suntravel@sun-travel.hr   |   +385 40 493 082   |   pon.- pet. 08 - 19 sati // subota 08 - 13 sati
  |   Opći uvjeti   |   Izjava o privatnosti   |   Plaćanje

MALTA - NOVA 2024

5 dana
Cijena od:
629,00 EUR
(4.739,20 Kn)
Malta
Nova 2024

Program putovanja

Program putovanja:

Putovanje Malta, Nova godina. 5 dana/4 noćenja, hoteli 4*. Direktan let iz Zagreba

1. dan  30.12. ZAGREB – MALTA 

Okupljanje u zračnoj luci Zagreb ispred šaltera informacija u 18:00 h. Susret s pratiteljem putovanja i preuzimanje putne dokumentacije te  prijava na  direktan let do Zračne luke Malta u 20:15. Po slijetanju na Maltu u 22:15 h transfer autobusom do hotela. Noćenje.

2. dan 31.12. MALTA – VALETTA - UPOZNAVANJE S OTOKOM 

Doručak. Predlažemo poludnevni obilazak glavnog grada Valette autobusom s lokalnim vodičem i pratiteljem putovanja. Grad je izgrađen nakon velike opsade 1565.g. i nazvan prema velikom Meštru Jeanu Parisotu de la Vallette koji je zaslužan za obranu Malte od flote Sulejmana veličanstvenog. Razgled započinjemo u vrtovima Barrakka izgrađenim na povišenim bedemima, a s kojih se pruža fantastičan panoramski pogled na Grand Harbour i tri grada. Nastavljamo sa obilaskom te ćete izvana moći vidjeti katedralu Sv.Ivana koja se ne smije propustiti zbog svoje barokne arhitekture.

Nakon Katedrale posjetit ćemo Palaču Velikog Meštra - ova palača bila je službena i privatna rezidencija Velikog učitelja Reda. Danas je palača rezidencija predsjednika Malte. U Palači se nalaze dvije sobe koje se mogu posjetiti; Soba za naoružanje i Državne sobe (napomena - državne sobe je moguće posjetiti samo ako se ne odvijaju nikakvi drugi angažmani vlade).

Po završetku razgleda slobodno vrijeme. Transfer prema odabranom hotelu. Slobodno vrijeme za kraći odmor. Slobodno vrijeme za pripreme za novogodišnju noć. Za doček neki hoteli nude svečanu večeru (uz doplatu, ovisno o hotelu). Ukoliko želite Novu godinu dočekati na otvorenome u glavnom gradu, Valleti, čeka vas bogati večernji program. Povratak u hotel. Noćenje. SRETNA NOVA GODINA!!!

3. dan  1.1. MALTA – IZLET PLAVA ŠPILJA I LUKA MARSAXLOKK

Kasni doručak. Slobodno vrijeme ili fakultativni odlazak na poludnevni izlet i upoznavanje nešto drugačije strane otoka (prijave i uplate prilikom rezervacije aranžmana).  Na samom jugu otoka posjetit ćemo ribarsko selo Marsaxlokk kojeg možete samostalno istražiti. Nastavljamo do Plave spilje gdje ćete imati priliku (ukoliko će to dozvoljavati vremenske prilike) provozati se 20 minuta brodom (uz doplatu). Nakon izleta šetnja s pratiteljem po Sliemi i St. Juliansu ili odmor u jednom od mnogih kafića. Večer slobodna za odmor i vlastite programe. Noćenje.

4. dan 2.1. IZLET MDINA – TIHI GRAD, RABAT & MOSTA

Nakon doručka predlažemo odlazak na cjelodnevni izlet otokom (prijave i uplate prilikom rezervacije aranžmana). Naš razgled započet ćemo u staroj prijestolnici otoka, Mdini, koja se nalazi u središtu otoka. Mdina je antički grad kojeg zovu još i Tihi grad, a  temelji mu potječu iz doba prapovijesti. Kako je strateški smješten na jednoj od najvećih visoravni kopna grad je svjedočio glavnim povijesnim događajima Malte. Na njegovom zidinama možete uživati u pogledu na okolna naselja. Tijekom šetnje posjetit ćemo i katedralu Mdina i njezine impozantne bastione. Slijedi ručak organiziran u tipičnom lokalnom restoranu u Rabatu (nije uključen u cijenu).

Nakon ručka prošetat ćemo uskim zavojitim cestama koje vode do područja katakombi i spilja Sv. Pavla (imat ćete priliku posjetiti katakombe).

Napuštamo Rabat i krećemo prema liticama Dinglija koje ostavljaju bez daha. Naš razgled završit ćemo diveći se izvana impozantnoj kupoli župne crkve Mosta koja još uvijek čuva bombu iz 2. Svjetskog rata koja nije eksplodirala. Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan 3.1. MALTA – IZLET BRODOM NA OTOK GOZO 

Doručak. U 08:00 h predlažemo fakultativni odlazak na cjelodnevni izlet na otok Gozo (prijave i uplate prilikom rezervacije aranžmana. Potrebna prethodna odjava iz hotela te ostavljanje stvari u čuvanom hotelskom prostoru). Upoznajte manje poznatu destinaciju, drugi najveći otok arhipelaga Malte.  Gozo je ono što je Malta bila nekada. Posjetitelji ostaju impresionirani bujnom prirodom  otoka, njegovom spokojnom atmosferom te koliko je različit od susjedne  Malte.

Nakon kratkog prijelaza trajektom (20 tak minuta) stižemo do luke Mgarr na Gozu. Vodič će vas provesti oko megalitskih hramovima Ggantija, jednom od najimpresivnijih i najbolje očuvanih arheoloških nalazišta u arhipelagu Malte. Prema legendi,  najstariji samostojeći  spomenik na svijetu, stariji  i od egipatskih piramida, gradili su - divovi.

Slijedi ručak u lokalnom restoranu (fakultativno).

Nakon toga  slijedi  posjet srednjovjekovnoj citadeli u Viktoriji, glavnom gradu Goza. Citadela se nalazi na brežuljku s kojeg se pruža fantastičan panoramski pogled na Gozo. Zatim slijedi Xlendi, tradicionalno ribarsko selo koje se nalazi u uskoj uvali nalik na fjord te Azurnom prozoru na Dwejri. Gozo je poznat i po svojim zanatima, posebno ručno izrađenim čipkama i pletivima.

Po povratku kraće slobodno vrijeme do polaska transfera za zračnu luku. Prijava i ukrcaj na direktan let za Zagreb sa polaskom u 21:25 h i planiranim dolaskom u Zagreb u 23:25 h.

 

 

Program putovanja
Broj osoba:

Cijene putovanja

Datum polaska: 30.12.2023
Datum povratka: 03.01.2024
Grad polaska: Zagreb
Mjesto polaska:
5 dana
629,00 EUR
(4.739,20 Kn)

CIJENA (uključene zrakoplovne pristojbe):

Hotel Winsdor, službeno 4*, naša ocjena 3*, Sliema  http://www.windsorhotelmalta.com/

Cijena aranžmana po osobi u 1/2  sobi na bazi noćenja s doručkom

629 EUR

Doplata za 1/1 sobu

99 EUR

Treća osoba u ½ sobi na pomoćnom ležaju

-30 EUR

Dijete 2-12 g. na pomoćnom ležaju u pratnji dvije odrasle osobe

-75 EUR

 • U hotelu nema organiziranog dočeka Nove godine

 

Hotel Victoria, 4*, Sliema, https://victoriahotel.com

Doplata za hotel više kategorije

160 EUR

Ukupna doplata za 1/1 sobu

290 EUR

Treća osoba u 1/2 sobi na pomoćnom ležaju

-60 EUR

Nadoplata za Novogodišnju večeru i 2 polupansiona 1.1. i 2.1. ( ukupno 3 večere )

149 EUR

 

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • povratni, direktni prijevoz zrakoplovom iz Zagreba do Malte na direktnoj liniji s uključenim zrakoplovnim pristojbama
 • smještaj u hotelu po izboru na bazi 4 noćenja s doručkom u dvokrevetnoj sobi
 • transfer od/do zračne luke
 • pratitelja putovanja iz Zagreba, vođenje na hrvatskom jeziku
 • pripremu i organizaciju putovanja te jamčevno osiguranje

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje
 • karte javnog gradskog  prijevoza, doplate za izlete i obroke koji nisu u programu
 • osobne troškove, pića i napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje
 • zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja (preporučujemo)

DOPLATE I POPUSTI:

Obavezne doplate:

 • paket napojnica vozačima i lokalnim vodičima 30 EUR ( plaćanje na licu mjesta )
 • Eko taksa 0,50 EUR po osobi i noćenju.Odnosi se na odrasle osobe od 18 godina. Pristojba se plaća na licu mjesta po dolasku u hotel.

 

Fakultativni izleti: ( prijava i plaćanje prilikom ugovaranja putovanja )

 • Cjelodnevni izlet autobusom MDINA – Tihi grad, Rabat & Mosta – 45 EUR po osobi. Ručak je opcija i plaća se na licu mjesta
 • Cjelodnevni Izlet brodom na otok Gozo – 65 EUR po osobi. Ručak je opcija i plaća se na licu mjesta
 • Poludnevni izlet autobusom Plava špilja i Marsaxlikk – 50 EUR po osobi

 

Informativne cijene ulaznica na izletima (po osobi, plaćanje na licu mjesta):

-Valletta, Palača Velikog Meštra, Oružarnica ( trenutno zatvoreno zbog obnove )

-Katedrala u Medini, 10 EUR

-Katakombe Sv. Pavla u Rabatu, 6 EUR

-Gozo hramovi Gantija, 8 EUR

-vožnja brodom u Plavoj spilji, 10 EUR

INFORMACIJE:

 

Avio kompanija: Ryanair

FR2185

30.12.2023.

ZAG

20:15

MLA

22:15

FR2186

3.1.2024.

MLA

21:25

ZAG

23:25

*Zrakoplovna kompanija zadržava pravo promjene vremena leta

Dozvoljena prtljaga 10 kg po osobi + torba ili ruksak. Potrebno je paziti na ograničenja o unosu tekućina u zrakoplov ( pakiranja maksimalno 100 ml )

 

Napomene:

-Prilikom rezervacije obavezni su datumi rođenja putnika i oznaka vrste putnog dokumenta (OI ili putovnice) sa brojem dokumenta, te datuma isteka putovanja

-Obavezna prijave i uplate za izlete prilikom rezervacije putovanja

- Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji na Malti te može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama

 

 

 ša06

Galerija slika

© Sun-Travel.hr - All rights reserved.
/index.php?ispis=detalji_putovanja&putovanje=395&l=hr