suntravel@sun-travel.hr   |   +385 40 493 082   |   pon.- pet. 08 - 19 sati // subota 08 - 13 sati
  |   Opći uvjeti   |   Izjava o privatnosti   |   Plaćanje

GRENLAND

8 dana
Cijena od:
34.990,00 Kn
Danska
Zrakoplovom iz Zagreba, 2022.

Program putovanja

GRENLAND 2022.

8 dana zrakoplovom

22.-29.7.2022.

 

Molimo informirajte se o preporukama za putovanje na Grenland na službenim stranicama nacionalne zrakoplovne kompanije Air Greenland vezano uz potrebe za PCR testiranja i mogućnostima ulaska na Grenland.

 

Predviđeni hoteli:

Copenhagen, Scandic Spectrum

Ilulissat, Best Western Ilulissat

Nuuk, Hans Egede

 

Vrijednost više: svi izleti uključeni!

 

Uključene zrakoplovne pristojbe i naknade.

 

1. dan: ZAGREB - KOPENHAGEN

Sastanak putnika s voditeljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb, na katu pored kioska Tiska, najkasnije dva sata prije leta. Let zrakoplovom Croatia Airlines na redovnoj liniji za Kopenhagen (satnice leta iskazane na dnu programa). Po dolasku u dansku prijestolnicu odlazak na razgled grada panoramski i pješački u trajanju od 4 sata: park Tivoli, gradska vijećnica, dvorac Rosenborg, Kastellet, Morska sirena (simbol grada), impozantna fontana Gefion, Palača Amalienborg (rezidencija danskih kraljeva), lučka četvrt Nyhavn... Odlazak do hotela i smještaj. Nakon kraćeg odmora odlazak s voditeljem putovanja javnim gradskim prijevozom u šetnju središtem grada, prema Nyhavnu, najpitoresknijem dijelu grada i najčešćem motivu svih gradskih razglednica, živahnoj i šarenoj četvrti uz samu obalu. Prelazimo  most s Nyhavna do Broens GadekØkken, omiljenog mjesta za jelo, piće i druženje zadnjih nekoliko godina, smješteno između Nyhavna i četvrti Christiania. Riječ je o svojevrsnoj food tržnici na otvorenom, s mnogo štandova s odličnom ponudom hrane iz svih kutaka svijeta. Sigurno ćete uživati u šarenoj, bučnoj, slikovitoj atmosferi izmiješani s lokalcima, uz odličnu hranu i dansko pivo! Povratak u hotel s voditeljem putovanja. Noćenje.

 

2.dan: KOPENHAGEN – KANGERLUSSUAQ – ILULLISAT

Doručak. Nakon doručka odjava iz hotela i transfer u zračnu luku Kastrup na let za Grenland. Let na liniji Kopenhagen – Kangerlussuaq zrakoplovne kompanije Air Greenland, nakon slijetanja u mjesto koje je najveća transportna luka na Grenlandu lokalni let na liniji za Ilulissat. Po dolasku u Ilulissat transfer do hotela i smještaj. Kraće slobodno vrijeme i potom odlazak u pješački razgled Ilulissata s lokalnim vodičem koji će nam opisati ne samo naselje, već ćemo uz njega čuti i kako se živi u arktičkim uvjetima. Ilullisat, nekoć Jakobshavn, inače je turistički najposjećenije mjesto na najvećem svjetskom otoku što Grenland jest. U izvornom jeziku Inuita, Ilullisat se doslovno prevodi kao „ledenjak“. Smješten nekih 350 km iznad Arktičkog kruga u zaljevu koji se zove Disko, grad je s nešto manje od 5000 stanovnika treće najveće mjesto na otoku, a njegov fjord je toliko atraktivan da je zapisan i na listu zaštićenih prirodnih lokaliteta organizacije UNESCO. Slobodna večer. Noćenje.

 

3. dan: ILULISSAT: izlet EQI LEDENJAK

Doručak. Danas odlazimo na izlet brodom do ledenjaka Eqi. Zvan Eqip Sermia na inuitskom, ledenjak se nalazi nekih 70 km sjeverno od Ilulissata, širok je nekih 4 km, a visok više od 100 metara. Izlet traje otprilike 6 sata i ne silazi se s broda za to vrijeme. Prilazak ledenjaku je nešto riječima teško opisivo, jedinstveno i nezaboravno iskustvo. Kako ćemo mu prilaziti, tako ćemo vidjeti sve više i više leda kako se otkida i pada u morske dubine. Eqi je tzv. aktivan ledenjak koji se konstantno miče i pomiče i budemo li sretni, vidjet ćemo i poveći komad kako se lomi. Povratak u Ilulissat u poslijepodnevnim satima i slobodan ostatak dana za istraživanje mjesta i osobne programe. Noćenje.

 

4. dan: ILULISSAT: izlet MORSKI SAFARI – GLEDANJE KITOVA i KALAALLISUUT

Doručak. Danas poslije doručka upućujemo se u Disko zaljev na vrlo popularan izlet: gledanje kitova! Ilulissat se ponosi time što u njegovom zaljevu ljeti ima više kitova nego santi leda, a Disko je poznat kao more leda, ali ljeto dovede veliki broj kitova što čini odlazak na safari vrlo atraktivnim, a obale Grenlanda pouzdanim mjestom za takav izlet. Vidjet ćete više vrsta tih inteligentnih životinja, od grbavog kita preko perajastog kita, do grenlandskog glatkog kita. Povratak u Ilulissat u poslijepodnevnim satima. Kratko slobodno vrijeme i potom odlazak u Ženski savez, udruženje žena koje je zaduženo za očuvanje raznih tradicija među kojima se ističe izrada poznatog nacionalnog kostima, tzv. Kalaallisuuta, pa ćemo se tamo pobliže upoznati s načinom na koji se ta zanimljiva nošnja izrađuje. Slobodna večer. Noćenje.

 

5. dan: ILULISSAT - NUUK

Doručak. Odjava iz soba i slobodno jutro prije tansfera za aerodrom. U 13:25 sati satnica je leta za grenlandski glavni grad Nuuk. Slijetanje planirano u 15:30 sati, transfer u hotel i smještaj u sobe. Odlazak u pješački razgled grada s lokalnim  vodičem. Nuuk, nekoć Godthaab, najveće je mjesto na otoku, sjedište Vlade i parlamenta, centar ekonomskog i kulturnog života Grenlanda u kojem živi otprilike trećina cijelog otočkog stanovništva, nešto manje od 19 000 stanovnika. Osnovan 1728. g. kao Godt-Haab (Dobra nada), grad je osnovao kraljevski guverner Claus Paarss. U to je vrijeme Grenland još bio norveška kolonija. U našoj turi upoznat ćemo se s dijelom grada otkud je širenje Nuuka krenulo, Kolonihavnen, a završit ćemo turu u novom dijelu grada, gdje se nalaze današnja Gradska vijećnica i sjedište grenlandskog parlamenta. Slobodno vrijeme. Noćenje.

 

6. dan: NUUK: izlet FJORD SAFARI

Doručak. Danas odlazimo na tzv. Fjord Safari, vrlo popuralan izlet u Nuuku. Plovidba na Grenlandu često je vrlo posebno iskustvo, a posebno je lijepo ploviti kroz fjordove. Mirnoća njihovih voda, dok brod kao da klizi po površini, daje vam apsolutan osjećaj slobode kakvu su vjerojatno osjećali i prvi doseljenici na grenlandske obale prije 5 000 godina. Plovidba u kojoj ćemo vidjeti ne samo sante leda kako plutaju oko nas, već je lako moguće da vidimo na njima i tuljane, pa čak i morževe. Izlet traje 4 sata i vodi nas prema Sermitsiaq otoku, odnosno planini. Po povratku u Nuuk slobodno vrijeme za osobne programe. Preporučujemo obilazak Nacionalnog muzeja u starom kolonijalnom dijelu grada. Noćenje.

 

7. dan: NUUK – KOPENHAGEN

Rano buđenje. Breakfast box umjesto doručka i rani transfer u zračnu luku, na let prema Kangerlussuaqu. Nastavak leta iz Kangerlussuaqa za Kopenhagen planirano u 12:40 sati. Let prema Kopenhagenu traje nešto manje od pet sati (s razlikom od 4 sata), slijetanje planirano u 21:30 sati, transfer u hotel. Noćenje.

 

8. dan: KOPENHAGEN - ZAGREB

Doručak. Poslije doručka odjava iz hotela i transfer autobusom u zračnu luku Kastrup na let zrakoplovne kompanije Croatia Airlines na redovnoj liniji u 11:20 sati. Planirano slijetanje u Zagreb u 13:10 sati.

 

 

Program putovanja
Broj osoba:

Cijene putovanja

Datum polaska: 22.07.2022
Datum povratka: 29.07.2022
Grad polaska: Zagreb
Mjesto polaska:
8 dana
34.990,00 Kn
 

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:

FM 34.990 kn / RC 36.990 kn

Uključene zrakoplovne pristojbe i naknade!

 

Rok za prijavu: 15 dana prije puta ili dok ima mjesta

Minimalan broj putnika: 20  /  Maksimalan broj putnika 25

 

 

Cijena uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Kopenhagen – Kangerlussuaq – Kopenhagen – Zagreb i Kangerlussuaq-Ilulissat-Nuuk-Kangerlussuaq
 • uključen 1 komad prtljage koja se prijavljuje po osobi (kofer do 20 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm)
 • zrakoplovne pristojbe i naknade
 • 7 noćenja s buffet doručkom* u hotelima 3/4* s boravišnom pristojbom: 2 noćenja u Danskoj u Kopenhagenu, 5 noćenja na Grenlandu – 3 noćenja u Ilulissatu i 2 noćenja u Nuuku
 • autobusne transfere prema programu
 • sve izlete prema programu (Eqi ledenjak, Morski safari, Fjord safari, Kalaalisuut)
 • razgled Ilulissata s lokalnim vodičem
 • razgled Nuuka s lokalnim vodičem
 • voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
 • jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje

 

Cijena ne uključuje:

 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja ako nije drugačije navedeno
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
 • doplatu za jednokrevetnu sobu – 7.490 kn po osobi (obavezna doplata ako osoba spava sama u sobi)
 • doplatu za polupansion na Grenlandu (ukupno 5 večera, 2.-6. dan): 2.590 kn – PREPORUČUJEMO!
 • napojnicu za vodiča – po želji, nije obavezno, no ako ste zadovoljni uslugom, organizacijom i trudom vodiča, čistoćom autobusa, dobra je praksa nagraditi ih (preporuka prosječnog iznosa napojnice 2 eur po danu po osobi; iznos napojnice ovisi o Vašoj procjeni i zadovoljstvu te može biti i viši, a određujete ga sami u slučaju da istu želite ostaviti)
 • napojnicu za vozača – praksa je na inozemnim putovanjima diljem svijeta da se vozaču na kraju ture ostavi napojnica, pa preporučujemo iznos od 1-2 eur po osobi po danu
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti

 

Informacije o letovima:

Prijevoznik: Croatia Airlines i Air Greenland

OU480   22JUL  ZAGREB COPENHAGEN                                08:40 10:30  

GL781    23JUL  COPENHAGEN KANGERLUSSUAQ              10:00 10:40

GL576    23JUL  KANGERLUSSUAQ ILULISSAT                      12:45 13:30

GL513    26JUL  ILULISSAT KANGERLUSSUAQ                      13:25 14:15

GL559    26JUL  KANGERLUSSUAQ NUUK                            14:40 15:30  

GL502    28JUL   NUUK KANGERLUSSUAQ                            07:10 08:05

GL782    28JUL   KANGERLUSSUAQ COPENHAGEN             12:40 21:00

OU481   29JUL  COPENHAGEN ZAGREB                                11:20 13:10

 

 

Popusti i doplate:

 • 20% popusta za jedno dijete od 1,99-11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe, dijete ima svoje sjedalo u avionu i pomoćni krevet, plaća zrakoplovne pristojbe ako su one posebno naznačene
 • trokrevetne sobe (na upit) za odrasle osobe po redovnoj cijeni

 

 

VAŽNE INFORMACIJE

 • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja kompanija Croatia Airlines i
  Air Greenland objavljenom u 2021. godine i podložna su promjeni.
 • Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
 • Uključen 1 komad prtljage koja se prijavljuje po osobi (kofer do 20 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm).
 • Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom ture, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima, odnosno ovisno o vremenskoj prognozi. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.
 • Završno pismo vam dostavljamo e-mailom 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, točne brojeve sjedala na autobusnim programima, i sl.).
 • Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta voditelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
 • Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
 • Organizator putovanja nije odgovoran za gužve na lokalitetima i prilikom ulaska u objekte koji se posjećuju.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa.
 • Organizator ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
 • Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću.
 • Program nije prikladan za djecu do četvrte godine života.

 

Grenland (grenlandski Kalaallit Nunaat [kala:l:it nuna:t], danski Grønland [grœ'nlæn]), danski otok u Arktiku i najveći otok na Zemlji; obuhvaća 2 166 086 km² (s okolnim otocima, kojima je ukupna površina 44 800 km²), od čega je 410 449 km² bez leda (primorski pojas). U smjeru sjever–jug proteže se u duljini od 2670 km, a u smjeru istok–zapad 1050 km. Duljina obale iznosi 44 087 km. Dio je sjevernoameričkoga kopna. Klima je arktička. Na zapadnoj je obali ublažena toplom Zapadnogrenlandskom strujom. Unutrašnjost Grenlanda ima vrlo niske temperature (prosječno –30 °C); 22. prosinca 1991. izmjerena je temperatura od –69,6 °C, najniži apsolutni minimum zabilježen na sjevernoj hemisferi. Na sjeveru su, zbog duge polarne noći, temperature mnogo niže nego na jugu. Zbog hladne Istočnogrenlandske struje južni je dio istočne obale hladniji nego sjeverni, kamo dopire topla Spitsbergenska struja. Ljeto, sa srpanjskim temperaturama od približno 10 °C na jugu i 3,6 °C na sjeveru, vrlo je kratko na cijelome Grenlandu. Oborina ima tijekom cijele godine. Na Grenlandu živi 55 860 st. (2017.), većinom mješanaca Eskima i Europljana; udjel rođenih na Grenlandu iznosi 89,7% stanovništva. Gustoća naseljenosti iznosi samo 0,14 st./km². Službeni je jezik grenlandski inuit (zapadnogrenlandski ili kalaallisut), kojim govori većina stanovnika, a vrlo je raširen i danski, koji je bio drugi službeni jezik do 2009. Oko 95% stanovništva živi na jugozapadnoj obali, gdje se nalaze gradska središta: Nuuk (grenlandski; danski Godthåb; 17 600 st., 2017; upravno je središte otoka), Sisimut (Holsteinsborg; 5414 st.), Ilulissat (Jakobshavn; 4555 st.), Qaqortoq (Julianehåb; 3084 st.), Aasiaat (Egedesminde; 3112 st.) i Maniitsoq (Sukkertoppen; 2561 st.).

 

Valuta na Grenlandu je danska kruna (DKK). Tečaj danske krune u odnosu na HRK je otprilike 1 DKK za 1 HRK. Preporučujemo plaćanje kreditnim i debitnim karticama koje su široko prihvaćene posvuda.

 

Vremenska zona: UTC -4 (Ilulissat), UTC -3 (Nuuk)

 

Kopenhagen je glavni i najnaseljeniji grad Danske. Nalazi se na istočnoj obali otoka Zelanda; još jedan mali dio grada nalazi se na Amageru, a odvojen je od Malmöa, u Švedskoj, uz tjesnac Øresund. Most Oresund povezuje dva grada željeznicom i cestom. Od prijelaza 21. stoljeća Kopenhagen je doživio snažan urbani i kulturni razvoj, potpomognut ulaganjem u njegove institucije i infrastrukturu. Grad je kulturno, gospodarsko i vladino središte Danske; to je jedno od najvećih financijskih središta Sjeverne Europe s burzom u Kopenhagenu. Kopenhaško gospodarstvo doživjelo je brzi razvoj u uslužnom sektoru, posebno kroz inicijative u informacijskoj tehnologiji, farmaceutskim proizvodima i čistoj tehnologiji. Od završetka mosta Øresund, Kopenhagen se sve više integrirao sa švedskom pokrajinom Scania i njezinim najvećim gradom, Malmöom, u obliku regije Øresund. Uz niz mostova koji povezuju različite četvrti, gradski pejzaž karakteriziraju parkovi, šetnice i rive. Značajke Kopenhagena, kao što su vrtovi Tivoli, kip Mala sirena, palače Amalienborg i Christiansborg, vrtovi dvoraca Rosenborg, Frederikova crkva i mnogi muzeji, restorani i noćni klubovi značajne su turističke atrakcije. Najveće jezero u Danskoj, Arresø, nalazi se oko 43 kilometra sjeverozapadno od Trga gradske vijećnice.

 

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:

Za državljane RH viza za Dansku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna osobna iskaznica ili važeća putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Kraljevini Danskoj (Kopenhagen) nalazi se na adresi Søtorvet 5, 1st fl., 1371 Copenhagen K. Danska. Kontakt podaci: tel. 0045 33 919 095, fax. 0045 33 917 131, e-mail: denmark@mvep.hr. Izvanredna i opunomoćena veleposlanica: Tina Krce. Dežurni telefon za hrvatske državljane (za izvanredne situacije i hitne slučajeve izvan uredovnog vremena) 0045 22 620 760.

 

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 30 dana prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

 

Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju, a 72 sata prije putovanja dobit ćete završno pismo. Minimalan broj putnika za putovanje je 20, a maksimalan broj putnika je 25. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 20 dana prije početka paket-aranžmana putnička agencija dužna je obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

 

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. 

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.

ŠA04

 

Galerija slika

© Sun-Travel.hr - All rights reserved.