suntravel@sun-travel.hr   |   +385 40 493 082   |   pon.- pet. 08 - 19 sati // subota 08 - 13 sati
  |   Opći uvjeti   |   Izjava o privatnosti   |   Plaćanje

ISLAND

6 dana
Cijena od:
9.890,00 Kn
(1.312,63 EUR)
Island
Zrakoplovom iz Zagreba, 2022.

Program putovanja

ISLAND 2022.

6 dana zrakoplovom

22.06.-27.06.2022. – NOVI DATUM

19.07.-24.07.2022. – NOVI DATUM

26.07.-31.07.2022. – NOVI DATUM

23.08.-28.8.2022. – NOVI DATUM

20.09.-25.09.2022.

04.10.-09.10.2022.

GARANTIRANI POLASCI

 

Molimo informirajte se o preporukama za putovanje na Island na službenim stranicama nacionalne zrakoplovne kompanije Iceland Air vezano uz potrebe za PCR testiranja i mogućnostima ulaska na Island.

 

Predviđeni hotel: Hotel Cabin

 

Vrijednost više: uključen razgled Reykjavika po dolasku!

 

Uključene zrakoplovne pristojbe i naknade.

 

1. dan: ZAGREB - PARIZ -  KEFLAVIK - REYKJAVIK

Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova. Prijava na let za Pariz/Frankfurt u 9:00 sati na liniji OU470 (Croatia Airlines), slijetanje u Pariz predviđeno u 11:05 sati. Nastavak leta prema zračnoj luci Keflavik na Islandu u 13:50 sati na liniji FI543 (Iceland Air – redovi letenja ispod programa). Dolazak na Keflavik u 15:20 sati po lokalnom vremenu, a potom slijedi vožnja do glavnog grada Reykjavika preko poluotoka Reykjanesa gdje ćete se prvi puta susresti s neobičnom i divljom prirodom Islanda - Reykjanes je postao „poznatiji“ ove godine nakon što je na njemu erumpirao vulkan Fagradalsfjal! Po dolasku u Reykjavik panoramska vožnja najsjevernijom prijestolnicom svijeta čije ime znači »Dimni zaljev«. Priča kaže da su to ime Vikinzi dali prirodnoj luci kad su se oko 870. godine prvi put iskrcali na otoku. Posjetit ćemo neke od najznačajnijih znamenitosti grada kojim dominira Hallgrímova crkva, monumentalna građevina na brežuljku iznad centra grada, remek-djelo istaknutoga islandskog arhitekta Guðjóna Samúelssona koji je obilježio moderni Reykjavik. Od projekta nastalog prije Drugog svjetskog rata do konačnog završetka proteklo je zamalo 50 godina, a grandiozne koncertne orgulje ugrađene su tek 1992. godine. Crkveni toranj (74 m) nije samo najviša građevina u Reykjaviku već pruža i najljepši pogled. Druga je građevina koja privlači pozornost Perlan, spremnik tople vode s golemom staklenom kupolom, pušten u pogon 1992. godine. Perlan povezuje estetiku s praktičnom korišću jer odatle se grad opskrbljuje toplom vodom. Usred grada nalazi se jezero Tjörnin, na čijim se obalama uzdiže gradska vijećnica, a u blizini su i državni parlament te gradska luka. Proći ćemo i kraj čuvene kuće Höfdi u kojoj su se susreli Gorbačov i Reagan 1986. i tim susretom označili kraj tzv. „hladnog rata“, te koncertnu dvoranu i konferencijski centar Harpa, moderno zdanje inspirirano islandskom geologijom. Po završetku razgleda odlazak u hotel. Prijava i smještaj. Orijentacijska šetnja s voditeljem putovanja ulicom Laugavegur prema Austurstraetiju i najužem središtu grada. Povratak u hotel u individualnom aranžmanu. Noćenje.

 

2.dan: REYKJAVIK – fakultativni izlet „ZLATNI KRUG” (THINGVELLIR - GEJZIR STROKKUR - SLAP GULLFOSS) - REYKJAVIK

Doručak. Nakon doručka odlazak na fakultativni (uz doplatu prilikom rezervacije aranžmana), cjelodnevni izlet po tzv. ”Zlatnom krugu“ („Golden circle“), ruti koja je najtraženiji izlet na Islandu uopće. Vožnja do zaštićenog nacionalnog parka þhingvellir, zaštićenog spomenika na popisu organizacije UNESCO, remek-djela prirode, mjestu gdje se susreću Euroazijska i Sjevernoamerička kontinentalna tektonska ploča. Þhingvellir je i mjesto od posebnog značaja Islanđanima jer su tu norveški doseljenici 930. godine osnovali  Alþing, nacionalni parlament, koji je ujedno i najstariji parlament na svijetu. Šetnja fantastičnim krajolikom među stijenama okamenjene lave prema ljetnoj rezidenciji islandskih predsjednika. Nastavak putovanja do nesvakidašnjog krajolika, geotermičkog područja gejzira, s kipućim blatnim jamama i živahnim Strokkur gejzirom, koji izbacuje vodu 30 metara u zrak svakih nekoliko minuta. U drugoj polovici dana posjetit ćemo veličanstveni, impozantni Gullfoss (Zlatni slap), jedan od najfascinantnijih islandskih vodopada, koji je smješten u gornjem dijelu rijeke Hvitá i svom se silinom spušta u klanac dubok 32 metra. Povratak u Reykjavik. Prije toga ćemo u blizini grada Hveragerdija posjetiti staklenike u kojima Islanđani uzgajaju tijekom cijele godine voće i povrće snagom geotermalne energije. Slobodna večer. Noćenje.

 

 

3. dan: REYKJAVIK - fakultativni „JUŽNA AVANTURA“ (SELJALANDSFOSS I SKOGAFOSS – VIK Y MYRDAL – REYNISFJARA) - REYKJAVIK

Doručak. Danas odlazimo na fakultativni cjelodnevni izlet „Južna avantura“ (uz doplatu prilikom rezervacije aranžmana), idealan za ljubitelje netaknute prirode i doživljaja jedinstvene islandske prirode i fascinantnih krajolika, toliko očaravajućih da su ondašnje lokacije najčešće mjesto snimanja serije „igre prijestolja“ koja je snimana i na Islandu. Vodimo vas duž južne obale Islanda, jedne od najslikovitijih regija, zemlje slapova, ledenjaka i crnih plaža i do najjužnijeg mjesta na otoku, Vik y Myrdal. Tijekom izleta posjetit ćemo slap Seljalandsfoss, najpoznatiji po šetnici koja se proteže iza samog slapa, otkuda posjetitelji mogu uživati u zaista jedinstvenoj perspektivi. Nastavljamo do najvećeg i možda najposjećenijeg Skogafossa, koji se spektakularno spušta sa 60 metara visine. Legenda kaže da je Viking po imenu Thrasi sakrio svoje zlato ispod slapa. Izlet ne bi bio potpun da ne posjetimo jednu od najatraktivnijih plaža na otoku, zavodljivu i smrtonosnu Reynisfjaru... Pauza u sredini dana u šarmantnom Viku, najjužnijem gradiću otoka, uokvirenom dugom, crnom vulkanskom plažom pred kojom se prostire Atlantski ocean. Putovanje jugom ne bi bilo potpuno bez ledenjaka pa ćemo tako ako nam vrijeme, ali i uvjeti dopuste svratiti do Solheimajokulla, koji je dio poznatog ledenjaka Myrdalsjokulla, čija ledena kapa pokriva aktivni vulkan Katla. Putem ćemo, obavijenog oblacima, vidjeti i vulkan Eyjafjallajokull, koji je uzrokovao pomutnju europskoj avio industriji u travnju 2010. godine. Povratak u Reykjavik u kasnim poslijepodnevnim satima. Slobodna večer. Noćenje.

 

4. dan: REYKJAVIK – fakultativno IZLET NA POLUOTOK SNAEFELLSNES – fakultativno IZLET AURORA BOREALIS - REYKJAVIK

Doručak. Slobodan dan za osobne programe i aktivnosti. Svakako preporučujemo odlazak na fakultativni izlet na poluotok Snaefellsnes (doplata prilikom rezervacije aranžmana, minimalno 15 prijavljenih za realizaciju), smješten sjeverozapadno od glavnog grada i poznat po veličanstvenom ledenjaku Snaefellsnejökullu u kojem je i vulkan opisan u djelu Julesa Vernea, „Put u središte Zemlje“. Snaefellsnes ponekad opisuju kao minijaturni uzorak cijelog otoka, s bijelim i crnim pješčanim plažama, spektakularnim klifovima na kojima obitavaju mnoge ptice, zadivljujućim planinama i vulkanskim kraterima. Posjetit ćemo Budir, nekoć trgovačku luku gdje se danas nalazi najfotografiranija drvena crkva na Islandu, smještena usred polja lave. Stat ćemo i u Arnarstapiju, malenom ribarskom selu koji je rezervat prirode od 1979. godine. Nakon šetnje Arnarstapijem odnosno njegovom poznatom plažom, nastavit ćemo putovanje kroz fascinantne krajolike ovjekovječene i u serijalu „Igra prijestolja“, što ćete prepoznati kad se zaustavimo ispred slikovite planine Kirkjufell, prije nego što se vratimo u Reykjavik. Po povratku slobodna večer. Postoji mogućnost na odlazak na fakultativni izlet „Sjeverna svjetlost*“, ovisno o vremenskoj najavi odnosno prognozi (doplata prilikom rezervacije aranžmana, minimum 20 prijavljenih za realizaciju aranžmana - taj se izlet po potrebi i prema prognozi može organizirati i ranije, ali i kasnije, op.a.). Fenomen poznatiji kao Aurora Borealis jedinstveno je i neponovljivo iskustvo koje svakako nećete htjeti propustiti jer upravo je rani početak jeseni na Islandu vrijeme kad je aurora vrlo česta i iznimno intenzivna! U cijeni izleta je i posjet jedinstvenom Aurora opservatoriju na poluotoku Reykjanesu gdje ćemo doznati sve što nas zanima o ovoj očaravajućoj prirodnoj pojavi. Noćenje.

 

5. dan: REYKJAVIK – fakultativni izlet „PLAVA LAGUNA“ - REYKJAVIK

Doručak. Danas je dan za opuštanje. Nakon doručka slobodno vrijeme za osobne programe, samostalno istraživanje Reykjavika, kupovinu, posjete muzejima i slično. Poslijepodne predlažemo odlazak u čuvenu Plavu lagunu na poluotoku Reykjanesu (doplata prilikom rezervacije aranžmana), gdje se možete okupati u geotermalnoj vodi neobične mliječno-plave boje i izrazito dobrog djelovanja na kožu čija je temperatura oko 37-38. Plava laguna je danas jedna od najpoznatijih i najposjećenijih turističkih atrakcija na Islandu, a svake godine, na stotine tisuća ljudi posjeti Plavu lagunu kako bi se okupali u njenoj zdravoj i prekrasnoj plavoj vodi. Kažu da doći na Island, a ne otići u Plavu lagunu jest kao ne otići na Eiffelov toranj kad posjetite Pariz! Kupanje u Plavoj laguni doista je pravo zadovoljstvo za um i tijelo i doživljaj za pamćenje! Povratak u Reykjavik u ranim večernjim satima i slobodna večer. Noćenje.

 

6. dan: REYKJAVIK - KEFLAVIK - PARIZ - ZAGREB

Rano buđenje, doručak (na polascima 20.9. i 4.10. u obliku breakfast boxa zbog ranog povratnog leta), odjava iz hotela i transfer do zračne luke Keflavik. Prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Parizu u 7:25 sati na liniji FI542 (Iceland Air). Slijetanje u zračnu luku Charles de Gaulle u Parizu u 13:05 sati po srednjoeuropskom vremenu (povratak na polasku 22.6. preko Münchena). Nastavak leta za Zagreb u 18:30 sati na liniji OU471 (Croatia Airlines). Dolazak u Zagreb predviđen je u 20:20 sati.

 

Program putovanja
Broj osoba:

Galerija slika

© Sun-Travel.hr - All rights reserved.
/index.php?ispis=detalji_putovanja&putovanje=74&l=hr