suntravel@sun-travel.hr   |   +385 40 493 082   |   pon.- pet. 08 - 19 sati // subota 08 - 13 sati
  |   Opći uvjeti   |   Izjava o privatnosti   |   Plaćanje

DANSKA I NORVEŠKA - Život na sjeveru

5 dana
Cijena od:
5.990,00 Kn
Danska
Zrakoplovom iz Zagreba, 19.06. – 23.06., 31.07. – 04.08., 14.08. – 18.08.2020.

Program putovanja

Život na sjeveru – Danska & Norveška

5 dana / 4 noćenja, zrakoplovom, brodom i autobusom

 

KOPENHAGEN – OSLO – BERGEN – FLÅM – SOGNEFJORD – GEILO

 

Polasci: 19.06. – 23.06., 31.07. – 04.08., 14.08. – 18.08.2020.

   Socijalna razvijenost i stabilnost, mentalitet, zdrava ekonomija pa čak i podneblje temelji su skandinavskog standarda i temperamenta.

Istraživanje eksperata Columbia sveučilišta rađeno po narudžbi UN-a pokazalo je da su Danci najsretniji narod na svijetu dok su Norvežani odmah iza njih.

Uvjerite se zašto!

*Vrijednost više: hoteli 4*, plovidba Sjevernim morem od Kopenhagena do Osla, večera na brodu, odličan red letenja, popust za dijete do 1.000 kn

 

1. dan              ZAGREB – KOPENHAGEN – OSLO (plovidba brodom)

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci 2 sata prije leta. Polijetanje zrakoplova za Kopenhagen na liniji Croatia Airlines OU480 u 08.35h. Očekivano slijetanje u 10.30h, obavljanje pograničnih formalnosti te odlazak na panoramski razgled danske prijestolnice: palača Amalienborg, rezidencija danskih kraljeva; Gradska vijećnica; dvorac Kristianborg, današnje sjedište parlamenta; kraljevsko kazalište; Mala sirena, simbol grada, skulptura kipara Edvarda Eriksena napravljena prema liku iz bajke Christiana Andersena koja se nalazi u gradskoj luci. U gradu starom preko 850 godina nalazi se mnoštvo crkava, muzeja, kulturnih spomenika koji će vas oduševiti. Slijedi šetnja prema gradskoj jezgri koju ćemo završiti u lučkoj četvrti Nyhavn, najslikovitijoj danskoj luci prepoznatljivoj na svim razglednicama grada, uvijek punoj ljudi, kafića, restorana. U rano poslijepodne prijevoz do luke, ukrcaj na brod i smještaj u kabine. Isplovljavanje broda u 16.30h. Plovidba do Osla svakako će vam ostati u lijepom sjećanju, a za vrijeme krstarenja možete se opustiti u sauni ili bazenu, a nakon večere možete zaplesati uz band ili pogledati dobar film u kinu. Noćenje na brodu.

 

2. dan              OSLO – HARDANGERFJORD – HARDANGERVIDDA – BERGEN

Doručak na brodu. Uplovljavanje u luku Oslo u prijepodnevnim satima. Nakon odjave s broda, polazak autobusom prema Hardangerfjordu, poznatom po blagoj klimi, pitomim mjestašcima i nasadima voća. Nastavak vožnje kroz prelijepe nordijske pejzaže fascinantnom visoravni Hardangervidda i istoimenog nacionalnog parka, mjestu izuzetnih prirodnih ljepota i brojnih jezera. Zaustaviti ćemo se kod čuvenog slapa Voringfoss koji se spušta čak 182 metara u dubinu, kao i kod Hardangersvidda centra za posjetitelje, pored Ovre Eidfjorda gdje ćete imati kraće slobodno vrijeme za obilazak (preporučujemo - plaća se ulaznica na licu mjesta). Put dalje vodi na drugu stranu Hardangerfjorda gdje ćemo obići i veliki slap Steinsdalsfossen pored Norheimsunda. Nastavak putovanja do Bergena. Po dolasku u večernjim satima, prijava i smještaj u hotel. Mogućnost večere u hotelu. Noćenje.

 

3. dan              BERGEN

Nakon doručka odlazak na razgled Bergena „vrata fjordova“ jednog od najljepših skandinavskih gradova i drugog po veličini u Norveškoj. Razgled očuvane drvene kuće iz doba Hanse; luke Bryggen dok je Bergen bio glavno središte trgovine ribom s Lofota; slikovita riblja tržnica koja će vam dočarati sve bogatstvo ribljih specijaliteta (preporučujemo probati losos na jedan od brojnih načina); utvrda Bergenhus, crkva sv. Marije. Bergen je stoljećima bio središte trgovine s dalekim sjeverom i njegova povijesna jezgra je pod zaštitom UNESCO-a. Slobodno poslijepodne za osobne programe. Predlažemo odlazak gradskom uspinjačom Floibanen na brdo iznad Bergena odakle se pruža veličanstven panoramski pogled na grad. Povratak do hotela. Mogućnost večere. Noćenje.

 

4. dan              BERGEN – VOSS – FLÅM – GEILO

Rani doručak, odjava iz hotela i polazak prema Sognefjordu, najvećem i najpoznatijem fjordu u Norveškoj. Obilazak započinjemo dolaskom do mjesta Voss gdje imate mogućnost fakultativne vožnje vlakom preko sela Myrdal do Flåma, jednom od najatraktivnijih i najstrmijih pruga na svijetu okruženoj netaknutom prirodom uz prekrasni slap Kjosfossen. Po dolasku u Flåm, malog pitoresknog sela koje ima samo oko 350 stanovnika, ali i više od 450 tisuća posjetitelja godišnje, mogućnost ukrcaja na brod i odlazak na plovidbu slikovitim Aurlandsfjord preko Nærøyfjorda do mjesta Gudvangen. Putnici koji nisu uplatili vožnju vlakom i brodom, autobusom odlaze do Flåma gdje će pričekati ostatak grupe. Nakon kraćeg slobodnog vremena nastavak vožnje čudesnim panoramskim cestama do Geila, najvećeg skijaškog centra u Norveškoj. Po dolasku u večernjim satima smještaj u hotel. Mogućnost večere. Noćenje.

 

5. dan              GEILO – OSLO –  ZAGREB

Doručak i odjava iz hotela. Polazak prema norveškoj prijestolnici Oslu, gradu Vikinga, s temeljima iz 11 st. Po dolasku razgled grada: Gradska vijećnica, jedinstven arhitektonski spomenik iz 50-tih godina prošlog stoljeća; četvrt Kvadraturen, „stari Oslo“ danskog kralja Christiana IV s nekoliko očuvanih zgrada iz 17. st. i posebnim geometrijskim planom gradskih palača. Nastavljamo šetnju uz tvrđavu Akershus do jednog od novijh simbola Osla - zgrade Norveške Opere i baleta u četvrti Bjørvika s brojnim primjerima moderne arhitekture. Nakon stanke za ručak nastavljamo glavnom ulicom Karla Johanna uz parlament i zgradu kazališta, sve do kraljevske palače i prekrasnog Slottsparka koji ju okružuje. U poslijepodnevnim satima prijevoz do zračne luke Oslo. Prijava na let za Zagreb na liniji Croatia Airlines OU 489 u 18.45h. Očekivani dolazak u Zagreb u 21.15h. Završetak programa.

 

 

Program putovanja
Broj osoba:

Cijene putovanja

Datum polaska: 31.07.2020
Datum povratka: 04.08.2020
Grad polaska: Zagreb
Mjesto polaska:
5 dana
6.290,00 Kn
Datum polaska: 14.08.2020
Datum povratka: 18.08.2020
Grad polaska: Zagreb
Mjesto polaska:
5 dana
5.990,00 Kn

 

Ultra first minute cijena aranžmana po osobi:               5.990 kn

First minute cijena aranžmana po osobi:                              6.290 kn

Redovna cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:              6.590  kn

Obavezna doplata za pristojbe u zračnim lukama, po osobi:  1.190 kn

 

Napomene: first minute cijene vrijede do 30 dana prije polaska  ili do popunjenja određenog broja mjesta! 

Za polazak 31.07. vrijedi FM cijena!

Cijena uključuje:

Prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi (Zagreb – Kopenhagen i Oslo – Zagreb);

Prijevoz autobusom prema programu;

Prijevoz putničkim brodom na relaciji Kopenhagen – Oslo sa smještajem u dvokrevetnoj unutarnjoj kabini (kreveti na kat) na osnovi 1 polupansiona (večera i doručak);

Smještaj u Bergenu u hotelu Quality Edvard Grieg 4* ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi 2 noćenja s doručkom;

Smještaj u Geilu u hotelu Ustedalen 4* ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi 1 noćenja s doručkom;

Razglede prema programu putovanja;

Voditelja putovanja iz Zagreba;

Pripremu i organizaciju putovanja te jamčevinu;

 

Cijena ne uključuje: obaveznu doplatu za pristojbe zračnih luka 1.190 kn (podložno promjeni), doplatu za jednokrevetnu sobu/kabinu 1.990 kn, doplata za  3 večere u hotelima od 690 kn, ulaznice za lokalitete i objekte koji se posjećuju tijekom razgleda, fakultativne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode, putno osiguranje (preporučujemo).

 

Fakultativna ponuda, cijene po osobi – obavezna prijava uz rezervaciju (uz najmanje 15 osoba):

Tri večere (bez pića) u hotelima: 690 kn

Vožnja željeznicom Voss-Myrdal-Flåm: 590 kn

Krstarenje Aurlandsfjordom i Nærøyfjordom od Flåma do Gudvangena: 250 kn

 

Popust na pomoćnom ležaju (na upit): 

Dijete 2 – 10,99 godina, uz dvije odrasle osobe: 1.000 kn

Dijete 11 godina, uz dvije odrasle osobe: 500 kn

Odrasla osoba (stariji od 12 godina): 200 kn

Napomena uz smještaj u trokrevetnoj sob).

Trokrevetne sobe se najčešće sastoje od 2 odvojena ili 1. bračnog ležaja + pomoćni krevet.

Kvadratura sobe često je ista ili slična dvokrevetnoj sobi te time komoditet može biti smanjen

 

Red letenja:

OU480  ZAGREB          KOPENHAGEN 08:35   10:30

OU489   OSLO             ZAGREB          18:45   21:15 

*lokalna vremena

 

Informativne cijene ulaznica po osobi (plaćanje na licu mjesta):

Kopenhagen: Tivoli  130 DKK, Carlsberg Glyptotek 115 DKK, dvorac Kronborg 145 DKK, Muzej Thorvaldsen 70 DKK, dvorac Christiansborg 160 DKK, SMK (Nacionalna galerija lijepih umjetnosti) 120 DKK/95 DKK mlađi od 27 godina

Bergen: Floibanen 95 NOK povratna karta/50 NOK jedan smjer

Oslo: Fram muzej 120 NOK, Muzej vikinških brodova 100 NOK, muzej Kon-Tiki 120 NOK, Norveški pomorski muzej 120 NOK, Norveški narodni muzej 160 NOK, Ibsenov muzej 200 NOK, Oslo Pass 445 NOK/24h

 

Važno:

Za potrebe brodske liste putnika potrebno je prilikom rezervacije aranžmana dostaviti sljedeće podatke: ime i prezime, datum rođenja, državljanstvo i broj  putovnice ili osobne iskaznice.

 

Minimalni broj putnika: 20

 

NAPOMENE:

Molimo da obratite pažnju o propisima vezanim uz prijevoz prtljage u domaćem zračnom prometu, kao i na težinu i količinu Vaše prtljage. Za prtljagu je odgovorna zrakoplovna kompanija. Po osobi je dozvoljeno nositi 1 komad prtljage maksimalne težine do 23 kg. Ručna prtljaga podložna je pregledu, ne dozvoljava se unošenje tekućina tj. ograničeno je unošenje tekućina u zrakoplov, dozvoljeno je po osobi jedan komad ručne prtljage unjeti u zrakoplov (max. 8 kg).

Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.

Kategorizacija smještaja odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemalja u koje se putuje i može se razlikovati od hrvatskih standarda.

U slučaju promjene satnice broda, reda letenja (vremena, zračne luke) ili sl. organizator putovanja zadržava pravo promjene redosljeda programa putovanja.

Cijene fakultativne ponude i ulaznica bazirane su prema stanju iz studenog 2019. i mogu biti podložne promjeni.

O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje možete se informirati na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr

Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja organizatora.

ŠA11

Galerija slika

© Sun-Travel.hr - All rights reserved.