suntravel@sun-travel.hr   |   +385 40 493 082   |   pon.- pet. 08 - 19 sati // subota 08 - 13 sati
  |   Opći uvjeti   |   Izjava o privatnosti   |   Plaćanje

APULIA I BASILICATA - 7 dana autobusom i brodom

7 dana
Cijena od:
4.290,00 Kn
Italija
Uz Zagreb, moguć polazak i iz Čakovca, Varaždina, Karlovca i Splita uz prethodnu najavu. Sastanak s putnicima iz Splita u trajektnoj luci. Vrijednost više: u cijenu uključeni svi izleti i polupansioni! Doplata samo za ulaznice. 2 noćenja...

Program putovanja

Predviđeni hotel 4*, s vanjskim bazenom i predivnim okruženjem!

Hotel Sierra Silvana 4*, Selva di Fassano (uključeni polupansioni - večera i doručak, hotel ima vanjski bazen)

Hotel je smješten u zelenim brežuljcima Selva di Fasano, 15 km od poznatog Trullija iz Alberobella. Svaka soba ima privatni vrt ili balkon. Sobe u hotelu sadrže klima-uređaj i satelitsku televiziju, a smještene su u 5 zgrada, rasute po mediteranskom vrtu. Ovdje ćete naći i vanjski bazen i 4 trullija, kamenih kuća karakterističnih za ovo područje. Bar ima velike prozore s pogledom na bazen. U restoranu se poslužuju lokalni specijaliteti. Hotel ima odličnu lokaciju idealnu za posjet mnogim lokalnim atrakcijama.

 

1.dan     ZAGREB/KARLOVAC/SPLIT – ANCONA      420 km  /  nedjelja, 26.09.

Polazak autobusom iz Zagreba s Autobusnog kolodvora (peroni 502-506) u 10.00 sati. Vožnja preko Karlovca (moguć ukrcaj Ka Petrol kraj naplatnih kućica) i autocestom dalje do Splita. Kraće slobodno vrijeme u Splitu za šetnju, ručak i kavu. Sastanak s putnicima iz Splita u trajektnoj luci. Ukrcaj u dvokrevetne unutarnje kabine u kasnim poslijepodnevnim satima, dva sata prije isplovljavanja na relaciji Split-Ancona, oko 17.30 sati. Polazak broda kompanije SNAV u 19.30 sati. Noćenje na brodu. Noćna plovidba.

 

2. dan     ANCONA – CASTEL DEL MONTE – BARI – SELVA DI FASSANO         560 km    /  ponedjeljak, 27.09.

Lagani doručak na brodu. Uplovljavanje u trajektnu luku u Anconu u ranim jutarnjim satima, oko 7,00 sati. Vožnja kroz centralnu Italiju i raznoliki teren poznate Marche regije koju krasi planinski lanac Apenini s jedne strane i Jadransko more s druge. Po dolasku u Apuliju odlazimo u obilazak jedne od najpoznatijih znamenitosti Apulije, srednjovjekovne utvrde Castel del Monte (ulaznica uz doplatu). Ovaj zagonetni dvorac je sagrađen oko 1240. godine kao lovačka palača cara Fridriha II. iznenađujuće kristalnog osmerokutnog oblika s izvrsnom lokacijom u sredini brdovitog krajolika, a čudesna je kombinacija orIjenta, antike i gotike. Odlazak do obližnjeg Barija. Bari, kao i cijela Apulija odišu pravim šarmom juga Italije koji je zadržao naj pravi „talijanski duh“. Šetnja s voditeljem putovanja glavnim znamenitosti grada – Barri Vechia, utvrđeni srednjovjekovni dio grada s labirintom vijugavih uličica – Basilica di San Nicola – Duomo di Bari, bizantinska katedrala – utvrda Castello Normanno-Svevo. Predlažemo šetnju Muratom, modernim središtem gradskog života u Bariju koji se počeo razvijati početkom 19.st. i kojeg krase mnogobrojne trgovine, kafići i restorani. Vožnja prema hotelu. Smještaj u hotel na području u okolici Barija. Večera. Noćenje.

 

3. dan   izlet, OTRANTO – LECCE – MARTINA FRANCA        320 km  /  utorak, 28.09.

Doručak. Krećemo na cjelodnevni izlet u Otranto, Lecce i Martinu Francu. Vozimo se oko 2,5 sata prema Otrantu. Drevni grad smjestio se na zanimljivoj lokaciji, svega pet kilometara južnije nalazi se najistočniji dio talijanskog kopna. Ovdje je vrh pete „talijanske čizme“ i najkraći put preko Jadranskog mora do Balkanskog poluotoka. Gradom su vladali mnogi, od Grka i Rimljana do Normana i Osmanlija. Razgledat ćemo Katedralu i Castello Aragonese, prošetati starom jezgrom i predahnuti uz dobar talijanski espresso. Odlazak do grada Lecce. Povijest grada duga je preko dva milenija ali žitelji su najponosniji na barokno razdoblje zbog kojeg je grad dobio nadimak „Firenca juga“. Vrijedi spomenuti grčki utjecaj: unatoč brojnim stoljećima koja nas dijele od prisustva Grka na jadranskim obalama, ovdje se u nekim manjim mjestima još govori tzv. griko. Obilazak: Katedrala, Piazza del Duomo, Santa Croce, crkva Santi Nicolo e Catado, rimski amfiteatar, crkva San Giovanni Battista. Slobodno vrijeme za istraživanje, ručak i šetnju. Put nas dalje vodi u Martinu Francu, živopisni grad s prekrasnim gradskim središtem, pitoresknim uskim uličicama i prozračnim Piazzama. Šetnja gradskim središtem do Palazzo Ducale, gradske vijećnice i muzeja te jedne od najgrandioznijih zgrada Apulije. Vrijeme je za aperitiv, zar ne? Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

 

4. dan    izlet, ALBEROBELO – LOCOROTONDO – OSTUNI       90 km  /  srijeda, 29.09.

Doručak. Odlazak na cjelodnevni fakultativni izlet i obilazak najpoznatijih gradića Apulije. Stižemo u Alberobello, jedan od najljepših primjera jedinstvene narodne arhitekture (Trulli), koje karakteriziraju kuće s kružnim tlocrtima sa stožastim krovovima. Neobične građevine koje čine gradske četvrti, s izgledom kao iz bajke. UNESCO zaštićen gradić ostaje zauvijek u sjećanju kao jedan od čudesnih primjera prapovijesne gradnje, jedinstvene za Apuliju, kakvu je nemoguće vidjeti bilo gdje drugdje u svijetu. Nastavljamo za Locorotondo, jedan od tipičnih atmosferičnih starih gradića Apulije sa zasljepljujuće bijelim fasadama. Prošetati ćemo starim gradom kojim dominira crkva San Giorgio uz kraće slobodno vrijeme kako biste doživjeli istinsku Apuliju. Put nas dalje vodi u Martinu Francu, živopisni grad s prekrasnim gradskim središtem, pitoresknim uskim uličicama i prozračnim Piazzama. Šetnja gradskim središtem do Palazzo Ducale, gradske vijećnice i muzeja te jedne od najgrandioznijih zgrada Apulije. Odlazak u Ostuni, prekrasan grad udaljen samo 8 km od obale Jadranskog mora. Njegov Stari Grad je zapravo citadela koja je izgrađena na vrhu brdašca te ju i dalje okružuju antičke zidine. Ostuni se smatra arhitektonskim biserom te se često naziva i „Bijeli Grad“ (La Città Bianca) zbog bijelih zidina, uskih uličica te tipične arhitekture u kojoj su građevine obojene u bijelo. Značajni spomenici grada su gradske najveće građevine – katedrala i biskupska palača, zajedno s brojnim palačama lokalnih aristokratskih obitelji. U okolici Ostune, na seoskim imanjima nalaze se brojne lokalne tipično Apulijske farme, masserie. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

 

5. dan   izlet, MATERA – ALTAMURA – GROTTE DI CASTELLANA      180 km        /  četvrtak, 30.09.

Doručak. Krećemo prema regiji Basilicati – sačuvana, prelijepa i autentična… Vožnja do grada Matera i razgled. Matera je slavna po svojem starom gradu Sassi di Matera (Stijene Matere) – zapanjujuće pećine u stijenama koje su se stoljećima koristile kao kuće za stanovanje sve do prije 50-ak godina. Sassi di Matera se smatra najstarijim ljudskim staništem u Italiji te neki najstariji dijelovi potječu još iz doba prahistorije. Stare nastambe u Sassi pružaju uvid u antički način života ondašnjih stanovnika te arhitekturu toga doba. Matera je također postala slavna po mnogim filmovima koji su snimani u ovom gradu, zbog prirodnih ljepota koje oduzimaju dah te jedan od filmova koji su snimani na ovom području je i „Pasija“ u režiji Mela Gibsona. Slobodno vrijeme. Kraća vožnja do grada Altamura, svjetski poznatog po paleontološkom nalazištu „čovjeka iz Altamure“, kalcificiranim ostacima starima cca 170.000 godina, a pronađenim u obližnjoj vapnenačkoj spilji. Razgled srednjovjekovne gradske jezgre i posjet čuvenoj katedrali Santa Maria Assunta čiju je gradnju naložio njemački car Fridrik II. Na povratku prema hotelu posetit ćemo jednu posebnost. Kraća vožnja do najspektakularnije pećine u Apuliji: Grotte di Castellana. Odabiremo rutu dugu 1 km za čiji obilazak treba oko sat vremena (uz doplatu). Temperatura je stalna (18 stupnjeva C˚) i prilično je vlažno (90%). Uživamo u nestvarnim prizorima stalaktita i stalagmita. Ovdje čovjek uistinu zastane i uživa u kreaciji Prirode. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

 

6.dan    SELVA DI FASANO – MONOPOLI – ANCONA             530 km  /  petak, 01.10.

Doručak i odjava iz hotela. Vožnja do ribarskog gradića Monopoli koji odiše posebnim šarmom južne Italije, a koji osobito dolazi do izražaja tim više što je Monopoli još uvijek neopterećen masovnim turizmom. Prošetat ćemo povijesnim središtem od povijesne luke i pitoreskne plaže Porte Vecchia do katedrale Maria Santissima della Madia te Castello di Carlo V, dvorca iz 16 .st. na samoj obali mora. Popijte espresso, fotografirajte i upoznajte temperamentne ljude ovoga kraja. Vožnja prema Anconi. Dolazak u trajektnu luku. Ukrcaj u dvokrevetne unutarnje kabine dva sata prije isplovljavanja, na relaciji Split-Ancona, oko 17.30 sati. Polazak broda kompanije SNAV u 19.30 sati. Noćenje na brodu. Noćna plovidba.

 

7. dan  ANCONA – SPLIT/KARLOVAC/ZAGREB       420 km  /  subota, 02.10.

Lagani doručak na brodu. Uplovljavanja u trajektnu luku Split u jutarnjim satima, oko 07,00 sati. Završetak putovanja za putnike iz Splita, a mi dalje nastavljamo prema Karlovcu i Zagrebu. Dolazak na mjesto polaska u ranim poslijepodnevnim satima.

Program putovanja
Broj osoba:

Cijene putovanja

Datum polaska: 26.09.2021
Datum povratka: 02.10.2021
Grad polaska: Zagreb
Mjesto polaska: ČAKOVEC, Varaždin
7 dana
4.290,00 Kn

Cijena aranžmana po osobi:  FM 4.290 kn / RC 4.490 kn

Rok za prijavu: do 7 dana prije polaska ili dok ima mjesta       

Minimalan broj putnika: 40  /  Maksimalan broj putnika: 58

 

Po uplati aranžmana svaki putnik je dužan dostaviti točno ime i prezime, datum rođenja, državljanstvo i broj osobne iskaznice ili putovnice.

 

Cijena uključuje:

 • prijevoz visokoturističkim (visokopodnim) autobusom prema programu,
 • 2 noćenja s laganim doručkom (kroasan, kava, sok) na brodu u dvokrevetnim unutarnjim kabinama na relaciji: Split-Ancona i Ancona-Split,
 • 4 polupansiona (večera, doručak) u hotelu 3*/ 4* (dvokrevetne/trokrevetne sobe) u Selva di Fassano ili okolici Barija,
 • sve razglede i izlete prema programu,
 • voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku,
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja.

 

Cijena ne uključuje:

 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgleda,
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, osobne troškove (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.),
 • boravišnu pristojbu u iznosu od 1,50-3,00 EUR po osobi po noćenju – plaća se na recepciji hotela (točan iznos boravišne pristojbe bit će objavljen u završnom pismu),
 • informativna cijena ulaznica:
  • Castel del Monte ulaznica: 10 EUR odrasli, 3,50 EUR mladi 18-25.g., djeca do 18.g. besplatno,
  • Grotte di Castellana (ako se odlučite za ulazak u špilju) – 10 EUR po osobi,
 • doplata za jednokrevetnu sobu – 1.290 kn (obavezna doplata ako osoba spava sama u sobi),
 • doplatu za jednokrevetnu unutarnju kabinu – 750 kn po osobi (ako je samo jedna osoba u kabini),
 • napojnicu za vozače i vodiča – po želji, nije obavezno, no ako ste zadovoljni uslugom, organizacijom i trudom naših vodiča, čistoćom autobusa, lijepo ih je nagraditi (preporuka prosječnog iznosa napojnice 2-5 eur po osobi; iznos napojnice ovisi o Vašoj procjeni i zadovoljstvu te može biti i viši, a određujete ga sami ukoliko istu želite ostaviti),
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

 

Popusti i doplate

 • jedno dijete 4-11,99 god. na pomoćnom ležaju u trokrevetnoj sobi 20% popusta,
 • odrasla osoba na pomoćnom ležaj u trokrevetnoj sobi 10%,
 • trokrevetne sobe na upit,
 • polazak iz Čakovca i Varaždina uz doplatu 100,00 kn po osobi.

 

Za sve polaske (osim Zagreba) potrebna prethodna pismena najava.

Točno vrijeme polaska iz svih gradova bit će definirano 7 dana prije polaska.

Čakovec i Varaždin uz doplatu, Karlovac bez doplate.

Putnici iz Splita sami dolaze u trajektnu luku gdje se sastaju s voditeljem putovanja i ostatkom grupe.

 

 

Nadoplata za odabir sjedala u autobusu (nije obavezna):

 • za posebno sjedalo u autobusu:
 • 1 red – sj. 3,4               100 kn
 • 2 red – sj. 5,6,7,8        100 kn
 • za dodatno prazno sjedalo u autobusu 690 kn (nudimo vam veći komfor kako biste sjedili sami).

NAPOMENA:
Prvo noćenje i zadnje noćenje (na brodu) ponesite manji kofer ili ruksak kako ne bi nosili veliki kofer. Kabine su male i veliki koferi zauzimaju vam puno prostora. Isto tako, nezgodno je po stepenicama nositi tešku prtljagu. Napominjemo da za vrijeme plovidbe zbog sigurnosnih razloga nije moguće doći do vozila na brodu, pa tako i autobusa, stoga vodite računa da uzmete na vrijeme sve što vam je potrebno (posebice lijekove i higijenske potrepštine). Na brodu postoji mini market, bar i restoran te na brodu možete večerati. Nitko vam ne brani ponijeti svoju hranu ili napitke na brod, a možete ih u zajedničkim prostorijama i kabinama na brodu konzumirati (izuzev brodskih restorana i kafića).

 

VAŽNE INFORMACIJE

 • raspored sjedenja u autobusu sastavlja Organizator putovanja prema redoslijedu uplata; agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata,
 • završno pismo vam dostavljamo e-mailom 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.), 
 • fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta voditelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta,
 • Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa,
 • Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja,
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjene redosljeda programa,
 • program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili osobe koje zahtijevaju WC u autobusu,
 • predviđene pauze tijekom vožnje su okvirno svakih 2,5 sata, uz minimalnu pauzu od 20 minuta,
 • zbog gužvi na cestama, moguće je čekanje na povratni transfer Zagreb-Varaždin/Čakovec na Autobusnom kolodvoru u Zagrebu, o čemu ćete biti obaviješteni od strane voditelja putovanja prije dolaska u Zagreb.

 

 

Italija je država na jugu Europe. Sastoji se od poluotoka i dva velika otoka na Sredozemnom moru, Sicilije i Sardinije. Jedinu kopnena granica joj se nalazi na sjeveru, na Alpama, gdje graniči s Francuskom u zapadnom dijelu, Švicarskom na sjeverozapadnom dijelu, Austrijom na sjevernom dijelu, te Slovenijom na sjeveroistočnom Dijelu. Uz kopnene granice ima i morsku granicu s Hrvatskom. Neovisne države San Marino i Vatikan nalaze se unutar teritorija Italije.

 

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:   

Za  državljane RH viza za Italiju nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

 

U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta najbliže predstavništvo Hrvatske u Italije nalazi se u Bariju.

Konzulat Republike Hrvatske u Talijanskoj Republici (Bari) se nalazi na adresi Via Quintino Sella n.13, 70122 Bari. Italija. Kontakt podaci: tel. 0039 080 9303639, fax. 0039 080 9303639, e-mail. consolatocroaziabari@libero.it. Počasna konzulica: Rosa Alo’.

Za navedeno putovanje vrijede Opći uvjeti i uputstva za turističke aranžmane organizatora putovanja.

ŠA04

Galerija slika

© Sun-Travel.hr - All rights reserved.