćemo i ručati. Zatim slijedi posjet katedrali Alaverdi, elegantnoj crkvi iz 11.st., i selu Ikalto, poznatom po svom kompleksu samostana. Nastavak putovanja prema Tsinandaliju gdje ćemo posjetit vrt, rodnu kuću i muzej vojvode iz 19.st. Ručak. Povratak u Tbilisi. Prijava i smještaj u hotel.  
 
9. DAN / TBILISI – VARŠAVU – ZAGREB  Tijekom noći transfer do zračne luke Tbilisi i prijava na let za Varšavu. Polijetanje zrakoplova u 4:55 sati na liniji LO724. Dolazak u Varšavu predviđen je u 06:40 sati, a nastavak leta prema Zagrebu u 09:45 sati na liniji LO611. Dolazak u Zagreb predviđen je u 11:25 sati.  
 
 
Program putovanja
Broj osoba:

Cijene putovanja

Datum polaska: 01.05.2020
Datum povratka: 09.05.2020
Grad polaska: Zagreb
Mjesto polaska:
9 dana
8.980,00 Kn
Cijena paket-aranžmana po osobi   8.980 kn Doplata za jednokrevetnu sobu   1.690 kn 
 
Zrakoplovne pristojbe (1.290 kn) uključene su u cijenu paket aranžmana. 
 
Fakultativni izlet: Razgled Etšmiadzina i Zvartnotsa   420 kn Razgled Areni sela i Norvanka    460 kn Razgled Garnija, Gegharda i tvornica bradija  370 kn   Razgled Tbilisija i Mtsketa     280 kn  
 
 
Minimalan broj putnika prijavljenih za izlete: 10 
 
FIRST MINUTE POPUST NA OSNOVNU CIJENU 5% ZA REZERVACIJE DO 60 DANA PRIJE POLASKA ILI DO POPUNJENJA MJESTA. 
 
Popust za mladence 7% na osnovnu cijenu aranžmana. Popust vrijedi uz priloženu potvrdu o vjenčanju (do 4 mjeseca nakon vjenčanja). Popust se ne može kombinirati sa popustom za ranu prijavu ili nekim drugim popustom. 
 
MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 10 
 
CIJENA UKLJUČUJE: prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb – Varšava -  Erevan; Tbilisi - Varšava – Zagreb na ekonomskoj klasi, zrakoplovne pristojbe, smještaj u hotelima 3* u dvokrevetnim standard sobama: 4 noćenja u Erevanu, 3 noćenja u Tbilisiju, 1 noćenje u Kvareliju, uslugu polupansiona, razglede i ulaznice za objekte koji se posjećuju prema programu putovanja, lokalnog vodiča, voditelja putovanja, prijevoz modernim klimatiziranim autobusom, trošak organizacije i prodaje putovanja. 
 
CIJENA NE UKLJUČUJE: dodatne obroke, fakultativne izlete, prijenos prtljage, usluge koje nisu navedene u programu, napojnice vodiču i vozaču na putu ( preporuka 35 eur), zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja. 
 
Napomene:  • Hoteli se nalaze u navedenim gradovima ili u okolici gradova. • Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbe potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.  • Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koja se propisuje. Organizator zadržava pravo promjene letova.  • Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ali se obvezuje da će program izvršiti u cjelosti. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed.  • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemalja u koje se putuje i može biti različita od europskih standarda.  • Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: www.mvep.hr  
 
Važno: Putovnica mora biti važeća minimalno 6 mjeseci od ulaska u zemlju. 
OPĆI UVJETI I UPUTE PRUŽANJA USLUGA PUTOVANJA U PAKET ARANŽMANU  SASTAVNI SU DIO PROGRAMA.  
KORISNE INFORMACIJE: 
 
ARMENIJA Naziv države: Republika Armenija Površina: 29.800 km2 Stanovništvo: 3.3 milijuna Glavni grad: Erevan Službeni jezik: armenski 
 
 
Pozivni broj zemlje: +374 Vremenska razlika: +3 sata zimi,  + 2 sata ljeti Klima: Tijekom ljeta dani su vrući i suhi, a noći hladnije. Zime su jako hladne, s dosta snijega. Najbolje vrijeme za posjet je od svibnja do lipnja i od rujna do listopada, kad su temperature umjerenije. Valuta: Armenski dram (1 EUR = oko 530 drama) Novac:  Preporučujemo da sa sobom ponesete novac u gotovini, najbolje dolare ili eure jer ćete njih najlakše promijeniti u mjenjačnicama/banaka. Kreditne kartice se mogu koristiti u nekim hotelima i restoranima. Mobilni telefoni i Internet: T-mobile i Vipnet imaju potpisane ugovore za roaming s lokalnim telekom operaterima. Tele 2 nema. Internetska pokrivenost je dobra, Internet-kafići nalaze se u svim većim središtima u zemlji. Električni napon: 220 V, nije potreban adapter. Viza: viza nije potrebna za državljane Republike Hrvatske. 
 
GRUZIJA 
 
Naziv države: Gruzija Površina: 69.700 km2 Stanovništvo: 4,7 milijuna Glavni grad: Tbilisi Službeni jezik: gruzijski Pozivni broj: +995 Vremenska razlika: +3 sata zimi, + 2 sata ljeti Klima: Ljeta su vruća, a zime umjereno hladne. U planinskim krajevima tempreature se mogu jako spustiti. Srpanj i kolovoz su jako vrući i vlažni pa je najbolje vrijeme za posjet početkom ljeta ili početkom jeseni. Piće: Preporučuje se piti flaširana voda. Valuta: Gruzijski lari (1 USD = oko 2,26 lari) Novac:  Preporučujemo da sa sobom ponesete novac u gotovini, najbolje dolare ili eure jer ćete njih najljakše promijeniti u mjenjačnicama banaka. Kreditne kartice se mogu koristiti u nekim hotelima i restoranima. Mobilni telefoni i Internet: T-mobile i Vipnet imaju potpisane ugovore za roaming s lokalnim telekom operaterima. Tele 2 nema. Internetska pokrivenost je dobra, Internet kafići nalaze se u svim većim središtima u zemlji. Električni napon: 220 V, nije potreban adapter Viza: nije potrebna za državljane Republike Hrvatske. 
 
 

 

Galerija slika

© Sun-Travel.hr - All rights reserved.