suntravel@sun-travel.hr   |   +385 40 493 082   |   pon.- pet. 08 - 19 sati // subota 08 - 13 sati
  |   Opći uvjeti   |   Izjava o privatnosti   |   Plaćanje

AUSTRIJSKA DOLINA DUNAVA I GRADIŠĆE

2 dana
Cijena od:
690,00 Kn
Austrija
Autobusom iz Zagreba 08.05.-09.05. i 18.09.-19.09.2021.

Program putovanja

1. dan   ZAGREB – WIENER NEUSTADT(BEČKO NOVO MJESTO) - EISENSTADT(ŽELEZNO) - HOTEL

Polazak autobusa iz Zagreba s Autobusnog kolodvora, turistički peroni 502-506 u 05:30 sati. Vožnja kroz Sloveniju i Austriju uz kraće zaustavljanje putem. Dolazak u Wiener Neustadt (Bečko Novo Mjesto), grad je poznat kao mjesto pogubljenja knezova Zrinskih i Frankopana. Šetnja gradskim središtem: Terezijanska vojna akademija s velikim parkom - kazalište - katedrala - glavni trg - gradska vijećnica. Slobodno vrijeme za kavu ili osobne programe. Nastavak vožnje prema Eisenstadtu (Železnom), glavnom gradu Gradišća. Razgled grada: dvorac Esterhazy s velikim parkom - kuća Josepha Haydna u kojoj je stanovao veliki glazbenik – Haydnova crkva – katedrala sv. Martina. Slobodno vrijeme u ugodnom gradskom središtu za kupovinu, šetnju i osobne programe. Vožnja do hotela i smještaj u sobe. Noćenje.

2. dan   HOTEL - KREMS - VOŽNJA BRODOM KROZ DOLINU WACHAU - MELK  - ZAGREB

Doručak. Vožnja prema području doline Dunava Wachau, koje se nalazi na listi UNESCO kao kultivirani krajolik svjetskog značaja. Brojni vinogradi zasađeni na brežuljcima, ruševine dvoraca, benediktinski samostani i ljupka povijesna mjesta čine ovaj krajolik posebno zanimljivim. Posjet slikovitom povijesnom gradu Kremsu. Kraća šetnja povijesnom jezgrom: gradska vijećnica – župna crkva st. Veit – crkva Piaristenkirche  sa zatvorenim stepeništem – utvrda Gozzoburg – trg Hoher Markt. Ukrcaj na brod u Kremsu i fakultativna plovidba brodom dolinom Wachau dočarati će prekrasne ljepote ovog dijela doline Dunava (doplata za vožnju brodom na licu mjesta). Vidjeti ćemo krajolik s vinogradima i voćnjacima, ruševine dvorca Dürnstein gdje je bio zatočen Richard Lavljeg Srca, vinogradarski gradić Spitz i brojne crkve i samostane uz rijeku. Iskrcaj s broda u Melku. Iznad mjesta na stijeni podignut je jedan od najljepših baroknih samostana Austrije. Razgled izvana s panoramske terase i šetnice, moguć posjet unutarnjim prostorijama uz kupovinu ulaznice. Prošetati ćemo slikovitim mjestom ispod stijene nad Dunavom  uz tipične uličice i vinske lokale. Odlazak iz doline Wachau u poslijepodnevnim satima. Vožnja kroz Austriju uz kraće zaustavljanje putem. Dolazak u Zagreb u kasnim satima.

Program putovanja
Broj osoba:

Cijene putovanja

Datum polaska: 18.09.2021
Datum povratka: 19.09.2021
Grad polaska: Zagreb
Mjesto polaska:
2 dana
690,00 Kn

 

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 690 kn

REDOVNA CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 750 kn

 

First Minute cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni

Rok za prijavu: 10 dana prije puta         Minimalan broj putnika: 40

 

Cijena uključuje:

 • prijevoz turističkim autobusom prema programu
 • smještaj na osnovi 1 noćenja s doručkom u hotelu 3/4* na području šire okolice Beča
 • razgledavanja prema programu
 • pratitelja putovanja
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

 

 

Cijena ne uključuje:

 • moguću doplatu za jednokrevetnu sobu: 290 kn
 • ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike
 • plovidbu brodom po Dunavu - velika tura dolina Wachau od Kremsa do Melka ili obratno (informativna cijena), plovidba oko dva i pol sata: 27 EUR po osobi (doplata na licu mjesta, cijena može biti podložna promijeni)
 • ulaznicu za samostan u Melku: 14,50 EUR  po osobi za individualni posjet uz kupovinu ulaznice na licu mjesta uz uključen ulaz i u vrt samostana i na sjevernu utvrdu (informativne cijene  ulaznica mogu biti podložne promjeni)
 • ulaznice u Eisenstadtu: palača Esterhazy 12 EUR, Haydnova kuća 5 EUR (informativne cijene  ulaznica mogu biti podložne promjeni)
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)
 • putno osiguranje

 

Popusti:

Treća osoba u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem 5 % popusta.

 

Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:
Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.
- sjedala 3 i 4 u prvom redu doplata po osobi - 100 kn
- sjedala 5,6,7,8 u drugom redu doplata po osobi - 100 kn

 

Napomena:

Organizator zadržava pravo izmjene redoslijeda posjeta na ovom programu ovisno o redoslijedu plovidbe brodova kroz dolinu Wachau i potvrđene grupne rezervacije.

 

Austrija država je u Srednjoj Europi, a sastoji se od 9 saveznih država. Austrija graniči s Lihtenštajnom i Švicarskom na zapadu, Italijom i Slovenijom na jugu, Mađarskom i Slovačkom na istoku, te Njemačkom i Češkom na sjeveru. Površina Austrije je  83.872,1 km2 a broj stanovnika 8.900.000. Hrvatska  manjina je najzastupljenija u Gradišću, gdje živi oko 35.000 Hrvata.

Gradišće (Burgenland) je najistočna i najmlađa savezna država Republike Austrije. U sklopu Austro-ugarske Gradišće je pripadalo mađarskom dijelu monarhije. Hrvatska  manjina je najzastupljenija u Gradišću, gdje živi oko 30.000 Hrvata.

Wachau je dolina u Austriji kroz koju teče rijeka Dunav, između gradova Melk i Krems, i jedna je od najvećih turističkih odredišta u Donjoj Austriji. Najposjećeniji su  Opatija u Melkubarokni benediktinski samostan, i Dvorac Dürnstein, gdje je austrijski vojvoda Leopold V. zatočio engleskog kralja Rikarda I. na njegovom putu kući iz Trećeg križarskog rata u 12. stoljeću. Njen slikoviti krajolik, dug 30 km, nastao je u prapovijesti, a danas je poznat po proizvodnji marelica i grožđa. Ono se koristi za proizvodnju likera i vina, poput najslavnijih austrijskih vina, Riesling i Grüner Veltliner

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:  

Za  državljane Republike Hrvatske  viza za Austriju nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

 

Organizator putovanja ne preuzima odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Cijene mogućih  ulaznica i fakultativnih sadržaja navedene su uz  pojedine programe  prema informaciji na dan  formiranja programa. Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica i fakultativnih sadržaja do kojih može doći  nakon objave programa. Mogući fakultativni sadržaji plaćaju se na licu mjesta u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu navedeno plaćanje prije puta. Program nije pogodan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili  za osobe koje zahtjevaju  upotrebu WC-a u autobusu. Organizator putovanja ne može utjecati na dužinu čekanja na graničnim prijelazima, na prometne prilike kao i  na vrijeme dolaska autobusa u Hrvatsku na povratku s putovanja.

Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti organizatora putovanja.

ŠA03

 

Galerija slika

© Sun-Travel.hr - All rights reserved.