suntravel@sun-travel.hr   |   +385 40 493 082   |   pon.- pet. 08 - 19 sati // subota 08 - 13 sati
  |   Opći uvjeti   |   Izjava o privatnosti   |   Plaćanje

SALZBURG i AUSTRIJSKA JEZERA - 2 dana

2 dana
Cijena od:
699,00 Kn
Austrija
Autobusom iz Čakovca, Varaždina, Zagreba...2020/2021

Program putovanja

PROGRAM PUTOVANJA

Moguć polazak iz Čakovca i Varaždina uz prethodnu najavu.

1.dan ZAGREB – HALLEIN – SALZBURG – HOTEL

Polazak autobusom iz Zagreba s Autobusnog kolodvora u 4.00h. Vožnja kroz Sloveniju i Austriju do mjesta Hallein gdje slijedi posjet rudniku soli (uz doplatu) uz vođenje na engleskom jeziku od strane lokalnog vodiča. U rudnik ulazimo vlakićem, te slijedi upoznavanje rudnika u Halleinu. Potom idemo na plovidbu brodićem po podzemnom slanom jezeru, te ćemo se također spuštati niz rudarske tobogane. Na ulazu ćemo dobiti rudarsku odjeću te ćemo se tako obučeni kretati rudnikom. U jednom trenutku proći ćemo i podzemnu granicu između Austrije i Njemačke, te ući na područje Bavarske!

 

Slijedi posjet Keltskom selu Salina u blizini gdje ćemo vidjeti prizore iz davnog doba kroz život prvih keltskih rudara, te rekonstrukciju kuća iz doba halstattske kulture. Nakon razgleda idemo do Salzburga. Slijedi razgled Mozartovog rodnog grada uz pratnju našeg vodiča: Barokni dvorac Mirabell, dvorac koji je doživio veliku obnovu nakon požara, od strane nadbiskupa Wolf Dietrich von Raitenaua, s obzirom na veličinu njegove porodice koja je brojala čak petnaestero djece koje je imao sa svojom ljubavnicom Salome – Mirabellplatz – Crkva svetog Trojstva – ulica Getreidegasse  koja se smatra najstarijom ulicom u Salzburgu, a na kojoj se na broju 9 nalazi i rodna kuća Wolfganga Amadeusa Mozarta, koji je tamo rođen 1756. godine  – Stara gradska vijećnica sa satom –  centralni trg Domplatz gdje se nalazi Salzburger Dom, katedrala čije je temelje također postavio nadbiskup von Raitenaua – Franjevačka crkva – Mozartplatz – samostan sv. Petra. Slobodno vrijeme za vlastite sadržaje. Ukoliko vrijeme dopusti, preporučamo uspon na Salzburšku tvrđavu Hohensalzburg, jednu od najvećih utvrda u Europi, odakle se pruža pogled na cijeli Salzburg ( Doplata ). Do same tvrđave ide se uspinjačom, te ulaznica osim same tvrđave uključuje i ulaz u nekoliko muzeja unutar same utvrde. U dogovoreno vrijeme polazak prema hotelu. Noćenje.

 

2.dan HOTEL – JEZERO WOLFGANGSEE – ST.WOLFGANG – BAD ISCHL – HALLSTATT – ZAGREB

Doručak. Odjava iz hotela te polazak prema jezeru Wolfgangsee. Vožnja područjem Salzkammerguta gdje su se smjestila najljepša i najpoznatija austrijska ledenjačka jezera, a od kojih možda i najljepši  upravo Wolfgangsee. Odlazak do najpoznatijeg mjesta na jezeru – St. Wolfgang.  Ovo malo mjesto je kao i cijelo jezero, dobilo ime po Svetom Wolfgangu, redovniku koji je u 10. stoljeću ovdje sagradio crkvu. Danas crkva privlači turiste iz svih dijelova svijeta zbog poznatog Pacherovog renesansnog oltara te vidikovca s pogledom na jezero. S obzirom na blizinu skijališta te velik broj luksuznih hotela u mjestu, ovo se mjesto smatra jednim od najelitnijih austrijskih odmorišta, što zimi prilikom skijaške sezone, a što ljeti zbog odmora u planinama. Slijedi kraća šetnja uz jezero te vrijeme za popiti kavu.

 

Potom idemo prema obližnjem Bad Ischlu, habsburškom ljetovalištu iz carskih vremena. Slijedi šetnja gradskim središtem uz zgradu pošte iz koje su Austrijanci Srbiji poslali brzojav o objavi rata, te istim započeli I. svjetski rat te ćemo vidjeti i otmjene vile na rijeci Traun. Mogućnost posjete jednoj od najslavnijih slastičarnica Austrije „Zauner“ gdje možete kušati autentične išlere, kolače koji su dobili ime upravo po Bad Ischlu.

 

Slobodno vrijeme za kavu ili išlere te nastavak vožnje prema pitoresknom Hallstattu koji se nalazi na Hallstattsee, a ujedno i jedan od najpoznatijih fotografskih motiva Austrije, Hallstatt je mjesto s ribarskim kućama i poznato je po arheološkom nalazištu keltske kulture koja je u cijeloj Europi poznata pod imenom „Hallstatska kultura“. Šetnja uz obalu do protestantske crkve i glavnog trga te uskim uličicama uz vodopad do katoličke crkve s vidikovcem i poznatim grobljem. Mogućnost odlaska na uspinjaču (uz doplatu) kojom se uspinje na vidikovac iznad grada, odakle se baca prekrasan pogled na jezero te sami Hallstatt. U dogovoreno vrijeme polazak prema Hrvatskoj. Nastavak vožnje romantičnim austrijskim krajolikom, kroz Sloveniju do Zagreba. Dolazak predviđen u kasnim večernjim satima.

 

***Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih opcionalno tj. fakultativno je podložan promjenama prema procjeni pratitelja a ovise o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata o trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama.

 •  

 

Program putovanja
Broj osoba:

Cijene putovanja

Datum polaska: 20.11.2021
Datum povratka: 21.11.2021
Grad polaska: Zagreb
Mjesto polaska: Čakovec, Varaždin
2 dana
699,00 Kn
Datum polaska: 27.11.2021
Datum povratka: 28.11.2021
Grad polaska: Zagreb
Mjesto polaska: Čakovec, Varaždin
2 dana
699,00 Kn
Datum polaska: 04.12.2021
Datum povratka: 05.12.2021
Grad polaska: Zagreb
Mjesto polaska: Čakovec, Varaždin
2 dana
699,00 Kn
Datum polaska: 11.12.2021
Datum povratka: 12.12.2021
Grad polaska: Zagreb
Mjesto polaska: Čakovec, Varaždin
2 dana
699,00 Kn
Datum polaska: 18.12.2021
Datum povratka: 19.12.2021
Grad polaska: Zagreb
Mjesto polaska: Čakovec, Varaždin
2 dana
699,00 Kn
 

TERMINI POLAZAKA

HOTEL 3/4*

2020.

FM 699 kn, RC 799 kn

21.11. – 22.11.

05.12. – 06.12.

12.12. – 13.12.

19.12. – 20.12.

2021.

10.04. – 11.04.

01.05. – 02.05.

05.06. – 06.06.

07.08. – 08.08.

09.10. – 10.10.

20.11. – 21.11.

27.11. – 28.11.

04.12. – 05.12.

11.12. – 12.12.

18.12. – 19.12.

 

 • Cijena aranžmana se odnosi na jednu osobu
 • Za ovo putovanje potrebna je važeća osobna iskaznica ili putovnica
 • Moguć polazak iz Čakovca i Varaždina uz prethodnu najavu. O točnom vremenu i mjestu polaska biti će obaviješteni unutar 24 sata do polaska.
 • Minimalan broj putnika: 40
 • Rok prijave: Do 7 dana prije puta ili do popunjenja kapaciteta
 • Organizator zadržava pravo na promjenu redoslijeda programa
 • ***Raspored obilaska je podložan promjenama prema procjeni pratitelja te radnim vremenima pojedinih znamenitosti.
 • Fakultativni izleti će se održati ukoliko se skupi dovoljan broj zainteresiranih

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • Putovanje u Austriju
 • 1 noćenje s doručkom u 1/2 sobama u hotelu 3/4* u Salzburgu ili okolici
 • Prijevoz turističkim autobusom
 • Licenciranog turističkog pratitelja
 • Sve razglede prema programu
 • Jamčevno osiguranje, troškove organizacije i realizaciju putovanja

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • Nadoplata za jednokrevetnu sobu: 250 kn (plaćanje isključivo u kunama prije putovanja)
 • Boravišna pristojba u hotelima 3/4*  u Austriji- cca 2,5 eura po osobi/dan
 • Ulaznice za pojedine objekte
 • Vlastite troškove
 • Dodatno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja

FAKULTATIVNI IZLETI (plaćanje na licu mjesta)

CIJENA PO OSOBI

RUDNIK U HALLEINU

23 €

ŽIČARA I TVRĐAVA HOHENSALZBURG

13 €

ŽIČARA U HALLSTATTU

18 €

 

NADOPLATA za odabir posebnog sjedala u autobusu (neobavezno)

1. red – sjedalo 3, 4

100 kn

2. red – sjedalo 5, 6, 7, 8

sjedala iza 2. vrata

ostala raspoloživa sjedala

50 kn

 

VAŽNA NAPOMENA

 • Raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja, agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata,
 • Završno pismo vam dostavljamo mailom 48 sati prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.),
 • Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta,
 • Fakultativni program će se održati isključivo ukoliko se ispune trenutno zahtijevani uvjeti pružatelja usluge na terenu,
 • Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa,
 • Agencija putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

*  Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjeteMolimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http:/www.mvp.hr  Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji u zemlji koju posjećujete. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Organizator zadržava pravo promjene hotela u istoj ili višoj kategorizaciji.

ŠA09

Galerija slika

© Sun-Travel.hr - All rights reserved.