suntravel@sun-travel.hr   |   +385 40 493 082   |   pon.- pet. 08 - 19 sati // subota 08 - 13 sati
  |   Opći uvjeti   |   Izjava o privatnosti   |   Plaćanje

JORDAN NOVA 2024

8 dana
Cijena od:
1.495,00 EUR
(11.264,08 Kn)
Jordan
Daleka putovanja 2023/2024

Program putovanja

Kraljevina Jordan, jedna je od najliberalnijih i najmirnijih kutaka arapskog svijeta, zemlja bogate tradicije i prirodnih ljepota. Na tom prostoru izmjenjivale su se razne civilizacije kroz povijest koje su nam u nasljeđe ostavile drevne gradove te jedno od novih svjetskih čuda i najveću znamenitost Bliskog Istoka - Petru, legendarni izgubljeni grad isklesan u crvenim stijenama. Od Jerasha, jednog od najbolje sačuvanih rimskih gradova koji je stoljećima bio zakopan pod debelim slojem pijeska do obala svete rijeke Jordan, Mrtvog i Crvenog mora, arapskih i križarskih utvrda razbacanih po brežuljcima sve do mistične pustinje Wadi Rum - djela prirode i ljudskih ruku oblikovale su bogatstvo ovog malog, ali čudesnog kraljevstva.


TERMIN PUTOVANJA: 27.12.2023. – 03.01.2024. - garantirani polazak


AMAN – PUSTINJSKI DVORCI – MADABA – PLANINA NEBO - BETHANY –  PETRA - MALA PETRA – AQABA - WADI RUM – KERAK– MRTVO MORE - ANJARA – AJLUN - TELL MAR ELIAS - JERASH

Program putovanja:

1. dan  ZAGREB – ISTANBUL – AMAN 
Sastanak  putnika u 18,00 sati kod šaltera središnjih informacija. Preuzimanje putnih dokumenta i osnovnih informacija od strane pratitelja putovanja te prijava na let  TK 1056 u 19,55. Dolazak u Istanbul u 00,10  po lokalnom vremenu i nastavak leta na liniji TK 814 za Amman u 02,20.. 

2. dan  AMAN – PUSTINJSKI DVORCI
Dolazak u Aman u 04,40. Nakon ishođenja vize te carinskih formalnosti transfer u hotel u Amanu na kratko noćenje i kasniji doručak. Razgledavanje Amana. Glavni grad Jordana, fascinantan je grad kontrasta - jedinstven spoj starog i novog na brdovitom području između pustinje i plodne doline Jordana. Gradske četvrti su raznolike  u kulturnom i povijesnom kontekstu;  od užurbanosti starih tržnica  u središtu grada do moderne trgovačke četvrti, velebne džamije kralja Abdulaha, do spektakularnih ostataka građevina iz rimskog perioda. Posjet citadeli na uzvisini s koje se pruža panoramski pogled na veći dio grada. Na citadeli se još uvijek mogu vidjeti ostaci Herkulovog hrama , rimskog kazališta, bizantske crkve , te kompleks  palače Umayyad iz 8.stoljeća. U popodnevnim satima vožnja kroz pustinjski predio istočno od Amana do gradića Azrak u čijoj se okolici nalaze Omejidski mali dvorci - ljetnikovci  iz 8. stoljeća od kojih su najpoznatiji  Amra , Azrak i Kharaneh. To su očuvani, atraktivni spomenici rane islamske arhitekture i umjetnosti, a pretpostavlja se da su imali više namjena kao što su odmorišta za karavane , mjesta za lov i zabavu. Amra je  uvrštena u popis UNESCO-ve svjetske baštine zbog očuvanih freski na unutarnjim zidovima. Povratak u Aman. Večera i noćenje u hotelu.

3. dan  AMAN – MADABA – PLANINA NEBO – BETHANY – PETRA
Nakon doručka kraća vožnja do Madabe koja nosi titulu  „ grada mozaika “  zbog mnogih crkava ukrašenih mozaicima iz bizantskih vremena, od kojih je najpoznatiji  mozaik karte Palestine iz 6. stoljeća u crkvi sv. Jurja. Gradić je također turistički atraktivan za kupnju lokalnih suvenira. Nedaleko se nalazi Planina Nebo gdje se pretpostavlja da je Mojsijev grob i otkuda je po prvi puta ugledao „ obećanu zemlju “ Izrael. Na vrhu brda nalazi se moderna crkva sagrađena na temeljima bizantske bazilike iz 4. stoljeća s nekoliko mozaika u unutrašnjosti. Za lijepa vremena s planine se puža prekrasan pogled na Izrael. Odlazak do lokaliteta Bethany na rijeci Jordan. Prema novijim arheološkim istraživanjima u organizaciji UNESCO-a , pretpostavlja se da je to mjesto na kojem je Ivan Krstitelj propovijedao i gdje je Isus kršten. Prema nalazima, još u prvim stoljećima to je bilo hodočasničko središte. U popodnevnim satima vožnja do hotela u Petri. Večera i noćenje.

4.dan PETRA – MALA PETRA - AQABA
Doručak. Razgledavanje veličanstvene Petre , simbola Jordana i jednog od novih sedam svjetskih čuda, na popisu svjetske baštine UNESCO-a. Grad urezan u stijene prije vise od 2000 godina gradili su arapski nomadi Nabatejci kao trgovačku postaju, da bi s vremenom postao glavni grad nabatejskog kraljevstva. Vješti zanatlije i klesari u mekim stijenama gradili su grobnice, palače i hramove skriveni u dolini okruženoj planinama. I danas se do Petre može doći samo kroz Siq, 1,2 km dugi kanjon na kraju kojeg se otvara pogled na najpoznatiju atrakciju lokaliteta - Al Khazneh, poznatu kao Riznicu. Razgledavanje u pratnji vodiča i slobodno vrijeme za samostalno istraživanje Petre. Na putu za Aqabu zaustavljanje i  kratki obilazak Male Petre, kao što i samo ime sugerira, arheološko nalazište grada vrlo sličnog Petri, samo puno manjeg. Strukture građevina uklesanih u stijene još su uvijek impresivne, a pogled na planinski krajolik je nezaboravan. Pretpostavlja se da je grad bio  predgrađe Petre, gdje su se zaustavljale karavane na Putu Svile prije ulaska u samu Nabatejsku prijestolnicu. Nastavak putovanja do Aqabe, grada na Crvenom moru. Smještaj u hotel, večera i noćenje,

5.dan AQABA -  WADI RUM  31.12.2023.
Doručak u hotelu. Grad Aqaba jedini je jordanski grad na moru, a smjestio se na samom kraju Aqabskog zaljeva koji dijeli s Izraelom, Egiptom i Saudijskom Arabijom. Aqaba je zbog svog specifičnog položaja luka i trgovačko središte već tisućama godina. Slobodno vrijeme za šetnju sukovima, kupanje ili fakultativno izlet brodom po Crvenom moru. Odlazak u Wadi Rum, pustinju čiji specifični oblik granitnih stijena i jedinstveni crveni pijesak godinama oduševljava turiste. Njegovi jedini stanovnici su beduinska plemena koja se danas bave pretežito turizmom, ali su sačuvala svoje tradicionalne vrijednosti. Jeep safari u trajanju od 2 sata tijekom kojeg ćete se moći uvjeriti u ljepote ove neobične i mistične pustinje te zašto je zovu - mjesečeva dolina! Granitne stijene, oštri vrhovi koji paraju crvenu površinu pustinje, klanci i rascjepi, kanjoni i dine nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Smještaj u beduinskom kampu te nesvakidašnja novogodišnja buffet večera pod pustinjskim zvjezdanim nebom, uz tradicionalne jordanske i beduinske specijalitete te zabavni program.
Sretna nova godina!

6. dan WADI RUM – KERAK - MRTVO MORE
Doručak i odjava iz kampa i polazak prema Keraku, jednoj od najpoznatijih i najvažnijih obrambenih utvrda koju su izgradili križari u 12. stoljeću kako bi osigurali siguran prolaz hodočasnicima u Svetu zemlju. Utvrda se nalazi na 900 metara nadmorske visine te dominira krajolikom pod kojim se proteže Kraljevska cesta, nekada bitna trgovačka ruta, dio Puta svile. Slijedi vožnja do spektakularnog kanjona Wadi Al Mujib i zaustavljanje na vidikovcu (ako vremenske prilike budu povoljne). Nakon fotografiranja i uživanja u panorami kratka vožnja do Mrtvog mora, najdubljeg slanog jezera na svijetu. Iznimno visoki salinitet onemogućava tijelu da potone što je iznimni fenomen te kao takav privlači velik broj turista. Smještaj u hotel, slobodno vrijeme za opuštanje i kupanje u ovom neobičnom moru. Večera i noćenje.

7. dan MRTVO MORE- ANJARA - AJLUN - TELL MAR ELIAS – JERASH 
Doručak  Kratka vožnja prema sjeveru, kroz krajolik različit od ostatka zemlje kojim dominiraju maslinici i zelenilo do kršćanskog svetišta u Anjari. Tu je mala crkva sagrađena oko špilje u kojoj su se po predaji odmarali Isus, Marija i učenici tijekom putovanja između Jeruzalema i Galileje. Po dolasku u Ajlun razgledavanje dobro očuvanog dvorca iz 12.stoljeća, iz Saladinova vremena. Smješten na vrhu brda dominirao je glavnim rutama koje vode u dolinu rijeke Jordan i štitio trgovačke putove iz Sirije prema jugu. Desetak kilometara od Ajluna nalazi se mali arheološki lokalitet Tell Mar Elias. Po drevnoj predaji to je bilo rodno mjesto proroka Ilije. U arheološkim iskapanjima prije dvadesetak godina otkriveni su ostaci crkvenog kompleksa iz ranog 7. stoljeća s mozaicima. Kratak obilazak i polazak za obližnji Jerash ( antička Gerasa ), još jednu veliku turističku atrakciju i najveće arhitektonsko blago Jordana nakon Petre. Smatra se jednim od najvećih i najbolje očuvanih rimskih provincijskih gradova na Bliskom istoku. Procvat grada datira iz 2. i 3. stoljeća kad je bio trgovačko središte, a na važnosti nije izgubio niti u bizantsko doba sve dok ga nije razorio potres u 8. stoljeću. Krase ga popločane ulice, kolonade, hramovi na vrhovima brežuljaka, kazališta, prostrani javni trgovi, terme, fontane i zidine s kulama i vratima. Povratak u Aman na zajedničku večeru s tradicionalnim jordanskim jelima , a potom transfer na aerodrom u kasnim večernjim satima.  Prijava na let za Istanbul TK 813 s odlaskom u 03,05.

8.dan ISTANBUL – ZAGREB 
Dolazak u Istanbul u 05,30 po lokalnom vremenu. Nastavak putovanja za Zagreb letom TK 1053 u 08,15. Slijetanje u Zagreb predviđeno je u u 08:25 sati

 

Program putovanja
Broj osoba:

Cijene putovanja

Datum polaska: 27.12.2023
Datum povratka: 03.01.2024
Grad polaska: Zagreb
Mjesto polaska:
8 dana
1.495,00 EUR
(11.264,08 Kn)


Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi:

Redovna cijana: 1.495 €  (11.257,35 kn) 

U cijenu je uključeno: 

 • prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi 
 • aerodromske takse 
 • 5 polupansiona prema programu i 1 x noćenje s doručkom (1 polupansion i noćenje s doručkom u hotelu 4* u Amanu; 1 polupansion u hotelu  3*/4* u Petri; 1 polupansion u hotelu 4* u Aqabi; 1 polupansion u luksuznom beduinskom kampu u Wadi Rumu i 1 polupansion u hotelu 4* na Mrtvom moru )
 • novogodišnju Gala večeru uz zabavni program s Beduinima u Wadi Rumu 
 • večeru u restoranu prije odlaska na aerodrom 
 • lokalnog vodiča na hrvatskom jeziku
 • pratitelja putovanja 
 • sviđe prijevoze prema programu klimatiziranim turističkim autobusom
 • džip safari u Wadi Rumu 
 • ulaznice za sve lokalitete prema programu putovanja 
 • grupna viza za Jordan
 • besplatna voda u autobusu / 1 bočica dnevno po osobi 
 • troškove organizacije putovanja 

U cijenu nije uključeno:

 • doplata za jednokrevetnu sobu 225 € ( 1.694,25 kn )
 • napojnice lokalnom vodiču i vozaču, nosačima prtljage ( ukupno oko 40 $ - plaćanje na licu mjesta )
 • putna osiguranja

Popust

 • za treću odraslu osobu u trokrevetnoj sobi  35 € ( 263,55 kn )
 • za dijete do 12 godina  55 € ( 414,15 kn )

Fakultativno: 

 • izlet brodom cca 4 sata iz Aqabe do koraljnih grebena u Crvenom moru s ručkom 65 € ( uključuje i najam opreme za snorkeling )   
 • Izlet je potrebno prijaviti u poslovnici, a plaćanje je na licu mjesta 

Minimalni broj putnika u grupi : 20 

Viza:

 • Hrvatski državljani za ulazak u Jordan trebaju vizu , dobiva se na graničnom prijelazu. Za vizu je potrebno dostaviti agenciji  podatke iz putovnice -  puno ime i prezime,  broj putovnice i do kada vrijedi , datum rođenja . Putovnica mora vrijediti najmanje 6 mjeseci i imati 1 praznu stranicu. Molimo vas da agenciji dostavite podatke najkasnije 25 dana prije polaska.

Napomena

 • U Petri se od mjesta za parking autobusa do kanjona i kroz kanjon uglavnom ide pješice, no za one koji teže hodaju postoji prijevoz električnim automobilima, plaća se kod ulaska u vozilo. Voze samo do kraja kanjona.
 • Druga mogućnost je da unajmite konje, mazge ili magarce od parkinga do ulaska u kanjon ili na samom lokalitetu Petre ( ne i kroz kanjon ). Plaća se direktno vlasnicima životinja i cijena ovisi o tome koliko se koristi usluga ( minimalno 5 $ ).
 • jahanje deva u Wadi Rumu cca pola sata oko 20 $ - po dogovoru s goničima deva

Letovi  
Prijevoznik:  Turkish Airlines 

 • Na let možete ponijeti 1 komad ručne prtljage težine do 8 kg i predati 1 komad prtljage do 30 kg besplatno. Višak prtljage dodatno se naplaćuje prema cjeniku zrakoplovne kompanije

Napomene:

 • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji Jordana te može biti različita u odnosu na europsku kategorizaciju
 • Neispravni putni dokumenti koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja organizatora.
 • Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
 • Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe izdaju se za sve putnike u jednom danu.
 • U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata ili tečaja do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana. 

Za navedeni aranžman vrijede opći uvjeti putovanja. Prilikom prijave potpisujete ugovor o putovanju čiji su sastavni dio Opći uvjeti i uputstva za turističke aranžmane. Vašim potpisom iskazujete suglasnost s Općim uvjetima. 
Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr
Korisna web stranica: www.visitjordan.com  

Jordan

 • Službeno ime: Hašemitska kraljevina Jordan
 • Površina: 89 342 km2
 • Broj stanovnika: 11 milijuna
 • Glavni grad: Amman
 • Jezik: arapski je službeni jezik, koristi se engleski i francuski
 • Religija: muslimani oko 95% 
 • Vremenska razlika: +1 sat / zimi +2 sata
 • Novčana jedinica: jordanski dinar – JOD 
 • Kupovina: oslikana keramika, lokalne slastice i karamelizirano voće, mirodije, maslinovo ulje, srebrni i zlatni nakit
 • Klima: vruća i suha ljeta sa svježim večerima. Zimi je hladnije, kišna sezona traje od studenog do travnja
 • Odjeća: preporučujemo laganu pamučnu odjeću za ljetne mjesece te topliju, slojevitu odjeću i zaštitu od kiše za period od studenog do travnja.Preporučujemo udobnu obuću, sunčane naočale i pokrivalo za glavu.
 • Hrana i piće: hrana je slična kao u zemljama iz regije. U hotelima se služe međunarodna jela i domaća jela od janjetine, ovčetine, pikantni namazi. Piti isključivo flaširanu vodu. Kava je popularna. Alkohol je moguće konzumirati u hotelskim restoranima i barovima.
 • Napon struje: 220V, 50Hz (nije potreban adapter)
 • Mobilne mreže: A1, T-Mobile i Telemach partneri
 • Pozivni broj zemlje: +962

ša10

Galerija slika

© Sun-Travel.hr - All rights reserved.
/index.php?ispis=detalji_putovanja&putovanje=1533&l=hr