suntravel@sun-travel.hr   |   +385 40 493 082   |   pon.- pet. 08 - 19 sati // subota 08 - 13 sati
  |   Opći uvjeti   |   Izjava o privatnosti   |   Plaćanje

EGIPAT - HURGHADA - GRUPNO PUTOVANJE

8 dana
Cijena od:
3.650,00 Kn
Hrvatska
Grupni polazak, 11.12.2021. - autobusom iz Čakovca i Varaždina, zrakoplovom iz LJubljane.

Program putovanja

EGIPAT HURGHADA – grupni polazak

11.12-18.12.2021.

AUTOBUSOM IZ ČAKOVCA / ZRAKOPLOVOM IZ LJUBLJANE

Hotel GRAND RESORT 4*

 

 

Hotel :

828 soba, izgrađen u maorskom stilu. Od sestrinskog hotela Grand Hotela, dijele ga ulica i Grand Mall, koji hotelsku ponudu upotpunjuje različitim restoranima, kavanama, barovima, trgovinama… Plaža je udaljena od hotela približno 250m. Do centra Hurghade je 10 km i organiziran je besplatan prijevoz autobusom.

Hotel ima recepciju, info punkt za goste i bar otvoren 24 sata dnevno. Na raspolaganju su 2 glavna restorana, 3 a la carte restorana i barovi… Bazenski kompleks obuhvaća 3 bazena sa slatkom vodom te dva dječja bazena (u zimskom periodu je 1 veliki bazen te 1 dječji bazen grijana voda).

Uz elegantno uređeni bazenski kompleks, nalaze se 2 bara sa snackovima te restoran i bar Pergola, sa živom glazbom u vrijeme čaja.

Uz bazen i na plaži Grand Hotela, suncobrani i ležaljke su gratis, a također i ručnici za plažu.

 

Sobe – rezervirane su sobe kategorije de luxe:

30 m2, Twc, klima, telefon, sat tv, minibar, sef, telefon, fen, balkon ili terasa, pogled bazen.

 

Kroz dan, animacija, igre uz bazen, stolni tenis, masaže i bilijar (uz doplatu), dnevne predstave. U susjednom, Grand hotelu možete uz nadoplatu koristiti saunu, jacuzzi, fitness centar.

ALL INCLUSIVE uključuje:

doručak, ručak, večera – buffet, zakuska, sladoled i slastice… Uz prethodnu rezervaciju, mogućnost večere u različitim a la carte restoranima u hotelu i pasažu Grand Mall (piće se doplaćuje). Lokalna bezalkoholna pića su besplatna 24 sata dnevno, a lokalna alkoholna pića od 10-24 sata. Na plaži, ponuda pića u baru Blue Horizon – u cijeni.

Program putovanja:

 1. Dan: ČAKOVEC – LJUBLJANA – HURGHADA

Polazak autobusa u 11.30 sati prema Ljubljani, check in te polijetanje zrakoplova prema Hurghadi. Po dolasku, smještaj u hotel, noćenje.

 

 1. – 7 dan: HURGHADA

All inclusive u hotelu, mogućnost fakultativnih izleta.

 

 1. Dan : HURGHADA -  LJUBLJANA - ČAKOVEC

Transfer do zračne luke Hurghada te polijetanje zrakoplova prema Ljubljani. Transfer autobusom do Čakovca. Predviđeni dolazak u večernjim satima.

 

 

Predviđena vremena polijetanja zrakoplova (podložna su promjenama):

LJU - HRG  FEG3104      Y 11.12.21 16:00  21:00

HRG - LJU  FEG3103      Y 18.12.21 12:15  15:15

 

 

 

Program putovanja
Broj osoba:

Cijene putovanja

Datum polaska: 11.12.2021
Datum povratka: 18.12.2021
Grad polaska: Ljubljana
Mjesto polaska: Čakovec, Varaždin
8 dana
3.650,00 Kn

CIJENA PAKET ARANŽMANA: 3.650 KN

 

 

CIJENE  su po osobi i UKLJUČUJU:

 • Transfer  autobusom ČAKOVEC – LJUBLJANA – ČAKOVEC
 • Pratitelja putovanja iz Čakovca
 • Povratnu zrakoplovnu kartu LJUBLJANA HURGHADA LJUBLJANA
 • Pristojbe u zračnoj luci
 • Transfere zračna luka hotel zračna luka
 • Uslugu all inclusiva u odabranom hotelu na bazi smještaja u dvokrevetnim DE LUXE sobama
 • Jamčevinu i osiguranje od odgovornosti
 • Predstavnika na destinaciji (slovensko govorno područje)

CIJENE NE UKLJUČUJU:

 • Troškove osobnih narudžbi te sve ostale usluge koje nisu navedene pod cijena uključuje
 • Trošak vize – obavezna doplata 28 eur (dobiva se u zračnoj luci pri dolasku)

N A P O M E N A: potrebna je putovnica koja mora vrijediti najmanje 6 mjeseci od ulaska u Egipat.

 

Minimalni broj prijavljenih putnika : 18

 

Mogućnosti izleta iz Hurgade

 • U Hurghadi preporučamo: 

 

KAIRO DELUXE – jednodnevni izlet autobusom

Piramide u Gizi, sfinga, Egipatski muzej.

U cijenu su uključene ulaznice i obrok. Cijena: približno 84,00€. 

*izlet vođen na njemačkom / engleskom

 

LUXOR DELUXE – jednodnevni izlet autobusom

Hram u Karnaku, hram kraljice Hatšepsut, Memnonovi kolosi, Dolina kraljeva, vožnja Nilom.

Klasični program ili deluxe. U cijenu su uključene ulaznice i obrok. Cijena: približno 84,00€.  

*izlet vođen na engleskom / slovenskom

  

QUAD SAFARI

Vožnja do beduinskog sela, jahanje deva, uključena posudba marame za glavu i naočala te bezalkoholna pića. Cijena: približno 35,00€.

*izlet vođen od strane slovenskog predstavnika

 

Izlete možete predrezervirati u agenciji SUN TRAVEL. Cijene su važeće za jednu osobu i informativnog su karaktera.

Ljubazno molimo da imate na umu kako je kod posjeta nekim znamenitostima potrebno upraviteljima platiti za dozvolu fotografiranja ili snimanja. Molimo Vas za razumijevanje, budući da je zbog zaštite kulturne baštine, a zbog potencijalnih oštećenja kod upotrebe bljeskalice, fotografiranje i snimanje kulturnih znamenitosti pod posebnom zaštitom, zabranjeno. 

Rezervacija izleta moguća je jedino u destinaciji i to kod djelatnika lokalne agencije.

 

 

 

 

KORISNE INFORMACIJE

 

Vizne formalnosti

Za ulazak v Egipat, putnicima je potrebna viza. Ista se u pravilu dobiva neposredno po ulasku u zemlju te stoji 28,00€ (s uključenim troškovima posredovanja). Putovnica mora biti važeća još najmanje šest mjeseci od dana izdavanja vize. Kako se uvjeti mogu promijeniti, a za privremene putovnice vrijede drugačiji uvjeti, ljubazno molimo da se prije odlaska informirate o uvjetima ulaska u Egipat, kod za to nadležnih institucija.

U određenim uvjetima, za državljane Republike Hrvatske, ulaz na Sinajski poluotok moguć je bez plaćanja vize. „Sinai only“ viza važeća je za boravak od najviše 14 dana, no ograničava kretanje turista, budući da je važeća samo na određenim područjima Sharm el Sheikha.

Sva djeca, uključujući i novorođenčad, za ulazak u zemlju moraju posjedovati vlastitu putovnicu. Upis u putovnice roditelja, odnosno zajedničke putovnice, nisu dozvoljene. 

Nakon ulaska, potrebno je ispuniti formular s podacima iz putovnice te o boravku u destinaciji.

Pregled viznog sustava i aktualnih odredbi za hrvatske državljane dan je na stranicama Ministarstva vanjskih i europskih poslova: http://www.mvep.hr/hr/konzularne-informacije/vize/pregled-viznog-sustava0/ 

Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice te su sami odgovorni za ispunjavanje uvjeta ulaska u pojedinu zemlju. Za sve nedoumice, preporučujemo stranice Ministarstva vanjskih i europskih poslova: http://www.mvep.hr/hr/konzularne-informacije/vize/pregled-viznog-sustava0/.

 

 COVID 19 – TRENUTNE INFORMACIJE NA DAN 31.08.2021.

Zdravlje je na prvom mjestu, zato vam u vezi s globalnim širenjem covid-19, u nastavku donosimo neke važne informacije o tijeku putovanja. Želimo vam čaroban i opuštajući odmor!

Novi pravilnik egipatske vlade predviđa da potpuno cijepljeni ne trebaju PCR test pri ulasku u Egipat. Putnici koji nisu cijepljeni i dolaze u Egipat moraju predočiti negativnu potvrdu o rezultatu PCR testa za COVID-19, ne starijeg od 72 sata.

Pri povratku u zračnu luku Brnik, hrvatski državljani u Sloveniji su u tranzitu, a prelazak granice podliježe hrvatskim naredbama.

Obavještavamo vas da od 22. kolovoza 2021 osobe koje nemaju prebivalište u Sloveniji i koje su u tranzitu preko Slovenije moraju ispuniti uvjete PCT – ja:

- CIJEPLJENI, pravila o tome kada se osoba smatra cijepljenom razlikuju se ovisno o vrsti cjepiva: Comirnaty (Pfizer BioNTech): 7 dana nakon druge doze; Spikevax (Modern): 14 dana nakon druge doze; Vaxzevria (AstraZeneca): 21 dan nakon prve doze; Janssen (Johnson & Johnson): 14 dana nakon doziranja

- PREBOLJELI, bolest se može dokazati na dva načina: dokazom o pozitivnom rezultatu PCR testa starijem od 10 dana i ne starijim od šest mjeseci ili liječničkom potvrdom da su preboljeli COVID-19 i ne više od 2 mjeseci od početka simptoma da nije prošlo više od šest mjeseci

-TESTIRANI, PCR ne stariji od 72 sata ili HAG (brzi test na antigen) ne stariji od 48 sati. HAG se može napraviti na povratku u zračnoj luci u Ljubljani po slijetanju, cijena je 30 eura (samo bančna kartica), rezultat se čeka pola sata

ISPUNJENJE OBRAZCA ZA PRAĆENJE PUTNIKA za povratak iz Hurgade u Ljubljanu

Ispunite elektronski obrazac za praćenje putnika dPLF (EU Digital Passenger Locator Form), koji se nalazi na https://app.euplf.eu/#/form#

 

Novac i druga sredstva plaćanja

U svim destinacijama razmjena valute moguća je u hotelima ili većim bankama. Službena valuta je egipatska funta (1 EGP = 100 piastera). Tečaj (svibanj 2016.): 1,00 EUR = 10,00 EGP. Kod unosa novca u zemlju, iznos drugih valuta nije ograničen, no iznos egipatskih funti jest (najviše 20,00 EGP po osobi). Također, novac je moguće podizati s debitnih ili kreditnih kartica, na bankomatima (novac se dobiva u valuti zemlje u kojoj se nalazite, uz plaćanje provizije). Bankomati se nalaze uz veće banke i hotele (dizanje egipatskih funti, uz plaćanje provizije). U većini hotela moguće je plaćanje kreditnim karticama. Molimo da imate na umu da se tečajevi stalno mijenjaju te je moguća i dodatna naplata troškova od strane Vaše banke.

Jezik

Službeni jezik je arapski. U turističkim središtima koriste se i engleski, njemački te francuski.

 

Lokalno vrijeme

Vremenska razlika između Egipta i srednjoeuropskog vremena ljeti i zimi je +1 sat (osim u travnju i listopadu, kada nema vremenske razlike).

Usluge

Predstavnici dočekuju Vas u zračnoj luci te brinu za neometan i udoban transfer do Vašeg hotela. Pri prvom susretu, predstavnik Vam daje sve potrebne informacije. Ljubazno Vas molimo za razumijevanje, budući da na područjima El QuseirPort Ghalib in Marsa Alam, moguća tek povremena prisutnost predstavnika.

Izleti

Molimo da imate na umu da kod izleta i transfera vrijede egipatski zakonski propisi u Egiptu je propisano da se izleti mogu rezervirati jedino kod agencija za organizaciju izleta i transfera, koje su za to dobile potvrdu države. Svaka agencija je odgovorna za pojedine hotele i brodove te je kao takva i upisana u nadležnoj lokalnoj upravi. Rezervacija izleta kod privatnih organizatora i organizatora bez licence zakonom je zabranjena. Molimo da se u destinaciji raspitate kod koje agencije, a s obzirom na egipatsko zakonodavstvo, je dozvoljeno rezervirati izlete. Za naše goste, rezervacija izleta moguća je jedino preko tvrtke CET.

Fotografiranje i snimanje

Fotografiranje i snimanje zračnih luka i vojnih objekata u Egiptu je strogo zabranjeno. Prije fotografiranja ljudi, potrebno je zamoliti ih za dozvolu. Preporučujemo da sa sobom ponesete veće količine fotografskog materijala, budući da je isti u destinaciji mnogo skuplji. Strogo je zabranjeno fotografiranje i snimanje znamenitosti i u brojnim muzejima te se od putnika često traži da fotoaparate, kamere, čak i mobilne telefone, ostave na ulazu. Preporučujemo da prije izleta sve kamere, fotoaparate i mobitele pohranite u hotelskom sefu, kako iste ne biste morali ostavljati na ulazu.

Razgledi

Kod razgledavanja hramova i muzeja, molimo da se ponašate prikladno. Također molimo da ne dirate kamene stijene, antičke skulpture ili izložbene primjerke. Zabranjeno je skupljanje kamenja ili bilo kakvih predmeta. Preporučujemo da prilikom izleta nosite čvrstu obuću. Razgled crkvi i džamija ponekad je moguć jedino izvana, budući da se vjernike ne smije ometati za vrijeme mise ili molitve. Prilikom razgleda džamija, potrebno je prikladno se odjenuti, pokrivajući tijelo (npr. zabranjeno je nositi kratke hlače ili kratke suknje).  

Dodatni troškovi

Ljubazno molimo da imate na umu da su alkoholna i uvozna pića obično vrlo skupa.

  Zdravstvena skrb

Prilikom putovanja u Egipat, preporučujemo sklapanje police zdravstvenog osiguranja! Medicinska skrb u Egiptu je osigurana po područjima. U turističkim središtima, za savjet su Vam na raspolaganju liječnici i obrazovani farmaceuti koji većinom pričaju engleski ili njemački. U većim hotelima, osoblje Vam poziva liječnika. Kod manjih tegoba, savjet možete dobiti od farmaceuta u ljekarnama. Opskrba lijekovima je pod državnim nadzorom i ekvivalentna je srednjoeuropskim okvirima.

Kategorije hotela

Kategorizacija hotela i brodova, navedena u katalogu, određena je od strane nacionalnih turističkih ureda i udruženja, Egyptian Hotel Association. Hotelski objekti nadziran su od strane nadležnog instituta, koji stalno ocjenjuje prikladnost dane kategorizacije.

Napojnice

Zbog vrlo niskih primanja, napojnice imaju veliku važnost. Djelatnicima koji Vas uslužuju potrebno je ostaviti napojnicu u visini 5 - 10% iznosa za plaćanje. Ne ostaviti napojnicu smatra se nepristojnim. Na krstarenju Nilom uobičajeno je skupiti paušalni iznos napojnice, za sve zaposlene.

Hrana i piće

U državama smještenima na jugu, preporučljivo je konzumirati samo kuhanu i pečenu hranu. Voda iz vodovoda u većini zemalja nije pitka, a koristi se samo za održavanje osobne higijene.

Posjeti restoranima

Molimo, da imate na umu kako je pri posjetu restoranima poželjno primjereno se odjenuti. Neprimjerena odjeća (npr. kupaći kostimi ili sportska odjeća) mogu smetati druge goste.

Ponude u božićno i novogodišnje doba

Za Božić i Staru godinu, u hotelima su organizirane posebne gala večere i priredbe. Za navedeno je potrebna nadoplata, koju neki hoteli zahtijevaju od svojih gostiju. Molimo da tijekom tih dana i gala večeri poštujete preporučene načine odijevanja. 

Promet i javna prijevozna sredstva

Promet Egipta ne može se usporediti s prometom na hrvatskim cestama, na koji smo naviknuti. Zbog toga je prije dolazilo do prometnih nesreća, čak i s turističkim autobusima. Sigurnost naših gostiju na prvom nam je mjestu, zbog čega unajmljujemo samo prijevozničke tvrtke čiji se zaposlenici strogo drže pravila, odnosno vremena propisanog za odmor vozača te koje se obvezuju vožnju i transfere obaviti primjereno i, nadasve, sigurno. U turističkim središtima javni je prijevoz dobro uređen. U gradovima je moguća vožnja taksijem ili zajedničkim taksijem, a ista je nadasve ugodna.

Religija

U Egiptu, islam je državna religija. Ramazan (mjesec posta) u islamu je sveto doba. Post počinje kod izlaska sunca, a završava s njegovim zalaskom. Ramazan je, kao i Sveta noć, svake godine u drugo vrijeme. Sukladno lokalnim propisima, određene kulturne znamenitosti mogu biti zatvorene te se i program putovanja mijenja. Druga najveća vjerska zajednica su koptski kršćani.

Mobilni telefoni

U Egipat je dozvoljen unos mobilnog telefona. Vaš operater će Vas obavijestiti o troškovima i dostupnosti. Pokrivenost mreže dobra je u turističkim područjima, no u nekim predjelima nije optimalna.

*Organizator zadržava pravo otkaza putovanja u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika (18).

Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti i uputstva za turističke aranžmane organizatora putovanja 

ša13

 

Galerija slika

© Sun-Travel.hr - All rights reserved.