suntravel@sun-travel.hr   |   +385 40 493 082   |   pon.- pet. 08 - 19 sati // subota 08 - 13 sati
  |   Opći uvjeti   |   Izjava o privatnosti   |   Plaćanje

OD EUROPE DO AZIJE - 8 dana

8 dana
Cijena od:
5.590,00 Kn
Turska
Zrakoplovom iz Zagreba, 16.11.2021.

Program putovanja

Od Europe do Azije i natrag u 8 dana, zrakoplovom i autobusom

ANKARA – KAPADOKIJA – KONYA – PAMUKKALE – BURSA – ISTANBUL

*Vrijednost više:

odlični hoteli 5*, 5 polupansiona, popust za dijete do 1.500 kn, poklon za svakog putnika

Program

1. danZAGREB – ISTANBUL – ANKARA

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman 2 sata prije leta. Polijetanje zrakoplova za Istanbul na letu Turkish Airlinesa, TK 1054 u 09.10h. Dolazak u Istanbul u 13.20h po lokalnom vremenu te nastavak leta prema turskoj prijestolnici na letu TK 2158 u 15.00h. Po dolasku u Ankaru u 16.00h, obavljanje graničnih formalnosti, susret s lokalnim vodičem te prijevoz autobusom do hotela. Prijava i smještaj u sobe, večera. Nakon večere predlažemo odlazak do četvrti Kizilay, epicentra poslovne i društvene scene grada, s mnogim dizajnerskim trgovinama, robnim kućama, restoranima s turskim specijalitetima te noćnim klubovima i barovima. Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan ANKARA – KAPADOKIJA/ÜRGÜP

Nakon doručka odlazak do Mauzoleja Mustafe Kemala Atatürka (Anitkabir), osnivača moderne turske države kojeg godišnje obiđe više od 15 milijuna ljudi. Mauzolej je monumentalni spomenik sagrađen 1953. godine, u kojem se nalazi Atatürkov grob – veličanstveni 40 tona težak sarkofag smješten u Dvorani časti. U nastavku posjet Muzeju anadolijskih civilizacija koji čuva povijesne izloške, neke čak još iz razdoblja paleolita. Slijedi panoramska vožnja gradom: Državna koncertna dvorana; džamija Kocatepe u neoklasičnom osmanskom arhitektonskom stilu; Predsjednička palača; Atakule, toranj visok 125 m, s čijeg se vrha pruža pogled na cijeli grad; Ulus Meydani, spomenik Atatürku; Zgrada prve skupštine u kojoj je danas Muzej rata i neovisnosti; Julijanov stup; Rimske kupelji; Augustov hram, ostaci amfiteatra; Citadela s gradskim zidinama, Otomanskim tornjem i Aladinovom džamijom. U poslijepodnevnim satima polazak autobusom prema Kapadokiji, čudesnoj regiji u samom središtu Turske. Po dolasku u Urgüp ili okolicu, prijava i smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

3. dan KAPADOKIJA – KONYA

Doručak te odlazak na cjelodnevni obilazak jednog od najspektakularnijih krajolika na svijetu kojeg su prije 3 milijuna godina formirale snažne erupcije vulkana Erdžijasa: Avanos – centar terakote, smješten na obalama rijeke Kızılırmak koje obiluju crvenom glinom od koje lokalno stanovništvo izrađuje tradicionalne kućanske predmete i ukrase te se u industriji koristi za građevinske blokove i crijep; Göreme, najspektakularnije i najpoznatije mjesto među dolinama Kapadokije. Cijeli grad je muzej na otvorenom – nekadašnje redovničko središte s dobro očuvanim crkvama isklesanim u stijenama i ukrašenim freskama iz doba Bizanta; Zelve – jedna od najranije naseljenih i posljednje napuštenih dolina koja je najpoznatija po „vilinskim dimnjacima“, stijenama u obliku gljiva; dolina Devrent, poznata po svom lunarnom krajoliku (izgled kao mjesečeva površina) i neobičnim stijenama u obliku životinja; selo Cavusin, jedno od najstarijih naselja u tom području s crkvom sv. Ivana Krstitelja iz 5 stoljeća. U poslijepodnevnim satima polazak prema Konyi, gradu u središnjoj Anadoliji (dio UNESCO-a), poznat kao grad rotirajućih derviša i jedinstvene seldžučke arhitekture. Mogućnost krećeg usputnog zaustavljanja u Kervansarayu Sultan Han nedaleko Aksaraya, jednog od najboljih primjera seldžučke arhitekture u Anadoliji, sagrađenog u 13.st. Ovo monumentalno zdanje služilo je u vrijeme karavanskih puteva u srednjem vijeku za okrijepu i smještaj trgovaca i njihovih životinja preko noći.i. Dolazak u hotel u večernjim satima. Večera. Noćenje.

4. danKONYA – PAMUKKALE/DENIZLI

Doručak te razgled Konye, rodnog grada važnih imena turske kulture i književnosti. Posjet džamiji i muzeju Mevlana u kojem se nalazi riznica muslimanske umjetnosti i obrta te grobnica velikog pjesnika i filozofa Celâleddina Rumija Mevlana iz 13.st., osnivača derviškog reda. U nastavku odlazak prema Pamukkalama, odnosno obližnjeg grada Denizlija. Po dolasku, prijava i smještaj u hotel. Nakon večere predlažemo opuštanje u hotelskom bazenu s termalnom vodom. Noćenje.

5. dan PAMUKKALE – BURSA

Nakon doručka odlazak  do Pamukkala – „pamučne palače“, jednog od najimpresivnijih prirodnih fenomena Turske, kompleks od niza bijelih i neobično oblikovanih plitkih terasastih bazena od vapnenca omeđenih stalaktitima, a ispunjava ih mineralna voda čarobne plave boje. Stanka za fotografiranje. Mogućnost posjete i obližnjem Hierapolisu (Svetom gradu) osnovanom u 2 st.pr.Kr. Tu se nalaze ostaci kupelji, hramova i drugih starogrčkih i starorimskih spomenika te originalne ranokršćanske građevine, zbog čega je zajedno s Pamukkalama upisan na UNESCO-vu listu svjetske baštine. Nastavak putovanja prema Bursi, nekadašnjoj prijestolnici Osmanskog carstva.  Po dolasku u hotel, večera i noćenje.

6. dan BURSA - ISTANBUL

Nakon doručka razgled grada kojeg zbog brojnih prirodnih i kulturnih bogatstava mnogi s pravom nazivaju i biserom Bliskog istoka. Zbog mnogih parkova i vrtova unutar urbanog područja, kao i zbog guste šume koja okružuje grad, Bursu nazivaju i „Zelena Bursa”. Obilazak grada: Zelena džamija, jedan od izvornih primjera osmanske arhitekture; Velika džamija iz 14 st. , jedan od simbola grada čiju unutrašnjost krase kaligrafski natpisi na zidovima i stubovima, sa svojih 20 kupola i 2 minareta najveća je džamija u gradu; Koza Han iz 14 st., posljedna postaja nekadašnjeg „puta svile“, zdanje u kojem se u prošlosti svila proizvodila, a danas se prodaje. Ovdje uz proizvode od svile, možete pronaći i odjeću, obuću, razne proizvode od kože, zlato, suvenire, voće, čajeve te niz tradicionalnih slastica. Za kraj , ukoliko vrijeme to dozvoli, mogućnost odlaska žičarom na planinu Uludağ, koja se uzdiže nad gradom i jedno je od najpopularnijih ski centara u Turskoj. Slijedi polazak prema Istanbulu. Nakon smještaja u hotel odlazak u šetnju do trga Taksim i poznate Ulice Oslobođenja (Istiklal Caddesi) –  pješačke zone s brojnim trgovinama, restoranima i barovima do četvrti Beyoğlu, poznatoj po srednjovjekovnoj kuli Galata iz 14. st., koja je nekada služila za praćenje brodova i kao zatvor, a danas je vidikovac s kojeg se pruža prekrasan panoramski pogled na grad. Noćenje.

7. danISTANBUL

Doručak i odlazak javnim prijevozom u razgled starog dijela grada; Hipodrom koji je nekoć služio za konjske trke, a danas je memorijalni trg s impozantnim obeliskom; Plava džamija, monumentalno zdanje i posljednja velika kraljevska džamija, jedinstvena sa svojih šest minareta i ukrasima od plavog porculana po kojima je i dobila ime; Aja Sofija iz 6. st., najpoznatija građevina Istanbula sagrađena u doba cara Justinijana. Prvotno je bila najveća crkva u Bizantskom carstvu,  jedno od najvećih graditeljskih dostignuća tog vremena. Naknadno je pretvorena u džamiju, potom 1934. u muzej, da bi joj u ljeto proišle godine ponovo bio vraćen status džamije; bazilika Cisterna, poznata i pod nazivom Utonula palača, najveća od nekoliko stotina antičkih rezervoara vode koje još uvijek leže ispod Istanbula, svakako najneobičnija turistička atrakcija u gradu; palača Topkapi, osmanlijski carski dvorac kojeg je sagradio sultan Mehmed II, a nalazi se na krajnjem dijelu uzvišenog rta, s kojeg se pruža pogled na Zlatni rog, Mramorno more i Bospor. U poslijepodnevnim satima posjetite Grand Bazaar, zatvorenu tržnicu i najveći bazar na svijetu s više od 4000 trgovina, gdje možete osjetiti čar kupovine zlata, tekstila, suvenira i dr. Noćenje.

8. dan ISTANBUL - ZAGREB

Nakon doručka mogućnost posjete Sulejmaniji i krstarenje Bosporom. Sulejmanija je jedna od najljepših istanbulskih džamija, djelo slavnog osmanlijskog arhitekta i graditelja Sinana. U njoj se nalazi mauzolej osmanlijskog sultana Sulejmana Veličanstvenog, koji ju je i dao sagraditi u 16. stoljeću, kao i njegove žene sultanije Haseki Hurem, zatim sultana Ahmeta II, te samog arhitekte Sinana. U nastavku odlazak na krstarenje Bosporskim tjesnacem, koji razdvaja Europu i Aziju, uz pogled na carske palače i tvrđave. Nakon plovidbe, odlazak na ručak u jedan od autentičnih restorana na Galati, mostu koji spaja obale Zlatnog roga. Vrijeme do prijevoza u zračnu luku u poslijepodnevnim satima možete iskoristiti za posjet živopisnoj Egipatskoj tržnici začina nevjerojatnih mirisa, boja i okusa. Po dolasku u zračnu luku prijava za let Turkish Airlinesa, TK 1055 u 18.50h, s očekivanim dolaskom u Zagreb u 19.00h po lokalnom vremenu. Završetak programa.

 

Program putovanja
Broj osoba:

Cijene putovanja

Datum polaska: 16.11.2021
Datum povratka: 23.11.2021
Grad polaska: Zagreb
Mjesto polaska:
8 dana
5.590,00 Kn

Cjenik

DATUM

ULTRA

FIRST MINUTE

FIRST MINUTE

REDOVNA CIJENA

16.11. - 23.11.2021.

5.590 kn

5.790 kn

5.990 kn

Obavezna doplata za pristojbe zračnih luka, po osobi: 1.390 kn

Napomeneultra first minute i first minute cijene vrijede do 45, odnosno 30 dana prije polaska. ili do popunjenja određenog broja mjesta!

 

Cijena aranžmana uključuje:

 • Povratni prijevoz zrakoplovom prema programu (ekonomska klasa; Zagreb – Istanbul – Ankara / Istanbul – Zagreb);
 • Prijevoz turističkim autobusom prema programu;
 • Smještaj u Ankari u hotelu Point 5* ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi 1 polupansiona;
 • Smještaj u Ürgüpu ili okolici u hotelu Perissia 5* ili sl. u dvokrevetnoj/trokrevetnoj sobi na osnovi 1 polupansiona;
 • Smještaj u Konyi u hotelu Anemon 5* ili sl. u dvokrevetnoj/trokrevetnoj sobi na osnovi 1 polupansiona;
 • Smještaj u Denizliu u hotelu Richmond Pamukkale Thermal 5* ili sl. u dvokrevetnoj/trokrevetnoj sobi na osnovi 1 polupansiona;
 • Smještaj u Bursi u hotelu Holiday Inn Bursa 5* ili sl. u dvokrevetnoj/trokrevetnoj sobi na osnovi 1 polupansiona;
 • Smještaj u Istanbulu u hotelu Barceló 5* ili sl. u dvokrevetnoj/trokrevetnoj sobi na osnovi 2 noćenja s doručkom;
 • Razglede prema programu u pratnji lokalnog licenciranog vodiča na hrvatskom jeziku;
 • Voditelja putovanja iz Zagreba;
 • Pripremu i organizaciju putovanja te jamčevinu.

 

Cijena aranžmana ne uključuje:

 • pristojbe u zračnim lukama – obavezna doplata 1.390 kn (promjenjivo do izdavanja karata);
 • doplatu za jednokrevetnu sobu od 2.390 kn;
 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgleda;
 • doplate za fakultativne sadržaje kao i obroke koji nisu predviđeni programom;
 • osobne troškove, pića i napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje;
 • putno osiguranje (preporučujemo).

 

Popusti za djecu na pomoćnom ležaju:

Dijete 2-5,99  godina:    1.500 kn

Dijete 6-11,99  godina:  1.000 kn

Za jednokratnu rezervaciju 5 ili više putnika odobravamo dodatni popust (informacije na prodajnom mjestu)!

 

Fakultativna ponuda, cijene po osobi (minimum prijavljenih 10 osoba):

 • Paket ulaznica: 390 kn (Ankara: Muzej anadolijskih civilizacija; Kapadokija: Göreme muzej na otvorenom i Zelve – dolina redovnika; Pamukkale: Hierapolis; Istanbul: palača Topkapi i bazilika Cisterna)
 • Povratna vožnja žičarom na planinu Uludağ u Bursi: 55 kn
 • Sulejmanija i krstarenje Bosporom: 330 kn – uključena povratna vožnja javnim prijevozom, razgled prema programu, pratnja lokalnog vodiča, krstarenje Bosporom u trajanju 1,5h i ručak bez pića u lokalnom restoranu

Napomene

Red letenja (sve lokalna vremena):

TK1054  16NOV  ZAGIST  0910 1320

TK2158  16NOV  ISTESB  1500 1600

TK1055  23NOV  ISTZAG  1850 1900

 

Korisne informacije – Turska:

Službeno ime države: Republika Turska

Glavni grad: Ankara

Površina: 780.580 km²

Broj stanovnika: 83.154.997 (od toga u Istanbulu 15.519.267, 2019.)

Službeni jezik: turski

Vjera: islam (99% zastupljena)

Vremenska razlika: +2h u odnosu na Hrvatsku

Valuta: nova turska lira – TRY. 1 EUR ≈ 9,00 TRY

Električni napon: 220 V i 50 Hz, ali preporuča se ponijeti univerzalni putnički adapter

Pozivni broj zemlje: +90

Mobilne mreže: uporaba mobilnih telefona je moguća, preporučamo provjeru s mobilnim operaterom u Hrvatskoj

Hrana: turska kuhinja je poznata po raznolikosti. Podjednako su zastupljena jela od ribe i morskih plodova kao i mesna jela. Obilje povrća pripremljeno na najrazličitije načine obogaćuje ovu mediteransko-orijentalnu kuhinju.

Odjeća i obuća: preporučamo jednostavnu odjeću i udobnu obuću. Duge suknje i duge hlače bit će u skladu s očekivanjem lokalnog stanovništva u manjim gradovima i selima gdje inače nema puno turista. Također, ženama savjetujemo ponijeti lagani šal, koji može poslužiti i kao pokrivalo za glavu pri razgledavanju muslimanskih vjerskih objekata. Prilikom ulaska u muslimanske vjerske objekte, turisti se trebaju držati običaja vezanih za odjeću i obuću (pokrivene ruke i noge, žene-pokrivena kosa maramom, obuću izuti ispred džamije).

Viza/putna isprava: viza nije potrebna za državljane Republike Hrvatske, a putovnica treba važiti najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju. Sve osobe koje putuju u Republiku Tursku moraju imati valjano putno-zdravstveno osiguranje koje pokriva razdoblje boravka u Republici Turskoj

 

Molimo da obratite pažnju o propisima vezanim uz prijevoz prtljage u međunarodnom zračnom prometu, kao i na težinu i količinu Vaše prtljage. Za prtljagu je odgovorna zrakoplovna kompanija. Po osobi dozvoljeno je nositi 1 komad prtljage maksimalne težine do 30 kg. Ručna prtljaga podložna je pregledu, ne dozvoljava se unošenje tekućina tj. ograničeno je unošenje tekućina u zrakoplov, dozvoljeno je po osobi 1 komad ručne prtljage do 8 kg unjeti u zrakoplov.

Napomene:

Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. U slučaju promjene reda letenja (vremena, zračne luke) organizator putovanja zadržava pravo promjene redosljeda programa putovanja.

Kategorizacija smještaja u Turskoj odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje i može se razlikovati od europskih standarda.

Ovisno o radnom vremenu pojedinih znamenitosti u Turskoj, organizator zadržava pravo promjene redoslijeda obilazaka tijekom putovanja.

Cijene fakultativne ponude i ulaznica bazirane su prema stanju iz siječnja 2021. i mogu biti podložne promjeni.

Za ovo putovanje Opći uvjeti i uputstva za turističke aranžmane organizatora putovanja

ŠA11

Minimalni broj putnika: 15

 

Galerija slika

© Sun-Travel.hr - All rights reserved.