suntravel@sun-travel.hr   |   +385 40 493 082   |   pon.- pet. 08 - 19 sati // subota 08 - 13 sati
  |   Opći uvjeti   |   Izjava o privatnosti   |   Plaćanje

PRIJESTOLNICE SKANDINAVIJE 2024

🕘
7 dana
Cijena od:
1.615,00 EUR
Turska
Europska putovanja zrakoplovom 2024
📝
Program putovanja
🖼️
Galerija slika

 Program putovanja 

Prijestolnice Skandinavije avionom

7 DANA ZRAKOPLOVOM/BRODOM

Cijena po osobi

23.06.-29.06.2024.

1.765 EUR

1.665 EUR

 

21.07.-27.07.2024.

1.715 EUR

1.615 EUR


Program putovanja

Vrijednost više: u cijenu aranžmana uključen smještaj u dvokrevetnim unutarnjim kabinama na putničkim brodovima i ulaznica u Vasa muzej!

Predviđeni hoteli:
Jönköping: Elite Stora Hotellet 4* ili sličan
Oslo: Comfort Runway 4* ili sličan
Kopenhagen: Best Western Plus Airport Hotel 3* ili sličan

1. dan: ZAGREB – KOPENHAGEN – MÄLMO – JÖNKÖPING
Sastanak putnika s voditeljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb, na katu pored kioska Tiska, najkasnije dva sata prije leta i prijava na let zrakoplovom Croatia Airlinesa na redovnoj liniji za Kopenhagen u 08:10 sati (satnice leta iskazane ispod programa). Predviđeno vrijeme slijetanja u zračnu luku u Kopenhagen oko 10:30 sati. Ukrcaj u autobus i vožnja prema gradu Mälmo preko glasovitog mosta Öresund  koji spaja Dansku i Švedsku. Veći dio mosta je nad zemljom, da bi se potom spustio u podmorski tunel Drogden, dug četiri kilometra. Panoramska vožnja gradom po dolasku i posjet užem gradskom središtu trećeg grada po veličini u Švedskoj. Slobodno vrijeme. Slijedi nastavak vožnje prema gradu Jönköping. Po dolasku prijava u hotel, noćenje. Večera uz doplatu.

2. dan: JÖNKÖPING – GRÄNNA – STOCKHOLM – BROD
Doručak. Odjava iz hotela i vožnja prema Stockholmu uz kraće zaustavljanje u prekrasnom mjestašcu Gränni, poznatom po izradi slatkih šećernih štapića. Po dolasku u Stockholm panoramska vožnja dijelom gradskog središta i zaustavljanje ispred Gradske vijećnice. S panoramske terase pruža se pogled kao na dlanu na povijesno središte Stockholma. Pješački odlazak u stari grad Gamla Stan, jednu od najbolje očuvanih srednjovjekovnih četvrti u Europi, jezgri iz koje se Stockholm razvijao i gdje je zapravo nastao. Jedna od najvećih atrakcija Gamla Stana jest Kraljevska palača, jedna od najvećih u svijetu s više od 600 prostorija. Više lijepih crkvi i muzeja nalazi se u ovoj četvrti, kao i nacionalna katedrala i Nobelov muzej. U srcu četvrti je glavni trg Stortorget, čest fotografski motiv na razglednicama grada. Posjet Vasa muzeju (ulaznica uključena u cijenu), posvećenom izložbi i očuvanju broda Vasa, koji je potonuo 1628. godine. Nakon 333 godine brod je podignut iz mora te restauriran. U kasnim poslijepodnevnim satima odlazak prema luci, ukrcaj na brod i smještaj u kabine. Krstarenje velikim putničkim brodom s brojnim restoranima, tax-free trgovinama i zabavnim sadržajima uz prekrasan arhipelag od 24 000 švedskih otoka prema Finskoj - isplovljavanje iz stockholmske luke spektakularan je i nezaboravan doživljaj! Noćenje u unutarnjim dvokrevetnim kabinama na brodu. Večera na brodu uz doplatu.

3. dan: BROD - TURKU - HELSINKI - BROD
Doručak na brodu. Po dolasku u Turku, nekoć finsku prijestolnicu, u jutarnjim satima nastavak putovanja starim, takozvanim kraljevskim putem prema Helsinkiju, glavnom finskom gradu. Od svih velikih gradova smještenih na sjeveru Europe za Helsinki možemo reći da je najneobičniji: grad poznat po fantastičnom dizajnu, sjajnim arhitektima,  građevinama u secesijskom stilu, uopće fantastičnoj sintezi starog i novog. Po dolasku u grad panoramski i pješački razgled: luteranska katedrala - spomenik Janu Sibeliusu - željeznička stanica u Art Noveau stilu - opera - čudesna crkva u stijeni - bogato ukrašena ruska pravoslavna crkva - šetalište Esplanade. Slobodno vrijeme za kupovinu, kavu ili šetnju. U poslijepodnevnim satima ukrcaj na brod iz Helsinkija prema Stockholmu. Smještaj u unutarnje dvokrevetne kabine na brodu. Noćna plovidba. Večera na brodu uz doplatu.

4. dan: BROD – STOCKHOLM – KARLSTAD – OSLO
Doručak na brodu. Iskrcaj s broda u Stockholmu i nastavak vožnje prema Karlstadu. Karlstad je grad smješten na obali jezera Vänern, najvećeg jezera u švedskoj. Nalazi se u središnjem dijelu Švedske, u pokrajini Värmland. Nastavak putovanja prema Oslu. Dolazak u Oslo u ranim večernjim satima, po dolasku prijava u hotel i noćenje. Večera uz doplatu.

5. dan: OSLO – BROD
Doručak. Odjava iz hotela. Panoramski obilazak norveške prijestolnice: Opera - gradska vijećnica - četvrt Akker Brygge - kraljevska palača - Parlament - glavna ulica Karla Johanna - utvrda Akershus - Vigeland park, remek djelo velikog norveškog kipara Gustava Vigelanda s 227 monumentalnih skulptura na temu života i smrti i ljudske sudbine - četvrt muzeja na poluotoku Bygdoy. Slobodno vrijeme u gradskom središtu za kupovinu tipičnih norveških suvenira od figurica trolova do prekrasnih i poznatih norveških pulovera i pletenine. Slijedi ukrcaj na brod iz Osla prema Kopenhagenu. Smještaj u unutarnje dvokrevetne kabine na brodu. Večera na brodu (uključena u cijenu). Noćenje.

6. dan BROD - KOPENHAGEN
Doručak na brodu. Po dolasku u Kopenhagen, najveći grad Skandinavije, razgled grada autobusom i pješice: glavni trg s gradskom vijećnicom - Tivoli - dvorac Christiansborg gdje je i sjedište danskog Parlamenta - vrt Kraljevske knjižnice - dvorac Amalienborg - Mramorna crkva - dvorac Rosenborg - Mala Sirena, simbol Kopenhagena. Slobodno vrijeme u dugačkoj i živahnoj pješačkoj zoni prilika je i za kupovinu. Svakako preporučujemo jednosatnu vožnju brodom po gradskim kanalima (prijava i doplata prilikom rezervacije aranžmana). Odlazak prema hotelu, smještaj i noćenje.

7. dan: KOPENHAGEN - ZAGREB
Doručak. Poslije doručka odjava iz hotela i transfer autobusom u zračnu luku Kastrup na let zrakoplovne kompanije Croatia Airlines na redovnoj liniji u 11:20 sati. Planirano slijetanje u Zagreb u 13:35 sati.

Rok za prijavu: 7 dana prije puta ili dok ima mjesta
Minimalan broj putnika: 25  /  Maksimalan broj putnika: 26

Po uplati aranžmana svaki putnik je dužan dostaviti točno ime i prezime, datum rođenja, državljanstvo i broj putnog dokumenta koji je potreban zbog brodskih lista.

Informacije o letu:
Prijevoznik Croatia Airlines
OU 480 ZAG 08:10 CPH  10:30 
OU 481 CPH 11:20  ZAG 13:35 

Broj osoba:

Cijene putovanja

Datum polaska: 21.07.2024
Datum povratka: 27.07.2024
Grad polaska: Zagreb
Mjesto polaska: #
7 dana
1.615,00 EUR

 

 

Cijena uključuje

 • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Kopenhagen – Zagreb
 • zrakoplovne pristojbe i naknade
 • uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm)
 • smještaj u dvokrevetnim sobama na osnovi ukupno 3 noćenja s buffet doručkom u hotelima 3*/4 * :
 • 1 noćenje u dvokrevetnim sobama na osnovi noćenja s buffet doručkom u hotelu 3*/4 * u Jönköpingu
 • 1 noćenje u dvokrevetnim sobama na osnovi noćenja s buffet doručkom u hotelu 3*/4 * u Oslu ili okolici
 • 1 noćenje u dvokrevetnim sobama na osnovi noćenja s buffet doručkom u hotelu 3*/4 * u Kopenhagenu
 • 1 noćenje s buffet doručkom na putničkom brodu sa smještajem u dvokrevetnoj unutarnjoj kabini na liniji Stockholm-Turku kompanije Viking Line
 • 1 noćenje s buffet doručkom na putničkom brodu sa smještajem u dvokrevetnoj unutarnjoj kabini na liniji Helsinki-Stockholm kompanije Tallink Silja Line
 • 1 noćenje s polupansionom (doručak i večera, s uključenim jednim pićem) na putničkom brodu sa smještajem u dvokrevetnoj unutarnjoj kabinama na liniji Oslo-Kopenhagen, kompanije DFDS
 • pristojbu za prijelaz mosta Öresund
 • ulaznicu u Vasa muzej u Stockholmu
 • vanjske razglede prema programu
 • stručnog voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja.

Cijena ne uključuje

 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz, ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike, itd.)
 • doplatu za dvokrevetnu vanjsku kabinu na brodovima po osobi (uplata prilikom rezervacije): 260 EUR po osobi
 • doplatu za jednokrevetnu sobu s jednokrevetnom unutarnjom kabinom na brodovima (uplata prilikom rezervacije): na svim polascima 465 EUR (obavezna doplata ako osoba spava sama u sobi/kabini)
 • doplatu za jednokrevetnu sobu s jednokrevetnom vanjskom kabinom na brodovima (uplata prilikom rezervacije): na svim polascima 725 EUR (obavezna doplata ako osoba spava sama u sobi/kabini)
 • doplatu za večere u Skandinaviji po osobi (za prva četiri dana, putnici koji dijele sobu moraju imati istu uslugu), prijava i uplata isključivo i odmah prilikom rezervacije aranžmana, minimum 15 prijavljenih): 230 EUR
 • vožnja brodom kanalima Kopenhagena: odrasli 20 EUR, djeca do 15 godina 16 EUR (doplata kod prijave, minimum 15 prijavljenih)
 • napojnicu za vozače i vodiča – po želji, nije obavezno, no ako ste zadovoljni uslugom, organizacijom i trudom naših vodiča, čistoćom autobusa, lijepo ih je dodatno nagraditi (preporuka prosječnog iznosa napojnice 5 EUR po osobi, po danu - iznos se dijeli na 3 osobe; iznos napojnice ovisi o Vašoj procjeni i zadovoljstvu te može biti i viši, a određujete ga, sami ukoliko istu želite ostaviti)
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

Popusti i doplate

Popusti

·80% popusta za jedno dijete do 1,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe, dijete nema svoje sjedalo u avionu i spava s dvije odrasle osobe u krevetu, ne plaća zrakoplovne pristojbe ako su one posebno naznačene
· 20% popusta za jedno dijete od 1,99-11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe, dijete ima svoje sjedalo u avionu i pomoćni krevet, plaća zrakoplovne pristojbe ako su one posebno naznačene.

 

Doplate

Informativne cijene ulaznica (plaćanje na licu mjesta, cijene mogu biti podložne promjeni, ažurirano u prosincu, 2023. godine):

 • Tivoli od 155 DKK (djeca 3-7 god. 70 DKK)
 • Muzej Thorvaldsen 95 DKK, djeca do 18 godina gratis
 • dvorac Christiansborg 175 DKK (kombinirana ulaznica), djeca ispod 18 godina gratis
 • dvorac Amalienborg 125 DKK, djeca ispod 18 godina gratis
 • Rosenborg dvorac 130 DKK, djeca ispod 18 godina gratis
 • karta za javni prijevoz (integrirani) 24 DKK
 • Nobelov muzej 140 SEK, djeca do 18 godina gratis

Važne napomene

Na ovom putovanju koristimo putničke brodove redovnih linija  skandinavskih prijevoznika Viking i Tallink Silja. Brodovi koji prometuju na tim linijama imaju cijelu „ulicu“ na brodu s trgovinama, pubove, restorane s morskom hranom, a la carte i sushi restorane, veliki buffet restaurant, casino, animaciju i večernju zabavu, de luxe trgovine, tax-free trgovine, sadržaje za djecu i mlade, saunu i bazen, itd.  Dvokrevetne unutarnje kabine koje su uključene u cijenu aranžmana pružaju Vam privatnost tijekom noćenja na brodu, nalaze se na nižim do srednjim katovima broda, ali garantiramo dobar položaj iznad razine palube za vozila. U svakoj kabini na brodu naći ćete krevete s posteljinom i ručnicima, toaletni stolić, prostor za odlaganje prtljage, kupaonicu s tušem, umivaonikom i WC-om.

Preporučujemo nadoplatu za večere u Skandinaviji i na brodovima (za prva četiri dana) jer je ista povoljnija od a la carte prehrane na licu mjesta. Nadoplata za večere je moguća isključivo prilikom rezervacije putovanja! U slučaju da ste vegetarijanac ili vegan molim istaknite to prilikom rezervacije aranžmana kako bismo mogli naglasiti hotelima.

Preporučujemo da nabavite lokalne skandinavske valute: dansku, švedsku i norvešku krunu prije početka putovanja u Hrvatskoj jer tečaj često zna biti povoljniji, nego na licu mjesta. Preporučujemo plaćanje kreditnim karticama koje je vrlo rašireno u Skandinaviji, dok plaćanje eurima nije svugdje moguće ako nije u pitanju valuta te zemlje.


- Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Croatia Airlinesa objavljenom u 2023. godini i podložna su promjeni.
- Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
- Organizator putovanja može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda gradova, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.
- Uključen 1 komad prtljage koja se prijavljuje po osobi (kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm).
- Završno pismo vam dostavljamo e-mailom najkasnije 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, sl.). 
- Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
- Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
- Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja
- Organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa.
- Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću.

 

Danska je najmanja nordijska zemlja s 5 731 120 stanovnika i površinom od 43.000 kvadratnih kilometara. Danski teritorij čine poluotok Jylland i 406 otoka. Glavni je grad Kopenhagen. Grenland i Farski otoci u Atlantskom oceanu danski su autonomni teritoriji. Danska je monarhija kojom vlada kraljica Margareta II.

Švedska je država na sjeveru Europe, na obali Baltičkog mora. Švedska je četvrta zemlja po veličini u Europi i zauzima jugoistočni dio Skandinavskoga poluotoka. Glavni grad je Stockholm. Zbog velike površine od 450 295 km² te populacije oko 10 065 389 milijuna stanovnika, Švedska ima malu gustoću naseljenosti od oko 20 stanovnika po km².

Finska je nordijska država u sjeveroistočnoj Europi, s 5 495 100 stanovnika i površine od 338 144 kvadratnih kilometara. Najveći dio Finske je nizak, blago valovit, šumovit kraj s mnogo jezera. Ima 187 888 jezera (većih od 500 m²) te 179 584 otoka. Glavni je grad Helsinki. Finci pripadaju ugrofinskoj skupini naroda i govore finskim jezikom. Uz finski službeni jezik je i švedski.

Norveška je država Sjeverne Europe koja obuhvaća zapadni dio Skandinavskog poluotoka, kao i otok Jan Mayen te arktičko otočje Svalbard. Ovu zemlju površine 385 252 kvadratna kilometra nastanjuje oko 5 267 146 stanovnika. Norveška je jedna od najrjeđe naseljenih država Europe. Glavni grad Norveške je Oslo. Razvedena norveška obala uz Atlanski ocean i Barentsovo more dom je znamenitih fjordova.

ša04

Galerija slika

© Sun-Travel.hr - All rights reserved.