suntravel@sun-travel.hr   |   +385 40 493 082   |   pon.- pet. 08 - 19 sati // subota 08 - 13 sati
  |   Opći uvjeti   |   Izjava o privatnosti   |   Plaćanje

MADEIRA I LISABON

8 dana
Cijena od:
8.390,00 Kn
Portugal
Zrakoplovom iz Zagreba 05.10.2022.

Program putovanja

Predviđeni hoteli:
Funchal: Four Views Monumental Lido 4* ili slično

Lisabon: Vip Entracampos 4* ili slično

Zrakoplovne pristojbe uključene u cijenu aranžmana!
Vrijednost više: uključen razgled Funchala uz lokalnog vodiča i s ulaznicom u Botanički vrt + izlet Lisabonska rivijera s ulaznicom u glasovitu palaču Pena!

1. dan: ZAGREB – LISABON – FUNCHAL
Sastanak putnika s voditeljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb, na katu pored kioska Tiska, najkasnije dva sata prije leta. Prijava na let kompanije TAP Air Portugal na redovnoj liniji za Lisabon u 13:25 sa slijetanjem u 15:50 po lokalnom vremenu. Nastavak putovanja letom za Funchal, glavni grad otoka Madeire u 19:45 sati, odnosno u 22:10 (redovi letenja u napomeni ispod programa!). Dolazak na Madeiru u 21:35 sati po lokalnom vremenu, odnosno u 23:55 sati. Transfer do hotela i smještaj. Noćenje.

2. dan: FUNCHAL: fakultativno izlet u MONTE
Doručak. Poludnevni razgled Funchala, glavnog grada ovog šarolikog otoka građenog u obliku amfiteatra, s lokalnim vodičem i voditeljem putovanja: posjetit ćemo za početak gradsku katedralu, sagrađenu 1514. god. na inicijativu slavnog kralja Manuela. Razgled ne bi bio potpun bez posjeta živopisnoj tržnici Mercado dos Lavradores punoj cvijeća i voća, naročito egzotičnog (mango, papaya, guava, itd.) u središtu tržnice. Tržnica ribe ima počasno mjesto. Otići ćemo i do manufakture ručnih radova, a završetak obilaska čeka nas u prekrasnom botaničkom vrtu (ulaznica uključena) gdje se nalaze biljke sa svih strana svijeta kao i razni endemski primjerci, više od 2000 raznih vrsta! Za kraj šetnje Funchalom posjetit ćemo jedan od vinskih podruma i degustirati poznato vino s Madeire. Slobodno vrijeme za ručak. Poslijepodne predlažemo izlet u Monte (prijava i doplata prilikom rezervacije aranžmana, min. 20 prijavljenih putnika), omiljenu lokaciju za sve posjetitelje Madeire još od kraja 19.st – zadnje počivalište posljednjeg austrougarskog cara!. Prvo odlazimo na žičaru koja će nas iz grada preseliti u visine na kojima je Monte smješten. Nakon izlaska iz žičare prvo odlazimo u tropske vrtove Monte Palace (ulaznica uključena). Riječ je o vrtovima koji se svrstavaju među najljepše na otoku, a njihova povijest počinje s 18.-im stoljećem. Osim raskošnog bilja, vrlo su zanimljivi i mozaici od pločica od kojih neke datiraju iz 16.-og stoljeća. Nakon posjeta vrtovima slijedi ono zbog čega se dolazi u Monte: luda vožnja tzv. sanjkama, vrsti prijevoza koja se nekoć doista koristila kao organizirani prijevoz s brda do Funchala! Riječ je o jednoj od najvećih atrakcija na Madeiri i budite sigurni da to ne želite propustiti! Povratak u Funchal i slobodna večer. Noćenje.

3. dan: FUNCHAL: fakultativno izlet „ZAPADNA MADEIRA“ (CAMARA DE LOBOS – CABO GIRAO – RIBEIRA BRAVA – PORTO MONIZ - SAO VICENTE)
Doručak. Slobodan dan za odmor. Preporučujemo odlazak na cjelodnevni izlet na zapadni dio otoka s lokalnim vodičem otkriti ljepote obala Madeire (doplata prilikom rezervacije aranžmana, minimum 20 prijavljenih za realizaciju). Počinjemo s posjetom ribarskom selu Camara de Lobos, poznatom po terasastim nasadima banana i vinove loze, ribarsko seoce koje je nadahnulo Sir Winstona Churchilla da ga ovjekovječi na slikarskom platnu! Potom odlazimo na rt Cabo Girão, drugu najvišu morsku stijenu na svijetu i najvišu europsku, s koje se pruža prekrasan pogled na zaljev Funchala. Vraćamo se na glavnu cestu i upućujemo u slikovito selo Ribeira Brava, usred nasada šećerne trske, prije nego što krenemo na Serra de Agua i prema Encumeadi, gdje se za lijepa vremena može uživati u pogledu na obje strane otoka. Nastavak vožnje prema slikovitom mjestu São Vicente, kroz bogatu i jedinstvenu vegetaciju laurissilva šume. Stigavši do obale, odlazimo prema Porto Monizu. U Porto Monizu ćemo napuniti baterije uz ugodan ručak u lokalnom restoranu kraj prirodnih morskih bazena od crne lave. Povratak prema Funchalu preko Paul da Serra, 1400 m visokog platoa. S njega se spuštamo na obalu Ponta do Sol i stižemo do Funchala... Slobodan ostatak dana. Noćenje.

4. dan: FUNCHAL: fakultativni cjelodnevni izlet „ISTOČNA MADEIRA“ (CAMACHA – PICO DO ARIEIRO – RIBEIRO FRIO – FAIAL – SANTANA – MACHICO)
Doručak. Danas preporučujemo izlet na istočnu stranu otoka (doplata prilikom rezervacije aranžmana, minimum 20 prijavljenih za realizaciju). Napuštamo Funchal cestom prema Camachi koja je poznata kao centar korparstva na otoku, ali i po svom festivalu jabuka. Stižemo u Poiso i skrećemo prema Pico do Arieiro, trećem najvišem vrhuncu na otoku, na 1810 m. Na jasan dan pogled na unutrašnjost otoka je doista impresivan, a dobro se vidi i susjedni otok Porto Santo, udaljen 95 km sjeveroistočno. Spuštamo se kroz laurissilva šumu, tzv. primitivnu šumu na Madeiri i stižemo do Ribeiro Frio, mjesta sa izuzetno bogatom vegetacijom i s malenom farmom pastrva koja je postala obavezna stanica za svakog posjetitelja otoka. Sljedeća postaja je Faial gdje je planiran ručak. Poslije ručka nastavljamo svoj izlet odlaskom u Santanu, mjestašce poznato svakome tko je ikad gledao fotografije s Madeire jer su upravo tamo one poznate, slikovite bijele trokutaste kućice plavih ili crvenih obruba oko prozora i sa slamnatim krovovima, motiv na svakoj razglednici koja prikazuje ovaj predivan otok. Slobodno vrijeme u Santani. Povratak u Funchal preko Porto da Cruz (mjesto s glasovitom šećeranom iz 1927.g. u kojoj se šećer još proizvodi na tradicionalan način, kao na početku) i Portele, gdje ćemo stati zbog prekrasnih vidikovaca. Za kraj posjećujemo Machico, mjesto gdje su portugalski kolonizatori prvi put stigli na otok 1419. godine. Vraćamo se u Funchal, slobodan ostatak dana. Noćenje.

5. dan: FUNCHAL – LISABON
Doručak. Odjava iz soba i organizirani transfer prema zračnoj luci. Let za Lisabon na liniji TP1696 u 12:35, planirano slijetanje u Lisabon u 14:15 sati. Ukrcaj u autobus i odlazak u panoramsku vožnju portugalskom prijestolnicom: Avenida da Liberdade, elegantna i luksuzna avenija duga 1100 m, nastala po uzoru na parišku Champs-Elysees - Trg Rossio (Trg Pedra IV.), portugalskog kralja i cara Brazila, trg na kojem su se nekoć održavali sajmovi, narodni ustanci, koride i smaknuća, a danas srce Donjeg grada - Torre de Belém (Betlehemska kula), jedan od najslavnijih lisabonskih spomenika manuelinskog stila, kula koju je dao graditi Joao II. kao dio obrambenog sustava na ušću rijeke Tejo (vanjski razgled) - Samostan sv. Jeronima, još jedan od gradskih najvažnijih lokaliteta, mjesto koje je dao graditi kralj Manuel I. za uspješan povratak Vasca da Game iz Indije, crkva u kojoj su pokopani mnogi kraljevi i slavne portugalske osobnosti (vanjski razgled). Putem ćemo proći i kroz najstariju gradsku četvrt Alfamu, kolijevku fada u Lisabonu i četvrt prema kojoj se danas zovu „pravi“ Lisabonci: ime alfacinha znači da ste lisabonski starosjedilac! Smještaj u hotel. Odlazak u večernju orijentacijsku šetnju starim gradom. Noćenje.

6. dan: LISABON: izlet LISABONSKA RIVIJERA
Doručak. Danas odlazimo na izlet u okolicu Lisabona, do slavne Sintre i do najzapadnijeg kopnenog rta Europe, a usput ćemo stati i u poznatom ljetovalištu Cascaisu na obali Atlantika. Započinjemo s posjetom bajkovitoj Sintri, gradiću sagrađenom na padinama istoimenog planinskog lanca, čuvenom po veličanstvenom zelenilu i raskošnim palačama. Sintru su voljeli ne samo portugalski plemići, već i europski kraljevi i brojne slavne osobnosti. Često se navodi primjerice da je u njoj neko vrijeme boravio i Lord Byron, koji je 1809. napisao da je „mjestašce Sintra najljepše na svijetu!“. Po dolasku u Sintru uspet ćemo se do fascinantne palače Pena. Prostirući se na brežuljcima Sintre, ta palača živih boja plod je ideje ekscentričnog kralja Ferdinanda II. i odražava portugalski romantizam tog vremena. Svojom mješavinom stilova, živim bojama i bajkovitim izgledom na vrhu brda palača privlači poglede promatrača već izdaleka, a zbog svoje atraktivnosti stavljena je na popis „Sedam čuda Portugala“, kao i na popis zaštićene baštine organizacije UNESCO. Okružuje je iznimno bogat park u kojem je više od 500 različitih vrsta stabala sa svih strana svijeta, od američke sekvoje do kineskog stabla ginka. Slobodno vrijeme za posjet palači (ulaznica uključena u cijenu!). Poslije Sintre nastavljamo prema Cabo da Roca, najzapadnijoj točki kontinentalne Europe - slavni portugalski književnik Luís de Camões napisao je za rt da je „mjesto gdje zemlja završava, a more počinje“. Kraće zaustavljanje za fotografiranje. Prema Lisabonu se vraćamo preko poznatog ljetovališta Cascaisa, nekoć ribarskog mjesta, ali u 19. st. Cascais je postao i omiljena rezidencija portugalskih kraljeva. Proći ćemo potom i preko Estorila - gradića gdje se nalazi slava kockarnica i mjesto koje je nekoć imalo i poznatu stazu za Formulu 1. Slobodna večer za osobne programe. Predlažemo odlazak s voditeljem putovanja na večeru uz fado (doplata na licu mjesta).

7. dan: LISABON
Doručak. Slobodan dan za uživanje u očaravajućem Lisabonu. Predlažemo posjet dijelu grada pod imenom Oeiras gdje je 1998. god. bio održan EXPO, s odlično sačuvanim paviljonima koji danas imaju razne funkcije i gdje se nalaze neki od najfascinantnijih primjera moderne arhitekture u Lisabonu, s djelima svjetski poznatih arhitekata kao što je primjerice Santiago Calatrava. Ovdje se nalazi i glasoviti Oceanarij koji preporučujemo posjetiti, ali i mnogi drugi bivši paviljoni koji su poslije EXPO-a izvrsno iskorišteni i gdje građani vole provoditi slobodno vrijeme. Za poslijepodne predlažemo posjet nekom od brojnih dobrih muzeja u gradu od kojih je možda najautentičniji Muzej keramičkih pločica. Ističe se i Muzej kočija, Muzej fada, kao i Muzej Gulbenkian. Preporučujemo atraktivnu vožnju glasovitim tramvajem broj 28, predah na predivnoj Miradouro Sta Luzia s pogledom na Alfamu i Tejo, šetnju starim kaštelom sv. Jurja s kojega se pruža veličanstven pogled na grad i okolicu, itd. Noćenje.

8. dan: LISABON - ZAGREB
Rani transfer na aerodrom (doručak u obliku paketa). Let iz Lisabona na liniji TP892 u 8:35 sati. Planirano slijetanje u Zagreb u 12:40 sati.

Rok za prijavu: 7 dana prije puta ili dok ima mjesta
Minimalan broj putnika: 15 / Maksimalan broj putnika: 25

 

Program putovanja
Broj osoba:

Cijene putovanja

Datum polaska: 05.10.2022
Datum povratka: 12.10.2022
Grad polaska: Zagreb
Mjesto polaska:
8 dana
8.390,00 Kn

Informacije o letu (svi datumi)
Prijevoznik: TAP Portugal

 

Polazak 05.10.-12.10.:
TP 893 ZAGLIS 13:25 15:50
TP1689 LISFNC 19:45 21:35
TP1696 FNCLIS 12:35 14:15
TP 892 LISZAG 08:35 12:40


Cijena uključuje

 • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Lisabon – Funchal – Lisabon – Zagreb kompanije TAP Air Portugal
 • zrakoplovne pristojbe i naknade
 • uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm)
 • transfer autobusom zračna luka - hotel - zračna luka u Funchalu
 • transfer autobusom s panoramskim razgledom u Lisabonu po dolasku i transfer hotel – zračna luka na povratku
 • četiri noćenja s doručkom u hotelu 4* u Funchalu u dvokrevetnim sobama
 • tri noćenja s doručkom u hotelu 4* u Lisabonu u dvokrevetnim sobama
 • razgled Funchala uz lokalnog vodiča
 • ulaznica za Botanički vrt u Funchalu
 • izlet Lisabonska rivijera u Lisabonu s uključenom ulaznicom u palaču Pena
 • vanjske razglede
 • voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena ne uključuje

 • ulaznice za objekte i muzeje koji se posjećuju tijekom razgledavanja
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
 • cjelodnevni izlet Zapadna Madeira, prijava i uplata prilikom rezervacije aranžmana, (uključuje autobusni prijevoz prema programu, lokalnog vodiča i ručak u tri slijeda s pićem): 450 kn odrasli, djeca do 12 godina 250 kn
 • cjelodnevni izlet Istočna Madeira, prijava i uplata prilikom rezervacije aranžmana, (uključuje autobusni prijevoz prema programu, lokalnog vodiča i ručak u tri slijeda s pićem): 450 kn odrasli, djeca do 12 godina 250 kn
 • poludnevni izlet Monte, prijava i uplata prilikom rezervacije aranžmana, (uključuje autobusni prijevoz prema programu, lokalnog vodiča i žičaru za Monte): 380 kn odrasli, djeca do 12 godina 190 kn
 • doplatu za jednokrevetnu sobu: na polasku 27.08. 2.290 kn, 2.090 kn na polasku 05.10. (obavezna doplata ako osoba spava sama u sobi)
 • boravišnu pristojbu u Lisabonu (plaćanje na licu mjesta): 2 eur po osobi po noćenju, 6 eura u totalu
 • napojnicu za vodiča – po želji, nije obavezno, no ako ste zadovoljni uslugom, organizacijom i trudom naših vodiča lijepo ih je nagraditi (preporuka prosječnog iznosa napojnice 1-2 eur po osobi po danu; iznos napojnice ovisi o vašoj procjeni i zadovoljstvu te može biti i niži i viši, a određujete ga sami u slučaju da istu želite ostaviti)
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti

Popusti

· 80% popusta za jedno dijete do 1,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe (dijete nema svoje sjedalo u avionu i spava s dvije odrasle osobe u krevetu, ne plaća zrakoplovne pristojbe ako su one posebno naznačene)
· 20% popusta za jedno dijete od 1,99-11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe, dijete ima svoje sjedalo u avionu i pomoćni krevet, plaća zrakoplovne pristojbe ako su one posebno naznačene
· trokrevetne sobe (na upit): nije moguće za odraslu osobu na trećem ležaju, već samo za dijete do 12 godina starosti


COVID-19 uvjeti

Državljani RH mogu ući u Portugal bez ograničenja.

Obvezna maska u javnom prijevozu.

O aktualnim preporukama za putovanja i upozorenjima za Portugal informirajte se putem službenih stranica MVEP-a (Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH).


Važne napomene

- Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja kompanije TAP Air Portugal objavljenom u 2021. godini i podložna su promjeni.
- Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačan iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
- Organizator putovanja može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda gradova, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.
- Uključen 1 komad prtljage koja se prijavljuje po osobi (kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm).
- Završno pismo vam dostavljamo e-mailom 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, sl.).
- Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta voditelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
- Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
- Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
- Organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa.
- Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću.

Portugal je država na zapadu Europe, na istoku i sjeveru graniči sa Španjolskom, a na zapadu i jugu izlazi na Atlantski ocean. Ime Portugal, samo po sebi otkriva dijelove rane povijesti ove zemlje - ono potiče od rimskog imena Portus Cale, moguće mješavine grčkog i latinskog imena koje znači "Lijepa luka". Portugal je postao kraljevina 1139.g., a prvi kralj je bio Afonso I. Portugalski. Portugal je tijekom 15. i 16. stoljeća proširio svoj utjecaj. Slavne osobe tih stoljeća su: Fernando Magellan koji je oplovio svijet, Bartolomeo Diaz koji je dospio do Rta dobre nade i istočnog kraja Afrike, Vasco da Gama i ostali. Krajem 16. stoljeća, Portugal je prvi put u povijesti izgubio nezavisnost, našavši se pod vlašću Španjolske čime je počelo propadanje Portugala kao velesile. Godine 1975. Portugal je dao nezavisnost svojim preostalim kolonijama, a godinu dana kasnije imao je prve slobodne izbore u kojima su pobjedili socijalisti predvođeni Mariom Soaresom koji postaje premijer. Portugal je jedan od osnivača NATO saveza, a od 1986. godine je član Europske unije.

Lisabon je glavni i s 556 797 stanovnika na svojem administrativnom području površine 84,8 km², najveći grad Portugala. Lisabon je najzapadniji veliki i glavni grad u Europi. Smješten je na zapadu Pirinejskog poluotoka na Atlantskom oceanu i ušću rijeke Tejo. Kao istaknuto središte financija, trgovine, medija, industrije zabave, umjetnosti, međunarodnog prometa, obrazovanja i turizma, Lisabon se smatra "Alfa gradom". Jedan je od najvećih ekonomskih centara na kontinentu, s rastućim financijskim središtem i drugom najvećom kontejnerskom lukom na europskoj atlantskoj obali, međunarodnom zračnom lukom s prometom 13 milijuna putnika godišnje, mrežom autocesta i čvorištem željeznica velikih brzina (Alfa Pendular). Osim toga, grad je i političko središte zemlje, sjedište vlade i šefa države, također i središte okruga Lisabona i Lisabonske regije.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane RH viza za Portugal nije potrebna, ali je za putovanje potrebna osobna iskaznica ili važeća putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta najbliže predstavništvo Republike Hrvatske u Portugalu nalazi se u Lisabonu.
Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Portugalskoj Republici (Lisabon) nalazi se na adresi Rua D.Lourenco de Almeida 24, 1400-126 Lisboa.
Kontakt podaci: tel. 0035 121 302 1033, 0035 121 302 1053, 00 35 121 302 1077, fax. 0035 121 302 1251, e-mail: lisabon@mvep.hr.

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 30 dana prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju, a zatim ćete 72 sata prije putovanja dobiti završno pismo. Minimalan broj putnika za putovanje je 15, a maksimalan broj putnika je 25. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 20 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.

Ša04

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

 

Galerija slika

© Sun-Travel.hr - All rights reserved.