suntravel@sun-travel.hr   |   +385 40 493 082   |   pon.- pet. 08 - 19 sati // subota 08 - 13 sati
  |   Opći uvjeti   |   Izjava o privatnosti   |   Plaćanje

SOFIJA 4 dana zrakoplovom - NOVA 2022

4 dana
Cijena od:
1.890,00 Kn
Bugarska
Zrakoplovom iz Zagreba, 29.12.-1.1.2022.

Program putovanja

1.dan ZAGREB - SOFIJA 29.12.2021.

Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova kod šaltera središnjih informacija. Podjela putne dokumentacije od strane voditelja putovanja te prijava na let za Sofiji na liniji FR 7064 (Ryanair ) i polijetanje zrakoplova u 12.15 sati. Dolazak u Sofiju predviđen je u 14.35 sati po lokalnom vremenu. Po dolasku organizirani transfer do hotela u Sofiji. Prijava i smještaj u hotel. Idemo na razgled Sofije, grada podno planine Vitoše. Idemo metroom u centar grada u istraživanje povijesti grada od doba antičke Ulpie Serdice ( stari rimski naziv za Sofiju ) uz pratnju vodiča. Čeka nas poduži razgled koji ćemo prepoloviti pauzom za kavu i guštanje u ovoj istočnoj prijestolnici. Borisov Park - Orlov Most - Spomenik Sovjetskim Vojnicima - Bulevar i spomenik Tsar Osvoboditel, u čast ruskog cara Aleksandra - Zgrada Nacionalne Skupštine - Čuvena katedrala Aleksandra Nevskog sa svojom zlatnom kupolom, jedna od najvećih pravoslavnih katedrala na svijetu i najpoznatija znamenitost Sofije - Zgrada bugarske patrijaršije sveti Sinod - Crkva Svete Sofije i spomenik neznanom junaku - Ruska crkva Svetog Nikolaja - glavni gradski Trg Alexandra Batenberg - Nekadašnja Kraljevska palača koja je danas galerija primjenjenih umjetnosti - Spomenik Trabantu - Narodno kazalište Ivana Vazova -  arheološki muzej koji se nalazi u zgradi nekadašnje džamije -Largo, sklop od tri monumentalne građevine iz doba komunističke Bugarske koji se sastoji od Predsjedničke palača, robne kuće TZUM te nove zgrade parlamenta- Rotunda Svetog Juraja - Trg nezavisnosti - Spomenik Svete Sofije - crkva Svete Petke Samardžijska -  Banya Bashi džamija, jedina preostala aktivna džamija u Sofiji, koju je dizajnirao najveći arhitekt Otomanskog carstva, Mimar Sinan - gradska tržnica - Sofijska Sinagoga - Katedrala Svetog Josipa - Crkva svete nedjelje - Bulevar Vitosha, glavna gradska šetnica. Slobodno poslijepodne u Sofiji. Preporučamo posjet nacionalno-povijesnom muzeju gdje se možete upoznati sa bugarskom povijesti. Sugeriramo i posjetu glavnoj gradskoj tržnici u samom centru grada, a nedaleko su i brojne trgovine tipičnih bugarskih suvenira na bazi čuvene bugarske ruže. Možete isprobati tradicionalne taverne s izvrsnim bugarskim specijalitetima nude poznatu šopsku salatu, slasnu banicu sa sirom, kebapčeta kao i dobra vina (Mavrud), rakiju, pivo. Noćenje.

2.dan SOFIJA - PLOVDIV 30.12.2021.

Doručak. Preporučamo fakultativni izlet u cca 150 kilometara udaljeni Plovdiv, kako mnogi kažu najljepši grad u Bugarskoj. Plovdiv je drugi grad po veličini u Bugarskoj, koji se nalazi na mjestu nekadašnjeg velikog rimskog grada Filipolisa. Po dolasku slijedi razgled grada na rijeci Marici u pratnji našeg vodiča. S obzirom da se Plovdiv naziva gradom na sedam brežuljaka, mi ćemo krenuti od donjeg grada te se polako uspinjati prema starom gradu: Centralni gradski trg gdje se nalaze ostatci rimskog Foruma - Borisov vrtSpomenik Milyu - glavna gradska ulica Glavnata - rimski stadion - Džamija Dzhumaya, građena za vrijeme Sultana Murata II. Potom ćemo se uspeti prema starom gradu, pokraj Crkve presvete bogorodice, važne lokacije iz bugarskog nacionalnog preporoda, do najpoznatije lokacije Plovdiva, Plovdivskog teatra. Ovo rimsko kazalište građeno je za vrijeme cara Domicijana, te ga puno arheologa smatra najbolje čuvanim rimskim teatrom na teritoriju cijelog nekadašnjeg carstva. Potom slijedi šetnja starim gradom gdje ćemo osjetiti predivnu atmosferu uskih uličica starog Plovdiva te vidjeti neke od najbitnijih lokacija: Derviški samostan - Crkva svetog Konstantina i Elene - prekrasna zgrada etnografskog muzeja koja se nalazi u sklopu turske kuće iz 19 stoljeća - Kuća balabanov - Kuća Hindliyan, te ćemo razgled završiti na Nebet tepe, jednom od 7 brežuljaka, na kojem se ujedno nalaze i ostatci antičkog naselja iz 4. stoljeća pr.kr. Poslijepodne slobodno vrijeme za uživanje u ovom prekrasnom gradu. Povratak u Sofiju u kasnim poslijepodnevnim satima. Oni koji ne žele ići u Plovdiv imati će slobodan dan za istraživanje Sofije. Navečer mogućnost organizacije tradicionalne bugarske večere s folklornim programom. Noćenje.

3.dan SOFIJA - SAMOSTAN RILA - SOFIJA, NOVA GODINA 31.12.2021.

Doručak. Danas preporučamo fakultativni izlet u Samostan Rilu. Slijedi putovanje do cca 115 kilometara udaljenog Samostana Rila. To je samostan utemeljen u 10. stoljeću sa brojnim freskama, te ga se smatra jednim od najljepših samostana na svijetu, pa je zbog toga česta meta turista iz cijeloga svijeta. Samostan se nalazi u predivnom prirodnom okruženju nacionalnog parka Rila, a u njemu i dan danas živi 60-ak redovnika. Slijedi razgled manastira te slobodno vrijeme za posjet muzeju po želji putnika ( Doplata na licu mjesta ) ili uživanje u okolici te kupja suvenira na lokalnoj tržnici. Oni koji ne žele ići na izlet imati će slobodan dan u Sofiji. Povratak u Sofiju u poslijepodnevnim satima. Slobodno vrijeme za pripremu za najluđu noć. Povratak u hotel nakon posjete samostanu. Poslijepodne slobodno vrijeme za pripreme za najluđu noć. Navečer doček NOVE GODINE 2022. u nekom od noćnih klubova u gradu ili na ulicama i trgovima Sofije uz tradicionalno bugarsko kolo. Noćenje.

 

4.dan SOFIJA - ZAGREB 01.01.2022.

Doručak. Odjava iz hotela. Ostaviti ćemo stvari u prostoriji predviđenoj za prtljagu. Slobodno jutro u Sofiji. Transfer prema zračnoj luci oko 12.30h te prijava na let za Zagreb na liniji FR 7065 (Ryanair ) i polijetanje zrakoplova u 15.00 sati. Dolazak u Zagreb predviđen je u 15.20 sati po lokalnom vremenu. Kraj programa.

***Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih opcionalno tj. fakultativno je podložan promjenama prema procjeni pratitelja a ovise o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata o trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama.

RED LETENJA - podložan promjeni

VRIJEME LETA

29.12.2021. - 01.01.2022.

FR 7064 ZAG - SOF

12:15

14:35

FR 7065 SOF - ZAG

 15:00

15:20

 

HOTEL AKORD 3*– BOOKING.COM OCJENA 8,1!

Hotel Akord je lociran na 3 km od centra Sofije te je opskrbljen besplatnim bežičnim internetom (WiFi). Hotelski restoran nudi razne specijalitete nacionalne i europske kuhinje. U sklopu restorana se gostima nudi bogat (buffet) doručak. Hotelske sobe su lijepo opremljene te opremljene tušem, sušilom za kosu. Podzemna željeznica Hadzhi Dimitar je udaljen 5 minuta hoda dok je centar grada udaljen 30 minuta hoda.

SOFIJA

Grad Sofija u podnožju planine Vitoše, glavni je grad Bugarske. Drugi je najstariji glavni grad u Europi, osnovan prije sedam tisuća godina, u povijesti je imala više imena, a ostaci starog grada su vidljivi i danas. Ime potječe od grčke riječi "sofia" što znači mudrost, a geslo ovog grada je: "Raste, ali ne stari."

Sofija svoj razvoj u velikoj mjeri duguje tome što se nalazi u središtu Balkana. Smještena je na zapadu Bugarske, u sjevernom podnožju planine Vitoše, u dolini također imena Sofija, koja je sa svih strana okružena planinama te je ujedno i najveća dolina u Bugarskoj.

Sofija je grad u kojem ima 16 sveučilišta, mnoštvo crkava, među kojima treba izdvojiti crkvu Sv. Jurja, Sv. Sofije, katedralu Aleksandra Nevskog i džamiju Banju Baši.

***Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih opcionalno tj. fakultativno je podložan promjenama prema procjeni pratitelja a ovise o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata o trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama.

Program putovanja
Broj osoba:

Cijene putovanja

Datum polaska: 29.12.2021
Datum povratka: 01.01.2022
Grad polaska: Zagreb
Mjesto polaska:
4 dana
1.890,00 Kn

TERMIN POLASKA

HOTEL AKORD 3*

GARANTIRANI POLAZAK

29.12.2021. - 01.01.2022.

FM 1.890 kn, RC 2.090 kn

 • Smještaj: HOTEL AKORD 3*
 • Za ovo putovanje potrebna je važeća osobna iskaznica ili putovnica
 • Minimalan broj putnika: 15
 • Rok prijave: Do 7 dana prije puta ili do popunjenja kapaciteta
 • Organizator zadržava pravo na promjenu redoslijeda programa
 • ***Raspored obilaska je podložan promjenama prema procjeni pratitelja te radnim vremenima pojedinih znamenitosti.
 • Fakultativni izleti će se održati ukoliko se skupi dovoljan broj zainteresiranih
 • Po pravlima RyanAir-a svaka osoba sjedi odvojeno, moguće je organizirati sjedenje za dvije ili više osoba zajedno,
 • uz nadoplatu od 65 kn po smjeru po osobi za odabir sjedala.
 • Ryanair je vrlo striktan u pogledu prtljage. Molimo da pazite da prtljaga ne prelazi zadane norme, jer u suprotnom na aerodromu plaćate za dodatnu prtljagu u iznosu 11 eura po kili.

 

 

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • 4 dana putovanja u Sofiju
 • 3 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama hotela Akord 3* u Sofiji
 • Let Ryanairom na relaciji Zagreb – Sofija – Zagreb
 • Sve pristojbe zračnih luka
 • Transfer autobusom do hotela
 • Malu ručnu prtljagu dimenzija do 40cm x 20cm x 25cm
 • Licenciranog turističkog pratitelja
 • Sve razglede prema programu u Sofiji
 • Jamčevno osiguranje, troškove organizacije i realizaciju putovanja

 

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • Nadoplata za jednokrevetnu sobu 250 kn (plaćanje isključivo u kunama prije putovanja)
 • Ulaznice za pojedine objekte
 • Vlastite troškove
 • Nadoplata za dodatnu prtljagu dimenzija 55cm x 40cm x 20cm (10kg) sa vama u kabini –155 kn smjer – 310 kn oba smjera – plaćanje u agenciji obavezno prilikom rezervacije aranžmana, naknadno plaćanje je obično skuplje zbog toga što Ryanair podigne cijene
 • Kartu za Metro u Sofiji koji ćemo koristiti tokom razgleda: Cijena jedne karte je 1,6 Leva dok je cijena dnevne karte 4 Leva. Preporučamo kupnju dnevne karte svaki dan. Više o metrou u Sofiji ovdje
 • Nadoplata za odabrano mjesto u avionu – 65 kn smjer – 130 kn oba smjera
 • Sve što nije navedeno pod cijena uključuje
 • Dodatno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja 

 

FAKULTATIVNI IZLETI (plaćanje na licu mjesta)

CIJENA PO OSOBI

SAMOSTAN RILA

30 €

PLOVDIV

40 €

TRADICIONALNA BUGARSKA VEČERA

30 €

PAKET SVIH IZLETA

90 €

*** Za sve izlete potrebno je minimalno 15 prijavljenih putnika.

 

VAŽNA NAPOMENA

 

 • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja i podložna su promjeni,
 • Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte,
 • U slučaju izvanrednih (charter) letova, red letenja je podložan promjeni i u vrlo kratkom roku pred polazak na put,
 • Završno pismo vam dostavljamo mailom 48 sati prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom vremenu polaska (leta), kontakt i ime pratitelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.),
 • Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta,
 • Fakultativni program će se održati isključivo ukoliko se ispune trenutno zahtijevani uvjeti pružatelja usluge na terenu,
 • Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa,
 • Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

 

 

KORISNE INFORMACIJE

 

 • Valuta u Bugarskoj je bugarski LEV ( 1 euro je cca 1,95 LEVA )
 • Lista taksi kompanija koje preporučamo u Sofiji na linku ovdje
 • Happy je lanac bugarskih restorana - više ovdje

 

COVID-19 SIGURNA REZERVACIJA

Za sve nove rezervacije za putovanja u organizaciji turističke agencije Putolovac moguća je promjena termina putovanja i promjena destinacije prije putovanja u slučaju nepredvidivih situacija izazvanih COVID-19 pandemijom.

U slučaju niže navedenih razloga, svi putnici koji uplate putovanje, a isto bude otkazano od strane agencije utjecaja bilo kojeg od navedenih razloga na popunjavanje aranžmana imaju pravo na 100% povrat novca. Navedeno se odnosi na sve nove rezervacije u 2021. godini za vrijeme trajanja pandemije.

 • Ukoliko je na destinaciji uvedena obveza testiranja na COVID-19, bilo na destinaciji vašeg putovanja ili da je to po povratku u Republiku Hrvatsku nakon putovanja (ne vrijedi u slučaju da je osigurano besplatno testiranje)
 • Ukoliko je prema svjetskim COVID-19 listama u zemlji u kojoj se nalazi destinacija putovanja uvedena zabrana putovanja građana Republike Hrvatske
 • Ukoliko je uvedena obavezna karantena ili samoizolacija po dolasku na destinaciju ili povratku u Hrvatsku
 • Svi garantirani polasci ne smatraju se garantiranim u slučaju loše epidemiološke situacije na destinaciji sukladno gore navedenim točkama
 • Prilikom autobusnih putovanja agencija će se pridržavati svih u tom trenutku zakonski propisanih mjera. Ukoliko u slučaju promjene određenih mjera nije moguće održati putovanje, isto će biti odgođeno te putnicima biti ponuđen povrat akontacije

Ukoliko putnik otkaže putovanje, a da nije u obzir uzet jedan od gore navedenih parametara za uplaćeno putovanje vrijede redovni opći uvjeti putovanja organizatora. Gore navedeni uvjeti ne vrijede u slučaju da se putnik sam zarazi na putovanju, dobije simptome ili bude pozitivan na COVID-19 virus prije, za vrijeme ili poslije putovanja. U tom slučaju također vrijede Opći Uvjeti organizatora.

PROTOKOLI KOJI SE PRIMJENJUJU PRILIKOM ULASKA I BORAVKA U REPUBLICI BUGARSKOJ USLIJED PANDEMIJE VIRUSA SARS-CoV-2 I BOLESTI COVID-19

NARANČASTA ZONA

Isti uvjeti za ulazak u Bugarsku vrijede za putnike koji dolaze iz zelenih ili narančastih zona (NARANČASTA ZONA: sve zemlje koje nisu niti u zelenoj niti u crvenoj zoni).

Od 1. rujna Hrvatska je u narančastoj zoni.

Više na poveznici: http://www.mvep.hr/hr/konzularne-informacije/informacije-o-putovanjima/upozorenja/bugarska,20.html

 

Za ulazak u Bugarsku neophodno je predočiti jedan od sljedećih dokumenata:

 • EU digitalna kovid potvrdu ili potvrdu o cijepljenju (14 dana nakon drugog cijepljenja odnosno jednog cijepljenja cjepivom Johnson&Johnson proizvođača Janssen-Cilag International NV) ili;
 • potvrdu o infekciji i oporavku od virusa COVID-19 (15-180 dana nakon pozitivnog testa) ili;
 • negativan PCR test ne stariji od 72 sata ili;
 • sličan dokument koji sadrži podatke kao EU digitalna COVID potvrda
 • Od gore navedenih epidemioloških uvjeta izuzeta su djeca do 12 godina starosti

INFORMACIJE O POVRATKU HRVATSKIH DRŽAVLJANJA U HRVATSKU PRILIKOM PRELASKA ZRAČNIH GRANICA REPUBLIKE HRVATSKE

***  Prilikom povratka u Hrvatsku točnije prelaska hrvatske granice svi putnici su dužni predočiti:

 • EU digitalna kovid potvrdu ili potvrdu o cijepljenju
 • potvrdu o infekciji i oporavku od virusa COVID-19 (15-180 dana nakon pozitivnog testa) ili;
 • negativan PCR test ne stariji od 72 sata ili;
 • negativan antigenski test ne stariji od 48 sati.

Putnicima koji nemaju niti jedan od traženih dokumenata biti će propisana izolacija u trajanju od 10 dana po povratku sa bilo koje destinacije u Svijetu ili Europi. Putnici se najnormalnije slijeću u jednu od zračnih luka u Hrvatskoj. Po povratku kući, putnici mogu obaviti testiranje, poslati isto na mail adresu koju ćete dobiti na granici te vrlo brzo i jednostavno izaći iz izolacije. Osim ako je u zemlji u koju putujemo propisani drugačije ZBOG REGULACIJE ULASKA U AVION nije se potrebno testirati sve do dolaska doma u Hrvatsku bilo da posjedujete COVID putovnicu ili ne.

Za navedeno putovanje vrijede Opći uvjeti organizatora putovanja.

ŠA09

Galerija slika

© Sun-Travel.hr - All rights reserved.