suntravel@sun-travel.hr   |   +385 40 493 082   |   pon.- pet. 08 - 19 sati // subota 08 - 13 sati
  |   Opći uvjeti   |   Izjava o privatnosti   |   Plaćanje

KRAKOW deluxe - NOVA 2022

4 dana
Cijena od:
1.650,00 Kn
Poljska
30.12.2021. – 02.01.2022. GARANTIRANI POLAZAK Uz Zagreb moguć polazak iz Čakovca i Varaždina uz prethodnu najavu

Program putovanja

 

Predviđeni hotel: hotel Campanile 3*, u strogom centru Krakowa

 

1.dan, 30.12.:   ZAGREB – BRNO – KRAKOV    830 km

Polazak iz Zagreba s Autobusnog kolodvora s perona 502-506 u 5:00 sati. Ugodna vožnja kroz Sloveniju, Austriju i Češku do Brna, drugog najvećeg grada u Češkoj, glavnim gradom regije Moravske. Po dolasku šetnja središtem grada, od Trga slobode do katedrale svetog Petra i Pavla. Slobodno vrijeme za ručak, šetnju ili kupovinu. Svakako preporučamo odlazak u jednu od brojnih pivnica u gradu koje se ističu kvalitetom, uslugom i cijenom u odnosu na praške! Jedna od najpoznatijih je Pegas u samom središtu grada koja proizvodi i prodaje vlastito pivo istog imena. Nastavak vožnje kroz Češku do Krakova. Smještaj u hotel. Noćenje.

 

2.dan, 31.12.:   KRAKOV – fakultativni izlet Wieliczka

Doručak. Odlazak na poludnevni fakultativni izlet u Wieliczku (uz doplatu). Odlazak do rudarskog gradića Wieliczke te obilazak jedinstvenog rudnika soli čiji su viši dijelovi danas muzej. Svaka dvorana u rudniku posvećena je važnim osobama, legendama ili događaju iz povijesti Poljske. Razgled jedine katedrale na svijetu koja je pod zemljom, dvorane za ples i mnogih drugih zanimljivosti podzemnog svijeta. S preko 300 km rudarskih puteva, dubine od 9 etaža i svakako činjenica da se nalazi na listi UNESCO-a, ova je atrakcija nezaobilazna za sve one koji posjećuju Krakov. Nakon obilaska slijedi povratak u Krakov. Krećemo u razgled jednog od najvažnijih i najstarijih poljskih gradova. Iako je Varšava glavni grad, Krakov nazivaju kulturnom prijestolnicom Poljske. Pješački razgled grada kraljevskom rutom uz pratnju lokalnog vodiča: gradske zidine, dvorac Wawel koji je bio sjedište poljskih kraljeva pet stotina godina, katedrala, Collegium Mauis – glavna zgrada Jagelonskog sveučilišta, tvrđava Barbican, Florianska ulica - središte gradskih događaja, crkva sv. Adalberta i Marijina crkva, natkrivena tržnica, gradska vijećnica, Rynek Glowny, za koji se vjeruje da je najveći europski srednjovjekovni trg. Nakon razgleda grada probajte neki od čuvenih street food specijaliteta ili tradicionalne hrane: pierogi, mekani punjeni jastučići od tijesta, slični raviolima; golabki – poljska sarma; a ako nemate baš puno vremena odlični su zapiekanki – sendvič od prepolovljenog francuskog peciva nadjeven sirom, gljivama, lukom… Doček Nove godine na ulicama i trgovima grada u organizaciji gradskih vlasti. Povratak u hotel. Noćenje.

 

3.dan, 01.01.:   KRAKOV                                                  

Kasniji doručak. Slobodno prijepodne za vlastite programe. Poslijepodne odlazimo do židovskog dijela grada – Kazimierz, dijela grada u koji su bili smješteni svi židovi iz Krakova u vremenu njemačke okupacije Krakova tijekom II. svjetskog rata. Ovaj dio grada posebno se razvijao od 14. stoljeća kada je to bio poseban i neovisan grad, središte židovske kulture i jedan od najutjecajnijih poljskih gradova. U Kazimierzu je srce umjetničkog i boemskog Krakova prepuno povijesti, obiluje sinagogama, starim, domaćim restoranima, barovima i kafićima, predivnim fasadama sa starim žaluzinama ukrašenim Davidovim zvijezdama, trgovima i hotelima, pravi biser za istraživanje svakog putnika. Vidjet ćemo neke od znamenitosti grada: sinagoga Remu, Stara sinagoga, Izakova sinagoga, Visoka sinagoga (danas u četvrti ima čak 7 sinagoga, no samo dvije služe u vjerske svrhe), židovsko groblje, Židovski trg, Trg Heroja, Židovski muzej Galicija do Schindlerove tvornice čiji je vlasnik Oscar Schindler spasio tisuće Židova od smrti. Ovdje je danas za razliku od tmurnije prošlosti 20. stoljeća dio grada gdje možete pronaći trendi kafiće i restorane i gdje je odlično mjesto za poslijepodnevni i večernji izlazak. Povratak u hotel. Noćenje.

 

4.dan, 02.01.:      KRAKOV – AUSCHWITZ – ZAGREB    830 km

Doručak i odjava iz hotela. Krećemo u Oswiecim – mjesto u kojem se nalazi vjerojatno najpoznatiji, ali i najveći koncentracijski logor Trećeg Reicha – Auschwitz-Birkenau (ulaz uz doplatu). Ulaz u sâmi logor uz razgledavanje spomen muzeja i koncentracijskog logora u pratnji lokalnog vodiča na hrvatskom jeziku. Kompleks se sastojao od tri glavna kampa: Auschwitz I., administrativni centar; Auschwitz II. (Birkenau), kamp za istrebljivanje; i Auschwitz III. (Monowitz), radnički kamp te 45 satelitskih logora. Razgled s lokalnim vodičem obuhvaća i razgled Auschwitza II-Birkenau do kojeg se dolazi autobusom. Obzirom da je to mjesto posebnog pijeteta i može biti stresno za neke osobe, za one koji nisu zainteresirani za ulazak, preko puta same destinacije nalaze se caffe barovi i restorani. Nastavak vožnje prema Hrvatskoj. Povratak u Zagreb u noćnom satima, iza ponoći.

Program putovanja
Broj osoba:

Cijene putovanja

Datum polaska: 30.12.2021
Datum povratka: 02.01.2022
Grad polaska: Zagreb
Mjesto polaska: Čakovec, Varaždin
4 dana
1.650,00 Kn

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: FM 1.650 kn /  RC  1.750 kn

 

Cijena uključuje:

 • prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu putovanja
 • 3 noćenja s doručkom u Krakovu u hotelu 4* u dvokrevetnoj sobi
 • razgled Krakova u pratnji službenog lokalnog vodiča
 • vanjske razglede prema programu
 • voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
 • jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje

 

 

Cijena ne uključuje:

 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
 • boravišnu pristojbu koja iznosi 1,5-3 eur po osobi po noćenju, obavezna doplata (točan iznos bit će objavljen u završnom pismu)
 • poludnevni izlet autobusom u Wieliczku (uključuje povratni transfer autobusom, pratnju voditelja putovanja, parkirne takse, rezervaciju termina i ulaznicu za posjet rudniku soli s lokalnim vodičem na  hrvatskom/engleskom jeziku) – 230 kn po osobi, mladi 18-26 god i umirovljenici iznad 65 godina uz predočenje dokumenta 190 kn po osobi; djeca od 4 do 18 godina 150 kn po osobi (min. 30 prijavljenih, obavezna najava i uplata pri rezervaciji aranžmana)
 • rezervaciju termina i razgled koncentracijskog logora Auschwitz-Birkenau s lokalnim vodičem na hrvatskom/engleskom jeziku – 90 kn po osobi (obavezna uplata pri rezervaciji aranžmana)
 • doplata za jednokrevetnu sobu: 790 kn, obavezna doplata ako osoba spava sama u sobi
 • napojnicu za vozače i vodiča – po želji, nije obavezno, no ako ste zadovoljni uslugom, organizacijom i trudom naših vodiča, čistoćom autobusa, lijepo ih je nagraditi (preporuka prosječnog iznosa napojnice 2-5 eur po osobi; iznos napojnice ovisi o Vašoj procjeni i zadovoljstvu te može biti i viši, a određujete ga sami u slučaju da istu želite ostaviti)
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti

 

Informativna cijena ulaznica (cijena ulaznica je informativna i može se promijeniti do datuma polaska, a plaćate na licu mjesta na lokacijama):

 • Dvorac Wawel – cijene od 20 PLN

PERMANENT EXHIBITIONS: 
State Rooms: normal 20 PLN, reduced 12 PLN
Royal Private Apartments: normal 23 PLN, reduced 18 PLN; guide-led groups (ticket included)
Crown Treasury and Armoury: normal 20 PLN, reduced 12 PLN
Oriental Art: normal 8 PLN, reduced 6 PLN *
Lost Wawel: normal 10 PLN, reduced 7 PLN

 •  katedrala na Wawelu – besplatan ulaz (plaća se ulaz u muzej, kraljevske grobnice i Sigismundovo zvono 12 PLN)

 

Popusti i doplate:

 • 20% popusta za jedno dijete do 11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe (u trokrevetnoj sobi)
 • trokrevetne sobe (na upit) za odrasle osobe po redovnoj cijeni
 • doplata za polazak iz Čakovca i Varaždina 100 kn po osobi

 

Za sve polaske (osim Zagreba) potrebna je prethodna pismena najava.

Točno vrijeme polaska iz Varaždina i Čakovca bit će definirano 7 dana prije polaska.

 

 

Nadoplata za odabir sjedala u autobusu (nije obavezna):

 1. za posebno sjedalo u autobusu:
 • 1 red – sj. 3,4               100 kn
 • 2 red – sj. 5,6,7,8        100 kn
 1. za dodatno prazno sjedalo u autobusu 450 kn (nudimo vam veći komfor kako biste sjedili sami)

 

VAŽNE INFORMACIJE

 • Raspored sjedenja u autobusu sastavlja Organizator putovanja prema redoslijedu uplata; agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata.
 • Završno pismo vam dostavljamo e-mailom 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.). 
 • Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta voditelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
 • Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
 • Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa.
 • Organizator putovanja nije odgovoran za gužve na granicama, u gradovima i prilikom ulaska u objekte koji se posjećuju.
 • Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili osobe koje zahtijevaju WC u autobusu.
 • Predviđene pauze tijekom vožnje okvirno su svakih 2,5 sata, uz minimalnu pauzu od 20 minuta.
 • Zbog gužvi na cestama moguće je čekanje na povratni transfer Zagreb-Varaždin/Čakovec na Autobusnom kolodvoru u Zagrebu, o čemu će vas obavijestiti voditelj putovanja prije dolaska u Zagreb.

 

Češka, službeno Češka Republika, država je u Srednjoj Europi koja graniči s Poljskom na sjeveroistoku, Slovačkom na jugoistoku, Austrijom na jugu i Njemačkom na zapadu i sjeverozapadu. Glavni grad Češke je Prag. Češka država nastala je krajem 9. stoljeća u sklopu povijesne Velikomoravske kneževine. Češka je visoko razvijena država s naprednim gospodarstvom i visokim životnim standardom. Češka je uz to i članica Ujedinjenih naroda, Europske unije, NATO-a, OECD-a, OSCE-a i Vijeća Europe.

 

Poljska, država na istoku Srednje Europe, graniči s Njemačkom na zapadu, Češkom na jugozapadu, Slovačkom na jugu, Ukrajinom na jugoistoku, Bjelorusijom na istoku, Litvom na sjeveroistoku i Rusijom (Kaliningradska oblast) na sjeveru; izlazi na Baltičko more, ima 491 km morske obale. Glavni grad je Varšava, službeni jezik je poljski.

 

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:   

Za  državljane RH viza za Češku, Poljsku i Slovačku, nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

 

U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta niže navodimo najbliža predstavništva u državama kroz koje prolazimo.

Konzulat Republike Hrvatske u Češkoj Republici (Brno) nalazi se na adresi Purkyňova 2740/45, 612 00 Brno 12, Češka. Kontakt podaci: tel. 00 420 541 590 202, fax. 00 420 541 590 205, e-mail. consul.brno@gmail.com. Počasni konzul: Ivo Nespor.

Konzulat Republike Hrvatske u Republici Poljskoj (Krakow) se nalazi na adresi u.ks. Jerzego Popieluszki 36, 30-898 Kraków, Polska. Kontakt podaci: tel. 0048 12 290 6510, 0048 514 007 669 (suradnica konzula), fax. 0048 12 290 6510, e-mail. konsulat@chorwacja.krakow.pl. Kontakt 24 sata, samo za hrvatske državljane +48 602 366 220. Počasni konzul: Pawel Wlodarczyk.

 

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo izmjene redoslijeda programa.

 

Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti i uputstva za turističke aranžmane organizatora putovanja.

ŠA04

Galerija slika

© Sun-Travel.hr - All rights reserved.