suntravel@sun-travel.hr   |   +385 40 493 082   |   pon.- pet. 08 - 19 sati // subota 08 - 13 sati
  |   Opći uvjeti   |   Izjava o privatnosti   |   Plaćanje

KUBA - DOMOVINA SALSE 2025

10 dana
Cijena od:
2.229,00 EUR
Kuba
DALEKA PUTOVANJA 2024 /2025

Program putovanja

1. DAN
ZAGREB – ISTANBUL – HAVANA
let s obrocima za vrijeme leta, noćenje
Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb kod šaltera središnjih informacija dva sata prije polijetanja zrakoplova. Nakon preuzimanja putne dokumentacije, prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Istanbulu u 19.55 sati na liniji TK1056 (Turkish Airlines). Po dolasku u Istanbul u 00.15 sati, nastavak leta za Havanu u 2.10 sati na liniji TK195 (Turkish Airlines). Noćni let s obrocima za vrijeme leta.
2. DAN
HAVANA
ručak, noćenje
Dolazak u Havanu u 7.15 sati prema lokalnom vremenu. Nakon carinskih formalnosti, organizirani prijevoz do hotela. Smještaj u hotel, a nakon kraćeg odmora odlazimo na organizirani razgled Havane. Ispred hotela čekat će vas „oldtimeri“ kojima ćete se dovesti do centra grada. Razgled modernog djela grada koji uključuje Sveučilište u Havani, groblje, Trg Revolucije, hotel National u kojem su često bili smješteni umjetnici, glumci, sportaši i književnici, zatim poznato šetalište „Malecόn“. Odlazak na ručak (uključen u cijenu). Po završetku razgleda povratak u hotel te slobodno vrijeme za odmor. Noćenje.
3. DAN
HAVANA
doručak, ručak, noćenje
Nakon doručka poslužit ćemo koktel dobrodošlice, a potom odlazimo na razgled starog dijela Havane. Zaustavljanje u kolonijalnom dijelu grada i obilazak svih važnih znamenitosti: sjedište vlade El Capitolio, narodno kazalište, nacionalni muzej „El Prado“, bivša predsjednička palača, Parque central. Tura se nastavlja pješice kroz povijesni i kolonijalni dio stare Havane koji je pod zaštitom UNESCO-a. Posjet HAVANA CLUB RUM muzeju, Plaza de la Cathedral, Plaza de San Francisco, Plaza Vieja, Plaza de Armas, Ambos Mundos hotelu u kojem je 7 godina 30-ih godina prošlog stoljeća živio književnik Ernest Hemingway. Ručak u lokalnom restoranu (uključen u cijenu). Poslijepodne povratak u hotel i slobodno vrijeme za samostalno istraživanje kubanske prijestolnice. Noćenje.
 
4. DAN
HAVANA - DOLINA VIÑALES (PINAR DEL RIO) - HAVANA
doručak, ručak, noćenje
Nakon doručka krećemo u Piñar del Rio, pokrajinu poznatu po tradicionalnom uzgoju najkvalitetnijeg duhana na svijetu. Vožnja kroz prekrasne krajolike najzapadnije kubanske regije (164 km od Havane). Posjet plantaži i sušionici duhana. Ručak u lokalnom restoranu (uključen u cijenu). U dolini Viñales posjetit ćemo vidikovac kod hotela Los Jasmines, idealno mjesto za razgledavanje mogote, neobičnih zelenih zaobljenih planina, okruženih bujnom vegetacijom. Vožnja barkom po Indijančevoj spilji, vapnenačkoj špilji dugoj oko 200 metara, do koje se dolazi čamcem kroz Rio San Vicente sve do izlaza. Posjet ćemo Mural prethistorije, naslikan rukom 1961. godine na glatkom zidu velike stijene. Mural je dužine 120 m, a trebalo je 4 godine da se završi. Povratak u Havanu. Slobodno vrijeme za vlastite programe. Noćenje.
5. DAN
HAVANA – GUAMA – CIENFUEGOS
doručak, ručak, noćenje
Nakon doručka odjava iz hotela u Havani te vožnja prema mjestu Guama smještenom u močvarnom području Zapata koje je proglašeno nacionalnim parkom. Ovdje ćemo posjetiti farmu krokodila te imati priliku vidjeti kako se domaćini brinu o krokodilima, fotografirati ih i kupiti suvenir od krokodilske kože. Nastavak putovanja do mjesta Villa Guama koji je danas muzej na otvorenom, a prikazuje život prvotnih stanovnika Kube - Tainos. Ukrcat ćemo se na brod i otići do etno-sela drevnog indijanskog plemena Taino  na arhipelagu usred jezera Laguna del Tesoro. Ručak u lokalnom restoranu. Slijedi nastavak vožnje do grada Cienfuegos, otprilike 240 km udaljenog od Havane. Razgled grada koji se smjestio na obali Karipskog mora i nosi naziv „biser juga“ te se nalazi pod zaštitom UNESCO-a. Osnovali su ga francuski doseljenici i ubrzo je postao važno trgovačko središte poznato po trgovini šećernom trskom, duhanom i kavom. Šetnja povijesnim dijelom grada: središnji trg Plaza de Armas, Parque José Martí, Guvernerova palača, Arco de Triunfo – jedini slavoluk na Kubi, Katedrala, Castillo de Nuestra Señora de los Ángeles de Jagua – utvrda iz 1745. koju su podigli Španjolci za obranu od karipskih gusara. Posjetit ćemo i botanički vrt u Cienfuegosu te po završetku razgleda odlazak prema hotelu. Noćenje.
6. DAN
CIENFUEGOS – TRINIDAD – VARADERO
doručak, ručak, večera, noćenje (all inclusive u hotelu u Varaderu)
Doručak i odjava iz hotela. Odlazak do 80-ak kilometara udaljenog Trinidada, jednog od najstarijih i najljepših gradova na Kubi koji je UNESCO 1988. godine proglasio svjetskom baštinom zbog velike kolonijalne arhitektonske baštine 18. i 19. stoljeća. Razgled  grada kojeg je 1591. osnovao španjolski konkvistador Diego Velazquez de Cuéllar. Šetnja živopisnim uličicama kojim dominira neoklasicistička i barokna arhitektura zbog koje je grad pod zaštitom UNESCO-a. Posjet Muzeju romantike koji posjeduje odličnu zbirku porculana, stakla, slika i dekorativnog namještaja. Nakon razgleda odlazak do poznate taverne La Canchánchara koja je ime dobila po slavnom piću iz te regije koje se radi od limunovog soka, meda, ruma ili rakije, a servira se u glaziranim keramičkim posudama, poznatog po tome što su ga pili članovi Mambisesa – Kubanske oslobodilačke vojske. Ručak u lokalnom restoranu (uključen u cijenu). Nastavak putovanja prema Varaderu, vrlo popularnom turističkom središtu na sjevernom dijelu Kube na udaljenosti 140 km od Havane. Poznat je po besprijekorno bijelom pijesku, savršenom i plitkom moru, vrlo ljubaznim domaćinima kao i po predivnim hotelima uz plažu. Po dolasku prijava u hotel s all inclusive uslugom. Smještaj i noćenje.
7. DAN
VARADERO
doručak, ručak, večera, noćenje (all inclusive u hotelu u Varaderu)
Doručak. Slobodan dan za uživanje na plaži ili hotelskom bazenu uz all inclusve uslugu. Noćenje.
8. DAN
VARADERO - fakultativni izlet CAYO BLANCO
doručak, ručak, večera, noćenje (all inclusive u hotelu u Varaderu)
Doručak. Slobodno vrijeme za kupanje i sunčanje na prekrasnim pješčanim plažama ili odlazak na neki od brojnih fakultativnih izleta, uz doplatu..Predlažemo odlazak na cjelodnevni izlet (plaćanje na licu mjesta) katamaranom na Cayo Blanco – maleni otok s prekrasnim pješčanim plažama gdje možete roniti među koraljnim grebenima ili plivati s dupinima (uz nadoplatu). Uključen je buffet ručak te neograničena konzumacija piće za vrijeme trajanja izleta. Povratak u Varadero u poslijepodnevnim satima. Slobodno vrijeme. Noćenje.
9. DAN
VARADERO – HAVANA - ISTANBUL
doručak, let s obrocima za vrijeme leta
Nakon ranog doručka odjava iz hotela i odlazak prema zračnoj luci Havana. Prijava na let za Istanbul na liniji TK195 (Turkish Airlines) i polijetanje zrakoplova u 8.40 sati.
10. DAN
ISTANBUL - ZAGREB
let
Dolazak u Istanbul predviđen je u 8.55 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Zagreb u 19.00 sati na liniji TK1055 (Turkish Airlines). Predviđeni dolazak u Zagreb u 19.05 sati.
 
Program putovanja
Broj osoba:

Cijene putovanja

Datum polaska: 18.11.2024
Datum povratka: 27.11.2024
Grad polaska: Zagreb
Mjesto polaska:
10 dana
2.229,00 EUR)
Datum polaska: 05.01.2025
Datum povratka: 14.01.2025
Grad polaska: Zagreb
Mjesto polaska:
10 dana
2.429,00 EUR)


Cijena uključuje

 • prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Havana – Zagreb
 • pristojbe zračnih luka
 • 1 komad predane prtljage do 23 kg i 1 komad ručne prtljage do 8 kg
 • 3 noćenja s doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu 5* u Havani
 • 1 noćenje s doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu 4* u Cienfuegosu
 • 3 noćenja s all inclusive uslugom u dvokrevetnoj sobi u hotelu 5* u Varaderu
 • izleti u Pinar del Rio, Cienfuegos i Trinidad prema programu
 • obroke prema programu (4 ručka na izletima, all inclusive u Varaderu)
 • grupne transfere, izlete i razglede prema programu s uključenim ulaznicama
 • usluge lokalnog vodiča
 • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • organizaciju putovanja i jamčevinu

Doplate

 • Doplata za jednokrevetnu sobu: 425 €
 • Kubanska viza / turistička karta 60 €  - uz posredovanje agencije
 • Napojnice za vodiče i vozače 40 € (obavezna doplata na licu mjesta voditelju putovanja)

 

Fakultativni izleti:

 • Izlet katamaranom na Cayo Blanco s ručkom: cca 130 € (plaćanje na licu mjesta voditelju putovanja). 

 

 

PREDVIĐENI HOTELI:

Havana: INNSiDE Habana Catedral by Meliá 5* ili sličan

Cienfuegos: Hotel La Union by Meliá 4*  ili sličan

Varadero: Selectum Family Resort Varadero 5* ili sličan

 

MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 15

 

šapa

Galerija slika

© Sun-Travel.hr - All rights reserved.