suntravel@sun-travel.hr   |   +385 40 493 082   |   pon.- pet. 08 - 19 sati // subota 08 - 13 sati
  |   Opći uvjeti   |   Izjava o privatnosti   |   Plaćanje

GRČKA - LJETOVANJE ISPOD PLANINE BOGOVA 2021.

8 dana
Cijena od:
1.990,00 Kn
Grčka
Autobusom iz Zagreba, Varaždina, Čakovca ...30.07. i 06.08.2021.

Program putovanja

 

PROGRAM PUTOVANJA

Vrijednost više: Novi moderni Aparthotel, sagrađen 2016.-te, jedan od najbolje ocijenjenih smještaja na cijeloj Egejskoj obali! 

Mogućnost fakultativnih izleta na mitska mjesta Grčke kulture!

Moguć polazak iz Čakovca i Varaždina uz prethodnu najavu!

0.dan/PETAK/ ZAGREB

Polazak autobusa sa Autobusnog kolodvora Zagreb u 23.00 sata. Vožnja autocestom u smjeru Srbije i Makedonije.

1.dan/SUBOTA/ ZAGREB – KATERINI – PARALIA

Nastavak vožnje autocestom kroz Srbiju, Makedoniju. Pauza za ručak putem. Nastavak vožnje kroz Grčku pokraj Soluna do obala Egejskog mora te našeg hotela lociranog pokraj mjesta Katerini, u turističkom dijelu obale nazvanog Paralia. Smještaj u aparthotel. Orijentacijska šetnja mjestom uz pratitelja te odmor. Večera za one koji odaberu tu opciju. Noćenje.

 

2.dan/NEDJELJA/ PARALIA

Doručak za one koji odaberu tu opciju. Slobodan dan za kupanje i uživanje na obali. Večera za one koji odaberu tu opciju. Noćenje.

3.dan/PONEDJELJAK/ PARALIA – VERGINA – SOLUN – PARALIA

Doručak za one koji odaberu tu opciju. Slobodan dan ili mogućnost fakultativnog izleta u cca 80km udaljeni drugi najveći grad u Grčkoj – Solun. Nakon doručka slijedi vožnja prema Solunu. Prije samog Soluna posjetiti ćemo gradić Verginu, prvu prijestolnicu Makedonije i mjesto ukopa makedonskih vladara. Osim grobnice Filipa II, ovdje se nalazi i bogata oprema iz iste, prije svega kraljev štit ukrašen zlatom i bjelokosti (doplata za ulaznicu na licu mjesta). Kraći razgled grada.  Polazak prema Solunu. Po dolasku slijedi panoramsko – pješački razgled drugog po veličini grada u Grčkoj uz pratnju vodiča: Nacionalno kazalište – centralni gradski Trg Aristotel – stari Rimski Forum – Spomenik Elefteriosu Venizelosu – crkva svete Sofije – crkva svetog Pantelimona – Galerijev Slavoluk i Rotunda – ostaci nekadašnjeg hipodroma – Zgrada YMCA – gradski velesajam – Solunski TV Toranj – spomenik Aleksandru makedonskom – poznata solunska bijela kula – gradska luka, te povratak na centralni gradski trg Aristotel. Poslijepodne slobodno vrijeme za istraživanje Soluna. Preporučamo odlazak do kvarta Ladadika koji je ujedno i omiljena šetnica u Solunu. Polazak prema Paraliji u predvečernjim satima, uz dolazak u aparthotel na vrijeme za večeru.

 

4.dan/UTORAK/ PARALIA – DION – LITOHORON – OLIMP – PARALIA

Doručak za one koji odaberu tu opciju. Slobodan dan ili mogućnost fakultativnog izleta na planinu Olimp i Dion (ukoliko bude otvoren arheološki lokalitet). Mitska planina Olimp, dom dvanaest bogova je ujedno i važan nacionalni park, a njezin najveći vrh Mytikas je ujedno i najviši vrh Grčke (2917 m). Slijedi vožnja do podnožja Olimpa, stana grčkih bogova. Prvo odlazimo do arheološkog lokaliteta Dion, nekadašnjeg svetoga grada Makedonaca gdje su se održavale velike svetkovine i sportska natjecanja. Šećući ulicama drevnoga grada naići ćemo na ostatke rimskih kupelji, helenističkog kazališta, hrama posvećenog Olimpijskim bogovima, tzv. Dionizovu vilu. Nakon obilaska Arheološkog muzeja (Ulaznica u arheološki lokalitet plaća se na licu mjesta), odlazak do slikovitog sela Litohoron i slobodno vrijeme za ručak. Ukoliko vremenske prilike budu dopuštale, odlazak do poznate Zeusove Kupelji, prekrasnog slapa koji se nalazi na planini koja nadgleda selo Litohoron, a koje je prema mitovima bilo kupalište grčkih bogova. Povratak u Paraliu u večernjim satima na vrijeme za večeru. Noćenje.

5.dan/SRIJEDA/ PARALIA

Doručak za one koji odaberu tu opciju. Slobodan dan za kupanje i uživanje na obali. Večera za one koji odaberu tu opciju. Noćenje.

 

6.dan/ČETVRTAK/  PARALIA – KALAMPAKA – METEORA – LARISA – PARALIA

Doručak za one koji odaberu tu opciju. Slobodan dan ili predlažemo fakultativni izlet do Meteore. Vozimo se prema malom gradiću Kalampaka te dolazimo do Meteora, jednog od najsvetijih i vizualno najinteresantnijih mjesta u Grčkoj. Meteori su srednjovjekovni samostani koji su se smjestili na visokim vapnenačkim stijenama iznad tesalijske ravnice. Sam pogled nam samostane na vrhu stijena oduzima dah, stoga nije ni čudo da su ovi samostani poprište mnogih filmskih setova (neki od vas će prepoznati lokaciju snimanja Jamesa Bonda). Samostani se nalaze na visini od oko 500 metara, te ih je inicijalno bilo 24. Mi ćemo ući u jedan od samostana (doplata za ulaznicu na licu mjesta), u koji bude moguće ući s obzirom da svetišta imaju specifično vrijeme kada su otvorena za posjetitelje. Nakon razgleda samostana, povratak prema Paraliji. Usput ćemo stati u gradu Larisa, koji je prema legendi ime dobio prema nimfi Larisi. Danas je ovaj grad administrativno središte Tesalijske ravnice, kako bismo vidjeli drugi najveći antički teatar u Grčkoj nakon Epidavrosa, koji je u zlatno doba mogao primiti i 10.000 posjetioca. Kraći razgled lokaliteta ( doplata za ulaznicu na licu mjesta) te povratak u aparthotel. Noćenje.

 

7.dan/PETAK/ PARALIA

Doručak za one koji odaberu tu opciju. Slobodan dan za kupanje i uživanje na obali. Večera za one koji odaberu tu opciju. Noćenje.

8.dan/SUBOTA/ PARALIA

Doručak za one koji odaberu tu opciju. Ujutro odjava iz aparthotela. Staviti ćemo stvari u autobus te ćemo imati slobodan dan za još uživanja i kupanja. U kasnim poslijepodnevnim satima polazak za Zagreb. Noćna vožnja kroz Grčku, Makedoniju, Srbiju prema Hrvatskoj.

9.dan/NEDJELJA/ ZAGREB

Dolazak u Hrvatsku predviđen u prijepodnevnim ili popodnevnim satima nedjelje ovisno o prometu. Kraj programa.

***Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih opcionalno tj. fakultativno je podložan promjenama prema procjeni pratitelja a ovise o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata o trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama.

APARTHOTEL GRAND OLYMPIC BEACH

 

(za veću rezoluciju kliknite na animaciju)

Luksuzno opremljen aparthotel s liftom i bazenom udaljen je samo 140 m od pješčane plaže te u svojoj ponudi nudi dvokrevetne, trokrevetne i četverokrevetne studije kao i četverokrevetne i peterokrevetne apartmane koji su smješteni u prizemlju, na prvom, drugom i trećem katu. Studio apartmani su opremljeni kuhinjom sa posuđem, kupaonicom, terasom, TV, Wi-Fi i klimatizacijskim uređajem (uz doplatu).

Olympic Beach je biser u okrugu Pieria, podno mitskog Olimpa te je udaljen od Paralie samo 3 km, a od Soluna 70 km. Ono što će gostima oduzeti dah su kristalno čisto more, velika pješčana plaža okružena parkom koji je ispunjen zelenilom. Blizina velikog trgovačkog centra Katerinia koji je udaljen samo 6 km, ljubaznost te gostoprimstvo lokalnog stanovništva, mnoštvo barova i restorana u blizini čine odmor na ovoj lokaciji nezaboravnim!

 

Program putovanja
Broj osoba:

Cijene putovanja

Datum polaska: 30.07.2021
Datum povratka: 08.08.2021
Grad polaska: Zagreb
Mjesto polaska: ČAKOVEC, Varaždin
8 dana
1.990,00 Kn
Datum polaska: 06.08.2021
Datum povratka: 15.08.2021
Grad polaska: Zagreb
Mjesto polaska: ČAKOVEC, Varaždin
8 dana
1.990,00 Kn
 

 

TERMINI GARANTIRANIH POLAZAKA

Aparthotel Grand Olympic Beach

30.07. – 08.08.2021.
06.08. – 15.08.2021.

Jednokrevetni Studio po osobi na bazi jedne osobe:

3.390 kn

Dvokrevetni Studio po osobi na bazi 2 osobe:

2.490 kn

Trokrevetni Studio po osobi na bazi 3 osobe:

2.190 kn

Četverokrevetni Studio po osobi na bazi 4 osobe:

1.990 kn

 

 • Za ovo putovanje potrebna je važeća osobna iskaznica ili putovnica
 • Moguć polazak iz Čakovca i Varaždina uz prethodnu najavu. O točnom vremenu i mjestu polaska biti će obaviješteni unutar 24 sata do polaska.
 • Za ovo putovanje potrebna je važeća osobna iskaznica ili putovnica
 • Minimalan broj putnika: 40
 • Rok prijave: Do 14 dana prije puta
 • Organizator zadržava pravo na promjenu redoslijeda programa
 • Fakultativni izleti će se održati ukoliko se skupi dovoljan broj zainteresiranih
 • First minute cijena traje do popunjenja određenog broja kapaciteta
 • Smještaj: Aparthotel Grand Olympic Beach

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE

 • 8 dnevno putovanje u Grčku
 • 7 noćenja u Aparthotelu Grand Olimpic Beach
 • Licenciranog turističkog pratitelja
 • Sve razglede prema programu
 • Jamčevno osiguranje, troškove organizacije i realizaciju putovanja

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • Ulaznice za lokalitete i objekte koji se posjećuju, a nisu navedeni u cijeni aranžmana
 • Vlastite troškove
 • Sve što nije navedeno pod cijena uključuje
 • Boravišna pristojba u hotelima cca 1 euro noćenje / 7 eura za noćenja – OBAVEZNA DOPLATA NA RECEPCIJI HOTELA U GOTOVINI
 • Dodatno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja

 

DOPLATE

CIJENA PO OSOBI

Doplata za doručak 7 dana po osobi:

200 kn

Doplata za polupansion 7 dana po osobi:

600 kn

Doplata za puni pansion 7 dana po osobi:

1.000 kn

Korištenje klima uređaja / Plaćanje u hotelu

5 eura

Internet: WIFI je besplatan

Pospremanje apartmana se vrši svaki 5-ti dan. Korisnicima se preporuča ponijeti ručnike te svu potrebnu opremu.

 

POPUSTI ZA DJECU

CIJENA PO OSOBI

Dijete do 7 godina u pratnji dvije odrasle osobe, koristi zajednički ležaj

700 kn

Dvoje djece do 2 – 12 godina u pratnji dvije odrasle osobe, koriste jedan zasebni ležaj, cijena po djetetu

1.400 kn

Dijete u vlastitom ležaju plaća punu cijenu.

U zajedničkom ležaju moguć je boravak jednog djeteta.

 

FAKULTATIVNI IZLETI* (plaćanje isključivo u kunama prije putovanja)

CIJENA PO OSOBI

DION – OLIMP (minimalno 20 prijavljenih putnika)

100 kn

KALAMPAKA – METEORA (minimalno 20 prijavljenih putnika)

250 kn

SOLUN – VERGINA (minimalno 20 prijavljenih putnika)

120 kn

*Cijene svih izleta su promjenjive do dana izvedbe zbog česte promjene tečaja i moguće promjene cijene ulaznica

 

NADOPLATA za odabir posebnog sjedala u autobusu (neobavezno)

1. red – sjedalo 3, 4

100 kn

2. red – sjedalo 5, 6, 7, 8

100 kn

sjedala iza 2. vrata

100 kn

ostala raspoloživa sjedala

50 kn

 

VAŽNA NAPOMENA

 • Raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja, agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata,
 • Završno pismo vam dostavljamo mailom 48 sati prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.),
 • Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta,
 • Fakultativni program će se održati isključivo ukoliko se ispune trenutno zahtijevani uvjeti pružatelja usluge na terenu,
 • Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa,
 • Agencija putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

COVID-19 SIGURNA REZERVACIJA

Za sve nove rezervacije za putovanja u organizaciji turističke agencije Putolovac moguća je promjena termina putovanja i promjena destinacije prije putovanja u slučaju nepredvidivih situacija izazvanih COVID-19 pandemijom.

U slučaju niže navedenih razloga, svi putnici koji uplate putovanje, a isto bude otkazano od strane agencije utjecaja bilo kojeg od navedenih razloga na popunjavanje aranžmana imaju pravo na 100% povrat novca. Navedeno se odnosi na sve nove rezervacije u 2021. godini za vrijeme trajanja pandemije.

 • Ukoliko je na destinaciji uvedena obveza testiranja na COVID-19, bilo na destinaciji vašeg putovanja ili da je to po povratku u Republiku Hrvatsku nakon putovanja (ne vrijedi u slučaju da je osigurano besplatno testiranje)
 • Ukoliko je prema svjetskim COVID-19 listama u zemlji u kojoj se nalazi destinacija putovanja uvedena zabrana putovanja građana Republike Hrvatske
 • Ukoliko je uvedena obavezna karantena ili samoizolacija po dolasku na destinaciju ili povratku u Hrvatsku
 • Svi garantirani polasci ne smatraju se garantiranim u slučaju loše epidemiološke situacije na destinaciji sukladno gore navedenim točkama
 • Prilikom autobusnih putovanja agencija će se pridržavati svih u tom trenutku zakonski propisanih mjera. Ukoliko u slučaju promjene određenih mjera nije moguće održati putovanje, isto će biti odgođeno te putnicima biti ponuđen povrat akontacije

 

Ukoliko putnik otkaže putovanje, a da nije u obzir uzet jedan od gore navedenih parametara za uplaćeno putovanje vrijede redovni opći uvjeti putovanja organizatora putovanja. Gore navedeni uvjeti ne vrijede u slučaju da se putnik sam zarazi na putovanju, dobije simptome ili bude pozitivan na COVID-19 virus prije, za vrijeme ili poslije putovanja. U tom slučaju također vrijede Opći uvjeti organizatora putovanja.

*  Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.  Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http:/www.mvp.hr  Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji u zemlji koju posjećujete. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Organizator zadržava pravo promjene hotela u istoj ili višoj kategorizaciji.

ŠA09

 

Galerija slika

© Sun-Travel.hr - All rights reserved.