suntravel@sun-travel.hr   |   +385 40 493 082   |   pon.- pet. 08 - 19 sati // subota 08 - 13 sati
  |   Opći uvjeti   |   Izjava o privatnosti   |   Plaćanje

ŠVICARSKA JEZERA

4 dana
Cijena od:
2.690,00 Kn
Švicarska
Hotel 4* na švicarskom jezeru

Program putovanja

1.dan   ZAGREB /RIJEKA - JEZERO VIERWALDSTÄTTERSEE - BRUNNEN

Polazak autobusa iz Zagreba s Autobusnog kolodvora peroni 502-506 u 04:00 sata, polazak iz Karlovca s benzinske crpke Petrol kod naplatnih kućica u 04:45 sati ( okvirno vrijeme, obavezna prijava kod rezervacije), te polazak sa sjevernog stajališta Vrata Jadrana kod Rijeke u 06:30 sati. Vožnja kroz Sloveniju  Italiju prema Švicarskoj uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Prekrasni alpski krajolici, ljupka  mala sela i izuzetne prirodne ljepote otvaraju se pred putnicima već u graničnom području Italije prema Švicarskoj. Dolazak na područje jezera Vierwaldstättersee. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za šetnju uz obalu jezera, uživanje u pogledu na alpske vrhunce i prekrasne  krajolike koji su inspirirali slavne slikare. Noćenje.

2.dan   IZLET LUZERN I JEZERO VIERWALDSTÄTTERSEE „KOLIJEVKA ŠVICARSKE“

Doručak. Izlet kroz najljepše krajolike centralne Švicarske oko jezera Vierwaldstättersee. Posjetiti ćemo: Meggen s jedinstvenom Mramornom crkvom, Weggis s bogatom suptropskom vegetacijom palmi zahvaljujući zaštićenom položaju na jezeru i tradicionalno selo Vitznau, polazište zupčane željeznice. Vožnja do najljepšeg švicarskog grada Luzerna. Luzern je grad koji je inspirirao umjetnike, a otmjena promenada uz jezero okružena je velikim hotelima - palačama u art noveau stilu, a danas više od pet milijuna posjetilaca godišnje dolazi u ovaj jedan od najljepših gradova Europe. Rijeka Reuss teče kroz grad  uz srednjevjekovne trgove i kuće fasada oslikanih freskama. Razgled starog grada uz obalu jezera – poznati zatvoreni most – trg Hirschenplatz. Slobodno vrijeme za šetnju, kupovinu i osobne programe. Moguća vožnja brodom po jezeru uz prekrasne krajolike, zaljeve i mala mjesta kao i vožnja prvom zupčanom željeznicom Europe Rigi (doplate na licu mjesta). Planina visine 1.798 metara je od vremena prvih posjetilaca poznata kao jedno od najljepših mjesta s panoramskim pogledom u Švicarskoj. Različite vrste cvijeća daju ljeti fantastičnu sliku cvjetnih sagova. Pisce i umjetnike privlačila je ljepota planinskih vrhunaca i prvi turisti dolaze na Riggi već u 19.stoljeću da bi se divili pogledu na jezera i planinske vrhunce. Uživajte u alpskim pejzažima Švicarske! Nastavak vožnje autobusom oko jezera. Ovo je područje „srca Švicarske“ i posebno kanton Uri vezano uz priču o Wilhelmu Tellu, švicarskom nacionalnom junaku. U Altdorfu moći ćete se fotografirati uz poznati Tellov spomenik. Povratak u hotel u Brunnenu. Noćenje.

 

3.dan  IZLET INTERLAKEN – BERN – JEZERA BRIENZER I THUNERSEE

Doručak. Vožnja uz jezera Brienzer i Thuner See do tradicionalnog švicarskog turističkog središta Interlakena ispod planinskog masiva Jungfraujoch. Prvi hoteli ovdje su izgrađeni u 19. stoljeću i tu je dolazila europska aristokracija. Šetnja ovim otmjenim mjestom približiti će Vam tradiciju plemićkih putovanja 19. stoljeća! Put se nastavlja prema glavnom gradu Švicarske Bernu. Stari je grad pod zaštitom UNESCO-a i smješten na poluotoku uz rijeku Aare, razgled grada: kuća Alberta Einsteina - katedrala - gradska vijećnica - toranj sa satom Zytglogge, simbol grada - srednjovjekovna   Krammgasse s arkadama - brojne ukrasne fontane - most Nydegg – Bundeshaus, zgrada švicarskog parlamenta. Slobodno vrijeme. Posjet gradiću Brienz na obali jezera Brienzersee s ljupkom promenadom uz obalu jezera. Povratak u hotel. Noćenje.

 

4.dan   BRUNNEN – LUGANO I JEZERO LAGO DI LUGANO – RIJEKA - ZAGREB

Doručak. Odlazak iz hotela. Vožnja prema jugu Švicarske i posjet Luganu, gradu okruženom bujnom suptropskom vegetacijom i palmama. Mješavina mediteranskog i alpskog utjecaja dajem Luganu poseban šarm i ugođaj. Razgled grada: veliki gradski park, jedan od najljepših u Švicarskoj – stari grad s palačama – promenada uz jezero. Kraće slobodno vrijeme i nastavak puta kroz Italiju I Sloveniju   uz kraća zaustavljanja putem. Dolazak u Hrvatsku u kasnim satima.

Program putovanja
Broj osoba:

Cijene putovanja

Datum polaska: 19.06.2021
Datum povratka: 22.06.2021
Grad polaska: Zagreb
Mjesto polaska:
4 dana
2.690,00 Kn

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 2.690 kn

REDOVNA  CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI : 2.790 kn

 

First Minute cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni

 

Rok za prijavu: 30 dana prije putovanja             Minimalan broj putnika: 40

 

 

Cijena uključuje:

• prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu,
• smještaj u dvokrevetnim sobama u hotelu  City Hotel Brunnen 4*  na jezeru Vierwaldstättersee na osnovi 3 noćenja s  doručkom
• razgledavanja prema programu
• pratitelja tijekom putovanja
• pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena ne uključuje:

• doplata za jednokrevetnu sobu: 590 kn
• ulaznice za muzeje i kulturno – povijesne spomenike
• dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.).
• doplatu za vožnju brodom po jezeru Vierwaldstaettersee (uplata na licu mjesta, minimum 25 osoba, informativna cijena): 20 EUR po osobi

• doplatu za vožnju zupčanom željeznicom na Rigi (uplata na licu mjesta, minimum 25 osoba, informativna cijena): povratna karta 55 CHF
• Putno osiguranje 

 

TROKREVETNE SOBE: na ovom programu moguća je rezervacija dvokrevetnih soba s pomoćnim ležajem po redovnoj cijeni.

 

PRAKTIČNE NAPOMENE:

Valuta u Švicarskoj je švicarski franak CHF. Moguća je nabavka valute u Hrvatskoj prije početka putovanja ili zamjena na licu mjesta. Ponegdje u suvenirnicama i na turističkim mjestima moguće je plaćanje i u eurima. Preporučujemo nabavku švicarskih franaka prije početka putovanja obzirom da mjenjačnica nema u svakom mjestu tijekom putovanja.

 

Švicarska je savezna država u središnjoj Europi. Švicarska ima dugu tradiciju neutralnosti, ali i međunarodne suradnje i sjedište je brojnih međunarodnih organizacija.Confoederatio Helvetica je latinska inačica službenog naziva države, čime se izbjegava izbor između jednog od četiri službena jezika. Sastoji se od tri geografska različita djela: Jure na sjeverozapadu, Švicarske visoravni u srednjem dijelu i Alpa na jugu i jugoistoku.Na površini od 41.285 km2  živi oko 8 570 000 stanovnika.

 

Granične i vizne formalnosti:

Za putovanje u Švicarsku državljanima Republike Hrvatske nije potrebna viza, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

Za navedeno putovanje vrijede Opći uvjeti i uputstva za turističke aranžmane organizatora putovanja.

ŠA03

 

 

 

 

 

 

 

Galerija slika

© Sun-Travel.hr - All rights reserved.