suntravel@sun-travel.hr   |   +385 40 493 082   |   pon.- pet. 08 - 19 sati // subota 08 - 13 sati
  |   Opći uvjeti   |   Izjava o privatnosti   |   Plaćanje

ŠVICARSKA I ITALIJA ALPSKA TURA

5 dana
Cijena od:
3.090,00 Kn
Švicarska
5 dana autobusom i vlakovima Uključene večere, vožnje vlakovima i svi izleti!

Program putovanja

1. dan  ZAGREB/RIJEKA – TREVISO - VAL DI SOLE

Polazak autobusa iz Zagreba s Autobusnog kolodvora u u 04:00 sata, polazak iz Karlovca u 04:45 sati s benzinske crpke Petrol kod naplatnih kućica (okvirno vrijeme, obavezna prijava kod rezervacije) te  polazak sa sjevernog stajališta Vrata Jadrana kod Rijeke u 06:30 sati. Vožnja kroz Sloveniju i Italiju  uz povremeno zaustavljanje putem radi odmora. Posjet gradu Treviso, nekad važnoj utvrdi srednjeg vijeka, a danas važnom središtu bogatog i plodnog područja. Šetnja povijesnom jezgrom grada okruženog kanalima: Palazzo del Podesta - Palazzo del Trecento - Loggia dei Cavalieri - katedrala sv. Petra. Slobodno vrijeme za osobne programe ili kupovinu. Nastavak vožnje prema području Trentina. Smještaj u hotel na području Val di Sole. Piće dobrodošlice. Večera. Noćenje.

2. dan  IZLET VOŽNJA VLAKOM  I  TRENTO

Doručak. Vožnja do željezničke stanice i ukrcaj na uskotračnu željeznicu. Putovanje vlakom kroz romantične predjele  ljupkih planinskih sela, dubokih dolina i veličanstvenog planinskog svijeta Brenta Dolomita. Iskrcaj s vlaka u gradu Trento, glavnom gradu pokrajine Trentino. U ovom je gradu održan jedan od najpoznatijih crkvenih koncila u povijesti. Grad je bio u prošlosti i dio Austrije, te je gradska arhitektura šarmantna mješavina talijanskih i austrijskih utjecaja. Razgled grada uz pratnju gradskog vodiča: trg s katedralom - Via Belenzani s venecijanskim palačama - Via Manci - dvorac prinčeva-biskupa Castello del Buon Consiglio - crkva Santa Maria Maggiore. Slobodno vrijeme za šetnju, ručak i osobne programe. Posjet vinariji s   s uključenom probom vina. Povratak u hotel autobusom. Slobodno vrijeme za šetnju prekrasnim planinskim predjelima, korištenje sadržaja u hotelu ili osobne programe.  Područje Val di Sole okruženo je planinama na kojima se mogu naći ledenjaci, mala jezera, brojni izvori vode  i velike prirodne ljepote. Večera. Noćenje.

 

3. dan  IZLET VOŽNJA VLAKOM BERNINA  - ST. MORITZ

Doručak. Vožnja preko planinskog prijevoja Tonale i ukrcaj na vlak u mjestu Tirano. Ukrcati ćemo se na alpsku željeznicu koja vozi tragom slavne Bernine. Vožnja vlakom približiti će nam spektakularne alpske krajolike i savladati ćemo različite visinske razlike. Uz moćne ledenjake i visoke planinske vrhunce do visine 2.253 metra dolazimo  do St. Moritza u Švicarskoj, jednog od najprestižnijih europskih skijališta i dvostrukog domaćina zimskih olimpijskih igara. Šetnja središtem grada na čijim ulicama se često može sresti bogate i slavne. Povratak u hotel autobusom. Večera. Noćenje.

 

4. dan IZLET PLANINSKI SVIJET  BRENTE I JUŽNIH DOLOMITA

Doručak. Cjelodnevni izlet autobusom u planinski svijet Brente i južnih Dolomita. Izlet je uz pratnju mjesnog vodiča. Na ovom izletu upoznati ćete moćne planinske vrhove i jedinstvenu planinsku panoramu. Vožnja kroz dolinu Val di Sole uz zaustavljanje na najljepšim panoramskim točkama. Posjet slavnom skijalištu Madona di Campiglio koje je i elegantni gradić na nadmorskoj visini od 1.550 metara često zvana i „Biser Dolomita“. Duga tradicija skijanja i zimskih sportova dovela je i bogate i slavne koji su ovaj gradić učinili jednim od najpoznatijih skijališta Italije. Mala jezerca, potočići i veličanstveni vrhunci parka prirode Adamello-Brenta okružuju skijalište. Zaustavljanje u jednom od planinarskih domova -gostionica i pauza za kavu. Povratak u hotel. Romantična trentinska večera uz glazbu i svjetlost svijeća. Noćenje.

 

5. dan  VAL DI SOLE - TRST - RIJEKA/ZAGREB

Doručak. Odlazak iz hotela. Vožnja  kroz Italiju uz kraća zaustavljanja putem radi odmora.  Nastavak vožnje do Trsta.  Trst je promijenio svoje ruho nekadašnjeg simbola za shopping i legendarnog Ponterossa, te je postao vrlo ugodan grad pun dobrih restorana i kafića. Šetnja s pratiteljem po gradskom središtu: Trg ujedinjenja Italije (Piazza Unità d'Italia) izgrađen tijekom Habsburške Monarhije - Gradska vijećnica – fontana 4 kontinenta. Kraće slobodno vrijeme za osobne programe, finu kavu ili šetnju. Nastavak vožnje kroz Sloveniju. Dolazak u Hrvatsku u kasnim satima.

Program putovanja
Broj osoba:

Cijene putovanja

Datum polaska: 02.06.2021
Datum povratka: 06.06.2021
Grad polaska: Zagreb
Mjesto polaska:
5 dana
3.190,00 Kn

FIRST  MINUTE CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI POLAZAK 28.04.: 3.090 kn

REDOVNA CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI POLAZAK 28.04.: 3.290 kn

 

FIRST  MINUTE CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI POLAZAK 02.06..: 3.190 kn

REDOVNA CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI POLAZAK 02.06.: 3.390 kn

 

First Minute cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni

 

Rok za prijavu: 20 dana prije putovanja             Minimalan broj putnika: 40

 

Cijena uključuje:

 • prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu
 • smještaj na osnovi  ukupno 4 noćenja s  polupansionom u  hotelu  3*  na području Val di Sole (doručak i večera od 3 slijeda, od toga jedna tipična trentinska večera uz svijeće i glazbu)
 • piće dobrodošlice u hotelu
 • rezervaciju i prijevoz željeznicom od Male do Trenta
 • rezervaciju i prijevoz željeznicom Bernina od Tirana do St. Moritza
 • gradskog vodiča za razgled grada Trenta
 • mjesnog vodiča za cjelodnevni izlet Planinski svijet  Brente i južnih Dolomita
 • posjet vinariji uz uključenu probu vina
 • razgledavanja prema programu
 • pratitelja tijekom putovanja
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

 

Cijena ne uključuje:

 •  moguću doplatu za jednokrevetnu sobu – 590 kn
 • ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)
 • putno osiguranje

 

Trokrevetne sobe: na ovom programu nije moguća rezervacija trokrevetnih soba

 

Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:

Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.

- sjedala 3 i 4 u prvom redu doplata po osobi 100 kn

- sjedala 5,6,7,8 u drugom redu doplata po osobi 100 kn

 

 

PREPORUKA PUTOVANJA:

Švicarska i Italija alpska tura kombinirano je putovanje autobusom i željeznicama. Naš autobus ostavlja putnike ispred početne željezničke stanice na ruti i dočekuje ih za nastavak putovanja autobusom kad se iskrcaju s vlaka. Ruta ove ture prilagođena je godišnjem dobu proljeća kad još nije moguće doći autobusom do  svih najviših planinskih vrhunaca (za ljetni program preporučujemo pogledajte naš drugi švicarski program Švicarska alpskim željeznicama). Željeznica na ovim rutama omogućuje približavanje alpskim vrhuncima, dolazak preko mostova i tunela do najljepših alpskih krajolika do kojih ne biste mogli doći autobusom. Ovakav način putovanja ima svoju cijenu i doživljaj i utisak  ovakvog putovanja nije usporediv s  putovanjem na cjenovno drugačijim vrstama programa koji su  isključivo autobusom. Čarobna kombinacija planinskog svijeta južnih Dolomita i švicarskih alpskih vrhunaca uz brojne dodatne sadržaje i večere uključene u cijenu ovog putovanja čini lijepo proljetno putovanje za sve ljubitelje prirode i planina. Ovo nije planinarska tura, i pogodna je i za putnike koji se ne bave planinarenjem i žele se planinama približiti na udoban način kombiniranim prijevozom autobusom i željeznicom.

 

PRAKTIČNE NAPOMENE:

Valuta u Italiji i Sloveniji je euro. Valuta u Švicarskoj je švicarski franak CHF. Moguća je nabavka švicarske valute u Hrvatskoj prije početka putovanja ili zamjena na licu mjesta.  Ponegdje u suvenirnicama i na turističkim mjestima moguće je plaćanje i u eurima.

 

Italija je država na jugu Europe. Sastoji se od poluotoka i dva velika otoka na Sredozemnom moru, Sicilije i Sardinije. Jedinu kopnena granica joj se nalazi na sjeveru, na Alpama, gdje graniči s Francuskom u zapadnom dijelu, Švicarskom na sjeverozapadnom dijelu, Austrijom na sjevernom dijelu, te Slovenijom na sjeveroistočnom Dijelu. Uz kopnene granice ima i morsku granicu s Hrvatskom. Neovisne države San Marino i Vatikan nalaze se unutar teritorija Italije.

 

Švicarska je država u središnjoj Europi.

Graniči s Lihtenštajnom i Austrijom na istokuFrancuskom na zapaduItalijom na jugu i jugoistoku, te Njemačkom na sjeveru. Švicarska ima dugu tradiciju neutralnosti, ali i međunarodne suradnje i sjedište je brojnih međunarodnih organizacija.Confoederatio Helvetica je latinska inačica službenog naziva države, čime se izbjegava izbor između jednog od četiri službena jezika.  Švicarska se nalazi u Srednjoj Europi i prostire se između Ženevskog i Bodenskog jezera. Ukupna površina iznosi 41 285 km2. Glavni grad je Bern, a ostali veći gradovi su ZürichŽenevaLausanne i Basel.

 

Granične i vizne formalnosti:

Za putovanje u  Italiju i Švicarsku državljanima Republike Hrvatske nije potrebna viza, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

Za navedeno putovanje vrijede Opći uvjeti i uputstva za turističke aranžmane organizatora putovanja.

ŠA03

 

Galerija slika

© Sun-Travel.hr - All rights reserved.