suntravel@sun-travel.hr   |   +385 40 493 082   |   pon.- pet. 08 - 19 sati // subota 08 - 13 sati
  |   Opći uvjeti   |   Izjava o privatnosti   |   Plaćanje

KUBA - ŽIVOT NA KUBANSKI NAČIN

11 dana
Cijena od:
11.780,00 Kn
Kuba
Zrakopovom iz Zagreba, 28.10-07.11.2020.

Program putovanja

ŽIVOT NA KUBANSKI NAČIN
GRUPNI POLAZAK
28.10.-7.11.2020.
11 dana/8 noćenja
DODATNA VRIJEDNOST: U POVRATKU NOĆENJE U ISTANBULU
1. dan: ZAGREB - ISTANBUL
Sastanak putnika s pratiteljem putovanja u zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija dva sata prije polaska zrakoplova. Podjela putne dokumentacije i polijetanje zrakoplova prema Parizu na liniji TK 1056 u 19:55 sati.
2. dan: ISTANBUL – HAVANA
Dolazak u Istanbul predviđen je u 00:15 sati. Nastavak leta za Havanu na liniji TK183 u 02:05 sati. Dolazak u Havanu predviđen je u 08:05 sati. Organizirani prijevoz do privatnog smještaja, tzv. guesthouse. Predlažemo odlazak na cjelodnevni fakultativni razgled Havane koji je pod zaštitom UNESCO-a. Pješački razgled stare Havane. Posjet utvrdi El Morro Cabana Military koja je služila za obranu zaljeva od gusara te posjet svim važnim znamenitostima: Plaza de San Francisco de Asis, Plaza de Armas, Obispo ulica, Plaza de la Catedral, Palacio de Artesania i Plaza Vieja. Odlazak do muzeja ruma i do gradskog muzeja Captaines Generales, a zatim u bar La Bodeguita del Medio gdje možete kušati svjetski poznati koktel Mojito. Tipičan kubanski ručak u lokalnom restoranu. Nakon razgleda povratak u hotel. Noćenje.
3. dan: HAVANA – PINAR DEL RIO – VINALES – HAVANA
Doručak. Predlažemo odlazak na fakultativni izlet u duhansku dolinu Vinales, udaljenu otprilike oko dva i pol sata vožnje, najzapadniju kubansku regiju poznatu po uzgoju duhana. Po putu stajanje u prekrasnom krajoliku okruženom plantažama duhana i pitoresknim kućicama lokalnog stanovništva. Nastavak vožnje kroz dolinu Vinales. Šetnja kroz indijansku špilju unutar koje teče rječica. Odlazak do murala prahistorije naslikanog na stijeni. Ručak u obližnjem lokalnom restoranu. Izlet će završiti vožnjom čamcem kroz špilju Cueva del Indio. Povratak prema Havani. Noćenje.
4. dan: HAVANA – GUAMA – CIENFUEGOS – TRINIDAD
Nakon doručka, vožnja prema Guami koja se nalazi u Zapata Swamp, močvarnom području koje je proglašeno Nacionalnim parkom. Posjet uzgajivačnici krokodila gdje ćete imati priliku vidjeti različite vrste krokodila. Zatim slijedi izlet gliserom koji započinje u Treasure laguni i završava u turističkom centru Guama. Posjet zanimljivom Taino selu, pravoj replici aboridžinskog naselja na Kubi. Ručak u lokalnom restoranu, a zatim polazak prema Cienfuegosu, rodnom mjestu kubanskog glazbenika Benny More-a. Po dolasku u Cienfuegos slijedi odlazak u razgled grada: kazalište Tomas Terry, Marti park, katedrala, Punta Gorda, hotel Jagua i klub Nautico. Odlazak prema kolonijalnom gradu Trinidad čija je jezgra grada od 1988. godine na popisu zaštićenih mjesta UNESCO-a. Njegove kamene ulice, zgrade i obiteljske kuće autentični su primjerci kolonijalnog stila otoka. Šetnja ulicama kao što je Plaza Mayor te posjet baru Canchanchara gdje preporučujemo da probate lokalno piće od tradicionalne rakije, meda i limuna. Prijava u privatni smještaj i noćenje.
5. dan: TRINIDAD – SANTI SPIRITUS – CAMAGUEY
Doručak. Posjet San Isidru, razgled tornja Manaca Izanaga i pejzažne doline šećerne trske. Ručak u lokalnom restoranu. Polazak prema Santi Spiritus. Po dolasku panoramski razgled grada i odlazak prema Camagueyu. Razgled grada: Plaza del Carmen, park Ignacio Agramonte, plaza San Juan de Dios i crkva Nuestra Senora de la Soledad. Prijava u hotel i noćenje.
6. dan: CAMAGUEY – BAYAMO – SANTIAGO DE CUBA
Doručak. Odlazak u studio-radionicu Marthe Jimenez i u kuću Ignacia Agramonte, jednu od najvažniji građevina zbog svog arhitektonskog, povijesnog i kulturnog značaja. Polazak prema Bayamu i ručak u lokalnom restoranu. Razgled grada: Paseo Bayames, botanički vrt Cu Panicu i park Ignacio Agramonte. Nakon razgleda slijedi polazak prema Santiagu de Cuba. Smještaj u privatne kuće. Noćenje.
7. dan: SANTIAGO DE CUBA – HOLGUIN
Doručak. Odlazak u razgled grada: Castillo del Morro, groblje Santa Ifigenia, park Cespedes i Trg revolucije. Ručak u lokalnom restoranu. Vožnja prema Holguinu, gradu s najviše parkova u zemlji i provincija s najviše zaliha nikla. Panoramski razgled grada. Smještaj u privatne kuće i noćenje.
8. dan: HOLGUIN – CIEGO DE AVILA – SANTA CLARA
Doručak. Nastavak putovanja prema istoku otoka. Panoramski razgled Ciego de Avila i polazak prema Santa Clari, gradu od velikog značaja za kubansku povijest. Ručak u lokalnom restoranu. Panoramski razgled Santa Clare. Prijava i smještaj u hotel. Noćenje.
9. dan: SANTA CLARA – HAVANA
Doručak. Tijekom noći odjava iz hotela i vožnja prema Havani. Polijetanje zrakoplova na liniji TK183 u 08:35 sati.
10. dan: ISTANBUL
Predviđen dolazak u zračnu luku Istanbul je u 08:35 sati prema lokalnom vremenu. Organizirani transfer do hotela 4* te prijava i smještaj. Predlažemo fakultativni razgled Istanbula: odlazak pješice i javnim prijevozom (doplata za metro kartu na licu mjesta) na razgled Istanbula u pratnji lokalnog vodiča i voditelja putovanja. Razgled Plave džamije, monumentalnog zdanja i posljednje velike kraljevske džamije, koju je sa šest minareta izgradio Mehmet Aga da bi nadmašio poznatu Aja Sofiju. Posjet Hipodromu i Aja Sofiji (ulaznica nije uključena u cijenu), najpoznatijoj građevini Istanbula sagrađenoj u doba cara Justinijana koja je prvotno bila najveća crkva u Bizantskom carstvu, a naknadno pretvorena u džamiju te je danas jedno od najvećih graditeljskih dostignuća, zatim posjet Topkapi palači – bivšoj Sultanovoj palači (ulaznica nije uključena u cijenu). Poslijepodne odlazak na Grand Bazaar (Kapali Čaršiju), najveću tržnicu u Turskoj, poznatu po zlatu, tkanini, keramici, slasticama i suvenirima. Povratak u hotel. Navečer fakultativno odlazak na večeru sa show programom. Noćenje.
11. dan: ISTANBUL – ZAGREB
Odjava iz hotela i organizirani transfer do zračne luke. Prijava na let TK1053 u 08:05 sati. Predviđeni dolazak u Zagreb u 08:15 sati.
 
 
Program putovanja
Broj osoba:

Galerija slika

© Sun-Travel.hr - All rights reserved.