suntravel@sun-travel.hr   |   +385 40 493 082   |   pon.- pet. 08 - 19 sati // subota 08 - 13 sati
  |   Opći uvjeti   |   Izjava o privatnosti   |   Plaćanje

SLAVONIJA I BARANJA

3 dana
Cijena od:
990,00 Kn
Hrvatska
Autobusom iz Čakovca, Varaždina, Zagreba 2021.

Program putovanja

SLAVONIJA I BARANJA

3 dana autobusom


VUKOVAR – OSIJEK KOPAČKI RIT – KARANAC – ĐAKOVO – KUTJEVO - POŽEGA

Mogući polasci iz Karlovca, Čakovca i Varaždina uz prethodnu najavu.

*** Odličan wellness hotel Osijek 4**** u centru Osijeka, s pogledom na Dravu. Mogućnost besplatnog korištenja wellness centra za goste Putolovca!

1.dan ZAGREB – VUKOVAR - OSIJEK

Polazak autobusa s Autobusnog kolodvora Zagreb u 06.00 sati. Vožnja autocestom u pravcu Slavonije uz usputna zaustavljanja tijekom puta. Slijedi vožnja do Vukovara, jednog od najljepših hrvatskih gradova koji je nažalost do temelja razrušen u domovinskom ratu. Po dolasku slijedi panoramski – pješački razgled: Vukovarski vodotoranj, simbol otpora Vukovara – Memorijalno vukovarsko groblje žrtava domovinskog rata. Potom idemo prema Muzeju Vučedolske kulture gdje ćemo imati organiziran razgled muzeja uz profesionalnog vodiča ( ulaznica uz doplatu ). Vučedolska kultura je kultura mlađeg eneolitika (bakrenog doba), nazvana po lokalitetu Vučedolu (5 km istočno od Vukovara), gdje se nalaze ostaci velikog naselja bakrenog doba. Nalazi se podno naselja na kojem se život odvijao u kasnom 4. i za vrijeme 3. tisućljeća prije Krista, i na kojem je pronađena slavna Vučedolska golubica. Prostorije u muzeju su obrađene tematski, te ćete imati prilike upoznati život povijesnih stanovnika Vučedola. Potom se vraćamo u centar Vukovara na pješački razgled grada. Dvorac Eltz, danas potpuno obnovljen koji je ujedno i Muzej Grada Vukovara ( Izvana )Rodna Kuća Lavoslava Ružičke – Šetnica. J.J Strossmayera - ulica Dr. Franje Tuđmana – Most Jean Michela Nicoliera preko rijeke Vuke – Radnički dom, nekadašnji hotel Grand – Stari vodotoranj – Hotel Dunav – Ušće rijeke Vuke i Dunava. Slobodno vrijeme za vlastite sadržaje. Svakako preporučujemo posjet Muzeju Vukovara u sklopu dvorca Eltz ili posjet memorijalnoj bolnici u Vukovaru. Nakon pauze polazak prema Osijeku  – najvećem slavonskom gradu. Putem prema Osijeku ćemo se voziti kroz poznatu Trpinjsku cesta gdje ćemo se kratko zaustaviti pokraj spomenika braniteljima Trpinje. Nastavak vožnje prema Osijeku. Po dolasku smještaj u hotel. Slijedi večernji razgled grada uz voditelja putovanja: Trg Ante Starčevića – Katedrala Sv. Petra i Pavla, simbol grada Osijeka - Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku - Slijedi šetnja obalom Drave, takozvanom "osječkom promenadom" pokraj Mosta Mladosti i dalje prema Tvrđi. Nastavljamo razgled dolaskom do poznate barokne Tvrđe; Vodena Vrata, jedina potpuno očuvana od nekadašnja 4 koja su služila kao ulazak u grad – Franjevački samostan - Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera – Zgrada Glavne Straže - spomenik posvećen Sv. Trojstvu ukrašen skulpturama svetaca zaštitnika od kuge- Muzej Slavonije – Crkva Sv. Mihaela. Kraća šetnja do jednog od novih motiva Osijeka, skulpture Fiće i tenka, koji podsjeća na nesretne događaje iz devedesetih godina. Povratak u centar grada šetnicom uz gradske parkove: Park kralja Držislava – Park Kralja Branimira – Park kralja Petra Krešimira IV – Perivoj kralja Tomislava – Kapucinska ulica, tzv Osječki Korzo. Slobodno vrijeme za vlastite programe. Povratak u hotel. Noćenje.

2.dan  OSIJEK – KOPAČKI RIT – KARANAC – OSIJEK

Doručak. Danas preporučujemo fakultativni posjet obližnjem nacionalnom parku Kopački rit i Karanac. Oni koji ne žele ići na izlet imati će slobodno vrijeme u Osijeku. Ujutro odlazak u smjeru Kopačkog rita. Park prirode Kopački rit je jedna od najvećih europskih očuvanih prirodnih močvara. Smještena na ušću Drave i Dunava, ova unutar-kontinentalna delta dom je za više od 290 vrsta ptica poput orla štekavca, bijele i crne rode, čaplje, kormorana, labudova i divljih patki. Mi ćemo ići našim autobusom do samog ulaska u NP te ćemo se na pristaništu na jezeru Veliki Sakadaš ukrcati na brod kojim započinje uzbudljiva avantura kroz Posebni zoološki rezervat. Plovidba traje oko 1 h, a na brodu ćemo imati i stručnog vodiča s kojim ćete zajedno zaploviti kroz čudesni svijet poplavne doline Dunava. Nakon predivnih prirodnih ljepota odlazak u Karanac na ručak u autentičnoj Baranjskoj kući uz posjet ulici zaboravljenog vremena. Ulica se Sastoji  od ukupno sedam starih ambara u kojima su smještene lončarska, stolarska i bačvarska radionica, tkalačka radionica, brijačnica i gostionica “Pod kruškom”. Ovo je definitivno mjesto za doživjeti neki duh starijih vremena. Sadržaj ulice je naprosto nevjerojatan, od „Prastare brijačnice s hrpom starih novina i neodoljivim mirisom, pa do gostionice ''Pod kruškom'' iznad čijeg šanka vise kobasice i slanina, a na stolovima se nalaze ručno rađeni karirani stolnjaci Potom lončarska, klomparska, stolarska, bačvarska, tkalačka i korparska radionica, ljetna kuhinja, zemljana kuća i ledara. Također ćete vidjeti i mlin na kojem se melje kukuruzno brašno, kovačevu kuću građenu na tradicionalan baranjski način - blatom i pljevom te ledaru u kojoj se nekada čuvao led s Dunava, a iznad nje nalazi se vidikovac s kojeg se pruža pogled na cijelo selo Karanac, Baranjsku planinu i predivne vinograde. Sastanak sa ostatkom grupe u Osijeku, te povratak u hotel. Noćenje.

3.dan  OSIJEK – ĐAKOVO – KUTJEVO – POŽEGA - ZAGREB

Doručak u hotelu. Polazak iz Osijeka prema Đakovu. Po dolasku slijedi kraća šetnja centrom grada uz obilazak glavnih znamenitosti uz pratnju vodiča: Ulica Ivana Pavla II, glavna gradska šetnica – Trg Josipa Jurja Strossmayera sa spomen muzejem - fontana – Spomenik Luka Botić - Đakovačka katedrala kao simbola grada -  Bogoslovno Sjemenište. Kraće slobodno vrijeme za kavu ili fakultativni posjet poznatoj Đakovačkj ergeli Pastuharni za one koji žele. Nakon posjeta sastanak grupe na dogovorenom mjestu te polazak prema Kutjevu. U Kutjevu slijedi kraća šetnja kroz mjesto te za one koji žele moguća fakultativna degustacija vina u jednom od najpoznatijih hrvatskih vinskih podruma. Oni koji ne žele na degustaciju imati će slobodno vrijeme u centru mjesta, dok je ostatak grupe na degustaciji. Nakon degustacije, okupljanje grupe te polazak prema Požegi. Po dolasku slijedi kraći razgled gradskih znamenitosti: Trg Svetog Trojstva - Kužni pil, spomenik žrtvama kuge iz 1739. godine – Crkva Svetog Duha – Franjevački samostan – Gradska kuća, zgrada u kojoj se nalazi gradski magistrat Požege –  Gradsko Kazalište Požega - Gradski Muzej Požega – Zgrada Biskupsko ordinarijata - Crkva svetog Lovre – Trg Svete Terezije – Svećenički dom – Katedrala Svete Terezije Avilske - Stari grad - Požeški Korzo, glavna gradska šetnica. Slobodno vrijeme za ručak, kavu i uživanje u ovom klasičnom slavonskom gradiću. U poslijepodnevnim satima polazak prema Zagrebu. Dolazak u Zagreb predviđen u večernjim satima.

***Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih opcionalno tj. fakultativno je podložan promjenama prema procjeni pratitelja a ovise o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata o trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama.

WELLNESS HOTEL OSIJEK 4*

Hotel Osijek je lociran u pješačkoj zoni centra Osijeka uz obalu Drave, a svojim gostima nudi besplatan pristup fitnessu i spa centru sa saunom, parnom kupelji i hidromasažnom kadom. Gosti mogu uživati u panoramskom pogledu na okolicu. Objekt je opskrbljen besplatnim pristupom internetu Wi-Fi. Sve sobe su prostrane i klimatizirane te sadrže TV s međunarodnim kabelskim programima. Gostima su na raspolaganju i mini bar i sušilo za kosu. U hotelskom restoranu se svakodnevno poslužuje švedski stol za doručak, a gosti mogu uživati u pogledu na šetnicu uz rijeku, a na hotelskoj terasi mogu uživati u velikom izboru svježih kolača, kavi i domaćem sladoledu. U sklopu hotela se nalaze i kozmetički i frizerski salon s širokim spektrom tretmana kose, tijela i lica. U neposrednoj je blizini nekoliko parkova, na 10 minuta hoda od stare gradske jezgre Osijeka i 3 minute hoda od glavnog gradskog trga. Ocjena na Booking.com za ovaj hotel je 9,2!

 •  
Program putovanja
Broj osoba:

Cijene putovanja

Datum polaska: 30.10.2021
Datum povratka: 01.11.2021
Grad polaska: Zagreb
Mjesto polaska: Čakovec, Varaždin
3 dana
990,00 Kn
 

TERMINI GARANTIRANIH POLAZAKA

WELLNESS HOTEL OSIJEK 4*

04.06. – 06.06.2021.

FM 990 kn, RC 1.090 kn

20.06. – 22.06.2021.

FM 990 kn, RC 1.090 kn

06.08. – 08.08.2021.

FM 990 kn, RC 1.090 kn

27.08. – 29.08.2021.

FM 990 kn, RC 1.090 kn

30.10. – 01.11.2021.

FM 990 kn, RC 1.090 kn

 • Za ovo putovanje potrebna je važeća osobna iskaznica ili putovnica
 • Cijena aranžmana se odnosi na jednu osobu
 • Moguć polazak iz Karlovca, Čakovca i Varaždina uz prethodnu najavu. O točnom vremenu i mjestu polaska biti ćete obaviješteni unutar 24 sata do polaska.
 • Minimalan broj putnika: 40
 • Rok prijave: do 7 dana prije puta
 • Organizator zadržava pravo na promjenu redoslijeda programa
 • Fakultativni izleti će se održati ukoliko se skupi dovoljan broj zainteresiranih

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • Prijevoz turističkim autobusom prema programu
 • Dva noćenja s doručkom u dvokrevetnim ili trokrevetnim sobama hotela ¾* u Osijeku ili okolici
 • Turističkog pratitelja, ujedno i lokalnog vodiča za sve destinacije iz Zagreba na hrvatskom jeziku
 • Osiguranje od odgovornosti
 • Jamčevinu turističkog paket aranžmana
 • Sve razglede prema programu
 • Troškove organizacije i realizacije programa

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • Doplata za jednokrevetnu sobu: 440 kn (plaćanje isključivo u kunama prije putovanja)
 • Doplata za polupansion u hotelu po osobi: 220 kn za dva noćenja (plaćanje isključivo u kunama prije putovanja)
 • Popust za djecu do 11,99 godina u sobi sa 1 ili 2 odrasla: 10%
 • Vlastite troškove
 • Ulaznice za pojedine objekte i lokalitete koji se posjećuju
 • Boravišna pristojba u hotelu: 11 kn osoba/dan – PLAĆANJE U KUNAMA NA RECEPCIJI HOTELA
 • Fakultativne izlete
 • Sve što nije navedeno pod „cijena aranžmana uključuje“
 • Dodatno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja 

FAKULTATIVNI IZLETI* (plaćanje isključivo u kunama prije putovanja)

KOPAČKI RIT, KARANAC I BARANJSKA KUĆA

(minimalno 20 prijavljenih putnika)

Uključuje prijevoz turističkim autobusom do svih lokacija i nazad do hotela, ulaznicu za park prirode, plovidbu brodom sat vremena uz lokalnog vodiča, transfer vlakićem od prijemnog centra do pristaništa i natrag, našeg pratitelja na putovanju, ručak u Baranjskoj kući, ulazak i šetnju Ulicom Izgubljenog Vremena)

250 kn

KUTJEVO

Uključuje posjet podrumu uz stručno vođenje i degustacije 5 vina + neutralizatori

60 kn

PASTUHARNA

Uključuje posjet Pastuharni uz ulaznicu, prijevoz našim autobusom

35 kn

MUZEJ VUČEDOLSKE KULTURE

Uključuje prijevoz turističkim autobusom, ulaznicu uz vođenje od strane kustosa muzeja

40 kn

*Cijene svih izleta su promjenjive do dana izvedbe zbog česte promjene tečaja i moguće promjene cijene ulaznica

 

NADOPLATA za odabir posebnog sjedala u autobusu (neobavezno)

1. red – sjedalo 3, 4

100 kn

2. red – sjedalo 5, 6, 7, 8

100 kn

sjedala iza 2. vrata

100 kn

ostala raspoloživa sjedala

50 kn

VAŽNA NAPOMENA

 • Raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja, agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata,
 • Završno pismo vam dostavljamo mailom 48 sati prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.),
 • Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta,
 • Fakultativni program će se održati isključivo ukoliko se ispune trenutno zahtijevani uvjeti pružatelja usluge na terenu,
 • Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa,
 • Agencija putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

COVID-19 SIGURNA REZERVACIJA

Za sve nove rezervacije za putovanja u organizaciji turističke agencije Putolovac moguća je promjena termina putovanja i promjena destinacije prije putovanja u slučaju nepredvidivih situacija izazvanih COVID-19 pandemijom.

Prilikom rezervacija putovanja tokom trajanja pandemije moguća je uplata od 200 kn po osobi za rezervaciju termina.

U slučaju niže navedenih razloga, svi putnici koji uplate putovanje, a isto bude otkazano od strane agencije utjecaja bilo kojeg od navedenih razloga na popunjavanje aranžmana imaju pravo na 100% povrat novca. Navedeno se odnosi na sve nove rezervacije u 2021. godini za vrijeme trajanja pandemije.

 • Ukoliko je na destinaciji uvedena obveza testiranja na COVID-19, bilo na destinaciji vašeg putovanja ili da je to po povratku u Republiku Hrvatsku nakon putovanja (ne vrijedi u slučaju da je osigurano besplatno testiranje)
 • Ukoliko je prema svjetskim COVID-19 listama u zemlji u kojoj se nalazi destinacija putovanja uvedena zabrana putovanja građana Republike Hrvatske
 • Ukoliko je uvedena obavezna karantena ili samoizolacija po dolasku na destinaciju ili povratku u Hrvatsku
 • Svi garantirani polasci ne smatraju se garantiranim u slučaju loše epidemiološke situacije na destinaciji sukladno gore navedenim točkama
 • Prilikom autobusnih putovanja agencija će se pridržavati svih u tom trenutku zakonski propisanih mjera. Ukoliko u slučaju promjene određenih mjera nije moguće održati putovanje, isto će biti odgođeno te putnicima biti ponuđen povrat akontacije

Ukoliko putnik otkaže putovanje, a da nije u obzir uzet jedan od gore navedenih parametara za uplaćeno putovanje vrijede redovni opći uvjeti putovanja turističke agencije Putolovac. Gore navedeni uvjeti ne vrijede u slučaju da se putnik sam zarazi na putovanju, dobije simptome ili bude pozitivan na COVID-19 virus prije, za vrijeme ili poslije putovanja. U tom slučaju također vrijede Opći uvjeti organizatora putovanja. ŠA09

*  Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http:/www.mvp.hr  Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji u zemlji koju posjećujete. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Organizator zadržava pravo promjene hotela u istoj ili višoj kategorizaciji.

Galerija slika

© Sun-Travel.hr - All rights reserved.