suntravel@sun-travel.hr   |   +385 40 493 082   |   pon.- pet. 08 - 19 sati // subota 08 - 13 sati
  |   Opći uvjeti   |   Izjava o privatnosti   |   Plaćanje

ŠRI LANKA - TURA I ODMOR NA PLAŽI 2022

10 dana
Cijena od:
8.490,00 Kn
Šri Lanka
Tura po Šri Lanci i odmor na plaži Zrakoplovom iz Zagreba 19.02. – 28.02.2022. 16.04. – 25.04.2022. 11.11. – 20.11.2022. 10 dana/8 noćenja

Program putovanja

 

1. dan: ZAGREB – DOHA

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova. Podjela putne dokumentacije od strane voditelja putovanja te prijava na let za Dohu na liniji QR218 (Qatar Airways) u 16.05 sati. Dolazak u Dohu u 23.20 sati.

 

2. dan: DOHA – COLOMBO – WAIKKAL

Nastavak leta za Colombo u 1.30 satI na liniji QR664 (Qatar Airways). Dolazak u Colombo u 8.35 sati po lokalnom vremenu. Po slijetanju i po obavljanju pograničnih formalnosti, slijedi vožnja prema hotelu u Waikkalu. Prijava i smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za odmor uz bazen ili na plaži. Večera  hotelu i noćenje.

 

3. dan: WAIKKAL – PINNAWALA – SIGIRIYA – DAMBULLA

Doručak i odjava iz hotela. Odlazak prema Pinnawali u posjet sirotištu za slonove koje udomljuje oko 60 slonova od kojih ima i beba slonova nađenih napuštenih u divljini. Cijela nastamba smještena je na plantaži kokosovih palmi površine gotovo 25 hektara pa se slonovi mladunci slobodno kreću uokolo te ih možete fotografirati iz neposredne blizine kao i hraniti. Nastavak vožnje prema Sigiriyi, jednoj od najimpresivnijih geoloških formacija otoka i ujedno jednom od najznačajnijih arheoloških nalazišta pod zaštitom UNESCO-a. Popet ćemo se na tvrđavu u stijeni, koju je u 5. st. dao izgraditi kralj Kassapa i koja je služila kao Kraljevska citadela više od 18 godina. Citadela neobične ljepote po imenu Lavlja stijena pruža se gotovo 200 metara u visinu nad gustom džunglom.  Lavlja šapa slikovito čuva stube palače na vrhu. Nastavak putovanja prema Dambulli. Po dolasku prijava i smještaj u hotel. Večera i noćenje.

 

4. dan: DAMBULLA – MATALE SPICE GARDEN – KANDY

Doručak i odjava iz hotela. Odlazak prema nekadašnjoj prijestolnici Cejlona, gradu Kandy. Putem ćemo se zaustaviti kod špiljskih hramova Dambulla, također na listi UNESCO-ve svjetske baštine. U špiljama Dambulle je oko 80 špiljskih hramova, od toga je pet velikih, međusobno povezanih u tzv. “Zlatni hram”. Ukupno, u hramovima postoje 153 Budine statue, tri kipa kraljeva i četiri kipa bogova i boginja. Od toga su dva hinduistička boga (Višnu i Ganeš) koji su iz 12. stoljeća. Zidne slike s površinom od 2.100 m2 prikazuju Budin život, između ostalog Budinu kušnju demona Mare, kao i prvu Budinu propovijed. Nastavak putovanja iz Dambulle za Matale. Posjet Spice Gardenu, vrtu u kojem se uzgajaju i prerađuju razne vrste začina. Dolazak u Kandy, smještaj u hotel. Kandy je zadnja prijestolnica kraljeva Šri Lanke, gdje je vladao singalski kralj Sri Wickram Rajasingh prije dolaska na vlast Britanaca 1815. g. Odlazak u Hram s relikvijom zuba Buddhe, (Temple of the Tooth Relic) koja se smatra najvrjednijom relikvijom na Šri Lanci. Grad Kandy jedno je od najsvetijih mjesta za budiste Šri Lanke, zbog čega su njegovi spomenici upisani na UNESCO-ov popis mjesta svjetske baštine 1988. godine. Predlažemo da ponesete odjeću bijele boje za ulazak u hram, kao i odjeću koja prekriva ramena i koljena. Prijava u hotel u Kandyju. Večera i noćenje.

 

 

5. dan: KANDY – PERADENIYA – PLANTAŽE ČAJA – NUWARA ELIYA

Doručak, te vožnja prema Peradeniyju, gdje se nalazi Botanički vrt koji je izgrađen za odmor kralja Sinhala. Botanički vrt poznat je po svojoj kolekciji raznih vrsta orhideja, začinskog i ljekovitog bilja, cvijeća, palmi i ostalog drveća (ima više od 4000 vrsta bilja i drveća). Putem ćemo posjetiti plantažu čaja i čuti kako se čaj prvi puta posadio 1824. godine upravo u botaničkom vrtu Peradeniya, a bio je donešen iz Kine. Izvoz je započeo 1873. godine u London. Nastavak vožnje prema Nuwara Eliyi kroz prekrasne krajolike, zelene doline i proplanke. Ovo je pokrajina najboljeg cejlonskog čaja, a zovu ju još i Mala Engleska, nalazi se na nadmorskoj visini iznad 1.800 metara. Gradić Nuwara Eliya je bio vrlo popularan tijekom britanske vladavine, čiji se utjecaj osjeća i danas. Smještaj u hotel, te večera i noćenje.

 

6. dan: NUWARA ELIYA – ELLA – NACIONALNI PARK YALA

Doručak i odjava iz hotela. Vožnja prema Nacionalnom parku Yala uz usputno zaustavljanje kod slapa Ravana. Nacionalni park Yala, poznat još pod nazivom Ruhunu smjestio se na jugoistočnom dijelu Šri Lanke, u blizini grada Tissamaharama. Najposjećeniji je park Šri Lanke i ujedno najbolje mjesto za vidjeti velike otočne sisavce. Krda slonova ovdje su čest prizor, a uz malo sreće naići ćete i na velikog leoparda. Jelen, divlja svinja, bivol, medvjed, majmuni, vjeverice, paunovi, krokodili i preko 450 vrsta ptica od kojih 26 endemskih te 250 vrsta leptira tek su neki od stanovnika. Fascinantno tropsko bilje koje se na nekim mjestima spaja u gustu prašumu stvorilo je idealno podneblje rijetkom životinjskom carstvu, a cijeli nacionalni park dodatno je ukrašen obalnim dijelom gdje duge pješčane plaže okružene blago zaobljenim brežuljcima ostavljaju dojam nekog drugog, nestvarnog svijeta. Nakon obilaska parka odlazak prema hotelu blizini nacionalnog parka. Prijava i smještaj. Večera i noćenje u hotelu.

 

7. dan: YALA – GALLE – BENTOTA

Doručak i odjava iz hotela. Vožnja prema hotelu na plaži gdje ćemo odmoriti nakon ove ture. Zaustavit ćemo se u Galli, povijesno najzanimljivijem gradu Šri Lanke,  koji je nekad bio glavna luka na otoku. Grad je bio središte nizozemske kolonijalne vlasti u Indijskom oceanu u 17. stoljeću, a veličanstvena utvrda Galle Fort (prostire se na više od 50 hektara) svjedoči o ovoj činjenici. Galle je jedan od vrlo dobro očuvanih gradova iz kolonijalnog doba u jugoistočnoj Aziji te je na popisu zaštićene svjetske baštine. Nizozemski muzej i nizozemska crkva su dvije od najpoznatijih turističkih atrakcija u Galleu. Grad je također poznat po izradi čipke i rezbarijama od ebanovine. Dolazak u Bentotu. Večera i noćenje u hotelu na obali oceana.

 

8. dan: BENTOTA

Doručak. Dan za odmor na pješčanim plažama Indijskog oceana. Večera i noćenje u hotelu.

 

9. dan: BENTOTA

Nakon doručka slobodno vrijeme za uživanje na plaži i uz bazen hotela ili pak za samostalno istraživanje okolice. Večera u hotelu. Noćenje.

 

10. dan:  BENTOTA – COLOMBO – DOHA – ZAGREB

U ranim jutarnjim satima transfer u Zračnu luku Colombo. Po dolasku, prijava na let za Dohu u 4.00 sata na liniji QR663 (Qatar Airways). Dolazak u Dohu u 6.30 sati. Nastavak leta za Zagreb na liniji QR215 (Qatar Airways) u 2.15 sati. Predviđeni dolazak u Zagreb je u 6.15 sati.

Program putovanja
Broj osoba:

Cijene putovanja

Datum polaska: 19.02.2022
Datum povratka: 28.02.2022
Grad polaska: Zagreb
Mjesto polaska:
10 dana
8.490,00 Kn
Datum polaska: 16.04.2022
Datum povratka: 25.04.2022
Grad polaska: Zagreb
Mjesto polaska:
10 dana
8.490,00 Kn
Datum polaska: 11.11.2022
Datum povratka: 20.11.2022
Grad polaska: Zagreb
Mjesto polaska:
10 dana
8.490,00 Kn

First Minute cijena aranžmana po osobi: 8.490 kn

*First Minute popust 400 kn za rezervacije do 60 dana prije polaska ili popunjenja kapaciteta po FM cijeni

 

Redovna cijena aranžmana po osobi: 8.890 kn

 

Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 2.990 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu: 2.950 kn

 

 

Cijena aranžmana uključuje:

- prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi prema programu

- 8 noćenja na Šri Lanci u hotelima 4* s uslugom polupansiona (doručak i večera)

- sve prijevoze i transfere prema programu

- obroke prema programu

- ulaznice za objekte koji se posjećuju (Sigirya, Pollonaruwa park slonova, Dambulla, Kandy hram, Perdeniya vrt i  Nacionalni park Yala)

- lokalnog vodiča na engleskom jeziku

- voditelja putovanja na hrvatskom jeziku

- jamčevinu i troškove organizacije putovanja.

 

Cijena ne uključuje:

- obveznu doplatu za zrakoplovne pristojbe 2.990 kn

- doplatu za jednokrevetnu sobu 2.950 kn

- vizu za Šri Lanku 35 USD

- napojnice za lokalne vodiče i vozače (35 USD - plaćanje na licu mjesta)

- fakultativne sadržaje, obroke i usluge drugačije od navedenih

- putna osiguranja i osobne troškove.

 

VIZE:

Za državljane Republike Hrvatske obvezna je viza za ulazak na Šri Lanku odnosno Electronic Travel Authorization (ETA). Cijena vize je 35 USD i zahtjev se predaje online prije samog odlaska na putovanje. Putovnica u trenutku putovanja mora vrijediti još minimalno 6 mjeseci, a viza je odobrena unutar 24 sata od predaje zahtjeva. Sve potrebne informacije vezano za vizu dobit ćete od organizatora putovanja. Link za prijavu nalazi se na poveznici: https://eta.gov.lk/slvisa/    

Mogućnost posredovanja agencije pri ishodovanju vize uz trošak od 100 kn po osobi.

 

PREDVIĐENI HOTELI NA ŠRI LANCI:

 

 

WAIKKAL

Ranweli Holiday Village 4* ili sličan

 

DAMBULLA

Amaya Lake Dambulla 4* ili sličan

 

KANDY

Amaya Hills Kandy 4* ili sličan

 

NUWARA ELIYA

Araliya Green Hills Hotel 4* ili sličan

 

YALA

Chaarya Resort and Spa 4* ili sličan

 

BENTOTA

Avani Bentota Resort 4* ili sličan

 

 

 

VAŽNA NAPOMENA - COVID-19:

Putnici koji ulaze na Šri Lanku moraju biti cijepljeni protiv COVIDA-19. Posljednja doza cjepiva mora biti primljena najmanje 14 dana prije polaska na putovanje.

Za ulazak na Šri Lanku također je potreban PCR test ne stariji od 72 sata (obavezno za sve putnike). Ova se mjera ne odnosi na djecu do 2 godine starosti. Necijepljena djeca od 12 do 18 godina po dolasku na Šri Lanku, dodatno će biti testirana PCR testom.

Dodatne informacije možete pronaći na stranici https://www.srilanka.travel/helloagain/

Za ulazak u zemlju potrebno je imati ispunjen zdravstveni formular: https://www.caa.lk/images/2020/covid_19/Health_Declaration_Form_06112020.pdf

Za ulazak u zemlju potrebno je ugovoriti putno osiguranje s pokrićem COVID-19.

Važne napomene

- Kategorizacija hotela na Šri Lanci odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji u zemlji u koje se putuje i može biti različita od europskih standarda.

- Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe izdaju se za sve putnike u jednom danu.

- Molimo da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr

- Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja, kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti. Zbog većih udaljenosti koje se tijekom putovanja prelaze autobusom, moguća su manja odstupanja u redoslijedu pružanja usluga; agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda itinerera putovanja ovisno o radnim vremenima lokaliteta koja se posjećuju.

- U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana. 

- Putovnica mora biti važeća još najmanje 6 mjeseci nakon ulaska u zemlju. Prilikom rezervacije putovanja obavezno je dostaviti kopiju putovnice prodajnom mjestu. Za putnu dokumentaciju (putovnica, zrakoplovna karta) odgovoran je isključivo putnik. 

 

KORISNE INFORMACIJE - ŠRI LANKA
Službeno ime: Demokratska Socijalistička Republika Šri Lanka
Geografski položaj: južna Azija, Indijski ocean
Površina: 65.610 km2
Broj stanovnika: oko 20.200.000 milijuna 
Glavni grad: Colombo, 752.993 stanovnika
Jezik: singaleški i tamilski, govori se i engleski
Religija: budisti 70%, hinduisti 15%, kršćani i muslimani 7%
Vremenska razlika: +3,5 sata ljeti / +4,5 sata zimi
Novčana jedinica: šrilanska rupija (LKR), 1 USD = oko 131,50 LKR
Kupovina: batik, čaj, začini, rukotvorine, namještaj, srebro itd. Trgovine rade od 8 do 17 sati od ponedjeljka do petka.
Odjeća i obuća: lagana pamučna odjeća te lagana vesta ili jakna za hladnija jutra i večeri. U kišnoj sezoni kišobran ili kišni ogrtač, udobna obuća.
Hrana i piće: osim međunarodne kuhinje glavno jelo je riža s curryem. Od pića, popularan je čaj, po kojem je Šri Lanka poznata, zatim vrlo kvalitetno lokalno pivo, a od alkoholnih pića poznat je destilirani ekstrakt cvijeta kokosovog oraha. 
Napon struje: 230V/240V (potreban je adapter)
Cijepljenje: nije potrebno
Viza: potrebna
Mobilne mreže: A1, T-Mobile i Telemach partneri
Pozivni broj zemlje: +94
Korisna web stranica: www.srilankatourism.org
Klima: Tropska klima s prosječnom temperaturom od 27°C. U višim predjelima temperatura se može spustiti do ugodnih 16 stupnjeva. Vedro i sunčano vrijeme nije rijetko čak i u periodu monsuna. Jugozapadni monsun donosi kišni period od svibnja do srpnja u zapadne, južne i središnje predjele Šri Lanke. Sjeveroistočni monsun donosi kišnu sezonu u sjeverne i istočne predjele u prosincu i siječnju.

 

Za državljane Republike Hrvatske nadležno je diplomatsko predstavništvo Hrvatske u Colombu.
A.E.C Building, 2nd Floor, 140/A, Vouxhall Street, Colombo 2 ŠRI LANKA
Tilak de Zoysa, počasni konzul
00 94 11 25 28 95 73
Uredovno vrijeme Konzulata:  ponedjeljak-petak 7:30h - 17:00h

Za navedeno putovanje vrijede Opći uvjeti i uputstva za turističke aranžmane organizatora putovanja.

ŠA08

 

Galerija slika

© Sun-Travel.hr - All rights reserved.