suntravel@sun-travel.hr   |   +385 40 493 082   |   pon.- pet. 08 - 19 sati // subota 08 - 13 sati
  |   Opći uvjeti   |   Izjava o privatnosti   |   Plaćanje

NEPAL 2024

12 dana
Cijena od:
1.990,00 EUR
(14.993,66 Kn)
Indija
Daleka putovanja 2024

Program putovanja

PROGRAM PUTOVANJA

Dovoljno slobodno vremena za vlastite sadržaje. Svi izleti uključeni u cijenu.

Vodič koji poznaje lokaciju, autor nekoliko putopisa o Nepalu!

Agencija specijalist za ISTOK!

1.dan ZAGREB – DOHA, 08.03.2024.

Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova kod šaltera središnjih informacija. Podjela putne dokumentacije od strane voditelja putovanja te prijava na let za Dohu na liniji QR 218 (QATAR) i polijetanje zrakoplova u 16.50 sati. Dolazak u  Dohu predviđen je u 23.20 sati.

2.dan DOHA – KATMANDU, 09.03.2024.

Nastavak leta za Katmandu na liniji QR 652 (QATAR) u 02.00 sati. Predviđeni dolazak u zračnu luku Katmandu je u 09.00 sati po lokalnom vremenu. nakon obavljanja svih carinskih formalnosti, slijedi  sastanak s predstavnikom lokalnog agenta te transfer prema hotelu. Ostaviti ćemo stvari te ćemo otići u jedan od lokalnih restorana na ručak, te upoznavanje grupe ( Doplata za ručak ). Povratak u hotel te prijava. Oni koji žele ostati odmoriti mogu ostati u hotelu, a preostali putnici idu na razgled Katmandua. Idemo u orijentacijski obilazak kultne četvrti Thamel samog turističkog centra milijunskog Kathmandua. Put nas vodi kroz dinamičnu atmosferu ulica prepunih trgovina, restorana, obrtničkih radionica i vozača rikše prema Asanu, staroj te još uvijek vrlo živoj tržnici ogromne povijesne važnosti. Kratka šetnja tržnicom koja nudi obilje ručno rađenih suvenira i svakodnevnih predmeta nužnih za život prosječnog Nepalca. Nastavljamo šetnju prema glavnom trgu Durbar, kojeg krasi jedan od tri kraljevska kompleksa u Nepalu. Raskošna arhitektura i bogata povijest priskrbila mu je i zaštitu UNESCO-a. Palača čiji su dijelovi izgrađeni u 11. stoljeću okružena je brojnim hramovima, a vidjet ćemo Basantapur toranj te hram Taleju ( Uključena ulaznica za kraljevski trg ). Prošetati ćemo se pokraj dvorišta u kojem se može vidjeti Kraljevska Kumari Devi, djevojčicu za koju se smatra inkarnacijom boginje. Nakon susreta s meditativnim i trgovačkim dijelovima glavnog grada Nepala, proći ćemo i kroz kultnu Freak Street, ishodište hippie kulture u Nepalu. Riječ je o ulici koja je bila nezaobilazna stanica pripadnika hippie pokreta na njihovim putovanjima prema istoku. Prošetati ćemo se pored Kasthamandapa, atraktivnog hrama iz 7. stoljeća. Povratak u hotel nakon šetnje. Navečer zajednički odlazak grupe na večeru, sa lokalnim specijalitetima i show programom. Povratak u hotel. Noćenje.

 

3.dan KATMANDU – PASTUPATINATHU KOMPLEKS – BOUDHANATH STUPA – SWAYAMBHUNATH, 10.03.2024.

Doručak. Nakon doručka autobusom odlazimo do jednog od najbitnijih kompleksa hramova u cijelom hinduističkom svijetu – Pastupatinathu ( Uključena ulaznica ). Sastoji se od niza hramova, ašrama, slika i natpisa koje su tijekom stoljeća podignuti uz obalu svete rijeke Bagmati koja svoju svetost duguje činjenici da se ulijeva u Ganges. U okviru kompleksahinduističkih svetišta Boudhanath Stupi ( Uključena ulaznica ). Visoka 40 metara sa preko 50 gompi koje se nalaze u kompleksu, ovo je jedna od najpopularnijih turističkih lokacija u Nepalu. Nakon kratkog obilaska, u kompleksu je moguće uživati u domaćoj hrani ili u vrlo dobroj kavi s kojom su Nepalci upoznati još za ranih himalajskih ekspedicija. Nakon pauze za ručak idemo u Swayambhutanh religijski kompleks, jedan od drevnih religijskih kompleksa koje se nalazi na brdu pokraj Katmandua ( Uključena ulaznica ). Ovaj hram s razlogom nosi nadimak – Hram majmuna ( Uključena ulaznica ) jer su upravo te životinje njegovi najbrojniji stanovnici. Slijedi razgled kompleksa. Povratak u centar Katmandua. Slobodna večer za vlastite sadržaje. Noćenje.

 

4.dan KATMANDU – STARA KRALJEVSKA PALAČA – PATAN – KATMANDU, 11.03.2024.

Doručak. Ujutro krećemo prema staroj kraljevskoj palači Narayanhityte, koju ćemo vidjeti izvana, te razgled završavamo posjetom Vrtovima snova ( Uključena ulaznica ) koji će vas svojom austrijskom arhitekturom natjerati na trenutak da zaboravite da ste u srcu Azije. Nastavljamo vožnju prema Patanu, posljednjem od tri kraljevska grada u dolini Kathmandua i centru metropolitanske regije Laltipur. Grad je umjetnička prijestolnica Nepala poznata i po činjenici da se u njemu stapaju budizam i hinduizam što se ogleda u više od 200 budističkih i hinduističkih svetišta. Vidjet ćemo i drugi trg Durbar na turi sa kraljevskim kompeksom ( Uključena ulaznica ). U gradu koji je zaštitio i UNESCO imati ćemo osjećaj kao da je riječ o muzeju na otvorenom s obiljem palača, statua bogova i boginja te pagoda sa erotskim prikazima u reljefu. Slobodno vrijeme za ručak. Povratak u Katmandu predviđen u kasnim popodnevnim satima. Slobodno vrijeme. Noćenje.

 

5.dan KATMANDU – CHANGUNARAYAN – BHAKTAPUR – KATMANDU, 12.03.2024.

Doručak. Izlet do Changunarayan hrama ( Uključena ulaznica ) koji se nalazi na vrhu brda te se s njega pruža jedinstven pogled na himalajske vrhove s jedne strane, te Dolinu Kathmandua s druge. Nakon što stignemo do sela u podnožju brda na kojem se nalazi hram, slijedi nam polagana šetnja na kraju koje ćete imati priliku uživati u spektakularnom pogledu. U povratku prema Kathmanduu obići ćemo kraljevski grad Bhaktapur ( Uključena ulaznica u kraljevski kompleks ) koji glasi za najljepši u cijeloj dolini. Nekadašnje središte kraljevstva Khwopa, najvećeg od tri u Dolini, danas je centar nepalske umjetnosti. Narod Newari, koji su na glasu kao osobito talentirani umjetnici ovdje su razvili i razgranali lončarske radionice čije proizvode možete vidjeti na svakom uglu. Posjetit ćemo stari grad koji je zaštićen od strane UNESCO-a, a vidjet ćemo i spektakularna Zlatna vrata na bhaktapurskom trgu Durbar, sa trećim kraljevskim kompleksom, koja u raskošnom izdanju prikazuju božansko hrvanje s nadnaravnim zmijama. Za kraj ćemo otići i do Niyatapola hrama, najvišeg u cijelom Nepalu. Pauza za ručak. Po povratku u Kathmandu predviđeno je slobodno vrijeme. Noćenje.

 

 

6.dan KATMANDU – POKHARA, 13.03.2024.

Rano buđenje, doručak i polazak prema Pokhari, drugom najvećem gradu u Nepalu i meki avanturističkog turizma, s obzirom da je ovaj grad polazna točka za uspone na vrhove iznad 8 000 metara – Annapurnu i Manaslu te da je okružen himalajskim obroncima s jedne te magičnim jezerom Phewa s druge strane. Tijekom cjeldodnevne vožnje uživati ćemo u atraktivnim krajolicima centralnog dijela Nepala. S obzirom na dužinu vožnje predviđena je pauza za ručak u jednom od odmorišta uz glavnu cestu. Po dolasku u Pokharu slijedi smještaj u hotel. Nakon kraćeg odmora postoji mogućnost odlaska u orijentacijsku šetnju obalom jezera Phewa uz pratnju vodiča. Noćenje.

 

7.dan POKHARA – JEZERO PHEWA – MUZEJ PLANINARENJA – WORLD PEACE STUPA, 14.03.2024.

Doručak. Prvo odlazimo na romantičnu vožnju brodom (doplata na licu mjesta ) po jezeru Phewa, jednom od tri koja okružuju Pokharu. Posjetiti ćemo hram koji se nalazi na otočiću na jezeru. Potom se vraćamo u Pokharu, te ćemo imati pauzu za ručak. Nakon ručka, slijedi odlazak do Međunarodnog muzeja alpinizma ( Uključena ulaznica ). S obzirom da se nalazimo blizu polazišne točke gdje kreću ekspedicije s ciljem osvajanja Himalaje, ovo je pravo mjesto za upoznavanje sa ovim jedinstvenim sportom. Potom slijedi ukrcaj u autobus, te idemo prema World Peace Stupi, u čijim se temeljima, prema predaji, mogu naći ostaci samoga Buddhe, te je jedan od 8 svjetskih hramova mira. S vrha koji se nalazi na 1100 metara nadmorske visine pruža se za lijepog vremena pogled na vrhove Annapurne, grad i jezero. Ukoliko bude lijepo vrijeme, nadamo se da ćemo moći uživati u spektakularnom zalasku sunca. Vraćamo se autobusom u hotel u Pokhari. U večernjim satima slobodno vrijeme za vlastite sadržaje. Noćenje.

 

8.dan POKHARA – SARANGKOT – MUZEJ GURKA – KLANAC SETI – POKHARA, 15.03.2024.

Doručak. Za one koji žele, rano ustajanje te slijedi izlet na Sarangkot, najvišu točku doline Pokhare, za koju domaćini tvrde da pruža pogled na najljepši izlazak sunca u cijelome Nepalu. Upravo iz tog razloga, krenuti ćemo vrlo rano, prije doručka. Očekuje nas kraća vožnja i šetnja do vidikovca s kojeg se za lijepog vremena pruža pogled na planine visoke preko 8 tisuća metara. Nakon izlaska sunca povratak u hotel na doručak. Nakon doručka slijedi odlazak u Muzej Gurki ( Uključena ulaznica ), muzeju koji će nam pobliže približiti sliku ratničkog naroda koji je prvi ujedinio Nepal te ga stoljećima branio od stranih osvajača. Poznati su kao jedni od najboljih ratnika na svijetu, a Gurke su danas u službi mnogih stranih vojski. Nakon muzeja, dok se budemo vraćali prema hotelu, stati ćemo pokraj spektakularnog klanca rijeke Seti, gdje ćemo vidjeti viseći most koji će vas posjetiti na neke holivudske filmske klasike.  Nakon pauze za fotografiju slijedi povratak u centar grada. Slobodno vrijeme za ručak, te za šetnju uz obale jezera, upoznavanje s lokalnom kulturom i kušanje vrsnih ribljih specijaliteta. Noćenje.

 

9.dan POKHARA – GUPESHWOR ŠPILJA – KATMANDU, 16.03.2024.

Doručak. Check out ih hotela. Ostaviti ćemo prtljagu u autobus, te polazimo prema Gupeshwor Mahdevšpilji ( Uključena ulaznica za špilju ) koja u sebi krije vrijedan hram te prekrasan vodopad. Slijedi poludnevna vožnja prema Kathmanduu uz pauzu za ručak negdje na putu. Dolazak u Katmandu predviđen u večernjim satima. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme i mogućnost posjeta sjajnim noćnim klubovima u centru grada gdje se može upoznati skrivena nepalska rock scena. Noćenje.

 

10.dan KATMANDU – KIRTIPUR – JAK BINAYAK – BAGMATI – KATMANDU, 17.03.2024.

Doručak. Ujutro odlazimo prema Kirtipuru koji se u jednom razdoblju svoje povijesti nazivao Gradom ljudi bez nosa. Strmi i šareni gradić nedaleko od Kathmandua priuštiti će nam malo penjanja uskim starim ulicama, te vrhunske lokalne specijalitete. Prošetati ćemo se pokraj jednog od najzanimljivijih hramova u dolini, Chilancho Stupe te se uspeti do hrama Uma Maheshwar iz kojeg se pruža najljepši pogled na Kathmandu s gotovo 1500 metara nadmorske visine. Slobodno vrijeme u Kirtipuru za ručak. Potom ćemo vozeći se po po dolini vidjet i brzace rijeke Bagmati te Jak Binayak hram ( Uključena ulaznica ) posvećen slonolikom bogu Ganešu. Povratak u Katmandu u poslijepodnevnim satima. Noćenje.

 

11.dan, 18.03.2024.

Doručak. Slobodno jutro u Katmandu za shopping te nabavku posljednjih suvenira. U dogovoreno vrijeme sastanak grupe te rastanak s našim domaćinima. Transfer prema aerodromu u Katmandu te prijava na let za Dohu u 17.55 sati prema lokalnom vremenu. Dolazak u Dohu predviđen je u 20.40 sati prema lokalnom vremenu. Prijava za let prema Zagrebu.

12.dan, 19.03.2024.

Nastavak leta prema Zagrebu u 02.25 sati na liniji QR 215 (QATAR). Dolazak u Zagreb u 06.20 sati. Kraj programa.

 

***Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih opcionalno tj. fakultativno je podložan promjenama prema procjeni pratitelja a ovise o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata o trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama.

RED LETENJA – podložan promjeni

Datum leta

QR – Qatar Airways

Odlazna destinacija

Dolazna destinacija

VRIJEME LETA

Broj leta

08.03.2024.

QR 218

ZAG – Zagreb

DOH – Doha

16:05

23:20

09.03.2024.

QR 652

DOH – Doha

KTM – Kathmandu

02:00

09:00

18.03.2024.

QR 647

KTM – Kathmandu

DOH – Doha

17:55

20:40

19.03.2024.

QR 215

DOH – Doha

ZAG – Zagreb

02:25

06:20 

Program putovanja
Broj osoba:

Galerija slika

© Sun-Travel.hr - All rights reserved.
/index.php?ispis=detalji_putovanja&putovanje=433&l=hr