suntravel@sun-travel.hr   |   +385 40 493 082   |   pon.- pet. 08 - 19 sati // subota 08 - 13 sati
  |   Opći uvjeti   |   Izjava o privatnosti   |   Plaćanje

AUSTRIJA - ROMANTIČNI GRADIĆI I JEZERA - 3 dana autobusom

3 dana
Cijena od:
1.290,00 Kn
Austrija
Autobusom iz Zagreba 19.6., 16.7. i 20.8.2021.

Program putovanja

1.dan   ZAGREB -BAD AUSSEE - HALSTATT - BAD ISCHL - HOTEL

Polazak autobusa iz Zagreba s Autobusnog kolodvora, turistički peroni 502-506 u 05:30 sati. Vožnja kroz Sloveniju i Austriju uz kraća zaustavljanja pute prema zemljopisnom središtu Austrije mjestu Bad Aussee, poznatom po održavanju Festivala narcisa. Šetnja tradicionalnim austrijskim mjestom do parka u gradskom središtu i spomenika - kamena koji označava središte Austrije, kao i do poznatog Mercedes mosta, sagrađenog u obliku znaka za  automobile Mercedes. Poznata je tradicija proizvodnje medenjaka u ovom mjestu. Spuštamo se prema Hallstatskom jezeru i  jednim dijelom romantične ceste dolazimo do jednog od najpoznatijih fotografskih motiva Austrije, Halstatta - mjestašca s ribarskim kućama i poznatog po arheološkom nalazištu keltske kulture koje je u cijeloj Europi poznato pod imenom „Hallstatska kultura“. Šetnja uz obalu do protestantske crkve i glavnog trga te uskim uličicama uz vodopad do katoličke crkve s vidikovcem i poznatim grobljem. Posjet Bad Ischlu, otmjenom ljetovalištu iz carskih vremena. Šetnja gradskim središtem uz zgradu pošte iz koje je poslan brzojav koji je najavio početak 1.svjetskog rata - župna crkva - otmjena dvorana termalne vode - vile na rijeci Traun. U gradskom središtu imati ćete prilike posjetiti jednu od najslavnijih slastičarnica Austrije „Zauner“ i kušati autentične išlere, kolače koji su dobili ime po Bad ischlu. Ovdje je Carska vila i park - ljetna ladanjska rezidencija obitelji Habsburg u kojoj su oni redovito ljetovali. Vožnje kroz lijepe planinske predjele, mala mjesta i prirodne ljepote. Smještaj u hotel na području Salzkammerguta. Noćenje.

 

 

2. dan  HOTEL - ST.GILGEN - ST.WOLFGANG - MONDSEE - GMUNDEN - HOTEL

Doručak. Nastavak posjeta malim ljupkim gradićima na jezerima. Posjet slikovitom mjestu na jezeru Wolfgangsee St. Gilgenu. Ovdje je kuća Mozartove majke, prošetati ćemo uz kuću do glavnoga trga, crkve sv. Egidija, gradske vijećnice i starog hotela Post s oslikanom fasadom.  Vožnjom uz obalu jezera dolazimo do idiličnog mjesta St. Wolfgang, poznatog po velikoj crkvi s Pacherovim renesansnim oltarom i vidikovcem s pogledom na jezero. Mjesto je postalo poznato po operetama i hotelima u koje dolaze bogati i slavni. Moguća fakultativna vožnja brodom po jezeru (doplata na licu mjesta). Izlet nastavljamo vožnjom kroz idilične krajolike i  slikovita mala mjesta.  Vožnja do jezera Mondsee i posjet baroknom mjestu Mondsee  s velikom bogato ukrašenom crkvom poznatom iz filma „Moje pjesme, moji snovi“.  Nastavak puta romantičnom cestom austrijskih jezera  uz jezero Attersee do jezera Traunsee. Posjet gradiću Gmunden, nekad središtu trgovine soli, a danas mjestu poznatom po izradi keramike. Šetnja starom gradskom jezgrom do gradske vijećnice s porculanskim zvončićima, i uz promenadu - šetalište uz obalu jezera. U Gmundenu se nalazi i poznati dvorac Ort, poznat iz omiljene televizijske serije. Povratak u hotel. Noćenje.

 

3. dan  HOTEL - MILLSTATT - VELDEN - ZAGREB

Doručak. Odlazak iz hotela. Vožnja prema koruškim jezerima. Posjet gradiću Millstatt na jezeru Millstätter See. Ovo je mjesto poznato po benediktinskom samostanu iz 11.stoljeća. Šetnja uz obalu jezera i otmjene habsburške vile,te do glavnog trga. U ovom je mjestu bilo prvo kupalište na koruškim jezerima u 19.stoljeću kad gradsko  plemstvo otkriva ljepote jezerskih krajolika. Slobodno vrijeme za kavu i šetnju.  Na kraju naše ture po romantičnim gradićima zaustaviti ćemo se u mjestu Velden (Vrba ob jezeru) na jezeru Wörthersee -  jednom od najpoznatijih mjesta za odmor u Koruškoj, poznatom po snimanju popularnih serija i dvorcu Velden. S obale jezera pruža se lijep pogled na alpske vrhunce i guste crnogorične šume. Šetnja uz obalu jezera i vile austrijskog plemstva. Slobodno vrijeme za ručak. Povratak vožnjom kroz Austriju i Sloveniju uz kraća zaustavljanja putem. Dolazak u Zagreb u kasnim večernjim satima.

Program putovanja
Broj osoba:

Cijene putovanja

Datum polaska: 20.08.2021
Datum povratka: 22.08.2021
Grad polaska: Zagreb
Mjesto polaska:
3 dana
1.290,00 Kn

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 1.290 kn

REDOVNA CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI:1.390 kn

 

FM cijena vrijedi do popune kapaciteta po FM cijeni

Rok za prijavu: 10 dana prije puta  Minimalan broj putnika: 40

 

 

Cijena uključuje:

 • prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu
 • smještaj na osnovi  2 noćenja s doručkom u hotelu 3* na području Salzkammerguta
 • razgledavanja  i izlete prema programu
 • pratitelja putovanja
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

 

Cijena ne uključuje:

 • moguću doplatu za jednokrevetnu sobu: 590 kn
 • ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike
 • ulaznica u Carsku vilu u Bad Ischlu 15,40 EUR po osobi  park i vila,  ulaznica samo za park 5,20 EUR (informativna cijena koja može biti podložna promjeni)
 •  fakultativnu plovidbu brodom po jezeru Wolfgangsee 8,50 EUR  po osobi (informativna cijena)
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)
 • Putno osiguranje

 

Popusti:

Treća odrasla osoba u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem 5% popusta.

 

Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:

Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri  prilikom rezervacije.

- sjedala 3 i 4 u prvom redu doplata po osobi 100 kn

- sjedala 5,6,7,8 u drugom redu doplata po osobi 100 kn

 

PREPORUKA PUTOVANJA: ovo putovanje preporučujemo svima koji vole velike prirodne ljepote, planinske i jezerske krajolike, uživanje u ugođaju malih ljupkih gradića, šetnje uz jezera, posjet tradicionalnom restoranu ili finoj kavani s pogledom na jezero uz kavu i kolač... Gradići koji se posjećuju nisu veliki i nemaju veliki broj spomenika ili muzeja, ali pružaju odlične motive za fotografiranje i „guštanje“ u bezbroj sitnih ljupkih detalja, malih crkvica, cvjetnih balkona, uređenih parkova....

 

Austrija država je u Srednjoj Europi, a sastoji se od 9 saveznih država. Austrija graniči s Lihtenštajnom i Švicarskom na zapadu, Italijom i Slovenijom na jugu, Mađarskom i Slovačkom na istoku, te Njemačkom i Češkom na sjeveru. Površina Austrije je  83.872,1 km2 a broj stanovnika 8.900.000. Službeni jezik je njemački, koji se također govori u Njemačkoj. Ipak, standardni njemački jezik u Austriji razlikuje se od varijante koja se koristi u Njemačkoj.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:  

Za  državljane Republike Hrvatske  viza za Austriju i Njemačku  nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

 

Organizator putovanja ne preuzima odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Cijene mogućih  ulaznica i fakultativnih sadržaja navedene su uz  pojedine programe  prema informaciji na dan  formiranja programa. Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica i fakultativnih sadržaja do kojih može doći  nakon objave programa. Mogući fakultativni sadržaji plaćaju se na licu mjesta u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu navedeno plaćanje prije puta. Program nije pogodan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili  za osobe koje zahtjevaju  upotrebu WC-a u autobusu. Organizator putovanja ne može utjecati na dužinu čekanja na graničnim prijelazima, na prometne prilike kao i  na vrijeme dolaska autobusa u Hrvatsku na povratku s putovanja.

Za navedeno putovanje vrijede Opći uvjeti i uputstva organizatora putovanja.

ŠA03

Galerija slika

© Sun-Travel.hr - All rights reserved.