suntravel@sun-travel.hr   |   +385 40 493 082   |   pon.- pet. 08 - 19 sati // subota 08 - 13 sati
  |   Opći uvjeti   |   Izjava o privatnosti   |   Plaćanje

VELIČANSTVENA JAVA I BALI

14 dana
Cijena od:
11.490,00 Kn
Indonezija
14 dana / 11 noći, zrakoplovom iz Zagreba 29.02. – 13.03.2020.

Program putovanja

VELIČANSTVENA JAVA I BALI – 14 dana / 11 noći

29.02. – 13.03.2020.

JAKARTA – BOGOR – BANDUNG – YOGYAKARTA – BOROBUDUR – PRAMBANAN –

SOLO – MALANG – KALIBARU – BALI / KUTA

GRUPNI POLAZAK IZ ZAGREBA

GARANTIRAN POLAZAK

 

Java je najnaseljeniji otok na svijetu, dom za 140 milijuna ljudi. Sjedeći u epicentru arhipelaga, ovo je srce poslovanja i kulturna duša nacije. Java je dugi niz otoka koji se proteže od Sumatre na zapadu do Balija na istoku; razdvajanjem Java i Indijskog oceana s hrapavom kopnenom masom uz vatreni prsten. Snažan na suvremenoj pozornici, Java prati svoj utjecaj kroz stoljeća u svojoj umjetnosti, tradiciji i arhitekturi. Ovo je zemlja vatre, kamena i začina; dom vulkana, palača i hindu-budističkih relikvija koje su svjedočile usponu i padu drevnih civilizacija, sultanata i carstava.

 

Vodimo vas na nezaboravno putovanje. Otiđite u vrtove Bogora i posjetite Bandung. Putujte istokom vlakom kako biste vidjeli tradicionalnu javansku majstorstvo u Yogyakarti, gdje Sultanova palača predstavlja glavni grad javanske kulture. U blizini se nalazi Borobudur - najveći svjetski budistički spomenik. Doživite Malang i prekrasnu okolicu sela i plantaže kave i kakaa. Pogledajte izlazak sunca na brdu Bromo (fakultativno).

U Kalibaru udahnite mirise i uživajte u mnogim bojama Indonezije na prekrasnim vrtnim plantažama.

Od tamo ćemo krenuti trajektom do Balija, otoka bogova!

Otkrijte čari rajskog otoka te se opustite u oazi mira Anvaya Resort Beach hotela u Kuti.

 

 

1. dan: ZAGREB – ISTANBUL • 29 02 2020

Sastanak putnika s pratiteljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb u 18:00 sati. Prijava na let Turkish Airlinesa za Jakartu via Istanbul. Polazak zrakoplova u 20:00 sati na liniji TK 1056. Dolazak u Istanbul u 00:10 sati po lokalnom vremenu.

 

2. dan: ISTANBUL – JAKARTA • 01 03 2020

Nastavak leta prema Jakarti u 02:40 sati na letu TK 056. Noćno/dnevni let. Slijetanje u Zračnu luku u Jakartu u 18:00 sati po lokalnom vremenu. Obavljanje carinskih formalnosti i preuzimanje prtljage. Transfer do hotela 4*, smještaj. Slobodno vrijeme za šetnju te odlazak na večeru u neki od lokalnih restorana. Noćenje.

 

3. dan: JAKARTA – BOGOR – BANDUNG • 02 03 2020

Nakon doručka u hotelu odlazak prema Bogoru oko 08:30 ujutro. Po dolasku u Bogor posjetiti ćemo poznati gradski botanički vrt Kebon Raya. Ovaj ogroman, spokojan i slikovit park prostire se na površini od oko 80 hektara. Osnovan 1817. godine, Kebon Raya je miran arboretum s potocima, ribnjacima i vrtovima lotosa, zajedno s mnogim rasadnicima, otvorenim prostorima i muzejom. Nakon obilaska nastavljamo do planinskog odmarališta Puncak Pass (1.600 metara nadmorske visine), prolazeći kroz plantaže čaja na putu za Bandung. Na putu ručak u lokalnom restoranu (uključen u cijenu). Po dolasku u Bandung smještaj u hotel 4*. Slobodno vrijeme za šetnju te odlazak na večeru u neki od lokalnih restorana. Noćenje.

 

4. dan: BANDUNG • 03 03 2020

Doručak u hotelu. Odlazak na poludnevni izlet do planine Tangkuban Perahu, aktivnog vulkana. Vožnja slikovitim brdima planine do kratera. Po dolasku slobodno. Nastavak prema Sariateru, gdje možete uživati ​​u kratkoj šetnji kroz ogromnu plantažu čaja i pristupiti tvornici čaja kako biste vidjeli kako se lišće obrađuje. Nakon ručka u lokalnom restoranu (uključen u cijenu), povratak u hotel te slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti. Noćenje.

Fakultativno predlažemo odlazak na glazbeni show Angklung – polazak iz hotela 14:30 – vožnja do sela Padasuka kako biste vidjeli izvedbu melodiozne glazbe Angklung na tradicionalnim bambusovim instrumentima djece iz okolnih sela. Povratak u hotel.

 

5. dan: BANDUNG – YOGYAKARTA • 04 03 2020 – vožnja vlakom

Nakon ranog doručka odlazak prema Yogyakarti vlakom! Ručak će biti poslužen u vidu „lunch paketa“ (uključen u cijenu). Vožnja istokom otoka kroz slikoviti pejzaž. Po dolasku transfer do hotela 4* te smještaj. Slobodno poslijepodne gdje predlažemo da istražite neke od lokalnih atrakcija, npr. Malioboro Street – vrlo popularno mjesto za mještane i turiste koje je prožeto malim trgovinama, kafićima, lokalnim performerima i sl. Noćenje.

 

6. dan: YOGYAKARTA – razgled grada i odlazak na BORABUDUR • 05 03 2020

Doručak u hotelu. Odlazak na razgled grada. Posjetit ćete Kraton i Taman Sari, a potom odlazak da vidite kako lokalni obrtnici izrađuju rukotvorini na batiku i na srebru. Ručak u lokalnom restoranu (uključen u cijenu).

Nakon ručka odlazak prema hramu Borobudur – jedan od najvećih drevnih arhitektonskih spomenika. Izgrađen u 9. stoljeću, Borobudur prethodi Angkor Watu u Kambodži tri stoljeća. Nedavno je u potpunosti obnovljen međunarodnim naporima pod okriljem UNESCO-a. Nakon razgleda povratak u hotel, noćenje.

 

7. dan: YOGYAKARTA – PRAMBANAN – SOLO • 06 03 2020

Nakon doručka vožnja 16 km do Prambanana gdje ćemo posjetite hinduistički kompleks Rara Jongrang, koji je sagradio kralj Smaratungga iz dinastije Sanjaya sredinom 9. stoljeća. U hramu Shiva i Brahma prikazan je detaljan reljef Ramayane. U hramu Visnu može se diviti reljefu Krisnayane.

Nakon razgleda vožnja do grada Solo gdje ćemo razgledati palaču Mangkunegaran. Ručak u lokalnom restoranu (uključen u cijenu). Smještaj u hotelu 4*, noćenje.

 

8. dan: SOLO – MALANG • 07 03 2020

Nakon doručka odlazak na užurbanu lokalnu tržnicu Pasar Gede na kojoj možete vidjeti ljude koji se cjenkaju kako bi kupili namirnice i predmete potrebne za objed ili preradu. Nastavak vožnje prema šumi Mantingan gdje ćemo posjetiti tržnicu ptica. Ručak u lokalnom restoranu (uključen u cijenu). Nastavak vožnje prema Malangu preko zavojite ceste pored Pujona. Dolazak u Malang u kasno navečer. Smještaj u hotel 4*, noćenje.

 

9. dan: MALANG – KALIBARU • 08 03 2020 – odlazak na vulkan Bromo

Doručak u hotelu. Grad je poznat kao stari kolonijalni grad za umirovljenje s kolonijalnim zgradama, prekrasnim zelenim parkovima i ulicama. Nakon kraćeg razgleda odlazak prema Kalibaru vozeći se kroz gradove Probolinggo i Jatiroto. Ručak se poslužuje u Jemberu u lokalnom restoranu (uključen u cijenu). Nakon poslijepodnevnog dolaska u Kalibaru, iskusit ćete život u mjestu okruženom plantažama kave i kakaa. Smještaj u hotel 4*, noćenje.

Fakultativno predlažemo odlazak na izlet BROMO – polazak iz hotela u 01:00 ujutro (noć 08.03. 09.03.2020.), vožnja minibusom preko Sukapure i Probolingga do sela Nagadisari. Nastavak vožnje do Pananjakana s Jeepovim. Zaustavljanje radi spektakularnog prizora izlaska sunca. Nastavak vožnje do podnožja vulkana Bromo. Tu birate kako ćete doći do vrha, pješice ili jahanjem konja (uz dodatnu doplatu). Doručak u lokalnom restoranu, povratak u Kalibaru.

 

10. dan: KALIBARU – BALI • 09 03 2020 – vožnja trajektom do Balija

Nakon doručka u hotelu u pratnji lokalnog vodiča, odlazak na razgled slikovitih plantaža i vrtova u blizini Agro Resorta Margo Utomo. Vanilija, kava, kokos, zmijsko voće, cimet, muškatni oraščić, papar, kaučuk, kakao su raznolikost usjeva na koje ćete naići na putu. Krećemo u luku Ketapang i trajektom prelazimo na otok Bali. Ručak će biti osiguran na ruti prema Denpasaru/Kuti u lokalnom restoranu (uključen u cijenu). Vožnja prekrasnom zapadnom obalom otoka Bali do Kute. Po dolasku smještaj u hotel 4*, noćenje.

 

11. dan: BALI • 10 03 2020 – cjelodnevni izlet MISTIČNI ISTOK BALIJA

Doručak u hotelu. Odlazak u 09:00 na cjelodnevni izlet u pratnji lokalnog vodiča. Posjet Kamenuhu, selo drvodjelja, Klungkungu – drvenom kraljevskom gradu u kojem se nalazi izuzetni primjerci arhitekture: Ketra Ghosa (sudnica), Hram Besakih smješten u podnožju najvišeg i najsvetijeg vulkana (3.142 m) na Baliju, Bukit Jambul i Tenganan, jedino mjesto u Indoneziji u kojem se proizvodi tkanina “geringsing”. Ručak se poslužuje u lokalnom restoranu (uključen u cijenu). Nakon izleta povratak u hotel te slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti, večeru. Noćenje.

 

12. dan: BALI • 11 03 2020

Boravak u hotelu na osnovi noćenja s doručkom. Dan slobodan za odmor i uživanje u hotelskim uslugama ili odlazak na plažu. Noćenje. 

 

13. dan: BALI / DENPASAR – ISTANBUL • 12 03 2020

Doručak u hotelu. Check out iz soba do 12:00 sati. Nakon toga prtljagu možete ostaviti na recepciji hotela do dolaska transfera prema Zračnoj luci Denpasar. Transfer prema Zračnoj luci oko 18:00 sati. Po dolasku na Zračnu luku predaja prtljage te prijava na let Turkish Airlinesa za Zagreb via Istanbul. Polazak zrakoplova u 21:00 sat na liniji TK 067. Noćni let. 

14. dan: ISTANBUL – ZAGREB • 13 03 2020

Dolazak u Istanbul u 05:25 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta iz Istanbula za Zagreb u 08:05 sati na letu Turkish Airlinesa TK 1053. Predviđeno slijetanje u Zračnu luku Zagreb oko 08:15 sati po lokalnom vremenu.

 

 

Program putovanja
Broj osoba:

Galerija slika

© Sun-Travel.hr - All rights reserved.