suntravel@sun-travel.hr   |   +385 40 493 082   |   pon.- pet. 08 - 19 sati // subota 08 - 13 sati
  |   Opći uvjeti   |   Izjava o privatnosti   |   Plaćanje

LIKA - KROZ LIKU, U POKRETU

3 dana
Cijena od:
1.950,00 Kn
Hrvatska
Autobusom iz Čakovca, Varaždina, Zagreba 30.04.2021., 20.06.2021

Program putovanja

KROZ LIKU, U POKRETU…

NOVO, AKTIVNO, ATRAKTIVNO I DRUGAČIJE…

1.dan: ČAKOVEC / VARAŽDIN / ZAGREB -  OTOČAC -  SINAC - LIČKO LEŠĆE - GOSPIĆ

Dolazak u Otočac, „Veneciju u malom“, grad u srcu Gacke doline, u koritu planinskih masiva Velebita i Male Kapele . Otočac svoj naziv i opstanak duguje riječnom otoku jer je sve do 18. st. bio smješten na prirodnom otočiću usred rijeke Gacke. Otok je bio utvrđen zidinama i kulama radi obrane. Prići mu se moglo samo čamcem preko vode, tako da Otočac nikada nije bio zauzeti grad. Šetnja prekrasnim Gačanskim parkom hrvatske memorije, sa kamenim skulpturama koje vas vode kroz povijesni vremeplov… crkva Presvetog Trojstva, Muzej grada, Fortica sa kapelicom od Majke Božje žalosne…

Slobodno za ev. ručak i vlastite aranžmane, do 15 sati, kada polazimo prema Sincu, mjestu izvora rijeke Gacke.…. Obilazak stogodišnjih mlinica, Majerovo i Tonković Vrilo.. Gacka je izuzetno čista rijeka bogata kisikom, glasovita je i među ribičima jer je poznato da potočna pastrva u rijeci Gacki raste i do 5 puta brže u odnosu na druge kraške rijeke. Majerovo vrilo u Sincu jedno je od 3 najveća izvora u izvorišnom području Gacke i vrlo je slikovito, a Majerov mlin je izvrsno očuvan i žito melje na tradicionalan način. Ljepota Gacke i njezinih izvora zasigurno će Vas oduševiti, a posjet staroj mlinici pravi je doživljaj.

Nastavak putovanja prema Ličkom Lešću, gdje ćemo posjetiti Hrvatski centar za autohtone vrste riba i rakova krških voda

Nastavljamo prema Gospiću, smještaj u hotel, večera, noćenje. Preporučamo odlazak na pivo u  The Highlander’s Pub, nedaleko hotela.

 

2. dan: RIZVANUŠA – SMILJAN – PERUŠIĆ - GOSPIĆ

Nakon doručka, odlazak prema 10 km udaljenoj Rizvanuši, malom mjestu za veliku avanturu…gdje se nalazi i adrenalinski park Rizvan City. Ukrcaj u  Jeepove te 4,5 satni safari rutom Dabarski kukovi…. Bijele ceste, prirodne ljepote, točke prelijepih vizura krajolika, informacije o življenju na Velebitu u prošlosti. Zasigurno ćete doživjeti Velebit na jedan sasvim novi i drugačiji način, vidjeti ćete zašto Velebit ima status Parka prirode te zašto su njegovi sjeverni i južni dijelovi proglašeni nacionalnom parkom. Po povratku, kraći odmor te odlazak u obližnji Smiljan te obilazak Memorijalnog centra Nikola Tesla. Nastavljamo prema Perušiću gdje ćemo  posjetiti OPG Vlainić, te degustirati neke od vrhunskih rakija: dunjovača, šljivovica, borovica, medovača .…. Povratak u hotel, večera, noćenje.

 

3. dan: GOSPIĆ –- BAŠKE OŠTARIJE – KRASNO – ZAGREB / VARAŽDIN/  ČAKOVEC

Nakon doručka, u jednosatnoj šetnji Gospićem, u pratnji stručnog vodiča,  upoznat ćemo ovaj zanimljiv gradić, njegovu izuzetno složenu prošlost kao i njegove znamenitostI. Krećemo prema Baškim Oštarijama, planinskom prijevoju preko Velebita, gdje ćemo imati slobodno vrijeme za ev. ručak. Nakon pauze slijedi šetnja do Kubusa, vidikovca, s prelijepim panoramskim pogledom na Jadransko more i otok Pag. Nastavak putovanja prema  Krasnom, u obilazak sirane Runolist  u sklopu koje je izgrađen  edukativni hodnik iz kojeg se mogu vidjeti faze proizvodnje sira, te kušaonica sira gdje ćemo i mi degustirati 6 vrsta sira. Krasno je jedno od naših najvećih planinskih naselja, smješteno na sjevernim obroncima Velebita u granicama Parka prirode Velebit, a povrh njega se nalazi svetište Majke Božje od Krasna, koje zasigurno ne smijemo izostaviti.. Slobodno vrijeme za vlastite aranžmane. Predviđeni dolazak kući u večernjim satima.

 

Program putovanja
Broj osoba:

Cijene putovanja

Datum polaska: 20.06.2021
Datum povratka: 22.06.2021
Grad polaska: Čakovec
Mjesto polaska: Čakovec, Varaždin, Zagreb
3 dana
1.950,00 Kn

CIJENA ARANŽMANA: 1.950 kn

 

Minimalno 18putnika

Maksimalno 30 putnika

 

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

prijevoz autobusom, prema programu

smještaj na osnovi 2 polupansiona u hotelul 4* u Gospiću, u dvokrevetnim sobama

voditelja putovanja uz stručno vodstvo tijekom putovanja

ulaznicu za Hrvatski centar za autohtone vrste riba i rakova krških voda te jednosatnu prezentaciju

4,5 satni Jeep safari

Ulaznicu za Memorijalni centar Nikola Tesla, sa stručnim vođenjem

Degustaciju 4 vrste rakije u OPG Vlainić sa prezentacijom

Degustaciju 6 vrsta sireva u sirani Runolist, sa stručnim vođenjem

Obilaske prema programu

Jamčevinu za turistički paket aranžman

Organizaciju i realizacju putovanja

 

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

Doplatu za jednokrevetnu sobu 380 kn

Obroke koji nisu navedeni u programu putovanja

Osobne troškove i sve što nije navedeno pod cijena ukjučuje

Osiguranje od rizika otkaza (preporučamo).

 

Agencija ima pravo promjene redoslijeda programa. S obzirom na stalne izmjene vezano za epidemiološke mjere i u Hrvatskoj i u inozemstvu, zadržavamo pravo otkaza aranžmana ukoliko će epidemiološka situacija to zahtijevati ili promjene programa na koje putnici ne moraju pristati ukoliko ne žele!

 

Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti i uputstva za turističke aranžmane organizatora putovanja SUN TRAVEL.

 

Galerija slika

© Sun-Travel.hr - All rights reserved.