suntravel@sun-travel.hr   |   +385 40 493 082   |   pon.- pet. 08 - 19 sati // subota 08 - 13 sati
  |   Opći uvjeti   |   Izjava o privatnosti   |   Plaćanje

ROVANIEMI - SNJEŽNI DOM DJEDA MRAZA

2 dana
Cijena od:
930,00 EUR
Finska
Advent 2023

Program putovanja

 

Vrijednost više: uključena večera!
Zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu aranžmana!

1. dan, subota 16.12.2023.: ZAGREB – ROVANIEMI
Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman kod kioska Tiska (1. kat) u ranojutarnjim satima. Prijava na let prema Rovaniemiju (predviđeni polazak je u 7 sati, a informaciju o točnom terminu polaska šaljemo u Završnom pismu prije puta). Slijećemo nakon nešto manje od četiri sata leta, nakon kojeg autobusom vrlo brzo dolazimo do linije sjevernog polarnog kruga gdje nas čeka prekrasno uređeno selo Djeda Božićnjaka u kojem on boravi u svom „uredu“. To je mjesto gdje mu možete povjeriti svoje skrivene želje, pročavrljati s njim i fotografirati se za uspomenu. Želite li poslati pismo ili razglednicu sa štambiljem iz sela Djeda Božićnjaka, možete to učiniti iz poznatog poštanskog ureda u selu, u kojem se nalaze pisma djece i ljudi iz cijelog svijeta! Slobodno vrijeme za pisanje božićnih čestitki, za kupovinu suvenira i sl. Poslije posjeta selu transfer do Rovaniemija, grada koji leži na rubu Arktičkog kruga i kojeg je nakon velikih razaranja u Drugom svjetskom ratu iznova projektirao svjetski slavan finski arhitekt, Alvar Aalto. Smještaj u hotel poslije 15 sati. U slučaju da smještaj u sobe nije moguć, ostavlja se prtljaga u za to namijenjenim prostorijama i odlazi na prvi izlet koji nudimo (uz doplatu):

FAKULTATIVNI IZLET BR. 1: Dvosatni haski safari* (namijenjeno za punoljetne putnike - saonicama upravljaju putnici)
doplata isključivo pri rezervaciji aranžmana, broj sudionika ograničen

Planirano nakon smještaja u hotel uz trajanje izleta cca. 3 sata s transferima. Odlazimo duboko u finsku šumu i uz te plemenite životinje imamo priliku osjetiti pravi doživljaj sjevera, vožnju saonicama u zaprezi koju vuku haskiji, nevjerojatna avantura koju nikad nećete zaboraviti! Povratak u hotel na večeru.

Putnici koji ne idu na izlet br. 1, mogu obaviti prijavu u hotel uz slobodno vrijeme te večeru (uključena u cijenu). Preporuka u slobodno vrijeme je odmoriti ili otići u muzej Arktikum.

Poslije večere nudimo izbor između dva fakultativna izleta (uz doplatu):

FAKULTATIVNI IZLET BR. 2: Aurora Borealis izlet u laponsku šumu – nakon večere (preporučena dobna skupina od 10 god. do 80+ god.)
doplata isključivo pri rezervaciji aranžmana
Večernji sati namijenjeni su jedinstvenom izletu i promatranju jedne od najljepših nebeskih pojava koju nazivamo "Sjeverna zora" ili Aurora Borealis. Istinski doživljaj dalekog sjevera dočarat će vam odlazak na večernji izlet u netaknutu prirodu. Ako nas posjeti Kairos, bog sretnog trenutka, svjedočit ćemo svjetlosnom fenomenu kojega Finci zovu i „lisičja vatra“, u čarobnoj šumi, ispod nebeskog svoda uz topli napitak i laponski piknik. Povratak u hotel. Noćenje.
Napomena: VAŽNO – u slučaju da niste vidjeli Auroru Borealis, novci se ne vraćaju! Ne preporučujemo izlet za malu djecu i djecu mlađe školske dobi!**

ili

FAKULTATIVNI IZLET BR. 3: Safari motornim saonicama ispod zvjezdanog neba – nakon večere (preporučena dobna skupina od 10 god. do 80+ god.)
doplata isključivo pri rezervaciji aranžmana

Za ljubitelje adrenalina moguće je večeras upustiti se u vožnju motornim sanjkama po snježnom krajoliku ispod noćnog neba, a lako moguće je i duplo zadovoljstvo u vožnji sanjkama ukaže li se „Sjeverna zora“ tijekom vožnje! Povratak u hotel u kasnim satima. Noćenje.
Napomena: ne preporučujemo izlet za malu djecu i djecu mlađe školske dobi!

 

2. dan, nedjelja 17.12.2023.: ROVANIEMI - ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela (prtljaga putnika bit će odložena u za to namijenjenu prostoriju). Slobodan dan za osobne programe ili fakultativne sadržaje. Svakako preporučujemo uz doplatu odlazak na poludnevnu „Arktičku avanturu“ (okvirno trajanje 4 sata), izlet koji je apsolutni hit na ovom programu i definitivno ono zbog čega ste krenuli u Laponiju:

FAKULTATIVNI IZLET BR. 4: Arktička avantura – nakon doručka (preporučena dobna skupina od 3 god. do 80+ god.)
doplata isključivo pri rezervaciji aranžmana
Izlet započinje posjetom farmi haskija i vožnjom (1 km, cca. 5-7 minuta) saonicama koje vuku ti razigrani psi. Saonice vuče od 4 do 5 haskija koji će vam u kraćoj vožnji dočarati čaroliju života na sjeveru. Arktička avantura nastavit će se posjetom farmi jelena, gdje će vam predstaviti njihov način života te vas naučiti ponešto o uzgoju sjevernih jelena. Za kraj ćete se još odvesti jelenskom zapregom (600 m).

Povratak u Rovaniemi, slobodno vrijeme za ručak. U poslijepodnevnim satima nudimo izbor između dodatna dva fakultativna izleta (uz doplatu):

FAKULTATIVNI IZLET BR. 5: Park Djeda Božićnjaka s transferom (preporučena dobna skupina od 3 god. do 12 god. u pratnji odraslih)
doplata isključivo pri rezervaciji aranžmana
Za one s mlađom djecom preporučujemo poslijepodnevni posjet parku Djeda Božićnjaka, koji se nalazi u zatvorenom prostoru u blizini sela Djeda Božićnjaka i nudi tematske igraonice i radionice za djecu, nezaobilazno mjesto za svu djecu i sve one koji vole bajke te ozračje Božića i darivanja!
Napomena: HIT izlet za mlađu djecu, djecu školske dobi i djecu u duši!

ili

FAKULTATIVNI IZLET BR. 6: Dnevni safari motornim saonicama (preporučena dobna skupina od 10+ god. u pratnji odraslih)
doplata isključivo pri rezervaciji aranžmana - broj sudionika ograničen
Za one avanturističkog duha i ljubitelje adrenalina danas još jednom nudimo izlet motornim saonicama u srce laponske prirode! U dužini od desetak kilometara vozit ćete po putovima zamrznutih rijeka, snijegom pokrivenih šuma, dolina i brda, s kojih će vam se otvarati prekrasni vidici. Izlet traje dva sata tijekom kojega ćete dobiti zimsku opremu i toplo piće s keksićima, kao i vođenje na engleskom jeziku.


U ranim večernjim satima prijevoz do zračne luke, let prema Zagrebu (planirano oko 20 sati, finalna informacija bit će dostavljena u Završnom pismu prije puta). Dolazak se očekuje u kasnim večernjim satima.

Rok za prijavu: do 7 dana prije polaska ili dok ima mjesta
Minimalan broj putnika: 150 / Maksimalan broj putnika: 185

 

 

Program putovanja
Broj osoba:

Galerija slika

© Sun-Travel.hr - All rights reserved.