suntravel@sun-travel.hr   |   +385 40 493 082   |   pon.- pet. 08 - 19 sati // subota 08 - 13 sati
  |   Opći uvjeti   |   Izjava o privatnosti   |   Plaćanje

PERLE EGEJA - 5 dana

5 dana
Cijena od:
3.990,00 Kn
Turska
Zrakoplovom i autobusom. GALIPOLJE – ÇANAKKALE/DARDANELI – TROJA – ASSOS – PERGAM – EFEZ – IZMIR *Vrijednost više: hoteli 4*/5* s uključenim polupansionom, poklon za svakog putnika!

Program putovanja

Perle Egeja, zrakoplovom i autobusom

GALIPOLJE – ÇANAKKALE/DARDANELI – TROJA – ASSOS – PERGAM – EFEZ – IZMIR

*Vrijednost više:

hoteli 4*/5* s uključenim polupansionom, poklon za svakog putnika!

Program

1. dan ZAGREB – ISTANBUL – GALIPOLJE

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman 2 sata prije leta. Polijetanje zrakoplova za Istanbul na letu Turkish Airlinesa, TK 1054 u 09.10h. Dolazak u Istanbul u 12.25h po lokalnom vremenu. Nakon obavljenih pograničnih formalnosti, ukrcaj na autobus i polazak prema Galipolju. Vožnja sjevernom obalom Mramornog mora, drevnom pokrajinom Trakijom do Galipolja, poluotoka na kojem se vodila jedna od najkrvavijih bitki Prvog svjetskog rata. U poslijepodnevnim satima prijava i smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

2. danGALIPOLJE – ÇANAKKALE/DARDANELI – TROYA – ASSOS – AYVALIK

Nakon doručka odlazak do Galipoljskog nacionalnog parka (pod zaštitom UNESCO-a) ukupne površine od 33.000 ha, poznato spomen-obilježje na poginule turske i strane vojnike tijekom strahovite bitke 1915. godine. Tu se nalazi groblje Chunuk Bair (osamljeni bor), ratni muzej Kabatepe, uvala Anzak koja je dobila ime po iskrcaju ANZAC trupa (Australian and New Zealand Army Corps), potonuli brodovi, kanali, kule i mnogi drugi ostaci iz tog doba. Slijedi odlazak do brodske luke, ukrcaj na trajekt te prelazak morskog tjesnaca Dardanela koji spaja Mramorno i Egejsko more. Putovanje nastavljamo prema Troji (Unesco), legendarnom gradu i poprištu Trojanskog rata, dijelom opjevanog u Homerovoj Ilijadi. Po dolasku u ovu prijestolnicu drevne pokrajine Troade obilazak arheoloških ostataka: Atenin hram, Bouleuterium (gradska vijećnica), kamena rampa i druge znamenitosti iz različitih povijesnih razdoblja. Odlazimo potom do Assosa, starog grčkog grada, u kojem je živio poznati filozof Aristotel i otvorio Filozofsku akademiju. Posjet Akropoli i hramu božice Atene s prekrasnim pogledom (za vedra se vremena može vidjeti i grčki otok Lezbos); gradskim zidinama, osmanskoj džamiji, kazalištu i antičkoj luci. Nastavak putovanja prema Ayvaliku, u osmansko doba važnom trgovačkom središtu. Po dolasku u večernjim satima, prijava i smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

3. dan AYVALIK – PERGAM – IZMIR

Doručak. Vožnja do Pergama (današnji Bergam), antičkog grada koji je u helenističko doba bio središte slavne Pergamske države. Grad je dobio naziv po pergamentu, pisaćem materijalu dobivenom preradom kože ovaca ili koza. Obilazak lokaliteta: Asklepion, čuveno svetište i lječilište, posvećeno bogu medicine i Apolonovom sinu; aleja s kolonadama; ostaci Zeusovog oltara, najljepšeg ikad sagrađenog (njemački su arheolozi u potpunosti prenijeli Zeusov hram u Berlin i danas je jedna od glavnih atrakcija u Pergamon muzeju; Trajanov hram, kazalište; crvena bazilika, originalno izgrađena kao hram egipatskog boga Osirisa, no u razdoblju ranog kršćanstva pretvorena u baziliku. Slijedi polazak put Izmira, poznate turističke destinacije na obali Egejskog mora, „bisera na zapadu Turske“, moderne metropola s bogatom povijesnom i kulturnom baštinom. Grčki „otac povijest“ Herodot nekoć ga je opisao kao „grad pod najljepšim nebom i s najboljom klimom na Zemlji“.. Po dolasku, prijava i smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

4. dan IZMIR – EFEZ – IZMIR

Nakon doručka, odlazak na cjelodnevno razgledavanje Efeza, antičke metropole i jednog od najbolje očuvanih arheoloških lokaliteta na svijetu. Obilazak: Celsusova knjižnica; Hadrijanov hram; Agora; grčko-rimski amfiteatar; bazilika sv. Ivana; ostaci hrama posvećenog grčkoj boginji Artemidi, jedno od sedam svjetskih čuda Staroga vijeka. Slijedi vožnja do kuće sv. Marije u kojoj je navodno provela u tajnosti zadnje godine života. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

5. dan IZMIR – ISTANBUL – ZAGREB

Doručak i slobodno vrijeme za šetnju gradom i osobne programe do prijevoza prema zračnoj luci. Prijava za let Turkish Airlinesa za Istanbul, TK 2325 u 15.10h. Dolazak u 16.350 te nastavak leta za Zagreb na liniji TK 1055 u 18.10h. Očekivani dolazak u 19.20h po lokalnom vremenu. Završetak programa.

 

 

Program putovanja
Broj osoba:

Cijene putovanja

Datum polaska: 20.10.2021
Datum povratka: 24.10.2021
Grad polaska: Zagreb
Mjesto polaska:
5 dana
3.990,00 Kn

Cjenik

DATUM

ULTRA FIRST MINUTE

FIRST MINUTE

REDOVNA CIJENA

06.10. - 10.10.2021.

3.990 kn

4.190 kn

4.390 kn

20.10. - 24.10.2021.

3.990 kn

4.190 kn

4.390 kn

Obavezna doplata za pristojbe zračnih luka, po osobi: 1.290 kn

Napomeneultra first minute i first minute cijene vrijede do 60, odnosno 30 dana prije polaska ili do popunjenja određenog broja mjesta!

Cijena aranžmana uključuje:

 • Povratni prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi prema programu (Zagreb-Istanbul/Izmir-Istanbul-Zagreb);
 • Prijevoz turističkim autobusom prema programu;
 • Smještaj na području Galipolja u hotelu Hampton by Hilton 4* ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi 1 polupansiona;
 • Smještaj na području Ayvalika u hotelu Grand Temizel 5* ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi 1 polupansiona;
 • Smještaj u Izmiru u hotelu Anemon Fuar 4* ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi 2 polupansiona;
 • Sve razglede prema programu u pratnji licenciranog lokalnog vodiča;
 • Voditelja putovanja iz Zagreba;
 • Pripremu i organizaciju putovanja te jamčevinu.

Cijena aranžmana ne uključuje:

 • pristojbe u zračnim lukama – obavezna doplata 1.290 kn (promjenjivo do izdavanja karata);
 • doplatu za jednokrevetnu sobu od 1.490 kn;
 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgleda;
 • doplate za fakultativne usluge i obroke koji nisu predviđeni programom;
 • osobne troškove, pića i napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje;
 • putno osiguranje (preporučujemo).

 Popusti za djecu na pomoćnom ležaju:

Dijete 2-5,99  godina:    1.000 kn

Dijete 6-11,99  godina:     300 kn

Napomena uz smještaj u trokrevetnoj sobi:

Trokrevetne sobe se najčešće sastoje od 2 odvojena ili 1. bračnog ležaja + pomoćni krevet.

Kvadratura sobe često je ista ili slična dvokrevetnoj sobi te time komoditet može biti smanjen.

 Za jednokratnu rezervaciju 5 ili više putnika odobravamo dodatni popust (informacije na prodajnom mjestu)!

 

Fakultativna ponuda, cijene po osobi (obavezna prijava uz rezervaciju u agenciji):

 • Paket ulaznica (Galipoljski park; arheološki lokaliteti u Troji i Assosu; akropola u Pergamu; Efez – arheološki lokalitet, bazilika sv. Ivana, kuća sv. Marije, Artemidin hram): 290 kn

Napomene

Red letenja (sve lokalna vremena):

TK1054    ZAGREB      ISTANBUL         09:10  12:25

TK2325    IZMIR           ISTANBUL      15:15  16:35

TK1055    ISTANBUL   ZAGREB          18:10  19:20

Korisne informacije – Turska:

Službeno ime države: Republika Turska

Glavni grad: Ankara

Površina: 780.580 km²

Broj stanovnika: 83.154.997

Službeni jezik: turski

Vjera: islam (99% zastupljena)

Vremenska razlika: +1h/+2h u studenom u odnosu na Hrvatsku

Valuta: nova turska lira – TRY. 1 EUR ≈ 9,00 TRY

Električni napon: 220 V i 50 Hz, ali preporuča se ponijeti univerzalni putnički adapter

Pozivni broj zemlje: +90

Mobilne mreže: uporaba mobilnih telefona je moguća, preporučamo provjeru s mobilnim operaterom u Hrvatskoj

Hrana: turska kuhinja je poznata po raznolikosti. Podjednako su zastupljena jela od ribe i morskih plodova kao i mesna jela. Obilje povrća pripremljeno na najrazličitije načine obogaćuje ovu mediteransko-orijentalnu kuhinju.

Odjeća i obuća: preporučamo jednostavnu odjeću i udobnu obuću. Duge suknje i duge hlače bit će u skladu s očekivanjem lokalnog stanovništva u manjim gradovima i selima gdje inače nema puno turista. Također, ženama savjetujemo ponijeti lagani šal, koji može poslužiti i kao pokrivalo za glavu pri razgledavanju muslimanskih vjerskih objekata. Prilikom ulaska u muslimanske vjerske objekte, turisti se trebaju držati običaja vezanih za odjeću i obuću (pokrivene ruke i noge, žene-pokrivena kosa maramom, obuću izuti ispred džamije).

Važno:

Od 2. ožujka 2020., hrvatski državljani koji putuju u Tursku u svrhu turizma ne trebaju vizu za boravak do 90 dana u razdoblju od 180 dana.

Putovnica treba važiti najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju.

Sve osobe koje putuju u Republiku Tursku moraju imati valjano putno-zdravstveno osiguranje koje pokriva razdoblje boravka u Republici Turskoj

 Molimo da obratite pažnju o propisima vezanim uz prijevoz prtljage u međunarodnom zračnom prometu, kao i na težinu i količinu Vaše prtljage. Za prtljagu je odgovorna zrakoplovna kompanija. Po osobi dozvoljeno je nositi 1 komad prtljage maksimalne težine do 30 kg. Ručna prtljaga podložna je pregledu, ne dozvoljava se unošenje tekućina tj. ograničeno je unošenje tekućina u zrakoplov, dozvoljeno je po osobi 1 komad ručne prtljage do 8 kg unjeti u zrakoplov.

Napomene:

Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. U slučaju promjene reda letenja (vremena, zračne luke) organizator putovanja zadržava pravo promjene redosljeda programa putovanja.

Kategorizacija smještaja u Turskoj odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje i može se razlikovati od europskih standarda.

Ovisno o radnom vremenu pojedinih znamenitosti u Turskoj, organizator zadržava pravo promjene redoslijeda obilazaka tijekom putovanja.

Cijene fakultativne ponude i ulaznica bazirane su prema stanju iz siječnja 2021. i mogu biti podložne promjeni.

Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti organizatora putovanja.

ŠA11

 

Galerija slika

© Sun-Travel.hr - All rights reserved.