suntravel@sun-travel.hr   |   +385 40 493 082   |   pon.- pet. 08 - 19 sati // subota 08 - 13 sati
  |   Opći uvjeti   |   Izjava o privatnosti   |   Plaćanje

TAJLAND - KAMBODŽA – VIJETNAM

16 dana
Cijena od:
1.392,26 EUR
(10.490,00 Kn)
Tajland
Daleka putovanja 2022/2023

Program putovanja

Program putovanja

1. DAN, ZAGREB – ISTANBUL – BANGKOK
Sastanak sudionika putovanja u zračnoj luci Zagreb 120 minuta prije polijetanja zrakoplova. Polijetanje zrakoplova Turkish airways u 20:00h za Istanbul. Po dolasku u Istanbul 00:10h, nastavak leta Turkish airways u 01:55h za Bangkok (noćni let).

2. DAN, BANGKOK
Slijetanje u Bangkok predviđeno je u 15:00h po lokalnom vremenu. Nakon obavljenih carinskih formalnosti, doček mjesnog agenta, te slijedi transfer do hotela. Prijava i smještaj u hotel 4* u centralnom dijelu grada. Nakon kraćeg odmora predlažemo odlazak na ručak u lokalni restoran gdje ćete imati priliku isprobati tri slijeda jela lokalne Thai kuhinje. Nakon uživanja u popularnim delicijama imate slobodno vrijeme da se opustite na popularnoj masaži nogu. Noćenje.

3. DAN, BANGKOK – CITY TURA
Nakon doručka predlažemo odlazak na razgled grada i velike palače. Tura uključuje tri najneobičnija budistička hrama u Bangkoku: Wat Trimitr sa svojim neprocjenjivim zlatnim Buddhom (5 i pol tona čistog zlata); Wat Po, najprostraniji hram u Bangkoku, sa svojim divovskim Buddhom koji se klanja i kraljevskim Chedijima; Wat Benjamaborpitr, hram od bijelog mramora, jedan od najljepših primjeraka Thai arhitekture. Posjet Kraljevoj Palači, jedan je od najljepših primjeraka antičkog sijamskog dvora. Nekad je bila rezidencija kraljeva Bangkoka. Ovdje ćete vidjeti palače koje su korištene za različite prigode: Pogrebna palača, Palača za primanja, Dvorana s prijestoljem, Dvorana za krunjenje, Kraljevska kuća za goste i Wat Phra Keo, prekrasan smaragdni Buddhin hram. Slijedi panoramski razgled Kineske četvrti te razgled tržnice cvijeća i začina Pak Klong Talad. Odlazak na zajednički ručak u lokalni restoran uz Chao Phraya rijeku. Povratak u hotel u poslijepodnevnim satima. U večernjim satima predlažemo posjet sky baru Sirocco poznatom po scenama iz filma ”Hangover 2″. Predlažemo odlazak sa Tuk Tukovima da doživite jedinstvenu vožnju po ulicama Bangkoka do Sky bara. Mogućnost Gala večere na 64.katu sa pogledom na cijeli grad. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4. DAN, BANGKOK –KANCHANABURI – BANGKOK
Nakon ranog doručka predlažemo izlet u Kanchanaburi. Naša prva stanica bit će Train market, jedinstveni market koji se odvija svakodnevno na redovnoj željezničkoj prugi. Tamo možete isprobati čuveni Durian, voćku koja ima intenzivan miris zbog kojeg je zabranjena u većini zatvorenih prostora. Slijedi posjet plutajućoj tržnici gdje se 1h možete voziti po rijeci u tradicionalnim brodićima. Opustite se u tradicionalnom šopingu iz brodića i isprobajte tradicionalne palačinke od banane u kokosovom listu. Nakon kraće stanke slijedi nastavak vožnje do mosta na rijeci Kwai. Putem ćete imati priliku okusiti egzotična lokalna voća kao što su Dragon Fruit, Lychee, JackFruit, Mangosteen, Pomelo, Rambutan i druge. Slijedi panoramska vožnja uz spomen područja na II. svjetski rat; groblje na kojem je pokopano gotovo 7.000 ratnih zarobljenika. Odlazak na zajednički ručak u buffet restoran koji se nalazi na rijeci Kwai, a potom slijedi kratki razgled mosta. Nakon posjete odlazak u utočište slonova koje je u vlasništvu naše lokalne agencije i koja se brine o sedam predivnih slonova. Ova farma je jedna od rijetkih koja ne koriste kuke i košare za jahanje na slonovima. Moguće je kupanje i hranjenje slonova. Pokažite kakvi ste kulinarski znalci u pripremi Sushi rolls-a za slonove. Povratak u hotel u večernjim satima. Slobodno vrijeme za odmor. Noćenje.

5. DAN, BANGKOK – AYUTTHAYA
Nakon doručka predlažemo cjelodnevni izlet u Ayutthayu. Tura uključuje posjet Ljetnoj palači, bivšoj kraljevskoj palači izgrađenoj u Ayutthayi u ranom 17. stoljeću. Unutar palače, možete vidjeti savršen spoj orijentalne i zapadne arhitekture s velikom okućnicom i velikim ribnjakom okruženim elegantnim kraljevskim zgradama za stanovanje i monumentalnim kulama. Posjetit ćete prekrasni dekor plutajućeg paviljona za Aisawan Thipaya, izgrađen u sredini ribnjaka i drugih kraljevskih rezidencija kao što su Uthayan Phusthian (vrt od sigurne zemlje), Warophat Phiman (Shining nebesko boravište ), Wehart Chamrun (Nebeska Svjetlost), Saphakan Ratchprayun (Sabornice za kraljevsku obitelj) te unutarnji i vanjski dio Palače. Slijedi posjet Wat Yai Chai Mongkol, veličanstvenog kraljevskog samostana s ogromnom Victory Pagoda okruženom Budinim slikama, pa nadalje do Wat Phanan Choeng, uglednog priobalnog hrama izgrađen 1324g, hram je posjetio Zheng He u 1407g. tijekom njegovog drugog Ming carskog putovanja. Posjet Wat Mahathat hrama tipičnog za Ayutthayu, poznat po Budinoj glavi u stablu. Posjet Ayutthaya povijesnog parka i Wat Phra Sri Sanphet, povijesno najznačajnijeg kraljevskog hrama i palače u Ayutthayi. Povratak u Bangkok u poslijepodnevnim satima. Slobodno vrijeme. Noćenje.

6. DAN, BANGKOK – SIEM REAP
Nakon doručka odjava iz hotela, vožnja autobusom do Kambodžanske granice, nakon carinskih formalnosti i ishođenja vize nastavak putovanja prema Siem Repu. Prijava i smještaj u hotelu 4* u centru grada. Slobodno vrijeme za odmor. Posjet noćnog marketa. Noćenje.

7. DAN, SIEM REAP – ANGKOR WAT
Nakon doručka predlažemo odlazak do veličanstvenog „grada hramova“ Angkor Wat, remek-djela kmerske arhitekture – jednog od najfascinantnijih i najvećih vjerskih spomenika na svijetu, smještenog usred kambodžanske džungle. Angkor Wat je najznačajniji simbol Kambodže i nalazi se na državnoj zastavi. Sagrađen je u periodu između 9. i 13. stoljeća kao mauzolej kralju Suryavarmanu II, a više od 1000 do sada otkrivenih hramova prostire se na prostoru od oko 42 kvadratna kilometra. Ulazak u nekadašnji kraljevski grad Angkor Thom s kompleksom budističkih hramova kroz prekrasna Južna vrata. Slijedi razgled veličanstvenog hrama Bayon ukrašenog sa 200 gigantskih likova misterioznih izraza lica i zagonetnih osmijeha, potom odlazak do „palače raja“ Baphoun, visoke stepenaste piramide Phimeanakas, takozvane «terase slonova» koja je služila za kraljeve audijencije, a naziv je dobila po reljefima slonova koji se nalaze na njezinom istočnom dijelu. Poslijepodne razgled Angkor Wata. Na kraju dana moći ćete uživati u očaravajućem zalasku sunca. Povratak u hotel. U večernjim satima posjet ulice sa pubovima. Noćenje.

8. DAN, SIEM REAP
Nakon doručka predlažemo obilazak lokalnih sela sa Tuk tukovima, posjet farme krokodila, lokalnog sirotišta, te plutajućeg sela. Na ovom izletu se upoznaje pravi život lokalnog stanovništva, kako se živi u manjim mjestima, daleko od razvijenih turističkih mjesta. Slobodno vrijeme za ručak.  U večernjim satima predlažemo posjet Old Marketa. Noćenje.

9. DAN, SIEM REAP – PHNOM PENH
Nakon doručka slijedi vožnja autobusom prema glavnom gradu Kambodže, Phnom Penh. Po dolasku prijava i smještaj u hotel 4* u centru grada. Slobodno vrijeme za odmor. U večernjim satima večernja šetnja sa pratiteljom putovanja uz rijeku Mekong. Noćenje.

10. DAN, PHNOM PENH
Nakon doručka predlažemo obilazak grada, tura uključuje hram Wat Phnom, stari zatvor, muzej i spomen područje na žrtve genocida. Wat Phnom originalni hram datira iz 1372 godine, te ga je dala sagraditi bogata gospođa imena Penh koja je našla kolekciju statua Buda na obali rijeke te ih je odlučila smjesti na brežuljku koji se zove Phnom, odakle potiče i ime grada. Wat Phnom, nazvan i planinski hram, budistički je hram i najviši vjerski hram u gradu. Posjetite sramotnu Tuol Sleng srednju školu, koji je uključen u S-21 logoru. U ovoj srednjoj školi u srcu grada odvijale su se strahote režima Crvenih Kmera. To je bio zatočenički centar za zatvorenike režima, gdje su zatočenici mučeni i pogubljeni. Škola je sada Tuol Sleng Genocid muzej i nakon što ćete razgledati muzej, otkrit ćete brutalnost Crvenih Kmera dokumentirani na fotografijama, uključujući i instrumente mučenja. Zatim ćete posjetiti Choeung ek, jedan od najpoznatijih mjesta pogibije. The Killing Fields su nekoliko mjesta u Kambodži gdje je masa ljudi poginula od strane Crvenih Kmera. Choeung Ek je bio dom velikih grobova koje su ispunili s tijelima sa Tuol Slenga. Veliki Stup (svetište) popunjeno s više od 8.000 ljudskih lubanja djeluje kao spomen i strašan podsjetnik na zločine u ratu. Povratak u hotel u poslijepodnevnim satima. Slobodno vrijeme za ručak. Predlažemo individualni posjet Kraljevskoj palači sa srebrnom pagodom. Ime je dobila jer joj je cijeli pod popločen s 5.000 srebrenih pločica. Palača je iz 1866.godine i to je zadnja palača sagrađena za vrijeme francuskog kolonijalnog perioda. Srebrna pagoda je originalnog imena Wat Pakeo – hram smaragdnog Bude. U hramu ćete vidjeti kolekciju Buda u zlatu, srebru, kristalu i bronci. Slobodno vrijeme. Noćenje.

11. DAN, PHNOM PENH – HO CHI MINH
Nakon doručka slijedi vožnja do vijetnamske granice, nakon carinskih formalnosti nastavak putovanja prema Ho Chi Minhu. Prijava i smještaj u hotelu 4* u centru grada. Nakon kraćeg odmora predlažemo avanturističku vožnju Tin Tinom, tradicionalna trokolica, gdje sjedite na prednjem dijelu trokolice u udobnoj sjedalici, dok vozač pedala kroz Ho Chi Minh City. Uživajte u znamenitostima, zvukovima i mirisima grada. Sama vožnja je avantura jer se nalazite u gradu u kojem je registrirano preko 9 milijuna skutera, opustite se i uživajte u ovom urbanom kaosu. Slobodno vrijeme. Noćenje.

12. DAN, HO CHI MINH – CU CHI TUNELI
Nakon doručka predlažemo posjetu Cu Chi tunela koji su se koristili za vrijeme Vijetnamskog rata između sjevera i juga . Ova zamršena mreža tunela je bila izgrađena kako bi zaštitili otpora Viet Minh snaga i francuskog bombardiranja, a kasnije je korištena od strane Viet Cong kao strateška baza zbog blizine južnog dijela Ho chi minha. U tunelima su smještene škole, bolnice, kuhinje i vojne ratne sobe. Vijetnamski Vlada sačuvala je oko 75 km tunela kao memorijalni park. Nakon lokalnog ručka povratak u Ho Chi Minh te posjet ratnog muzeja, Muzej prikazuje staru vojnu opremu i druge srodne predmete iz Vijetnamskog rata, uključujući neke veće izloške, uključujući F5A borca i UH1-Huey helikopter. Nastavak vožnje do Palače ponovnog ujedinjenja, prethodno poznata kao predsjednička palača, pogled na službenu Južnu vijetnamsku predaju na 30. travnja 1975. Slijedi posjet katedrale Notre Dame i Glavne pošte, dva primjera francuske kolonijalne arhitekture. Slobodno vrijeme. Noćenje.

13. DAN, HO CHI MINH – DELTA MEKONGA
Nakon doručka, predlažemo odlazak na Deltu Mekonga. Vožnja po rijeci s pogledom na brojne rukavce i kanale rijeke Mekong. Posjetit ćemo lokalno seosko imanje na kojem se nalazi mali pogon za izradu proizvoda od kokosa. Imat ćemo priliku kušati tropsko sezonsko voće, tradicionalni čaj, te uživati u lokalnoj glazbi. Povratak u grad, odlazak do Kineske četvrti s hramom Thien Hau i Binh Tay tržnicom. Slobodno vrijeme. U večernjim satima posjet Ben Thanh marketa, gdje možete vježbati svoje jezične vještine pregovaranja za suvenire, odjeću i začine. Noćenje.

14. DAN, HO CHI MINH
Nakon doručka, slobodno vrijeme za vlastito istraživanje grada. Noćenje.

15. DAN, HO CHI MINH– ISTANBUL
Nakon doručka, slobodno vrijeme do transfera u zračnu luku. U poslijepodnevnim satima slijedi transfer u zračnu luku, prijava na let za Istanbul u 22:15h. Noćni let.

16. DAN, ISTANBUL – ZAGREB
Po dolasku u Istanbul u 05:55h, nastavak leta u 08:15h za Zagreb. Dolazak u Zagreb predviđen je u 08:25h po lokalnom vremenu.

 

Program putovanja
Broj osoba:

Cijene putovanja

Datum polaska: 03.02.2023
Datum povratka: 18.02.2023
Grad polaska: Zagreb
Mjesto polaska:
16 dana
1.392,26 EUR
(10.490,00 Kn)

Cijena uključuje

 • avionske karte Zagreb – Bangkok, Ho Chi Minh– Zagreb
 • smještaj u dvokrevetnim sobama u hotelima sa 4* s doručkom
 • transferi od/do hotela iz zračnih luka
 • prijevoz Bangkok – Siem Reap – Phnom Penh – Ho Chi Minh
 • organizacija putovanja i pratitelj putovanja iz hrvatske tijekom cijelog putovanja

 

Cijena ne uključuje

 • viza za Tajland - izrađujete sami
 • viza za Kambodžu – 30 USD pri ulasku u Kambodžu
 • viza za Vijetnam – 650 kn (86,26 EUR) (ambasada u Budimpešti, posreduje agencija)
 • jednokrevetna soba 2.850 kn (378,26 EUR) na polasku 11.11.2022.; 2.750 kn (364,98 EUR) na polasku 03.02.2023., obvezno ako osoba spava sama u sobi
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti
 • obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe 2.999 kn 398,04 eur

 

Doplate

Fakultativni izleti polazak 11.11.2022.:
- tura u Bangkoku 550 kn (72,99 EUR)
- Kanchanaburi 690 kn (91,57 EUR) 
- Ayutthaya 460 kn (61,05 EUR)
- Angkor Wat tura 550 kn (72,99 EUR)
- Lokalna sela sa Tuk Tukom 130 kn  (17,25 EUR)
- Phnom Penh city tura 390 kn (51,76 EUR)
- Ho Chi Minh tura s rikšama 140 kn (18,58 EUR) 
- Cu Chi tuneli i city tura 320 kn (42,47 EUR)
- delta Mekonga 320 kn (42,47 EUR)

Fakultativni izleti polazak 03.02.2023.:
- tura u Bangkoku 550 kn (72,99 EUR)
- Kanchanaburi 690 kn (91,57 EUR) 
- Ayutthaya 460 kn (61,05 EUR)
- Angkor Wat tura 550 kn (72,99 EUR)
- Lokalna sela sa Tuk Tukom 150 kn (19,90 EUR)
- Phnom Penh city tura 390 kn (51,76 EUR)
- Ho Chi Minh tura s rikšama 140 kn (18,58 EUR) 
- Cu Chi tuneli i city tura 350 kn (46,45 EUR)
- delta Mekonga 350 kn (46,45 EUR)

Na svim izletima imamo uključeni ručak (osim u Kambodži), privatne transfere, lokalne vodiče na engleskom jeziku, ulaznice za mjesta posjeta.
Kalkulacije cijena su rađene prema cjeniku i uvjetima lokalnih agencija.
Izleti se rezerviraju i plaćaju u Hrvatskoj najkasnije 15 dana prije putovanja.

 

 

COVID-19 uvjeti

 

Kambodža

Uz predočenje dokaza o potpunom cijepljenju državljani RH mogu bez ograničenja ući u Kambodžu.

Cijepljeni putnici ne moraju u karantenu po dolasku, no morate predočiti dokaz o cijepljenju protiv COVID-19. Ako niste cijepljeni, dužni ste napraviti brzi antigenski test (RAT) po dolasku po cijeni od 5 USD po testu od strane zdravstvenih radnika u pripravnosti na ulaznim točkama. Ako je rezultat testa negativan, moći ćete slobodno nastaviti do svog odredišta. Ako je test po dolasku pozitivan, bit ćete zamoljeni u izolaciju kod kuće ili u ustanovi koju odredi Ministarstvo zdravstva - o vlastitom trošku. Testovi na COVID-19 prije polaska i po dolasku nisu potrebni. Kambodžanska vlada ipak potiče sve posjetitelje Kambodže da se dobrovoljno testiraju na COVID-19 prije putovanja i nakon dolaska.

O aktualnim preporukama za putovanja i upozorenjima za Kambodžu informirajte se putem službenih stranica MVEP-a (Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH).


 

Tajland

Državljani RH stariji od 12 godina moraju biti cijepljeni te pri ulazu u državu priložiti negativan PCR test (ne stariji od 72h). Djeca mlađa od 12 godina mogu putovati samo sa negativnim PCR testom. Prvi dan dolaska na Tajland potrebno je obaviti PCR testiranje. Nakon negativnog testa putnici se mogu slobodno kretati.

O aktualnim preporukama za putovanja i upozorenjima za Tajland informirajte se putem službenih stranica MVEP-a (Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH).


 

Vijetnam

Za potrebe putovanja u Vijetnam nije potrebno dostaviti javnozdravstvenu dokumentaciju o bolesti COVID-19.

Više nema potrebe za popunjavanjem medicinske izjave prije polaska ili zahtjeva za korištenjem vijetnamske mobilne aplikacije za praćenje bolesti COVID-19 tijekom posjeta Vijetnamu.
Novost je da se više ne morate testirati na COVID-19 po dolasku u Vijetnam, ali zračni prijevoznici mogu inzistirati na dokazu o negativnom testu na COVID-19 prije ukrcaja.

O aktualnim preporukama za putovanja i upozorenjima za Vijetnam informirajte se putem službenih stranica MVEP-a (Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH).

Važne napomene

 Granične, vizne i zdravstvene formalnosti
Hrvatski državljani trebaju vizu za Tajland, Kambodžu i Vijetnam. Putovnica mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od ulaska u zemlje u koje se putuje. Za izradu viza je potrebna 1 fotografija veličine kao iz putovnice.  
Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti organizatora putovanja.

ŠA12

Tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 kn

 

Galerija slika

© Sun-Travel.hr - All rights reserved.
/index.php?ispis=detalji_putovanja&putovanje=568&l=hr