suntravel@sun-travel.hr   |   +385 40 493 082   |   pon.- pet. 08 - 19 sati // subota 08 - 13 sati
  |   Opći uvjeti   |   Izjava o privatnosti   |   Plaćanje

WELLNESS NA BALATONU UZ IZLET U BUDIMPEŠTU

2 dana
Cijena od:
790,00 Kn
Mađarska
Autobusom iz Zagreba, Varaždina i Čakovca 15.10.2021.

Program putovanja

Smještaj u wellness hotelu Azur 4* s mogućnosti korištenja wellnessa!

Uključen polupansion!

1.dan ZAGREB, SIOFOK

Polazak autobusa ispred Gradskog Poglavarstva ( Trg Stjepana Radića 1 ) ili sa Autobusnog kolodvora Zagreb u 07.00 sati. Vožnja kroz Hrvatsku i Mađarsku sa kraćim zaustavljanjima tijekom puta. Po dolasku u Siofok slijedi kraća šetnja centrom grada uz razgled. Siofok je najpoznatiji po ludim noćnim provodima te po velikom broju wellness hotela. Slijedi razgledavanje gradskih znamenitosti uz pratnju vodiča: Muzej i rodna kuća Emmericha Kalmana, poznatog mađarskog skladatelja - Vodotoranj - šetnica Sandora Petofiya. Slobodno vrijeme za ručak i vlastite sadržaje. Odlazak u hotel na check in te prijava u hotel. Slobodno poslijepodne za wellness sadržaje u hotelu ili šetnju uz jezero Balaton ili uživanje u wellness sadržajima hotela. Večera u hotelu. Noćenje.

2.dan SIOFOK, BUDIMPEŠTA, ZAGREB

Doručak. Jutro slobodno za wellnes te oko 11h, nakon odjave iz hotela polazak na cjelodnevni izlet u Budimpeštu. Vožnja kroz Mađarsku uz kraća zaustavljanja. Dolazak u Budimpeštu u prijepodnevnim satima. Odmah po dolasku slijedi panoramski razgled grada: Citadella na poznatom brdu 235 metara visokom brdu Gellert, odakle se pruža prekrasan pogled na panoramu Budimpešte i rijeku Dunav, te legendarni Hotel Gellert i Terme Gellert. Na brdu se nalazi i spomenik Slobodi, podignut u čast sovjetskog oslobođenja Budimpešte od Nijemaca. Potom idemo prema Peštanskoj strani, te ćemo proći preko Elizabetinog mosta. Slijedi vožnja poznatom Avenijom Andrassy, do modernog stadiona Ferenc Puskas, te ćemo uskoro doći do Trga Heroja, gdje ćemo kratko izaći. Slijedi nastavak razgleda grada autobusom – Nacionalni Parlament – Opera – Bazilika Svetog Ištvana – Lančani Most – Margitin Most.  Potom odlazimo preko Dunava te nastavljamo sa razgledavanjem grada uz pratnju vodiča: Idemo na Budimsku stranu grada, do Budimske palače te razgledavamo Ribarski bastion – Kraljev dvor na Budimu – Crkvu Matijaša Korvina sa kipom gavrana – spomenik Stjepanu Prvom uz kojeg se možete fotografirati sa živim sokolom ( ukoliko ne bude previše hladno ). Vraćamo se u  sami centar grada, na glavnu ulicu Vaci do trga Vorosmarty ter te slavne slastičarnice Gerbaud – najstarije slastičarnice u Budimpešti. Vaci je glavna budimpeštanska ulica s bogatom ponudom suvenirnica, trgovina, ugostiteljskih lokala i šetalištem uz Dunav. Doći ćemo i do zatvorene tržnice u kojoj ćete pronaći bogatu ponudu suvenira, vina, poznatih mađarskih rakija, različitih vrsta začinske paprike i veliki izbor zalogajnica s popularnim savijačama, gulaš juhom, raznim vrstama kobasica, kolačima i drugim mađarskim specijalitetima. Predvečer sugeriramo čarobnu fakultativnu vožnju brodom po Dunavu tokom koje ćete se vratiti u doba monarhije te osjetiti duh prošlih vremena. Nakon razgleda sastanak sa ostatkom grupe te polazak prema Zagrebu. Dolazak u Zagreb predviđen u kasnim večernjim satima..

Hotel Azur 4**** 8,2 BOOKING.COM OCJENA 

Hotel posjeduje 222 sobe s klimom i balkonom. Moći ćete se opustiti u ugodnom ambijentu i modernom uređenju hotela. Sve sobe imaju standardno uređenje, pa će Vas osim namještaja u njima dočekati TV s filmskim kanalima, Wi-Fi, sef, minibar i klima. Hotel je u mirnijem dijelu grada u neposrednoj blizini šetnjica i marine. Poseban dio hotela je i njegow Wellness centar koji se prostire na 3700m2. Tu ćete pronaći i unutarnje bazene kao i odličan suana park s više vrsta sauna. Više i nego dovoljno za jedno fenomenalno opuštanje.

SIOFOK

Grad smješten na južnoj strani velikog jezera Balaton te je ujedno i najmnogoljudniji od svih gradova uz jezero. Grad s ponosom nosi titulu "Glavnog party grada" Mađarske te u gradu preko ljeta bude i preko 200 000 turista, dok je lokalna populacija negdje oko 25 tisuća. Party zona grada je njegov centar, dok je već malo izvan centra puno mjesta gdje se možete opustiti u miru i tišini, pogotovo na šetnjicama uz obalu i marinu. Upravo na tu kartu igraju i hoteli od kojih većina ima u ponudi vrhunske wellness centre, gdje možete pronaći svoj mir i opustiti se uz razne wellness programe u ponudi.

BUDIMPEŠTA

Uvijek zanimljiva kraljica Dunava grad je pun povijesti, kulture te spomenika i muzeja koji o svemu tome svjedoče. Povijesno gledano, zapravo se radi o 2 grada, Budimu i Pešti koji služebno 1873. postaje jednim jedinstvenim gradom. Danas je ovo jedan od najljepših i poviješću najbogatijih srednjoeuropskih gradova. Osim bogate povijesti koja se da istražiti kroz gomilu raznovrsnih muzeja i prekrasne arhitekture, spomen parkova i spomenika, Budimpešta je i suvremen, moderan grad s mnogobrojnom toplicama i diskotekama. Lančani most, Trg heroja, Parlament, Ribarska utvrda... to su samo neka od mjesta koja izazivaju strahopoštovanje i kod najzahtjevnijeg turista, a koje svakako ne smijete propustiti posjetiti.

Program putovanja
Broj osoba:

Galerija slika

© Sun-Travel.hr - All rights reserved.