suntravel@sun-travel.hr   |   +385 40 493 082   |   pon.- pet. 08 - 19 sati // subota 08 - 13 sati
  |   Opći uvjeti   |   Izjava o privatnosti   |   Plaćanje

CRNA GORA SMILE I DUBROVNIK - NOVA 2022

4 dana
Cijena od:
1.490,00 Kn
Crna Gora
Uz razgled gradova: Dubrovnik, Kotor, Perast i Bar Degustacija vina Uz Zagreb moguć polazak i iz Čakovca, Varaždina i Karlovca uz prethodnu najavu. Predviđeni hotel: Hotel Butua Residence 4* u strogom centru Budve! SMILE*

Program putovanja

1. dan:  ZAGREB – DUBROVNIK – BUDVA  30.12.2021., četvrtak

Polazak iz Zagreba s autobusnog kolodvora u 5 sati (peroni 502-506). Slijedi vožnja autobusom u smjeru Dalmacije, uz usputna stajanja. Po dolasku u Dubrovnik slijedi razgled grada u pratnji lokalnog vodiča: vrata od Pila koja vode u stari dio grada - Onofrijeva česma – Franjevački samostan – Katedrala  – Knežev dvor – Stradun – Orlandov stup – gradske zidine. Nastavak vožnje prema Crnoj Gori. Smještaj u hotel u centru Budve. Šetnja starim gradom, u njemu se nalazi najveća i najdragocjenija nekropola na Jadranu. Povratak u hotel. Noćenje.

 

2. dan: BUDVA  31.12.2021., petak

Doručak. Fakultativni izlet u Bar uz lokalnog vodiča. Boraviti u Baru, a ne posjetitI njegov stari dio tj. Stari Bar, isto je kao i da niste ni dolazili u taj grad, kažu stanovnici grada. Stari Bar, koji je 4 kilometra udaljen od centra Novog Bara, nalazi se na strmoj litici u podnožju planine Rumije. U Baru je predviđena šetnja starim dijelom grada, razgledavanje najvažnijih obilježja grada i tvrđave s lokalnim vodičem. Nastavak vožnje prema „Plantažama“, uz Skadarsko jezero. Obilazak impresivnog podruma „Šipčanik“ uz degustaciju tri vina – dva iz klasik linije (Crnogorski Krstač, Crnogorski Vranac) i jedno specijalno (Vranac Pro Corde) uz bruskete s njeguškim sirom na maslinovom ulju i ružmarinu (u cijeni izleta). Povratak u Budvu. Doček Nove 2022. godine na glavnom trgu u organizaciji gradskih vlasti! Noćenje.

 

3. dan: BUDVA - fakultativni izlet u KOTOR  i PERAST  01.01.2022., subota

Doručak. Nakon doručka slijedi vožnja autobusom do Kotora - grada trgovaca i moreplovaca, smještenog u jednom od najljepših zaljeva svijeta. Razgled grada (u pratnji lokalnog vodiča) koji je zbog svoje srednjovjekovne arhitekture i brojnih spomenika uvršten na popis svjetske prirodne i kulturne baštine organizacije UNESCO. Nastavljamo prema Perastu - barokni gradić koji se nalazi nedaleko Kotora te obiluje sakralnim spomenicima. Odlazimo na izlet brodom do otoka Gospa od Škrpjela. Nakon šetnje i razgledavanja, povratak u Perast odnosno  Budvu. Noćenje.

 

4. dan: BUDVA - TIVAT – ZAGREB  02.01.2022., nedjelja

Doručak. Odlazak prema gradiću Tivtu, koji je po mnogima najraskošnija i najbogatija yacht marina na Jadranu. Mještani koriste ime Porto Montenegro, dio je akvatorija Boke Kotorske, koja je pod zaštitom UNESCO-a, spoj divlje ljepote nadomak europskih prijestolnica. Nakon slobodnog vremena odlazak prema Zagrebu. Dolazak se očekuje do ponoći.

Program putovanja
Broj osoba:

Cijene putovanja

Datum polaska: 30.12.2021
Datum povratka: 02.01.2022
Grad polaska: Zagreb
Mjesto polaska: ČAKOVEC, Varaždin
4 dana
1.490,00 Kn

Cijena aranžmana po osobi:  FM 1.490 kn / RC 1.590 kn
 

 

Cijena uključuje:

 • prijevoz visokoturističkim (visokopodnim) autobusom prema programu
 • 3 noćenja s doručkom u centru Budve u hotelu 3*/4* u dvokrevetnim sobama
 • razgled Dubrovnika u pratnji lokalnog vodiča
 • vanjske razglede prema programu
 • voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

 

Cijena ne uključuje:

 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgleda
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, osobne troškove (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
 • doplata za jednokrevetnu sobu 690 kn - obavezna doplata ako osoba spava sama u sobi
 • boravišna pristojba koja iznosi 1,5-2 eur po noćenju po osobi, ukupno cca 6 eur za tri noćenje
 • slušalice za razgled Dubrovnika 15 kn po osobi
 • napojnicu za vozače i vodiča – po želji, nije obavezno, no ako ste zadovoljni uslugom, organizacijom i trudom naših vodiča, čistoćom autobusa, lijepo ih je nagraditi (preporuka prosječnog iznosa napojnice 2-5 eur po osobi; iznos napojnice ovisi o Vašoj procjeni i zadovoljstvu te može biti i viši, a određujete ga sami u slučaju da istu želite ostaviti
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti

 

Fakultativni izleti (min 20 osoba) - prijava kod rezervacije putovanja/plaćanje izleta na licu mjesta:

 1. fakultativni izlet autobusom u Kotor i Perast, 20 eur po osobi (pristojba ulaska u Kotor, vožnja brodom do otoka Gospe od Škrpjela i ulaznica u muzej)
 2. fakultativni izlet autobusom u Bar i degustacija vina prema programu, 20 eur po osobi (prijevoz autobusom, lokalni vodič, degustacija 3 vrste vina)

 

Popusti i doplate

 • 20% popusta za jedno dijete do 11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe (u trokrevetnoj sobi)
 • 10% popusta za odraslu osobu na pomoćnom (trećem) ležaju u trokrevetnoj sobi
 • doplata za polazak iz Čakovca i Varaždina 100 kn po osobi

 

Za sve polaske (osim Zagreba) potrebna je prethodna pismena najava.

Autobus iz Karlovca kreće s parkirališta benzinske pumpe Ka Petrol u 5:45 sati (okvirno vrijeme).

Točno vrijeme polaska iz Varaždina i Čakovca bit će definirano 7 dana prije polaska.

Zbog gužvi na cestama moguće je čekanje na povratni transfer Zagreb-Varaždin/Čakovec na autobusnom kolodvoru u Zagrebu, o čemu će vas obavijestiti voditelj putovanja prije dolaska u Zagreb.

 

Nadoplata za odabir sjedala u autobusu (nije obavezna):

 1. za posebno sjedalo u autobusu:
 • 1 red – sj. 3,4               100 kn
 • 2 red – sj. 5,6,7,8        100 kn
 1. za dodatno prazno sjedalo u autobusu 450 kn (nudimo vam veći komfor kako biste sjedili sami)

 

VAŽNE INFORMACIJE

 • Raspored sjedenja u autobusu sastavlja Organizator putovanja prema redoslijedu uplata; agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata.
 • Završno pismo vam dostavljamo e-mailom 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.).
 • Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta voditelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
 • Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
 • Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa.
 • Organizator putovanja nije odgovoran za gužve na granicama, u gradovima i prilikom ulaska u objekte koji se posjećuju.
 • Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili osobe koje zahtijevaju WC u autobusu.
 • Predviđene pauze tijekom vožnje su okvirno svakih 2,5 sata, uz minimalnu pauzu od 20 minuta.
 • Zbog gužvi na cestama moguće je čekanje na povratni transfer Zagreb-Varaždin/Čakovec na autobusnom kolodvoru u Zagrebu, o čemu će vas obavijestiti voditelj putovanja prije dolaska u Zagreb.

 

Republika Crna Gora je nezavisna i suverena država. Nositelj suverenosti je građanin koji ima crnogorsko državljanstvo. Glavni grad je Podgorica. Crna Gora se rasprostire od visokih vrhova na granici sa Srbijom, Kosovom i Albanijom, a širi se velikom ravnicom koja se prostire nekoliko kilometara. Ravnica grubo nestaje na jugu, gdje se Lovćen i Orjen naglo urušavaju u Bokokotorski zaljev.

 

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:   

Državljani RH ne trebaju vizu za ovo putovanje, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica.

 

U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta najbliže predstavništvo Hrvatske u Crnoj Gori nalazi se u Kotoru.

Generalni konzulat Republike Hrvatske u Crnoj Gori se nalazi na adresi Trg od oružja bb, Kotor, Crna Gora. Kontakt podaci: tel. 00382 32 323 161, 00382 32 323 127 i 00382 32 304 680, fax. 00382 32 323 124, e-mail: kotor@mvep.hr. Konzul savjetnik: Marijan Klasić.

 

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvep.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

 

Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti i uputstva za turističke aranžmane organizatora putovanja.

ŠA04

Galerija slika

© Sun-Travel.hr - All rights reserved.