suntravel@sun-travel.hr   |   +385 40 493 082   |   pon.- pet. 08 - 19 sati // subota 08 - 13 sati
  |   Opći uvjeti   |   Izjava o privatnosti   |   Plaćanje

OSLO I NOVREŠKI FJORDOVI - 2024 - 6 DANA

🕘
6 dana
Cijena od:
1.425,00 EUR
Hrvatska
ZRAKOPLOV 2024
📝
Program putovanja
🖼️
Galerija slika

 Program putovanja 

 

28.06.-03.07.2024.

1.525 EUR

1.425 EUR

26.07.-31.07.2024.

1.495 EUR

1.395 EUR

02.08.-07.08.2024.

1.525 EUR

1.425 EUR

16.08.-21.08.2024.

1.450 EUR

1.350 EUR

23.08.-28.08.2024.

1.390 EUR

1.290 EUR

20.09.-25.09.2024.

1.390 EUR

1.290 EUR

.

 

VRIJEDNOST VIŠE: vožnja željeznicom na relaciji Geilo – Myrdal – Flam i krstarenje predivnim Naeroy fjordom od Flama do Gudvangena!

Predviđeni smještaj:
Gol: Storefjell Resort ili slično

Voss: Scandic Voss ili slično
Bergen: Alver Hotel ili slično
Geilo: Ustedalen Hotell ili slično
Oslo: Anker Hotel ili slično

1. dan: ZAGREB - OSLO
Sastanak putnika s voditeljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb, na katu pored kioska Tiska, najkasnije dva sata prije leta, prijava na let za Oslo u 05:45 sati na direktnoj liniji FR 8793 (Ryanair). Predviđeno vrijeme slijetanja u zračnu luku u Oslu u 08:20 sati. Ukrcaj u autobus i odlazak s voditeljem putovanja u obilazak norveške prijestolnice: gradska vijećnica, jedinstven arhitektonski spomenik iz 50-ih godina prošlog stoljeća i četvrt Kvadraturen - „staro Oslo“ danskog kralja Christiana IV s nekoliko očuvanih zgrada iz 17. stoljeća i posebnim geometrijskim planom gradskih palača, do jednog od novijih simbola Osla - zgrade Opere i baleta u četvrti Bjorvika s brojnim primjerima moderne arhitekture. Nakon razgleda pauza za ručak te nastavak putovanja prema općini Gol smještenoj u Buskerud regiji Norveške. Smještaj u hotel i noćenje.

2. dan: GOL/GEILO – MYRDAL – FLAM – NAEROYFJORD – GUDVANGEN - VOSSEVANGEN
Doručak i odjava iz hotela. Obilazak započinjemo odlaskom do naselja Geilo gdje ćemo se ukrcati na vlak (uključeno u cijenu aranžmana) koji će nas odvesti preko sela Myrdal do Flama gdje ćemo prijeći na drugi vlak – poznatu kosu željeznicu kojom ćemo se voziti po jednoj od najatraktivnijih i najstrmijih pruga na svijetu okruženom netaknutom prirodom, uz prekrasni slap Kjosfossen. Po dolasku u Flam, malo i pitoreskno selo koje ima samo oko 350 stanovnika, ali i više od 450 tisuća posjetitelja godišnje, ukrcaj na brod i odlazak na krstarenje u trajanju od cca. 2 sata (uključeno u cijenu aranžmana) po slikovitom rukavcu Sognefjorda, fjordu Naeroy, do mjesta Gudvangen. Fjord Naeroy je dio UNESCO-ve svjetske baštine, popularna destinacija zbog svoje prirodne ljepote i jedan od najužih i najljepših fjordova u Norveškoj. Potom odlazak autobusom do grada Vossevangen poznatog i kao Voss. Po dolasku smještaj u hotel i noćenje.

3. dan: VOSSEVANGEN - BERGEN
Nakon doručka odlazak autobusom do Bergena, jednog od najljepših skandinavskih gradova i drugog po veličini u Norveškoj. Razgled s voditeljem putovanja: očuvane drvene kuće iz doba Hanse - luka Bryggen - utvrda Bergenhus - crkva sv. Marije - slikovita riblja tržnica koja će vam dočarati sve bogatstvo ribljih specijaliteta Skandinavije (svakako probati lososa na jedan od bezbroj načina). Bergen je stoljećima bio središte trgovine s dalekim sjeverom i njegova povijesna jezgra je pod zaštitom organizacije UNESCO... Slobodno poslijepodne. Predlažemo odlazak gradskom uspinjačom Floibanen na brdo iznad Bergena odakle se pruža veličanstveni panoramski pogled na grad (doplata na licu mjesta, mogućnost povratka pješice). U kasnim poslijepodnevnim satima povratak autobusom do hotela. Noćenje.

4. dan: BERGEN - NORHEIMSUND – HARDANGERFJORD – GEILO
Doručak i odjava iz hotela. Nastavljamo putovanje autobusom te prolazimo uz živopisno selo Norheimsund gdje ćemo se zaustaviti kod vodopada Steindalfossen. Vožnju nastavljamo duž Hardangerfjorda, poznatom po blagoj klimi, pitomim mjestašcima i nasadima voća. Nastavak vožnje kroz prelijepe nordijske pejzaže po fascinantnoj visoravni Hardangervidda i istoimenom nacionalnom parku, mjestu izuzetnih prirodnih ljepota s mjesečevim krajolikom i brojnim jezerima. Zaustavit ćemo se kod čuvenog slapa Voringsfossen koji se spušta čak 183 metra, kao i kod Hardangersvidda centra za posjetitelje (ulaz uz doplatu na licu mjesta). Pauza za ručak i nastavak vožnje prema Geilu, popularnom planinskom odmaralištu. Smještaj u hotel. Noćenje.

5. dan: GEILO – OSLO
Doručak i odjava iz hotela. Nastavak putovanja prema Oslu. Prvo ćemo se zaustaviti na čuvenoj skijaškoj skakaonici Holmenkollen (uz doplatu na licu mjesta), otvorenoj davne 1892. godine, s koje se pruža veličanstven pogled na grad. Po dolasku u Oslo smještaj u hotel. Slobodan ostatak dana za vlastite programe. Preporučujemo šetnju i uživanje u četvrti Tjuvholmen, po poznatom Akker Brygge kod Astrup Fearnley muzeja (djelo glasovitog Renza Piana), mjesta gdje se stanovnici Osla rado druže, opuštaju i zabavljaju. Noćenje.

6. dan: OSLO – ZAGREB
Rano buđenje, preuzimanje doručka (breakfast box) i transfer u zračnu luku Oslo, na let kompanije Ryanair za Zagreb u 8:20 sati na liniji FR 8794. Planirani dolazak u Zagreb u 11:15 sati.

Rok za prijavu: 20 dana prije puta
Minimalan broj putnika: 20 / Maksimalan broj putnika: 30

Informacije o letovima:
Prijevoznik: Ryanair

ZAG-OSL 05:45 08:20
OSL-ZAG 08:45 11:15

Broj osoba:

Cijene putovanja

Datum polaska: 26.07.2024
Datum povratka: 31.07.2024
Grad polaska: Zagreb
Mjesto polaska: ZL Zagreb
6 dana
1.395,00 EUR
Datum polaska: 02.08.2024
Datum povratka: 07.08.2024
Grad polaska: Zagreb
Mjesto polaska: ZL Zagreb
6 dana
1.425,00 EUR
Datum polaska: 16.08.2024
Datum povratka: 21.08.2024
Grad polaska: Zagreb
Mjesto polaska: ZL Zagreb
6 dana
1.350,00 EUR
Datum polaska: 23.08.2024
Datum povratka: 28.08.2024
Grad polaska: Zagreb
Mjesto polaska: ZL Zagreb
6 dana
1.290,00 EUR
Datum polaska: 20.09.2024
Datum povratka: 25.09.2024
Grad polaska: Zagreb
Mjesto polaska: ZL Zagreb
6 dana
1.290,00 EUR

Što cijena uključuje

Cijena uključuje

 • prijevoz zrakoplovom kompanije Ryanair na relaciji Zagreb - Oslo - Zagreb
 • zrakoplovne pristojbe i naknade
 • uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (kofer do 20 kg) + ručna torbica
 • 5 noćenja s doručkom u hotelima 3/4*: 2 noćenja u regiji Geilo, 1 noćenje u okolici Vossevangena, 1 noćenje u okolici Bergena, 1 noćenje u Oslu
 • vožnja željeznicom na relaciji Geilo – Myrdal – Flam
 • krstarenje Naeroy fjordom od Flama do Gudvangena
 • transfere i razglede prema programu
 • voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja.

Cijena ne uključuje

 • doplata za jednokrevetnu sobu: 270 EUR – obavezna doplata ako osoba spava sama u sobi
 • ulaznice za lokalitete i muzeje koji se posjećuju tijekom razgledavanja (doplata na licu mjesta)
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom te troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
 • napojnicu za vodiča i lokalnog vozača – po želji, nije obavezno, ali običaj je na inozemnim putovanjima ostaviti napojnicu za vozača, a ako ste zadovoljni uslugom, organizacijom i trudom naših vodiča lijepo je i njih nagraditi (preporuka prosječnog iznosa napojnice 4-5 EUR po osobi po danu; iznos napojnice ovisi o Vašoj procjeni i zadovoljstvu te može biti i viši, a određujete ga sami u slučaju da istu želite ostaviti).
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.
 • Napomena: prilikom rezervacije potrebno je dati ime i prezime, datum rođenja, državljanstvo, broj putne isprave i datum isteka valjanosti iste.

Popusti

 • 20% popusta za jedno dijete od 2 do 11,99 god., u pratnji dvije odrasle osobe (u trokrevetnoj sobi)
 • trokrevetne sobe (na upit) za odrasle osobe po redovnoj cijeni.

Doplate

Informativne cijene ulaznica (plaćanje na licu mjesta):

ulaznice za muzeje i kulturno povijesne spomenike u Oslu (cijene mogu biti podložne promjeni):
- Fram muzej 140 NOK
- Muzej vikinških brodova 120 NOK
- Muzej Kon Tiki 140 NOK
- Oslo Pass cijena od 445 NOK za 24 sata
- uspinjača Floibanen 130 NOK (povratna karta)
- Astrup Fearnley muzej 150 NOK


Važne napomene

- Prilikom rezervacije aranžmana obavezno dostaviti sljedeće podatke: ime i prezime, datum rođenja, državljanstvo i broj putovnice ili osobne iskaznice, odnosno datum isteka putne isprave.
- Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja kompanije Ryanair objavljenom u 2023. godini i podložna su promjeni.
- Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
- Organizator putovanja može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda lokaliteta, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.
- Završno pismo vam dostavljamo e-mailom najkasnije 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom mjestu i vremenu sastanka putnika, vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja i sl.). 
- Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
- Preporučujemo nabavu norveških kruna prije putovanja jer će biti teško mijenjati novce na licu mjesta, ali naglašavamo da sve možete platiti i karticama koje su općeprihvaćene posvuda.
- Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
- Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
- Organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa.
- Trokrevetne sobe su u većini slučajeva dvokrevetne sobe s pomoćnim ležajem.
- Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću

Oslo je glavni grad Norveške, ima 590 041 (1.403.268) stanovnika (2008.) i prostire se na površini od 426 km². Oslo se nalazi na rubu istoimenog fjorda. Zauzima luk sjevernog dijela Oslofjorda. U granicama grada postoji 40 otoka od kojih je najveći Malmøya i 343 jezera, najveće je Maridalsvannet, koji je i najveći izvor pitke vode za zapadni dio Osla. Iako je populacija mala s obzirom na druge europske metropole, zauzima veliki prostor jer gradski prostor nije skučen i podignut u visinu. Unutar grada nalaze se mnogi parkovi i otvoreni prostori, stvarajući prozračno i zeleno ozračje.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za  državljane RH viza za Norvešku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

ša04

Galerija slika

© Sun-Travel.hr - All rights reserved.