suntravel@sun-travel.hr   |   +385 40 493 082   |   pon.- pet. 08 - 19 sati // subota 08 - 13 sati
  |   Opći uvjeti   |   Izjava o privatnosti   |   Plaćanje

MAĐARSKA I RUMUNJSKA MINI TURA

3 dana
Cijena od:
990,00 Kn
Mađarska
3 dana autobusom

Program putovanja

Vrijednost više : hotel 4* i uključen izlet u Rumunjsku !

 

1.dan   ZAGREB - BAJA - SZEGED

Polazak autobusom iz Zagreba s Autobusnog kolodvora, peroni 502-506 u 05:00 sati. Slijedi vožnja kroz Hrvatsku i Mađarsku. Dolazak u Baju, slikoviti gradić južne Mađarske. Šetnja do trga s gradskom vijećnicom i kraće slobodno vrijeme. Vožnja prema Szegedu. Razgled Szegeda, trećeg najvećeg grada u Mađarskoj: obala Tise – Trg Szecheny - nacionalno kazalište - katedrala Czanad - gradska vijećnica - sveučilište. Szeged je grad poznat po brojnim palačama u Art Noveau stilu, velikim parkovima i živahnom pješačkom zonom u gradskom središtu. Smještaj u hotel u  centru Szegeda. Noćenje.

 

2. dan  SZEGED – ARAD – TEMIŠVAR - SZEGED

Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet u obližnju Rumunjsku. Vožnja prema Aradu, gradu smještenom na rijeci Mureš. Šetnja s pratiteljem  središtem grada: Bulevar revolucije - Gradska vijećnica - Palača kulture - neo-gotička Crvena crkva - rimokatolička crkva - Državno kazalište - palača Bohus koja je primjer art nouveau stila - barokna pravoslavna katedrala - stari toranj za vodu koji je pretvoren u muzej - Staro kazalište u kojem je radio najpoznatiji rumunjski pjesnik Mihai Eminescu - židovska četvrt - gradske zidine građene za vrijeme Marije Terezije. Slobodno vrijeme za osobne programe. Nastavak vožnje prema Temišvaru, središtu povijesne pokrajine Banat. Šetnja s pratiteljem  gradskom jezgrom: pravoslavna katedrala – trg Victorei –  kip kapitolijske vučice - opera – dvorac Hunjadija – trg Unirii – rimokatolička katedrala. Slobodno vrijeme za osobne programe i šetnju gradskim baroknim ulicama. Povratak u Szeged.  Noćenje.

 

3. dan  SZEGED – PEČUH – SZIGETVAR - ZAGREB

Doručak. Odlazak iz hotela. Vožnja prema Pečuhu, petom najvećem gradu Mađarske. Šetnja starom gradskom jezgrom Pečuha: katedrala - trg Szecheny - utvrda Barbakan – Gazi Pasim džamija - Košutov trg. Slobodno vrijeme za osobne programe. Preporučujemo posjet muzeju svjetski poznatog porculana Zsolnay ili ručak u nekom od tradicionalnih mađarskih restorana. Vožnja prema Szigetvaru, utvrdi gdje je 1566. godine odigrana bitka između Habsburškog Carstva na čelu s Nikolom Šubićem Zrinskim i Osmanlijskog Carstva koje je predvodio sultan Sulejman Veličanstveni. Kraći razgled  memorijalnog parka u spomen znamenite bitke. Nastavak puta prema Hrvatskoj. Dolazak u Hrvatsku  u kasnim satima.

Program putovanja
Broj osoba:

Cijene putovanja

Datum polaska: 18.11.2021
Datum povratka: 20.11.2021
Grad polaska: Zagreb
Mjesto polaska:
3 dana
990,00 Kn

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 990 kn

REDOVNA CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 1.090 kn

 

First minute cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni

Rok za prijavu: 7 dana prije puta           Minimalan broj putnika: 40

 

 

 

Cijena uključuje:

  • prijevoz visokoturističkim autobusom  prema programu putovanja
  • 2 noćenja s  doručkom u hotelu 4* u centru Szegeda
  • turističkog pratitelja tijekom puta
  • izlet u Rumunjsku
  • razglede prema programu putovanja
  • jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana

 

Cijena ne uključuje:

  • Moguću doplatu za jednokrevetnu sobu 390 kn
  • Ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike
  • Troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci,  telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
  • Putno osiguranje

 

Popusti: treća osoba u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem 5% popusta.

 

Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:

Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.

- sjedala 3 i 4 u prvom redu doplata po osobi 100 kn

- sjedala 5,6,7,8 u drugom redu doplata po osobi 100 kn

 

 

Praktične napomene: valuta u Mađarskoj je mađarska forinta (HUF). Forinte se mogu nabaviti u Hrvatskoj prije početka putovanja (tečaj može biti povoljniji) ili zamijeniti na licu mjesta. Zamjena hrvatskih kuna u forinte moguća je u nekim mjenjačnicama. Valuta u Rumunjskoj je rumunjski lei (RON). Rumunjski lei se mogu zamijeniti na licu mjesta ili nabaviti u Hrvatskoj prije početka putovanja.

 

Mađarska  je država u Srednjoj Europi. Tradicionalno se vjeruje da je Mađarsku osnovao Árpád, koji je poveo Mađare u Panonsku nizinu u 9. stoljeću. Mađarsko je kraljevstvo 1000. godine osnovao kralj Stjepan I. Sveti. Prvi pisani zapis na mađarskom jest povelja o utemeljenju samostana u mjestu Tihany. Na površini od 93.030 km2  živi  9.760.000 stanovnika. Ravnice pokrivaju veći dio Mađarske, dok na sjeveru uz slovačku granicu ima brda i planina (najviši vrh: Kékes, 1014 m). Po pola ju dijeli Dunav .Druge velike rijeke su Tisa  i Drava , dok na zapadu zemlje leži veliko Blatno jezero.

 

Rumunjska je država u jugoistočnoj, djelomično u srednjoj Europi. Na istoku izlazi na Crno more, a graniči na na jugu s Bugarskom, na jugozapadu sa Srbijom, na sjeverozapadu s Mađarskom, na sjeveru s Ukrajinom te na sjeveroistoku s Moldovom. Rumunjska je član NATO saveza i Europske unije. Stanovništvo Rumunjske vrlo je složen pojam zbog kompleksne etnogeneza Rumunja. Utjecaji susjednih zemalja još su vrlo prisutni, a u nekim dijelovima Rumunjske etnička slika je pravi mozaik.

 

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:  

 Za  državljane RH vize za Mađarsku i Rumunjsku nisu potrebne, ali je za putovanje potrebna osobna iskaznica ili važeća putovnica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

 

Organizator putovanja ne preuzima odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Cijene mogućih  ulaznica i fakultativnih sadržaja navedene su uz  pojedine programe  prema informaciji na dan  formiranja programa. Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica i fakultativnih sadržaja do kojih može doći  nakon objave programa. Mogući fakultativni sadržaji plaćaju se na licu mjesta u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu navedeno plaćanje prije puta. Program nije pogodan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili  za osobe koje zahtjevaju  upotrebu WC-a u autobusu. Organizator putovanja ne može utjecati na dužinu čekanja na graničnim prijelazima, na prometne prilike kao i  na vrijeme dolaska autobusa u Hrvatsku na povratku s putovanja.

 

Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju.

Minimalan broj putnika za putovanje je 40. Agencija zadržava pravo otkazati putovanje najkasnije 20 (dvadeset) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju više od šest dana i najkasnije 7 (sedam) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju između dva i šest dana, ukoliko se na putovanje ne prijavi potreban, u programu ili ugovoru o putovanju naveden, broj ljudi.

 

Završno pismo šaljemo 2 dana prije početka putovanja.

Za navedeno putovanje vrijede Opći uvjeti i uputstva organizatora putovanja.

ŠA03

Galerija slika

© Sun-Travel.hr - All rights reserved.